5-daagse bouwsteen Verken Kaapstad en de Wijnlanden

Wanneer je in Zuid-Afrika bent, moet je zeker een Zuid-Afrikaanse wijn geproefd hebben. Daarom staat deze reis in het teken van de wijnregio. Voordat je hier heen reist, breng je eerst een bezoek aan een van de grootste steden van het land, Kaapstad. Deze veelzijdige stad heeft veel te bieden. Zoals tot rust komen aan het strand, de stad verkennen en zelfs bergen beklimmen zoals de Tafelberg. Vervolgens reis je verder naar Stellenbosch, wat midden in de wijnregio van Zuid-Afrika ligt. Dit is dus de uitgelegen plek om een aantal wijnen te proeven en te genieten van het prachtige groene landschappen.

 • Geniet van het uitzicht op de Tafelberg
 • Proef de heerlijkste wijnen in Stellenbosch
 • Verken het veelzijdige Kaapstad
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Kaapstad
Dag 2 Kaapstad
Dag 3- 5 Stellenbosch
Dag 5 Vertrek Stellenbosch

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 620 per persoon
 • Kind 2 t/m 11 jaar: vanaf € 450 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Bezoek het strand en geniet van de zonsondergangDag 1 Aankomst Kaapstad
Verken Kaapstad

Welkom in een van de grootste steden van Zuid-Afrika, Kaapstad! Kaapstad ligt aan de zee, waardoor je veel mooie stranden dicht bij de stad hebt. Waar Kaapstad echt bekend om staat, is de Tafelberg. Vanaf deze bijzondere berg heb je een schitterend uitzicht over de stad. Ook is het leuk om de stad zelf te verkennen. Het is namelijk een van de meest kleurrijke en levendige steden van Zuid-Afrika.

Vandaag hebben jullie de tijd om veelzijdig Kaapstad te verkennen. Relax bijvoorbeeld op een van de hagelwitte stranden rondom de stad, Camps Bay en Clifton. De lichtblauwe zee is echt iets wat je niet mag missen. Geen zin om te zwemmen maar willen jullie van het uitzicht genieten? Bezoek dan deze stranden tijdens zonsondergang voor de mooiste plaatjes. Toch liever de stad verkennen? Breng dan een bezoek aan de kleurrijke wijk Bo-Kaap. In deze wijk leefden vroeger voornamelijk slaven, maar sinds de afschaffing van de slavernij is deze wijk omgetoverd tot een wijk met vrolijke en fel gekleurde huizen. Ook is een bezoek aan de haven aan te raden.

Overnachting in Camps Bay (Kaapstad), The Glen ***
Inclusief huurauto

Verken de top van de Tafelberg via een kabelbaanDag 2 Kaapstad
Beklim de Tafelberg

Vandaag staat helemaal in het teken van avontuur. Jullie gaan vandaag namelijk de Tafelberg bezoeken. Deze berg is 1086 meter hoog en er zijn vele paden om er te komen. Om de Tafelberg op te komen, kan een hele beklimming zijn. Daarom kunnen jullie ook de kabelbaan naar de top nemen. Tijdens deze rit kun je genieten van de prachtige uitzichten en ben je in een mum van tijd boven. Eenmaal boven kun je genieten van het prachtige uitzicht over Kaapstad en de helderblauwe zee. Een bezoek aan de Tafelberg is iets wat je tijdens je reis door Kaapstad niet mag missen.

Overnachting in Camps Bay (Kaapstad), The Glen ***
Inclusief huurauto

Geniet van lokale wijn in Stellenbosch

Dag 3 Kaapstad – Stellenbosch
Verken de wijnregio

Vandaag reis je door naar het wijngebied van Zuid-Afrika. Jullie overnachten in Stellenbosch, een van de bekendste plaatsen in de wijnregio. Verken het centrum van Stellenbosch en ontdek de verschillende stijlen van de gebouwen. Van Victoriaans tot Kaap-Hollands, alles is hier te vinden. Ook zijn er vele leuke restaurants en winkels te vinden in deze kleine maar karakteristieke stad. Naast het centrum staat Stellenbosch bekend om de vele wijngaarden die hier te vinden zijn. Door deze wijngaarden is er veel mooie en groene natuur te verkennen rondom Stellenbosch.

Zin in een rustige middag en wil je tijd in de natuur doorbrengen? Geniet van een picknick tussen de wijngaarden. Dit wijnhuis in Stellenbosch verzorgt gehele vers klaargemaakte picknicks waar jij en je familie in de rust van de natuur van kunnen genieten.

Overnachting in Stellenbosch, Wedgeview Country House ****
Inclusief huurauto en picknick

Verken wijngaarden in StellenboschDag 4 Stellenbosch
Proef heerlijke lokale wijnen en druivensappen

Wanneer je in het wijngebied bent, moet je natuurlijk een wijnproeverij gedaan hebben, zelfs als je met kinderen bent. Dit wijnhuis in Stellenbosch verzorgt namelijk speciale familie wijnproeverijen waar zelfs de jongste kunnen genieten van de druiven. De kinderen kunnen namelijk druivensappen proeven zodat je zelf ook kunt genieten van een goed glas wijn.

Na de wijnproeverij hebben jullie de mogelijkheid om door de prachtige wijngaard heen te lopen en zo te genieten van de prachtige natuur. Met kinderen boven de twaalf jaar kun je hier ook een segwaytour van maken. Dan ga je samen met een gids de wijngaard verkennen. Vergeet vooral niet om na je bezoek de lekkerste fles wijn te kopen om er later thuis nog van te kunnen genieten!

Uitzicht op de Tafelberg in KaapstadOvernachting in Stellenbosch, Wedgeview Country House ****
Inclusief huurauto en wijnproeverij

Dag 5 Vertrek Stellenbosch

Na een geweldige stad en vele wijngaarden verder zit deze reis er alweer op. Zet je reis in Zuid-Afrika voort en ontdek de tuinroute, waar je Knysna vindt, wat een echte aanrader is.

Inclusief huurauto

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 5 dagen / 4 nachten

Inclusief

 • Overnachtingen in Kaapstad op basis van logies
 • Overnachtingen in Stellenbosch op basis van logies en ontbijt
 • 5 dagen huurauto
 • Excursies & picknick

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Maaltijden & kabelbaan naar de Tafelberg
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.