23-daagse Camperreis West-Canada

Jullie rondreis begint in Calgary. Na een dagje acclimatiseren halen jullie de camper op en trekken een vrij onbekend deel van Canada in. Onderweg zijn alle kampeerplaatsen op campings al gereserveerd; je hoeft er alleen nog maar naartoe te rijden. Nationale parken, provinciale parken, dinosaurussen (geen echte), beren (echte!), elanden, bizons meren, bossen en prairies mag je tijdens deze roadtrip verwachten. De bekende nationale parken Banff en Jasper worden niet overgeslagen. De watervallen in Wells Gray, de kabelbanen bij Whistler. De reis eindigt in de leukste stad van West-Canada: Vancouver.

 • Route met bekend en onbekend Canada
 • Met je eigen huis op wielen op avontuur
 • Veel nationale parken
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Calgary
Dag 2 – 3 Kananaskis
Dag 3 – 5 Waterton Lakes National Park
Dag 5 – 7 Writing on Stone Provincial Park
Dag 7 – 9 Dinosaur Provincial Park
Dag 9 – 10 Drumheller
Dag 10 – 11 Elk Island National Park
Dag 11 – 12 Rocky Mountain House
Dag 12 – 14 Banff National Park
Dag 14 – 16 Jasper National Park
Dag 16 – 18 Wells Gray Provincial Park
Dag 18 – 19 Lillooet
Dag 19 – 21 Whistler
Dag 21 – 23 Vancouver
Dag 23 Vertrek Vancouver

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.190 per persoon
 • Kind 2 t/m 12 jaar: vanaf € 970 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Brug in Calgary, CanadaDag 1 Aankomst Calgary
Landing in de Olympische stad Calgary

Het vliegtuig landt in Calgary, de plek waar jullie reis door Canada start. Op eigen gelegenheid gaan jullie naar het hotel, dat in een leuke wijk in het centrum ligt.

Calgary, één van de grootste steden van Canada ligt dicht bij de Rockies. Daarmee is het een prima uitvalsbasis om de reis te starten of te eindigen. Verblijf hier één nachtje en je krijgt al een goede indruk van de stad. Ga omhoog in de Calgary Tower. Op net geen 200 meter hoogte kun je de skyline van Calgary bekijken, maar hebt ook een weids uitzicht over de rest van de stad en de witte bergtoppen in de verte. Heb je meer tijd om Calgary te bezoeken? Ga dan net buiten de stad naar het Olympic Park, het centrale punt van de Olympische Spelen van 1988. In de zomer kun je hier mountainbiken, ziplinen en bobslee rijden.

Tip: we boeken graag de uitgebreide foodtour voor jullie, waarbij je allerlei internationale gerechten gaat proeven.

Overnachting in Calgary, Alt Hotel East Village ***

De camper afhalen en op weg, CanadaDag 2 Calgary - Kananaskis
Ca. 90 km / 1 uur

Jullie halen je camper op bij de camperverhuurder. De komende dagen gaan jullie hiermee op pad. Sla boodschappen in en wen langzaam aan jullie huis op wielen voor de komende weken. Jullie rijden de stad uit en zijn al snel in een groene omgeving. Kananaskis: je breekt je tong bijna over deze plaatsnaam; de lokale bevolking noemt het dan ook Kcounty. Het is geen bekende plaats, maar het is een interessant gebied met meer dan 10 provinciale parken en wildreservaten. Om er maar een paar te noemen: Bow Valley Provincial Park, Bluerock Wildland, Canmore Provincial Park, Sheep River. Het ligt ten westen van de stad Calgary, op een afstand van nog geen 100 kilometer. Daarom een ideale plaats voor je eerste of laatste overnachting tijdens een reis.

Ga maar meteen op zoek naar berggeiten, elanden en beren. Het bekendste dorp in deze regio is Canmore, een bergdorpje met kunstgalerijen, winkeltjes en enkele restaurantjes.

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Het lijkt wel of de beer naar ons zwaait, onderweg van Kananaskis naar Waterton, CanadaDag 3 Kananaskis - Waterton Lakes National Park
Ca. 320 km / 4,5 uur

Jullie rijden vandaag door een glooiend heuvellandschap, afgewisseld met grazend vee op de prairies. Genoeg mooie plekken om even een korte wandeling te maken.

Het landschap is heel afwisselend: van uitgestrekte prairies tot de uitlopers van de Rocky Mountains; hoge bergen, helderblauwe meren en valleien met grazende bizons. En dan ook nog eens de drie meren van Waterton Lakes.

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Kamperen met de camper in CanadaDag 4 Waterton Lakes National Park
Meren en wildlife

De 3 meren Upper, Middle en Lower Waterton Lake zijn de publiekstrekker van dit nationale park. Doordat het park geïsoleerd ligt kan de natuur volledig zijn gang gaan. Wandelingen langs de Red Rock Canyon en de Bison Paddock zijn aanraders. En waar water is kun je (meestal) varen, je kunt dus een boottocht boeken. Er leven rondom de meren elanden, bizons, coyotes, wasberen en zelfs poema's.

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Rijden door Waterton National Park, CanadaDag 5 Waterton Lakes National Park - Writing on Stone Provincial Park
Ca. 200 km / 2,5 uur

Je zult verbaasd zijn: vanuit het groene en waterrijke Waterton Lakes rijden jullie een totaal ander landschap tegemoet: de Canadese Badlands. Geen water hier, maar een semi-woestijn.
De wind veroorzaakt erosie en de vormen van de bergen zijn grillig. Er zijn in dit gebied veel fossielen gevonden.

Writing on Stone is een Provincial Park, het is het leefgebied van de Blackfoot Native Americans. Je ziet hier de Canadese Badlands: indrukwekkende ravijnen met rotsen in verschillende kleuren. En fotogenieke hoodies, door erosie ontstane en vreemd gevormde rotsformaties.

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Hoodoos in de Canadese Badlands, Writing on Stone Provincial Park, West-CanadaDag 6 Writing on Stone Provincial Park
Rotstekeningen van Indianen

Writing on Stone ligt in de Milk River Valley. Een beetje rare naam, maar hier zijn meer dan 50 rotstekeningen gevonden. Het is de grootste collectie steenkunst in Noord-Amerika. Het gebied rondom dit plaatsje is zelfs uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed. De native Americans beschouwen het als heilige plek; ze geloven dat de geesten van hun voorouders hier nog rondwaren.
Tip: volg de Hoodoo Trail, een gave wandeling tussen en over de zandstenen kliffen en hoodoos. Deze hike brengt je ook naar de Battle Scene-rotstekeningen, die de aanval van de Blackfoot-indianen op de blanken vertellen.

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Museum over dinosaurussen, CanadaDag 7 Writing on Stone - Dinosaur Provincial Park
Ca. 270 km / 3 uur

Onderweg bijzondere stops: zie dinosauruseieren en proef de beste maïs ooit!
Zie je het al voor je? Ooit zwierven kolossale prehistorische dieren hier rond. In het Dinosaur Park is een groot aantal fossielen van dinosaurussen gevonden. Er leefden meer dan 35 verschillende soorten! Daarom staat het op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ga zeker naar het Visitor Centre, daar is een interessante tentoonstelling ingericht. En je kunt er ook een film over dino's zien.

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Welkom in Drumheller, CanadaDag 8 Dinosaur Provincial Park
Prehistorische dino’s

Een extra dag in Dinosaur Provincial Park is echt geen straf. De landschappen zijn ruig. En toch zie je cactussen en hier en daar wat bloemen. Gisteren nog niet alles over dino's te weten gekomen? Alle tijd vandaag!

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Enorme dinosaurus op de parkeerplaats bij het Provincial Park, CanadaDag 9 Dinosaur Provincial Park - Drumheller
Ca. 175 km / 2 uur

Jullie rijden deels door de ruige Badlands. Stop onderweg bij een suspension bridge (hangbrug), spookstadjes en een voormalige kolenmijn.
De bekendste plaats in de omgeving van het Dinosaur Provincial Park is Drumheller en wordt ook wel de ''dinosaurus-hoofdstad van de wereld” genoemd. Het ligt in de Red Deer River Valley, een kloof die tot de Badlands van Canada behoort. In Drumheller zijn meerdere musea over de dino's, fossielen en opgravingen. De leukste is het Royal Tyrrell Museum. Drumheller is ontstaan, omdat er een florerende steenkolenmijn was. Een wandeling door het plaatsje is leuk: op bijna iedere hoek van de straat staan enorme dinosaurusbeelden. Je moet echt even in de bek van 's werelds grootste dino klimmen.

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Voldoende wild gespot in Elk Island National Park, CanadaDag 10 Drumheller - Elk Island National Park
Ca. 260 km / 3 uur

Met de veerboot steken jullie de Red Deer River over. Het is daarna nog maar een klein stukje rijden naar Horsethief Canyon. Hier is een hikeroute uitgezet. De kloof dankt zijn naam aan het illegale netwerk van paden, waarover paarden van de Verenigde Staten naar Canada werden gesmokkeld.
Een tip: stop bij Dry Island Buffalo Jump Provincial Park met uitzicht op de Red Deer River. Op meerdere plekken zijn picknickplaatsen met vuurkorven: ga maar snel hout sprokkelen. Wij hebben ook een stop gemaakt in Big Valley, waar we de lekkerste fudge (karamelsnoepje) hebben gegeten. Big Valley is een stadje dat zo in een westerfilm als decor kan dienen.

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Bizon op de weg bij Rocky Mountain House, CanadaDag 11 Elk Island National Park  - Rocky Mountain House
Ca. 270 km / 3 uur

Jullie rijden vandaag eerst naar Edmonton. Het is qua grootte de vijfde stad van Canada. Je hebt niet het idee dat je in een drukke stad terechtgekomen bent; er wonen nog geen miljoen mensen en die leven verspreid over een enorm gebied.

Misschien vinden jullie het leuk om een keer te shoppen in West Edmonton Mall, één van de grootste winkelcentra van het land. Je kunt hier schaatsen op de indoor-ijsbaan of snacken in de foodcourt.

Na de stad: de eindeloze prairies. De kuddes vee hebben de ruimte. Je ziet er ook ja-knikkers (pompen die olie uit de grond halen). Vroeger was dit het domein van de bonthandelaren. Ontdekkingsreizigers trokken mee met de karavanen en brachten nieuwe gebieden in kaart. Rocky Mountain House benoemden ze tot officiële noordelijke toegangspoort van de Rocky Mountains.
Er is een National Historic Site, maar het leukst vonden wij de wandeling vlakbij dit monument: we werden verrast door een kudde bizons!

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Ga paardrijden in Banff National Park, CanadaDag 12 Rocky Mountain House - Banff National Park
Ca. 175 km / 2 uur

De route van vandaag wordt ook wel ook wel de Cowboy Trail genoemd. Het is de Highway 22, die langs ranches en landerijen kronkelt. Het einddoel vandaag: Banff, één van de mooiste nationale parken ter wereld.

Witte bergtoppen en groene bossen reflecteren in de meren en rivieren van het Banff National Park. Dit nationale park wordt gekenmerkt door enorme gletsjers, kletterende watervallen, hoge bergen en wilde dieren zoals elanden, zwarte beren, bergschapen en grizzly's.

Er is hier zoveel te zien, dat wordt kiezen. Behalve alle highlights die we aanraden zijn er zoveel mooie andere plekken en wandelroutes te vinden. Of huur een fiets of kano. Tip: boek een avondsafari en maak nog meer kans om wild te spotten.

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Sledehond in Banff National Park, CanadaDag 13 Banff National Park
Glasheldere meren

Een volle dag op pad vandaag. We raden aan om naar de Johnston Canyon te gaan: en wandel door de smalle kloof naar watervallen. Al uit de verte hoor je het onstuimige water kletteren.
Vervolgens rijden jullie door naar Lake Louise; een groot en fotogeniek gletsjermeer, omgeven door groene bergen, rotsen en witte bergtoppen. Heerlijk om hier in een kajak te varen, je voelt je klein zo tussen de immense bergen. Maar er zijn hier ook meerdere wandelroutes.

Naast het Lake Louise ligt het eveneens prachtige Moraine Lake. Natuurlijk zijn hier ook weer wandelpaden aangelegd. Leuk weetje: dit meer heeft lange tijd als afbeelding op het 20 dollar-biljet van Canada gestaan.

Even wat dichterbij vandaag? Neem de Gondola naar de top van de Sulphur Mountain. Mooi uitzicht hier op zes bergtoppen. Blijf scherp om je heen kijken: ook hier leven beren en wie weet...

Excursietips: ga kanovaren of paardrijden

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Grizzlybeer in Jasper National Park, CanadaDag 14 Banff National Park - Jasper National Park
Ca. 290 km / 4 uur

Een mooie route hebben jullie vandaag voor de boeg, via Bow Valley Parkway en de Icefields Parkway. Maak zeker een stop bij Mount Columbia om daar de immens grote gletsjer te bezoeken.
Ga er maar eens op staan, je voelt je klein. Ook zeker doen (voor sommigen een beetje griezelig): lopen over de Columbia Icefield Skywalk! De glazen voetgangersbrug is 1 kilometer lang. Je ziet de enorme diepte onder je voeten, het diepste punt ligt op 300 meter onder de skywalk. Huur een audiotour hier. Wat zullen jullie ongelooflijk genieten van misschien wel het mooiste deel van de Canadese Rockies.

Kenmerkend voor het Jasper National Park zijn de hoge besneeuwde bergtoppen en de vele kleine en grote azuurblauwe meren. Het is de leefomgeving van beren, wolven en elanden.
Neem de Jasper Skytram om de natuur van bovenaf te bewonderen. Wat een weids uitzicht! Misschien spot je wel een beer!

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Op ontdekking in het bos van CanadaDag 15 Jasper National Park

Het plaatsje Jasper is klein en sfeervol. Je kunt kiezen uit leuke restaurantjes. Wij vonden de lokale bierbrouwerij heel gezellig en hebben hier een hapje gegeten. We raden aan om bij aankomst in Jasper het Visitor Center te bezoeken.
Wandelen rondom Jasper betekent: kiezen. Er is in dit grootste natuurgebied van de Canadese Rockies maar liefst 1200 kilometer aan wandelroutes uitgezet.

Een volle dag om de spannende natuur in de omgeving van Jasper te verkennen. Ga in de ochtend naar Maligne Canyon; hier zijn kalkstenen rotsmuren van wel 50 meter diep. Lopend over zes bruggen steek je watervallen, canyons en de rivier over. Dit is bijna voor iedereen goed te doen; naar de vijfde brug heen en terug is vier kilometer. Maar je kunt nog verder!

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Met de camper in Wells Gray Provincial Park, CanadaDag 16 Jasper National Park- Wells Gray Provincial Park
Ca. 290 km / 4 uur

Als je Jasper uitrijdt kom je langs Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies. Echt de moeite waard voor een stop. Bij Clearwater begint de slingerachtige route door het Wells Gray Provincial Park.

Als je watervallen wilt zien dan zit je goed in het Wells Gray Provincial Park. Dit natuurgebied wordt ook wel Waterfalls Park genoemd: er zijn er maar liefst zo'n 250! Vanuit Clearwater rijden jullie dit natuurpark in. Het is een enorm uitgestrekt gebied, je volgt de Clearwater-rivier. Maak zeker onderweg stops om te lopen. Wandelroutes staan aangegeven.
De absolute must is een bezoek aan de Helmcken Falls. Een groene muur van bomen strekt zich uit boven de grijze, vulkanische rotswand. De witte waterval stort wel 140 meter de diepte in en dat is ook heel goed te horen. Iets minder hoog zijn de Spahats Creek Falls, je kijkt hier niet alleen uit op de waterval, maar ook op de enorme canyon. Nog zin en tijd om te wandelen? Loop in een uurtje vanaf de parkeerplaats richting de Moul Falls. Je moet niet bang zijn om een beetje nat te worden. Dit is namelijk de enige waterval waar je achter de muur van water kunt komen. Doen!

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Samen op de foto in Wells Gray National Park, CanadaDag 17 Wells Gray Provincial Park
Beren, zalmen en raften

De Clearwater-rivier in het Wells Gray-park is dé rivier om beren en zalmen te spotten. De beste plek hiervoor zijn de Dawson Falls. Wandel langs de rivier en geef je ogen de kost. Vooral in het najaar zwemmen de zalmen terug de rivier op. Ze springen uit het water om bij de watervallen hogerop te komen. En beren weten dat, ze houden wel van dit lekkere hapje!
Een fantastische manier om dit natuurgebied te verkennen: raften. Het kan zomaar gebeuren dat je beren langs de waterkant spot. Er zijn meerdere mogelijkheden: een 'wild' avontuur of een rustiger kabbelend tochtje.

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Kind met vlaggetje in CanadaDag 18 Wells Gray Provincial Park - Lillooet
Ca. 300 km / 4 uur

Je waant je met enig inbeeldingsvermogen een stap terug in de tijd, in het Gold Rush-tijdperk. Rond 1860 werd de Cariboo Wagon Road aangelegd; te voet en te paard trokken de pioniers naar Lillooet. Je ziet hier en daar nog historische gebouwen langs de weg.

Aan de rand van het dorp stroomt de Fraser River. Meer dan een eeuw geleden hebben de bewoners hier een hangende loopbrug gemaakt met een overspanning van 160 meter. Jullie willen daar natuurlijk wel even overheen lopen!
Je kunt een wandeling maken langs de oevers van het Seton Lake en het Lillooet Lake. Een wat pittiger hike: rijd dan naar het South Chilcotin Mountains Provincial Park.
Leuk weetje: er zijn wijngaarden rond Lillooet; in het Fort Berens-wijnhuis is ook een proeverij.

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Kabelbaan boven de bergen bij Whistler, CanadaDag 19 Lillooet - Whistler
Ca.130 km / 2 uur

Een korte rit vandaag, volop gelegenheid om stops te maken in het mooie landschap van de Coastal Mountains, zoals bij Dulley Lake en Joffres Lake.

In de wintermaanden is Whistler een groot skigebied, maar 's zomers is het dé plek voor mooie wandelingen, uitzichten op de witte bergtoppen, blauwe meren met zandstranden en mountainbiken. In 2010 werden de Olympische Winterspelen onder andere hier gehouden. Het is een gezellig en ook toeristisch plaatsje; een leuke afwisseling met de verblijven in de natuurparken van Canada.

De Blackcomb Mountain is hét skigebied van Whistler. Het hele jaar door kun je met de gondelbaan naar boven. Speur goed vanuit je gondel, het is namelijk het leefgebied van beren. Vanaf de top zijn meerdere wandelroutes uitgezet (wel iets warms aan). Terug naar beneden? De skilift draait zijn rondjes wel.

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Berggeiten genieten net zo van het uitzicht als wij bij Whistler, CanadaDag 20 Whistler
Met de kabelbaan de bergen in

Dit is echt een belevenis: met de Peak-to-Peak Gondola tussen de twee hoge bergtoppen van Blackcomb en Whistler Mountain zweven! Je ziet in de diepte de meren en gletsjers. Deze gondelbaan is het hele jaar door open. Vanaf beide bergtoppen kun je stoere wandelingen maken. Of: via wandelpaden teruglopen naar Whistler.
Liever wat lager op de grond? Neem de fiets en volg de Whistler Valley Trail, een langgerekt pad dat langs meren en riviertjes en door dichte bossen voert. Let op: 40 kilometer lang.
Maar je kunt het natuurlijk ook rustiger aan doen, zoals aan de zandstranden aan het Lakeside Park en/of Rainbow Park.

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Totempaal op weg naar Vancouver, CanadaDag 21 Whistler - Vancouver
Ca.120 km / 2 uur

Een voor Canadese begrippen korte afstand vandaag. Jullie hebben dan ook de tijd om de bezienswaardigheden buiten Vancouver te bezoeken voordat jullie doorrijden naar je hotel.

Als je op tijd vertrekt kun je de Capilano Suspension Bridge bezoeken. Deze hangbrug over de Capilano-rivier is 140 meter lang en je kijkt zo'n 70 meter de diepte in. Eind 19de eeuw werd de brug gebruikt om het ravijn over te steken. Nu is het vooral heel leuk en spannend. Aan de overkant kun je fijn ronddwalen en: over nog eens zeven hangbruggen lopen! Vlakbij is Grouse Mountain; klim via een steile helling (2830 traptreden!) naar de top. Wij hebben hier van het uitzicht genoten, en ook grizzlyberen gespot.

Wij vinden Vancouver de leukste stad aan de westkust van Canada. Bezoek zeker de Lookout Tower. Een glazen lift tilt je 160 meter de hoogte in. Je hebt vanaf de top een prachtig uitzicht op besneeuwde bergtoppen, Granville Island en groene heuvels. Wat dichterbij zie je de leuke wijk Gastown; jullie gaan daar vast een keer een terrasje pakken.

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Neem de waterbus door Vancouver, CanadaDag 22 Vancouver

Vancouver is eigenlijk één grote speeltuin! Dat wordt kiezen uit de vele leuke dingen die je daar kunt doen en bezoeken. Het wetenschapsmuseum voor kinderen, Science World, is al van verre te zien: een enorme bol langs de rivier. Niet alleen kijken als je hier bent, maar je gaat hier ook van alles doen. En: spelen hier.

Het stadspark Stanley Park is nog groter dan het Central Park in New York. Je kunt er totempalen bekijken, je uitleven in één van de vier speeltuinen, zeeleeuwen spotten in het Vancouver Aquarium en in een miniatuurtrein het park verkennen.

Hebben jullie al de grote Capilano-hangbrug bedwongen? Er is nog een spannende in Lynn Canyon Park. Hoewel de brug korter is dan de Capilano, is hij net zo spannend. Er zijn ook hier wandelpaden door het weelderige regenwoud. Bonus: deze is helemaal gratis. Van mei tot oktober kun je walvissen spotten, soms vanaf de kust, maar het is veel leuker om de zee op te gaan. Last but not least: de stranden van Vancouver.

Overnachting op een camping.
Inclusief camperhuur, gereserveerde kampeerplek

Dag 23 Vertrek Vancouver

Jullie leveren de camper bij de verhuurder in.

Inclusief camperhuur

Vervoer

 • Camper

Reisduur

 • 23 dagen / 22 nachten

Inclusief

 • Hotelovernachting bij aankomst
 • Camperhuur van dag 2 t/m dag 23
 • Persoonlijke inventaris
 • Camperinventaris
 • 4200 kilometer
 • Klaarmaakkosten camper
 • Gereserveerde kampeerplaatsen
 • Ter plekke dient u nog te betalen: extra gereden kilometers

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Alle maaltijden & excursie
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.