4-daagse bouwsteen Strand en snorkelen met zeekoeien

Tijdens een reis door Florida mag het snorkelen met zeekoeien niet ontbreken. Heel stil drijf je met je snorkelmasker boven de goedaardige waterreuzen. Daarna door naar St. Pete Beach. Wat een ongelooflijk lange en brede zandstranden zijn hier. Een dagje spelen in en liggen op het zand, af en toe een verfrissende duik in de golven en als je nog wat wilt ondernemen kennis maken met de dolfijn Winter in het grote zeeaquarium.

 • Unieke ervaring: snorkelen tussen enorme zeekoeien
 • Verblijf aan prachtig groot zandstrand
 • Maak kennis met Winter, de dolfijn zonder staart
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Naar Crystal River
Dag 2 - 4 St. Pete Beach
Dag 4 Vertrek St. Pete Beach

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 400 per persoon
 • Kind 2 t/m 12 jaar: vanaf € 330 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Naar Crystal River
Op avontuur in Florida

Jullie hebben de beschikking over een huurauto, waarmee jullie de komende dagen op pad gaan. Vandaag rijden jullie naar Crystal River. Een netwerk van kristalheldere riviertjes en waterbronnen. En een omgeving die ongekend groen en heuvelachtig is: dat is Crystal River. Hier ga je echt even terug naar het oude Florida, voordat veel plaatsen werden volgebouwd met pretparken en hotels. Wat Crystal River zo bijzonder maakt zijn de honderden zeekoeien die hier jaarlijks overwinteren. In de lente verspreiden de dieren zich over de rest van Florida maar een aantal blijft het hele jaar in Crystal River. Dit is dan ook de enige plaats in Florida waar je het hele jaar door met zeekoeien kunt snorkelen.
Jullie slapen helemaal in stijl, in een oud plantagehuis.

Overnachting in Crystal River, Plantation on Crystal River ****
Inclusief huurauto

Dag 2 Crystal River- St. Pete Beach
Ca. 160 km / 2 uur

De dag begint goed, er staat een spannende excursie op het programma: jullie gaan snorkelen met zeekoeien. Grote kans om tijdens het snorkelen zeekoeien in hun natuurlijke leefomgeving te zien! Ervaar de vriendelijkheid van deze enorme dieren en zie ook direct de prachtige, ongerepte natuur van Crystal River. Tijdens de excursie vaar je naar de zeekoeien toe, in de winter zijn dit er honderden bij elkaar! In de zomer trekken de meeste zeekoeien naar andere gebieden maar blijft een aantal moeders met jongen achter in Crystal River. Jullie gids weet de dieren precies te vinden en daarom is de kans dat je zeekoeien ziet bijna 100 procent. Als je rustig blijft en gepaste afstand bewaart dan zul je zien dat de dieren ook nieuwsgierig naar jou zijn, soms komen ze zelfs naar je toe gezwommen.

In circa twee uur rijden jullie vervolgens vanuit Crystal River naar St. Pete Beach. De afstand is 160 kilometer. Leuk om onderweg een stop te maken in het van oorsprong Griekse vissersdorpje Tarpon Springs. In de wateren hier werd vroeger gedoken op sponzen. Als je hier meer over wilt weten, bezoek dan het Sponceorama Exhibit Center. Je kunt vanuit Tarpon Springs een leuke boottocht maken, jullie hebben er de tijd voor. Jullie verblijven in een hotel, direct aan het strand.

Overnachting in St. Pete Beach, Sirata Beach Resort ****
Inclusief huurauto, excursie met Engelssprekende gids, bootticket, koffie & thee, water, gebruik van wetsuits, snorkel, zwemvliezen en handdoeken

Dag 3 St. Pete Beach
Strand en dolfijnen

Deze dag is ter vrije besteding.
De stranden van Clearwater en St. Pete Beach behoren tot de mooiste van Amerika. Hagelwit, enorm breed en een kalme, ondiepe zee die langzaam afloopt. Wat ons betreft is St. Pete Beach de leukste strandbestemming van Florida! Ga fietsen, vissen, golfen, snorkelen of gewoon lekker ontspannen op het strand. Bij John’s Pass Village is een pier met gezellige restaurants en souvenirwinkels.

Heb je wel eens van de dolfijn Winter gehoord? Deze beroemde tuimelaar is zelfs gefilmd in A Dolphin Tale. Winter verloor zijn staart toen hij verstrikt raakte in een visnet. Door een staartprothese kan hij weer zwemmen. In het Clearwater Marine Aquarium kun je zien hoe hij weer zijn rondjes zwemt. Of boek een boottocht om dolfijnen te spotten vanuit Clearwater Beach.

Een ander heel leuk uitstapje: naar de Bush Gardens in Tampa, 3 kwartier rijden vanaf St. Pete Beach. Bush Gardens is een combinatie van pretpark (met maar liefst 7 gave achtbanen) en dierentuin.

Overnachting in St. Pete Beach.
Inclusief huurauto

Dag 4 Vertrek St. Pete Beach
Jullie rijden naar je volgende bestemming of naar de luchthaven. Als jullie vertrekken leveren jullie je huurauto op de luchthaven, van Tampa of Orlando bijvoorbeeld, in.
Maar er is nog zoveel meer te ontdekken in Florida! Kijk ook eens naar de bouwsteen met pretparken rond Orlando of neem een vlucht naar New York, the city that never sleeps.

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 4 dagen / 3 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • 4 dagen autohuur

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.