6-daagse bouwsteen Op bezoek bij de dino’s

Ga eens van de gebaande paden af en rijd vanaf Salt Lake City het onbekende binnenland in. Vergeet niet eerst de bijzondere bouwwerken van de mormonen in de stad te bekijken. Door een natuurgebied ga je naar het land van de dinosaurussen. Nu zijn ze helaas uitgestorven, maar er zijn duizenden botten gevonden en in een leuk museum hoor en zie je van alles over deze prehistorische dieren. Vervolgens door naar het wintersportplaatsje Vail. Ook in de zomer brengen de liften je hoog de bergen in. Ga wandelen, fietsen of kajakken.

 • Onbekende plekken
 • Het gebied van de dinosaurussen
 • Met de kabelbaan de berghelling op
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Salt Lake City
Dag 2 – 4 Vernal
Dag 4 – 6 Vail
Dag 6 Vertrek Denver

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 530 per persoon
 • Kind 2 t/m 12 jaar: vanaf € 430 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Salt Lake City
Salt Lake City: stad van de wintersport, een enorm zoutmeer en de mormonen

Salt Lake City is de hoofdstad van de staat Utah. Bij aankomst halen jullie je huurauto op. De stad is bij veel mensen bekend vanwege de Olympische winterspelen, die hier in 2002 werden gehouden. Grote kans dat jullie hier in de zomer zijn, maar ook dan is het leuk om hier te zijn! National Geographic heeft het gebied rond de stad uitgeroepen tot beste hikinglocatie van het land. Wel, als je van lopen houdt is dit ''the place to be''.

Jullie hotel ligt lekker centraal

Overnachting in Salt Lake City, Crystal Inn ****
Inclusief huurauto

Dag 2 Salt Lake City – Dinosaur National Monument
Ca. 280 km / 3,5 uur

Breng de ochtend nog door in de stad. Salt Lake City, weet je hoe ze aan die naam komen? De stad ligt vlakbij het enorme zoutmeer hier.
Interessant om in de stad te bezoeken zijn Temple Square met een enorme witte kerk (of tempel) van de mormonen. Alleen gelovigen van deze sekte mogen naar binnen. Ook andere gebouwen van de mormonen zijn mooi om te zien, zoals het Beehive House (het bouwsel op het dak lijkt op een bijenkorf). Het is nu een museum.

Tip: huur een fiets of step om Salt Lake City te bekijken. Jullie stappen vast even af in Whiskey Street (what's in a name?); hier zijn veel gezellige bars en restaurants.

Daarna een rit van zo’n 3,5 uur naar Vernal. Jullie rijden door het Uinta Wasatch Cache National Forest. In dit enorme woud leven herten, elanden, berggeiten en zelfs beren! Dus blijf goed om je heen kijken onderweg. Morgen heb je de hele dag de tijd om daar de omgeving te verkennen. Jullie slapen in een typisch Amerikaans motel.

Overnachting in Vernal, Comfort Inn ****

Inclusief huurauto

Dag 3 Dinosaur National Monument
Oog in oog met dinosaurussen

De grootste landdieren die ooit geleefd hebben, dinosaurussen, stierven zo'n 150 miljoen jaar uit. Heel veel fossielen van deze oerdieren zijn gevonden in het grensgebied van de staten Utah en Colorado. Dichtbij het plaatsje Vernal (Utah) is het Dinosaur National Monument opgericht. Bij de Wall of Bones mag je zelfs botten aanraken!

Ga hier ook zeker naar de wereldberoemde Carnegie Dinosaur Quarry; In de steengroeve zijn zo'n 1500 botten en fossielen van de dino's te zien. Hoe komt het dat deze oerreuzen zijn uitgestorven? Dat verhaal wordt verteld in een 25 meter lange muurschildering.

Bij het bezoekerscentrum kun je een wandelgids kopen, er zijn meerdere routes uitgezet.
De afstanden tussen de diverse bezienswaardigheden zijn groot, houd daar dus rekening mee.

Overnachting in Vernal.
Inclusief huurauto

Dag 4 Dinosaur National Monument - Vail
Ca. 375 km / 4,5 uur

Jullie hebben vandaag een lange rit voor de boeg. In ruim een halve dag rijden jullie van Vernal naar Vail. Het belooft vandaag weer een rit met veel mooie uitzichten. Je rijdt door het Medicine Bow National Forest. Kijk onderweg goed of je dieren spot. Er leven elanden, herten en zelfs beren in dit gebied. Je arriveert in het leuke plaatsje Vail. Het doet een beetje denken aan de wintersportgebieden in Oostenrijk; ze hebben de stijl nagebootst. Het plaatsje is een bekend wintersportplaatsje. En als je daar buiten de winterperiode bent kun je van de meer dan 30 liften gebruik maken om het hooggelegen wandeltrails te verkennen.

Jullie slapen in een hotel dat zo in de Alpen zou kunnen staan. En er is nog een klein zwembad bij ook.

Overnachting in Vail, Tivoli Lodge ****
Inclusief huurauto

Dag 5 Vail
Stap in de skilift en ga hoog in de bergen wandelen

Deze dag is ter vrije besteding. Pak één van de skiliften de berg op en kies een wandelroute uit. Geniet van de mooie uitzichten hier.

Nog meer activiteiten? Huur een fiets of ga kajakken.

Overnachting in Vail.
Inclusief huurauto

Dag 6 Vail - Vertrek Denver
Vanaf jullie hotel rijd je in twee uur naar de luchthaven van Denver. De afstand vandaag is 160 kilometer. Tijd om de huurauto in te leveren en weer terug te vliegen naar Nederland.

Of toch nog wat meer zien van Amerika? Denver heeft veel vliegverbindingen naar andere steden. Zo zou je een stedentripje New York aan je reis vast kunnen plakken. Of hou de huurauto nog wat langer en rijdt naar Moab.

Inclusief huurauto

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 6 dagen / 5 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • 6 dagen autohuur

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.