4-daagse bouwsteen New York met kids

Je voelt je net een filmster als je zelf tijdens je reis door de USA in de wereldstad New York staat. Zelfs als je hier voor het eerst bent, heb je een gevoel van herkenning. Je ziet de stad zo vaak op televisie. Herken de skyline met de hoge gebouwen, het Vrijheidsbeeld, Times Square met alle neonreclame, het imposante herdenkingsmonument voor 9/11, de Brooklyn Bridge, de indrukwekkende brandweerauto’s en gele taxi’s die door de straten rijden. Deze bruisende stad maakt een onvergetelijke indruk op iedereen.

 • Zwaaien naar het Vrijheidsbeeld
 • Hoor het getoeter van de gele taxi’s als in de film
 • Neem de metro naar de gekste musea
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst New York
Dag 2 - 4 New York
Dag 4 Vertrek New York

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 600 per persoon
 • Kind 2 t/m 12 jaar: vanaf € 490 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst New York
Welkom in The Big Apple

Jullie worden bij de luchthaven opgehaald en naar je hotel gebracht.
Zodra je in deze stad bent kijk je je ogen uit. Veel herkenning, want New York City is een bekend decor uit vele films en tv-series. De gele taxi’s zoeven je voorbij en de verlichting van de neonreclames op Times Square stralen je tegemoet. Wandel door het hart van Manhattan en geniet van de drukke metropool. Verdwalen kun je bijna niet, want bijna alle wegen zijn genummerd. Zo kun je eenvoudig je hotel terugvinden als je de genummerde straat van jullie hotel maar onthoudt. Liever een rustiger omgeving? Bezoek dan het Central Park. Wandel of fiets en vergeet even dat je in de stad bent die nooit slaapt (luister maar op je mobieltje naar New York van Frank Sinatra).

Jullie overnachten in een centraal gelegen hotel; ideaal om de stad te verkennen.

Overnachting in New York, Shelburne Hotel & Suites by Affinia ****

Inclusief transfer

Dag 2 New York
Een absolute must: Central Park!

Neem echt de tijd om Central Park, de "groene long" van NY te verkennen! Wij vinden de leukste manier per fiets, we boeken graag een excursie voor jullie. Een paar tips: beklim de Umpire Rock, leuk voor selfies. Verrassing: aan de andere kant van de rots is een leuke speeltuin met vooral veel water. In een hoek van het park, richting Times Square, is een dierentuin, niet zo groot maar zeker de moeite waard. Ook wel bijzonder, zo midden in de stad. Overal zijn lunchtentjes en restaurants. Ga je vanaf Central Park naar het (interessante) Metropolitan Museum of Art: haal dan voor een paar dollar je lunch bij een van de vele streetfoodkarretjes. De trappen van het museum zijn een prima lunchplek!

En jullie gaan vast en zeker naar Ellis Island met het beroemde Vrijheidsbeeld. Je vaart er met een publieke ferry naar toe. Hier is geschiedenis geschreven.

Je ziet de stad van bovenaf vanaf het 259 meter hoge Rockefeller Center. Fantastisch! Hier is ook een speelgoedwinkel van zo'n 150 jaar oud, FAO Schwarz. Het personeel loopt rond in circusachtige uniformen. Op het plein bij dit gebouw hangen alle vlaggen van de wereld. Hoeveel ken jij er?

Overnachting in New York.

Dag 3 New York
Musea saai? Deze niet!

Ga zeker het monument bezoeken dat herinnert aan de terroristische aanslag van 11 september 2001. In het museum onder het monument kom je meer te weten over deze gebeurtenis. Het is indrukwekkend om over de plek te lopen, die niemand ooit zal vergeten.

Een echt vliegdekschip midden in New York, de Intrepid! Je mag er op en er in, het is tegenwoordig een museum. Op het dek zie je onder andere een straaljager, een Concorde en een Space-Shuttle; alle iconische voorbeelden uit de Amerikaanse luchtvaartgeschiedenis.

Een ander heel leuk museum is het interactieve Spyscape Spionnenmuseum, waar je allerlei opdrachten moet uitvoeren, zoals in de lasertunnel de stralen ontwijken. Spannend.
Brooklyn Bridge, bekend van de marathons: lopen jullie hier ook overheen? De afstand van twee kilometer is een makkie. Vanaf de brug heb je mooi uitzicht op het Vrijheidsbeeld. Als je liever niet loopt, kunnen we ook een leuke fietstocht voor je boeken.

Overnachting in New York.

Dag 4 Vertrek New York
Jullie verblijf in ’s werelds meest bekende stad loopt alweer ten einde. Jullie worden bij je hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht.
Vlieg naar een volgende bestemming, want er is zoveel leuks te ontdekken in Amerika! Denk eens aan de pretparken rond Orlando of een combinatie van strand en pretparken in Californië.

Inclusief transfer

Vervoer

 • Transfer bij aankomst en vertrek

Reisduur

 • 4 dagen / 3 nachten

Inclusief

 • Transfer op dag 1 en dag 4
 • Alle overnachtingen

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.