5-daagse bouwsteen Verken veelzijdig Hluhluwe en Ballito

Tijdens deze reis ga je op bezoek bij twee plekken die veel van elkaar verschillen. De eerst paar dagen ga je op bezoek bij het Hluhluwe-Imfolozi Park. Dit park staat bekend om de vele neushoorns die hier leven. Spot deze bijzondere dieren door middel van verschillende game drives, zelfs tijdens de zonsondergang. Vervolgens reis je door naar het toeristische Ballito. Deze strandplaats heeft veel te bieden op sportief gebied, zoals surfen en mountainbiken Naast dit kan je hier ook veel over cultuur leren. Je gaat namelijk op bezoek bij een lokale stam waar je wordt rondgeleid door een lokale bewoner.

 • Spot neushoorns in Hluhluwe-Imfolozi Park
 • Leer meer over de cultuur van een lokale stam
 • Ontdek het veelzijdige Ballito
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Hluhluwe-Imfolozi Park
Dag 2 Hluhluwe-Imfolozi Park
Dag 3 - 5 Ballito
Dag 5 Vertrek Ballito

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 910 per persoon
 • Kind 2 t/m 12 jaar: vanaf € 640 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Spot neushoorns in Hluhluwe-Imfolozi Park

Dag 1 Aankomst Hluhluwe-Imfolozi Park
Verken het Hluhluwe-Imfolozi Park

Het Hluhluwe-Imfolozi Park is het oudste wildpark van Zuid-Afrika en is verdeeld in twee parken. Dit park is namelijk opgericht om te voorkomen dan de neushoorn zou uitsterven. Dit is in 1950 voorkomen door middel van een project om de dieren in dit park te beschermen. Hierdoor leven er nu nog ruim 1500 neushoorns in dit park, waardoor je een grote kans hebt om de indrukwekkende dieren te spotten. In de andere helft van het park heb je de kans om de Big 5 te spotten.

Op je eerste dag in dit park ga je al op de eerste safari. Deze game drive vindt plaats tijdens zonsondergang. Dit zorgt voor een prachtig beeld met een ondergaande zon en een knal oranje lucht. Met een beetje geluk kom je al je eerste leeuw tegen of spot je een neushoorn. De rest van de avond kan je vrij besteden.

Overnachting in Hluhluwe-iMfolozi Park, Hilltop Camp **
Inclusief huurauto en game drive

Ga met zonsopgang op een game drive in Hluhluwe-Imfolozi Park

Dag 2 Hluhluwe-Imfolozi Park
Ga op een game drive

Sta in de vroege ochtend op voor een game drive. In de ochtend zijn de dieren vaak actief, wat voor mooie beelden zorgt. Misschien lukt het wel om vandaag de gehele big 5 te spotten. Omdat het Hluhluwe-Imfolozi Park niet heel groot is, heb je veel sneller de kans om deze bijzondere dieren van dichtbij te mogen bewonderen. Samen met een ranger rij je door het park heen. Deze zal je op de dieren wijzen en je naar afgelegen plekken brengen waar je met een huurauto niet makkelijk kan komen. Hoe spannend is het om opeens een luiaard tegen te komen of om oog in oog te staan met een olifant!

De rest van de dag is vrij te besteden. Zo kan je bijvoorbeeld zelf met de auto een bezoek brengen aan het park op de meer toegankelijke wegen. Zoek je meer rust? Ga dan bij het zwembad van de accommodatie relaxen.

Overnachting in Hluhluwe-iMfolozi Park, Hilltop Camp **
Inclusief huurauto, ontbijt en game drive

Verken BaliitoDag 3 Hluhluwe-Imfolozi Park – Ballito
Ca. 3 uur / 210 km

Vandaag rij je van Hluhluwe-Imfolozipark naar Ballito. Ballito is een toeristische plaats aan het strand en ligt aan de dolfijnenkust. Dit betekend dat je hier in bepaalde seizoenen ook dolfijnen kan spotten, hoe gaaf is dat! Je kan ook andere dingen op het strand ondernemen, zoals surfen, kanoën en andere watersporten. Ballito is namelijk ook een sportieve bestemming.
Vandaag is een vrije dag en kan je inplannen op je eigen manier. Kom bijvoorbeeld tot rust aan het strand en geniet van het warme water. Zin in een sportievere activiteit op het land? Ga mountainbiken of hiken om zo meer van Ballito te ontdekken.

Overnachting in Comfort House
Inclusief huurauto en ontbijt

Leer meer over de Zulu gemeenschap in Ballito

Dag 4 Ballito
Bezoek een lokale gemeenschap

Vandaag staat een dag vol cultuur op je te wachten. Jullie gaan vandaag naar de Zulu gemeenschap, een van de oudste volkeren van Zuid-Afrika. Tijdens het bezoek aan het dorp waar deze gemeenschap leeft worden jullie rondgeleid door een van de inwoners. Door een rondleiding te krijgen van een lokale bewoner, leer je het meest over de tradities en de cultuur van deze gemeenschap. Ook leer je andere mensen uit het dorp kennen, misschien zelfs wel het dorpshoofd of de genezer. Vervolgens gaan jullie naar een lokale markt waar de cultuur goed te zien en te voelen is.

Na een lange en indrukwekkende dag is de rest van de avond vrij te besteden. Kom tot rust in de accommodatie of ga de stad in en maak een strandwandeling.

Ga op een gam drive in het Hluhluwe-Imfolozi Park Overnachting in Comfort House
Inclusief huurauto, ontbijt en excursie

Dag 5 Vertrek Ballito

De avontuurlijke en culturele reis zit er alweer op. Verleng je reis om meer van Zuid-Afrika te ontdekken. Reis bijvoorbeeld verder naar St. Lucia of eSwatini.

Inclusief huurauto en ontbijt

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 5 dagen / 4 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • 5 dagen huurauto
 • Game drives en excursie

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.