22-daagse Camperreis West-Amerika

Eén van de leukste en een typisch Amerikaanse manier om door de USA te reizen is per camper. Je hebt je bed, je toilet en douche bij je; je eten staat in de koelkast. Als je tijdens je overnachting op een vooraf gereserveerde camping de coyotes hoort huilen of wat hoort ritselen in het struikgewas dan voel je je één met de natuur. Tijdens deze reis bezoeken jullie de mooiste nationale parken, de leukste stad in het zuidwesten van Amerika en je rijdt de prachtige Highway 1 langs de kust.

 • Veel vrijheid en inclusief camperhuur
 • Gemak: niet zoeken, campings vooraf gereserveerd
 • Mooie combinatie: nationale parken, steden, kust
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Los Angeles
Dag 2 - 3 Joshua Tree National Park
Dag 3 – 4 Kingman
Dag 4 – 5 Grand Canyon
Dag 5 – 7 Page
Dag 7 – 8 Bryce Canyon National Park
Dag 8 – 10 Zion National Park
Dag 10 – 12 Las Vegas
Dag 12 - 13 Calico/Barstow
Dag 13 – 14 Sequoia National Park
Dag 14 – 16 Yosemite National Park
Dag 16 – 18 San Francisco
Dag 18 – 20 Monterey
Dag 20 – 21 Pismo Beach
Dag 21 – 22 Los Angeles
Dag 22 vertrek Los Angeles

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 2.120 per persoon
 • Kind 2 t/m 12 jaar: vanaf € 1.740 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Los Angeles
Welkom in de stad van de sterren

Jullie landen op de luchthaven van Los Angeles en gaan op eigen gelegenheid naar het hotel in de stad. Jullie verblijven in Hollywood!

Los Angeles is de stad, waar de film- en entertainmentindustrie is geboren. In deze uitgestrekte miljoenenstad hoeft niemand zich te vervelen. Ontdek de beroemdste wijk waar jullie hotel ligt. En loop daar over de Walk of Fame, waar 2500 sterren met namen van beroemdheden de straat sieren.
De klinkende naam Beverly Hills: rijd hier door de brede lanen met dure huizen en "dikke" auto's op de oprijlanen. Maak ook een stop op Rodeo Drive, zo'n 3 kilometer lang, waar de jetset in de exclusieve winkels shopt.

Voor de ultieme fun-factor blijf je een nachtje extra en ga je naar Universal Studio's of naar Disneyland Park.

Overnachting in Los Angeles.

Dag 2 Los Angeles- Joshua Tree National Park
Ca. 215 km / 2,5 uur

De camper ophalen, boodschappen doen en op pad met jullie huis op wielen. Jullie rijden vanuit Los Angeles naar Joshua Tree National Park.

De Joshua Tree is eigenlijk een plant, die aan de yucca verwant is. De grillig gevormde plant is karakteristiek voor de Mohave Desert. Ze worden tot wel twaalf meter hoog. Als je hier ’s nachts de coyotes hoort huilen, is dat een typische Amerikaanse-film ervaring. Hoogtepunten in het park zijn de Black Rock Canyon en de autoroute over Park Boulevard. Er zijn tal van mooie wandelroutes uitgezet in het nationale park. De hele korte Cholla Cactus Garden Nature Trail vinden wij een aanrader! Behalve bijzondere cactussen zie je in het National Park ook mooie rotsformaties.

Overnachting in Joshua Tree National Park.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 3 Joshua Tree National Park- Kingman
Ca. 315 km / 3,5 uur of ca. 340 km / 4 uur

Jullie kunnen rechtstreeks in 3,5 uur van Joshua Tree National Park naar Kingman rijden. Maar we adviseren een omweg te maken via Lake Havasu City. Hier zie je de historische Old London Bridge, die in 1967 vanuit Londen naar Arizona werd getransporteerd. Bijzonder om even bij stil te staan.
Vandaag rijden jullie over een deel van de befaamde Route 66, door Amerikanen ook wel de ''moeder aller snelwegen'' genoemd. Karakteristieke antieke benzinestations, historische gebouwen, klassieke auto's aan de kant van de weg en Route 66 diners (restaurants waar je Amerikaans eet, oftewel: fastfood) houden de herinneringen aan deze legendarische weg levend.

Kingman is een gezellig stadje om een lange route te onderbreken. Neem een kijkje in het museum over Route 66 en slenter door de Old Town. In het Locomotive Park staan oude locomotieven.

Mysterieus zijn de spookstadjes nabij Kingman. Als je daar naar toe rijdt nemen jullie vast veel foto's van de oude benzinepompen en diners langs de route. Een beetje kitscherig, maar wel leuk: de (dagelijkse) show bijwonen van de Ghost Riders Gunfighters in het dorpje Oatman.

Overnachting in Kingman.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 4 Kingman- Grand Canyon
Ca. 280 km / 3 uur

De Grand Canyon; dit 450 kilometer lange ravijn is misschien wel het bekendste nationale park van Amerika. De Grand Canyon bestaat uit de North Rim en de South Rim; deze laatste biedt de beste toegankelijkheid. Langs de rand van de kloof zijn meerdere viewpoints, die ieder een verbluffend uitzicht bieden op diepe ravijnen en roestbruine rotsen, zo ver het oog reikt. Vooral tijdens zonsondergang raak je betoverd: elke minuut lijkt de kleur van de rotsen te veranderen.
De ultieme belevenis: boek een helikoptervlucht boven dit unieke natuurgebied! Deze ervaring vergeet je nooit. Met een jeeptour zie je het spectaculaire landschap ook op een leuke manier!

Overnachting in of nabij Grand Canyon National Park.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 5 Grand Canyon- Page
Ca. 215 km / 2,5 uur

De ochtend brengen jullie nog door het Grand Canyon National Park. Vanaf Grand Canyon Village rijden jullie via de Desert View Drive, die langs de kloof loopt. Stap uit bij de verschillende uitkijkpunten. Vooral de Desert View Watchtower is de moeite waard. Vervolgens rijd je in ongeveer twee uur naar Page.

Page is gelegen in het Navajo-indianen gebied. Hier is de Antelope Canyon de grote trekpleister en terecht! Deze uitgesleten kloof is door wind en water door de eeuwen heen ontstaan. Het beste tijdstip om hier te zijn? Als de zon het hoogst staat. De zonnestralen zorgen voor een magisch plaatje van gladde vormen en dieprode kleuren. De canyon bestaat uit de Upper en de Lower Canyon; de eerste is het toegankelijkst en daarom ook het populairst. De Lower Canyon is een stuk smaller en te bereiken via verschillende ladders. Spannend. Goed om te weten: de canyon is alleen te bezoeken met een tour. Boek deze voorafgaande aan je reis om teleurstelling te voorkomen.

Ga zeker ook naar de Horseshoe Bend, een hoefijzervormige bocht in de Colorado River. In 20 minuten loop je vanaf de parkeerplaats naar het uitzichtpunt. Zeker doen!

Overnachting in Page.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 6 Page
Stuwmeren en Indianengebied

Zijn jullie er gisteren nog niet aan toegekomen om de Antelope Canyon of de Horseshoe Bend te zien? Je hebt er vandaag alle tijd voor!

Maar ook de Glen Canyon-dam met het stuwmeer Lake Powell is zeker een bezoek waard. De dam is 460 meter hoog. Het enorme meer wordt omringd door rode rotsen en zandstranden. Leuk om een rondvaart te maken. Als je van wandelen houdt: volg één van de wandelroutes langs de kustlijn. Maar watersportliefhebbers komen hier ook aan hun trekken. Je kunt onder andere waterskiën en wakeboarden.

Overnachting in Page.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 7 Page- Bryce Canyon National Park
Ca. 250 km / 3 uur

Vandaag verlaten jullie Arizona en rijden met de camper het mooie Utah in. Na ruim een uur bereik je het kleine western stadje Kanab. Een plek waar de lokale bewoners erg trots op zijn. Ga lunchen bij een van de restaurants of bezoek een van de winkels. Voor een wandeling bezoek je de zandduinen bij Coral Pink Sand Dunes State Park voordat jullie doorrijden naar Bryce Canyon National Park.

Jarenlange erosie heeft Bryce Canyon gemaakt tot wat het is: een uniek kunstwerk van duizenden rotspilaren die uit de grond lijken op te rijzen. Die bijzondere mix van vurige kleuren en puntige rotsen worden ook wel hoodoos genoemd. Een absolute must-see. Niet alleen van bovenaf is deze canyon indrukwekkend, maar we raden jullie aan om zeker ook de canyon in te gaan. Langs de rand van de kloof loopt de Rim Road. Vanaf deze weg kun je op verschillende plekken afdalen. Wij vinden de Navajo-trail (2,2 kilometer) de mooiste, de meest gevarieerde. De wandeling voert door een doolhof van pilaren. Een minder steile wandeling is de Queen's Garden Trail van 3 kilometer.

Overnachting in of nabij Bryce Canyon National Park.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 8 Bryce Canyon National Park- Zion National Park
Ca. 120 km / 2 uur

Geen haast vandaag, de rit vanaf Bryce Canyon naar Zion National Park duurt maar twee uur. Zion National Park is het mekka voor natuur- en wandelliefhebbers. De rode rotsformaties, waar Utah om bekend staat, worden in het Zion National Park omringd door een vallei waar de Virgin River dwars doorheen stroomt. Een groene oase in het bijzondere woestijnlandschap.

Er zijn meerdere canyons en de begroeiing is gevarieerd. Jullie kunnen kiezen uit talrijke avontuurlijke wandelroutes, met ieder hun eigen hoogtepunten.

De Zion Canyon Scenic Drive is de hoofdweg die dwars door het park loopt en waar vandaan jullie naar de mooiste plekken en startpunten van de wandelroutes rijden. Tussen maart en oktober is deze route niet toegankelijk voor auto's. Je kunt dan heel makkelijk een gratis shuttlebus nemen, elke tien minuten vertrekt er één. Tip: ontdek het Zion National Park fietsend! Jullie kunnen dan overal stoppen en je hoeft niet in de wachtrij te staan bij de bushalte.

Overnachting in of nabij Zion National Park.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 9 Zion National Park
Klaar voor een spannende hike?

Sta vroeg op, want je kunt in het Zion National Park zoveel doen! We noemen enkele hoogtepunten.
Echt doen: The Narrows, het smalste deel van de Zion Canyon. Er is geen wandelpad, je loopt door het water van de Virgin River, die door een lange kloof stroomt. De kloof is honderden meters diep en smal, gemiddeld rond de 8 meter. Kun je je voorstellen hoe imponerend dat is? Je weg zoeken door het water met aan beide kanten de steil oprijzende stenen muren! De nauwe kloof is 16 kilometer lang, maar je hoeft natuurlijk niet de hele canyon door. Let op: vraag in het bezoekerscentrum om een wandelstok. En je moet wel goede waterschoenen dragen. Tip: deze hike kun je in de zomer doen, in de andere seizoenen is het water te koud.

Een heel mooi uitzicht heb je vanaf de Court of Patriarchs, een verzameling zandstenen rotspartijen. Wel even een steile klim hier naar toe. En wandel aansluitend naar de Emerald Pools. Een totaal ander prachtig uitzichtpunt is de Weeping Rock, hier stroomt het water de diepte in, vandaar de naam. De vallei is dan ook een vruchtbare, groene oase in het stenen landschap.

Overnachting in of nabij Zion National Park.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 10 Zion National Park- Las Vegas
Ca. 270 km / 3 uur

Vandaag verruilen jullie de prachtige natuur voor de woestijnstad Las Vegas. Je verlaat de staat Utah, rijdt een klein stukje door Arizona en komen uiteindelijk in de staat Nevada. Na ongeveer 2,5 uur rijden wordt je verrast door het spectaculaire, roodgekleurde rotsgebied van de Valley of Fire State Park. Je rijdt dwars door het park en je ziet meest bizarre zandstenen formaties. Ga hier een mooie wandeling maken. Gewoon stoppen bij een parkeerplaats.
Vanaf Valley of Fire zijn jullie binnen 1 uur in Las Vegas.

De bekende stad Las Vegas is uit de grond gestampt in de Mojave-woestijn. Het is een gokparadijs vol met attracties, sensationele shows en entertainment. Dag en nacht bruist het op The Strip, het centrum van de stad, waar grote casino's en spectaculaire hotels het straatbeeld bepalen.
In Las Vegas kan het allemaal: (her)trouwen in bijzijn van een lookalike-Elvis, een Cirque du Soleil-show bijwonen en nog zoveel meer.

Tip: maak gebruik van de busdienst The Deuce, 24/7 rijdt deze op en neer over The Strip. Je kunt op- en afstappen bij alle hoogtepunten langs deze wereldberoemde boulevard.

Overnachting in Las Vegas.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 11 Las Vegas
Alles is “over the top” in de City of Sin

Las Vegas is absoluut heel leuk voor zowel volwassenen als kinderen. Je kijkt je ogen uit.
Er zijn veel themahotels, die je ook mag bezoeken als je er niet logeert. Zo kun je in een echte gondel varen in het Venetian Hotel. En vóór het Bellagio Hotel zie je elk half uur de dansende fonteinen. Maak een ritje in een achtbaan in het New York New York-Hotel.

Er zijn ook veel 'lekkere' winkels, zoals de M&M-shop en de Coca Cola-winkel.
Een bijzonder restaurant: het Rainforest Café, je waant middenin de jungle. (Nep)dieren zitten verstopt tussen de bomen en bladeren. Er gebeurt van alles: het gaat onweren en je hoort het geluid van stortregens: alle dieren komen tot leven. Tip voor het dessert: een volcano.

Doen: 's avonds in het donker naar Fremont Street, het oude Las Vegas. Overal vertonen straatartiesten hun kunsten; alles is verlicht. Schrik niet: er vliegen zelfs mensen over Fremont Street: de Slotzilla Zipline (vanaf 13 jaar mag je dit ook ervaren als je het aandurft).

Boek een kaartje bij Big Bus, de hop-on-hop-off door Las Vegas! Spectaculair: boek een helikoptervlucht over de Strip in Las Vegas.

Overnachting in Las Vegas.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 12 Las Vegas- Calico of Barstow
Ca. 255 km / 3 uur

Vertrek tijdig, want dan hebben jullie tijd om in het gebied Calico/Barstow een aantal van de leuke en interessante bezienswaardigheden te bekijken.

Calico is een spookstadje in de county van San Bernardino in de Mojave-woestijn. Ooit waren hier honderden zilvermijnen. Het is tegenwoordig een soort pretpark geworden in de stijl van toen. De laatste inwoner van het mijnstadje was Lucy Lane, je kunt haar gemeubileerde huis bezoeken. Zij stierf in de jaren 60 van de vorige eeuw. Een welgestelde ondernemer bracht Calico terug in de oude staat. Hij liet gebouwen restaureren en maakte replica's van andere. Ook de oude mijn is voor toeristen in ere hersteld. Je kunt zelfs een ritje maken in een oude mijntrein. Niet schrikken als je middenin een ''echt'' revolvergevecht terecht komt.

De Route 66 loopt door Barstow. Hier zijn meerdere musea, onder andere over Route 66.

Overnachting in de omgeving van Calico of Barstow.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 13 Calico of Barstow- Sequoia National Park
Ca. 355 km / 4,5 uur

Nergens vind je bomen zo hoog als in Sequoia National Park en Kings Canyon National Park. In deze twee aangrenzende parken zie je de reuzensequoia's, met als middelpunt de 2500 jaar oude General Sherman Tree, de grootste mammoetboom ter wereld: 84 meter hoog!

Van de twee parken is het Sequoia het interessants. Er zijn meerdere wandelpaden aangelegd, waaronder de populaire Big Tree Trails door het Giant Forest. Voor een waanzinnig uitzicht over de vallei en de canyons: beklim de 400 smalle treden van Moro Rock. Ga ook zeker de Crystal Cave in (onder begeleiding). Dit is een uitgesleten grot met indrukwekkende stalactieten en wanden van marmer en kalksteen.

In het Kings Canyon National Park zie je watervallen, meren, hoge bergen en de gelijknamige kloof Kings Canyon. Volg de autoweg door het park en stop bij de uitkijkpunten zoals Kings Canyon Overlook en de Redwood Mountain Overlook. Je kunt ook een korte wandeling maken naar de Grizzly Falls en de krachtige Roaring River Falls.

Overnachting in of nabij Sequioa National Park.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 14 Sequoia National Park- Yosemite National Park
Ca. 280 km / 4 uur

Nog niet alles gezien en gedaan gisteren? Je hebt eventueel de ochtend nog om het Sequoia National Park nogmaals de bezoeken. En dan naar jullie volgende bestemming: Yosemite National Park. Je rijdt de route door de bergen in de richting van Fresno. Daar vandaan naar Yosemite.

Dit natuurgebied behoort tot één van de drukst bezochte plaatsen van de Verenigde Staten en is wereldberoemd vanwege de indrukwekkende watervallen, gigantische granietkliffen, reusachtige bomen en rotsachtige weiden. Yosemite National Park is een pareltje in het zuidwesten van Amerika en mag je eigenlijk niet overslaan. Yosemite Valley is het populairste deel. In deze vallei kun je kiezen uit vele wandelroutes: van kort naar lang, van makkelijk naar lastiger. Oriënteer je van te voren welke bezienswaardigheden je wil zien.

Overnachting in of nabij Yosemite National Park.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 15 Yosemite National Park
Sta vroeg op en trek je wandelschoenen aan, want er is zoveel te zien!

De meest indrukwekkende watervallen van het nationale park zijn (Lower) Yosemite Falls en Bridalveil Falls. Geniet van de mooiste uitzichten over de vallei bij Tunnel View Point en Glacier Point.
Als je er nog tijd voor hebt: wandel dan de Panorama-Trail; deze biedt een fenomenaal zicht op de Half Dome, die de vorm heeft van een gladde halve koepel. Het is de steilste rots van de VS en herkenningspunt van Yosemite National Park.

Hier moet je echt naar toe: het mammoetbomenbos (reuzensequoia’s). De oudste en bekendste boom hier is de Grizzly Giant. En je wilt vast en zeker door de Tunnel Tree lopen.
Wat een natuurspektakel bij El Capitan, een 900 meter hoge bergwand. De zonsondergang tovert vurige kleuren op de rotsen.

Overnachting in of nabij Yosemite National Park.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 16 Yosemite National Park- San Francisco
Ca. 310 km / 4,5 uur

Jullie doorkruisen vandaag de staat Californië, naar de wereldstad San Francisco. Een welkome stop onderweg: de historische mijnstad Sonora. Hier zijn nog steeds herinneringen aan de Gold Rush-tijd. Leuk weetje: er wordt in de omgeving nog steeds goud gevonden. Bezoek ook het Columbia State Park, een openluchtmuseum, waarin je heel veel stappen terugzet in de tijd. Je mag hier zelf zoeken naar goud: sla je slag! Je kunt hier ook een ritje met paard en wagen maken.

Een bruisende en hippe stad, gebouwd op 43 heuvels: dat is San Francisco. Wie aan deze stad aan de westkust denkt, ziet de iconische Golden Gate Bridge met laaghangende mist voor zich. Maar ook de historische Cable Cars zijn bij velen bekend. Maak een ritje met deze kabeltram, het is de laatste handbediende tram ter wereld.
Wandel ook in het mooie Golden Gate Park, een groene oase in de drukke stad. Struin langs de baai over het gezellige Fisherman's Warf en bezoek de zeeleeuwen bij Pier 39. Shoppen? Ga naar Union Square, het bruisende hart van de stad. Tip: boek de Hop On Hop Off-bus, deze rijdt langs alle bezienswaardigheden.

Overnachting in San Francisco.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 17 San Francisco
Ga fietsen over de Golden Gate Bridge

Jullie gaan vandaag de stad verder verkennen. Een must-do is een fietsen over de Golden Gate Bridge naar het kleurrijke kunstenaarsdorpje Sausalito. Met de ferry kun je terug naar het beginpunt. Vanaf Sausalito zie je het voormalige gevangeniseiland Alcatraz liggen. De zwaarste criminelen van het land, waaronder Al Capone, zaten hier hun straf uit. Door middel van een audiotour (ook in het Nederlands) krijg je een kijkje achter de schermen. Tip: reserveer tijdig je tickets online.

In Musée Mécanique kun je oude computerspelletjes spelen (gratis toegankelijk). Vlakbij dit museum ligt de USS Pampanito, een onderzeeboot uit de tweede wereldoorlog; je kunt er op en er in.
In het Disneymuseum kom je van alles te weten komen over het leven van Walt Disney en elke dag vertoont men er één van zijn films. Al eens in Amsterdam in NEMO geweest? Hier heb je het Exploratorium-wetenschapsmuseum. Loop door een tunnel onder water in het Aquarium of the Bay, je wordt omringd door zeedieren en vissen die in de baai bij San Francisco leven.

Overnachting in San Francisco.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 18 San Francisco- Monterey of Carmel
Ca. 200 km / 2 uur

Jullie verruilen vandaag de stad voor de ruige Californische kustlijn. Willen jullie snel in Monterey of Carmel zijn? Dan neem je de kortste weg en duurt de rit twee uur. Maar mooier (en wat langer) is de kustroute Highway 1, vanaf Half Moon Bay. Onderweg ligt het surfersplaatsje Santa Cruz. Heb je wel eens van het merk O'Neill gehoord? Dat is hier ontstaan. In Santa Cruz kun je kiezen uit vele lunchrestaurantjes. Bij Santa Cruz Beach Boardwalk zul je je ongetwijfeld vermaken. Je hebt daar bijvoorbeeld Neptune's Kingdom, een entertainmentcentrum met een nautisch thema. Vanaf Santa Cruz rijden jullie in een uurtje naar jullie eindbestemming, Monterey of Carmel.

Vroeger was Monterey de grootste vissershaven van de westkust. In Cannery Row werden in het verleden sardientjes ingeblikt, tegenwoordig zijn er boetiekjes, kunstgalerieën en restaurants gevestigd in de conserveringsfabrieken.
Op het schiereiland Monterey ligt het charmante Carmel-by-the-Sea. Zodra je hier binnenrijdt lijkt het alsof je de Verenigde Staten uitrijdt. De onregelmatige bestrating, de sprookjesachtige huizen en groene beplanting zorgen voor een heel eigen, zelfs een mediterrane, sfeer. Je ziet hier geen grote winkelcentra, hoge gebouwen of supermarkten. Er zijn antiekzaken, bistro's en restaurants.

Overnachting in Monterey of Carmel.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 19 Monterey of Carmel
Grote en kleine vissen; in zee of in een geweldig aquarium

Boek een walvisexcursie in de ochtend. Stap aan boord en speur in de ochtend de zee af naar deze vriendelijke reuzen. Tijdens de vaartocht vertelt een zeebioloog alles wat je maar wilt weten over walvissen, dolfijnen en andere zeedieren. Misschien zie je ook orka's, bultruggen, vinvissen, zeeleeuwen, zeehonden en otters. Houd je fotocamera in de aanslag.

Een absolute must en hoogtepunt van jullie verblijf in Monterey of Carmel: de autorit over de 17-Mile Drive.

Ga verder op ontdekkingstocht door Carmel. Ongeveer een eeuw geleden leefden er veel kunstenaars en Carmel werd een ware kunstkolonie, vandaar dat er nog steeds veel kunstgalerieën zijn. Leuk weetje: de filmster en latere gouverneur van Californië Clint Eastwood is hier van 1986 tot 1988 burgemeester geweest. Leuk om te gaan eten in zijn restaurant buiten Carmel, de Mission Ranch.

Al 30 jaar staat het Monterey Bay Aquarium bekend als één van de beste van Amerika. Een must-see voor alle leeftijden. We boeken graag entreetickets voor jullie.

Overnachting in Monterey of Carmel.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 20 Monterey- Pismo Beach
Ca. 250 km / 3,5 uur

Jullie rijden vandaag over de mooie Pacific Coast Highway, één van de mooiste routes van Amerika. De kust langs de Big Sur kan in de ochtend mistig zijn, vertrek daarom pas rond lunchtijd. Ben je niet toegekomen aan één van de tips: daar heb je deze ochtend de gelegenheid voor. Jullie kunnen ook een wandeling maken door de bossen en langs de ruige kliffen bij Point Lobos State Park.
Onderweg naar Pismo Beach kijk je je ogen uit. De kliffen zijn hoog en de uitzichten indrukwekkend. Stop tijdens de route bij het historische Hearst Castle of bij de Piedras Blancas, waar een zeeolifanten-kolonie leeft. Even de benen strekken? Heel fijn om te wandelen in het Julia Pfeiffer Burns State Park.

Wie de indrukwekkende kustroute heeft gereden, strijkt met plezier neer op het lange zandstrand van Pismo Beach. Surfers en zonaanbidders vermaken zich uitstekend in deze typisch Amerikaanse badplaats. Struin langs de promenade en loop op de 400 meter lange pier de zee in. Wie goed kijkt ziet misschien dolfijnen langs zwemmen.

Overnachting in Pismo Beach.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 21 Pismo Beach- Los Angeles
Ca. 290 km / 3,5 uur

Tijd om de mooie kust te verlaten en door te reizen naar de ''City of Angels'', Los Angeles. Tijdens deze route rijden jullie langs de mondaine Santa Barbara, gebouwd in Spaans-koloniale stijl. Struin door de centraal gelegen State Street langs boetiekjes en terrasjes. Leuke plek voor een lunchbreak.
Voor de route vanaf Santa Barbara naar Los Angeles kun je kiezen: of via de snelle Highway 101 of de Highway 1 vervolgen langs Malibu Beach. Dit is de enige plek waar huizen op het strand gebouwd zijn.

Welkom in de stad van de sterren, waar de film- en entertainmentindustrie is geboren. In deze uitgestrekte miljoenenstad hoeft niemand zich te vervelen. Ontdek de beroemdste wijk ter wereld, Hollywood. En loop daar over de Walk of Fame, waar 2500 sterren met namen van beroemdheden de straat sieren. Of vergaap je aan de luxe in Beverly Hills. Voor de ultieme fun-factor ga je naar Universal Studio's of naar Disneyland Park. Heerlijk om uit te waaien aan één van de hippe stranden, zoals Venice Beach of Santa Monica.

Overnachting in Los Angeles.
Inclusief gereserveerde kampeerplek, camperhuur

Dag 22 Vertrek Los Angeles

Jullie leveren je camper bij de verhuurder in. Herinneringen en foto's genoeg van de afgelopen weken!

Inclusief camperhuur

Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis door Amerika. Neem eens een kijkje bij ons bouwsteenoverzicht of neem contact op.

Vervoer

 • Camper

Reisduur

 • 22 dagen / 21 nachten

Inclusief

 • Hotelovernachting bij aankomst
 • Camperhuur van dag 2 t/m dag 22
 • 4250 kilometer
 • Klaarmaakkosten camper
 • Persoonlijke inventaris
 • Camperinventaris
 • Verkoopbelasting
 • Gereserveerde kampeerplaatsen

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Extra gereden mijlen
 • Klein deel verkoopbelasting

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.