5-daagse bouwsteen Pretparken rond Orlando

Wat is het allerleukste wat er is tijdens je vakantie naar Florida? Een bezoek aan een pretpark natuurlijk. En dat is nog lastig kiezen als je in Orlando, de “funcapitol of the world” verblijft. Disney, Universal Studios, Kennedy Space Center en Seaworld; elk park is weer anders. Achtbanen of dieren, ruimtevaart of lego, waar je ook van houdt er is een pretpark voor jou bij. Elke avond keer je terug naar je prettige hotel met zwembad. Doordat jullie alle dagen van de reis een huurauto tot je beschikking hebben, kan je gaan en staan waar je wilt.

 • Leerzaam ruimtevaartpretpark
 • Stap in de wereld van Minnie en Mickey
 • Veel vrijheid met huurauto
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Orlando
Dag 2 - 5 Orlando
Dag 5 Vertrek Orlando

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 470 per persoon
 • Kind 2 t/m 12 jaar: vanaf € 380 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Orlando
Welkom in Orlando, city of fun!

Orlando wordt niet voor niets de “Funcapitol of the World” genoemd. Het is de stad van de attractieparken. De verschillende parken van onder andere Disney, Universal en Seaworld zorgen gegarandeerd voor veel plezier. Op International Drive kom je nog veel meer kleine en grote attracties tegen. Een gebouw dat zeker opvalt is Wonder Works: het staat volledig ondersteboven. Toch biedt Orlando veel meer dan alleen achtbanen en reuzenschommels. De stad is namelijk omgeven door groene natuurgebieden! Ontdek deze ongerepte natuur per kajak bij Shingle Creek of ga op zoek naar alligators tijdens een airboat-tour door het grasland van Florida. In Orlando ademt de wijk Winterpark een warme en historische sfeer uit. Hier zijn veel winkels, kunstgaleries en restaurants met gezellige terrasjes.

Jullie overnachten in een resort met een groot zwembad, nabij Seaworld.

Overnachting in Orlando, Doubletree by Hilton at Seaworld ****
Inclusief huurauto

Dag 2 Orlando
Welk pretpark wordt het???

Jullie vragen je vast af: “Welk attractiepark past het beste bij ons?” Wij helpen je een keuze te maken. Natuurlijk heb je Disney, dat mogen jullie bijna niet overslaan. We omschrijven dit pretpark uitgebreid bij dag 4. Maar ook Universal is een bezoek zeker waard. Je waant je op een filmset. Hier zijn de straten van Hollywood, San Francisco en New York levensecht nagebouwd. Met de Hogwards Express ga je van Universal Studio’s naar Island of Adventure. Echte thrillseekers gaan helemaal uit hun dak, want hier zijn de spannendste achtbanen van Orlando! Ook achtbanen in Seaworld; alles draait er om vissen en zeedieren. Wil je alles weten over dolfijnen en orka’s? Bezoek dan zeker het waterpark van Seaworld Aquatica (en ook hier weer spectaculaire glijbanen). Seaworld herbergt ook Discovery Cove, een tropisch paradijs met een wit zandstrand; ga snorkelen in één van de lagunes. Ben je een Legofan? Kies dan voor een bezoek aan Legoland. Kortom: vervelen is in ieder geval geen optie in Orlando!

Overnachting in Orlando.
Inclusief huurauto

Dag 3 Orlando
Een dag lang astronaut

Voor ruimteliefhebbers van alle leeftijden: bezoek het Kennedy Space Center. Het ligt maar op een uurtje rijden vanaf Orlando. Trek er de hele dag voor uit. Misschien wel het hoogtepunt: in een simulator beleef je in 8 minuten hoe echte astronauten zich voelen als hun spaceshuttle wordt gelanceerd. Nog een aanrader: maak de Kennedy Space Bustour; in 3 kwartier zie je de voor het publiek verboden gebieden, waar je onder andere de lanceerplatforms van dichtbij ziet. De entree is nog niet opgenomen in de prijs.

Een andere, totaal andere, tip: kajakken in Kissimmee. Hier tref je een ecologisch pareltje aan: Shingle Creek, waar de mooiste kajakroutes zijn uitgezet door een oud cipressenbos.

Overnachting in Orlando.
Inclusief huurauto

Dag 4 Orlando
Tip: duik in de wondere wereld van Disney

In Disney beleef je een magische ervaring in één of meer van de themaparken. Het bekendste park van Disney is Magic Kingdom. Dit klassieke Disneypark is het thuis van Mickey en Minnie Mouse. Je treft hier attracties aan zoals It’s a Small Word, het kasteel van Assepoester en de Big Thunder Mountain. Magic Kingdom is geschikt voor alle leeftijden! Aan het einde van de dag maakt het spectaculaire vuurwerk jullie dag helemaal compleet! Disney-Hollywood Studio’s is het meest geschikt voor tieners en volwassenen. De helft er van bestaat uit de studio’s, die te zien zijn tijdens een rondleiding.
De andere helft van het park bestaat uit spannende attracties en voorstellingen, die in het teken staan van bekende Disney-films. Het educatieve themapark Epcot staat in het teken van innovatie en het ontdekken van de wereld, uiteraard met een vleugje Disney. Naast bovengenoemde themaparken heeft Disney ook nog het dierenpark Animal Kingdom en twee waterpretparken. Dit ticket geeft je één dag toegang tot één van de Disney parken (meerdaagse tickets zijn ook mogelijk, vraag onze reisspecialist naar de mogelijkheden).
Deze excursie is nog niet opgenomen in de totale prijs.

Overnachting in Orlando.
Inclusief huurauto

Dag 5 Vertrek Orlando
In ongeveer 15 minuten rijden jullie vanaf je hotel in Orlando naar de luchthaven van Orlando. Houd tijdens de vroege ochtend en late middag rekening met een wat langere reistijd. Jullie leveren je huurauto in.
Er is een einde gekomen aan jullie reis in de omgeving van Orlando. Rijd het binnenland in en vervolg jullie reis richting Crystal River, waar je kunt snorkelen met zeekoeien of neem een vlucht naar de moeder van alle steden: New York.

Inclusief huurauto

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 5 dagen / 4 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • 5 dagen autohuur

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.