6-daagse bouwsteen Opperolifanten en listige luipaarden

Op safari in het Yala Nationaal park. Wie weet staat u oog in oog met een luipaard. Zie hoe babyolifantjes de fles krijgen en ga op speurtocht door Galle op zoek naar onze Hollandse roots. Het is genieten met de hele familie op Sri Lanka!

 • Op zoek naar luipaarden
 • Bezoek het olifantenweeshuis
 • Cultureel verleden in Galle
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1-2 Yalla National Park
Dag 3 Udawalawe
Dag 4-6 Galle
Dag 6 Vertrek Galle

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 635 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 515 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Yala National ParkDag 1 Aankomst Yala Nationaal Park
Jullie arriveren bij de accommodatie in Tissamaharama.

De naam is bijna niet uit te spreken, gelukkig wordt deze plaats ook wel Tissa genoemd. Vroeger woonden hier koningen en prinsessen. Nu is het de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Yala National Park en het Bundala National Park.

Overnachting in Tissamaharama, Chaarya hotel ****
Inclusief ontbijt

Wie spot de eerste olifant in het Yala National Park in Sri Lanka?!Dag 2 Yala Nationaal Park
Op safari!

Dé plek om op safari te gaan in Sri Lanka is Yala National Park. Regel ter plaatse een jeep die jullie naar het park brengt. Het gebied is plat en droog en je zou bijna denken dat je in Afrika bent. De jeep hobbelt door het park terwijl de ranger door zijn verrekijker tuurt op zoek naar dieren. Er leeft van alles in dit park. Apen slingeren door de bomen, krokodillen liggen aan de waterkant. De jeep volgt de stoffige wegen door het park en de ranger spot het wildlife langs de kant en tussen de begroeiing. Er lopen luipaarden rond in dit park dus misschien hebben jullie het geluk één van deze bijzondere dieren te spotten tijdens de safari. Een bezoek aan Yala National Park wordt vaak gezien als één van de hoogtepunten van een rondreis door Sri Lanka. Vanwege de droogte kunnen delen van het park van september tot half oktober gesloten zijn. Het kan zijn dat jullie in deze periode wat minder wild zien.

Overnachting in Tissamaharama.
Inclusief ontbijt

In het Udawalawe National Park vind je olifanten.Dag 3 Yala Nationaal Park- Udawalawe

De komende dagen hebben jullie de beschikking over een privé-busje met chauffeur. De chauffeur spreekt Engels. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met Sri Lanka. Je bent volledig flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. Je kunt stoppen waar en wanneer je maar wilt.

Nog geen luipaarden gezien in Yala National Park? Dan wordt het vroeg opstaan vandaag want de kans dat je deze prachtige dieren ziet is in de vroege ochtend het grootst. Rond half 6 worden jullie opgehaald bij je hotel (regel deze tour ter plaatse bij uw hotel). Vraag een dag van tevoren bij het hotel of ze een ontbijtpakketje voor jullie klaar willen maken. Stap in de jeep en ga op ontdekking door het park en zie welke dieren ook al vroeg wakker zijn vandaag. Geniet van jullie meegebrachte ontbijt op het strand in het park. Pas op voor krokodillen en luipaarden! Na deze spectaculaire ochtend worden jullie teruggebracht naar het hotel en vervolgen jullie de reis naar Udawalawe waar je olifanten gaat spotten. Vandaag zijn jullie ongeveer 2 uur onderweg.

In het Udawalawe Park gaan jullie olifanten spotten. Deze grote vriendelijke reuzen zijn niet te missen. Daarnaast wonen hier ook wilde buffels, herten, krokodillen en verschillende soorten watervogels. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Elephant Transit Home, een weeshuis waar olifanten worden opgevangen en worden voorbereid op een leven in het wild zodat ze weer voor hun eigen eten kunnen gaan zorgen. Hier dus geen ritjes op de rug of badderen met de dieren. De olifanten mogen niet teveel aan mensen gaan wennen. Met een bezoekje aan het weeshuis ondersteund je deze woudreuzen en kunnen er nog meer baby olifantjes gered worden. Rond 2 uur ’s middags is het etenstijd en krijgen de kleintjes de fles en de grotere dieren een lekkere maaltijd voorgeschoteld.

Overnachting in Udawalawe, Grand Udawalawe Safari Resort ****
Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Paalvissers voor de kust van Koggala, Sri LankaDag 4 Udawalawe - Galle
Paalvissers in Koggala

In de ochtend kun je nog een bezoekje brengen aan het olifantenweeshuis of een safari maken in het Udawalawe National Park. In het Udawalawe National Park is van alles te zien. Spelende aapjes, olifantenfamilie opzoek naar eten, herten en wilde buffels en de kleurrijke ijsvogel zijn te spotten in dit park. Na de dierensafari in Udawalawe of het laatste bezoekje aan de olifanten weesjes worden jullie teruggebracht naar het hotel vanwaar jullie vertreken richting Galle aan de zuidkust. Sri Lanka staat bekend om de paalvissers. In het dorpje Koggala zitten de vissers al klaar voor een foto. Zittend op een stok proberen ze een visje te vangen uit de Indische Oceaan. Het is wat toeristisch maar wel erg leuk om te zien. Het levert mooie foto’s op. De vissers verwachten wel een kleine fooi voor het poseren. Hierna rijden jullie door naar Galle. Je bent vandaag ongeveer 3,5 uur onderweg.

Op zoek naar onze Hollandse roots in Galle. Door de gunstige ligging was Galle een belangrijke handelsstad in de tijden van onze VOC-zeevaarders. Het fort wat destijds gebouwd is staat er nog steeds en is goed bewaard gebleven. De oude stad is volledig omringd door een enorme dikke muur waardoor Galle zelfs tijdens de tsunami van 2004 goed beschermd bleef. Loop door de toegangspoort en ga op ontdekking door de smalle straatjes en steegjes. Sommige straten hebben zelfs nog een Hollandse naam. Stop bij het Hollandse kerkje en waan je even terug in Nederland. Galle is een sfeervol plaatsje en staat dan ook niet voor niks op de UNESCO werelderfgoedlijst. Buiten de muren vind je het nieuwe Galle. Een moderner stadje met winkels, restaurants en toeterende tuktuk’s. Wat een verschil!

Overnachting in Galle, Lady Hill ****
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Walvissen spotten voor de kust van Mirissa, Sri LankaDag 5 Galle

Vroeg op vandaag maar met een hele goede reden. Jullie gaan met een bootje de zee op en op zoek naar walvissen en dolfijnen voor de kust van Mirissa. Wie spot de eerste vin boven het water? De golven die de boot maakt vinden de dolfijnen het allerleukst. Groepjes dolfijnen spelen met elkaar en springen om de boot heen. Een bijzondere ervaring! De kans op het spotten van deze prachtige dieren is het grootst tussen december en april. Jullie worden daarna teruggebracht naar uw hotel.

Overnachting in Galle
Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur, excursie walvissen spotten

Kokosnoten verkoper in Galle, Sri LankaDag 6 Galle
Uitzicht bij het fort

Nog niet alles gezien van het oude Galle dan hebben jullie daar vandaag nog genoeg tijd voor. Loop ook een stukje over de dikke muur rondom het fort. Van bovenaf heb je een mooi uitzicht over het oude stadje aan de ene kant en de zee aan de andere kant. Zin in een dagje strand? Neem dan een tuktuk naar het tropische paradijsje Unawatuna. Wuivende palmbomen, prachtig blauw water en een heerlijk zandstrand het is hier allemaal aanwezig. De chauffeur neemt vandaag afscheid van jullie.

Overnachting in Galle
Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 7 Vertrek Galle

Na het ontbijt einde van dit arrangement.

Inclusief ontbijt

Vervoer

 • Auto/minibus met chauffeur

Reisduur

 • 6 dagen / 5 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • 4 dagen auto/busje met chauffeur
 • Excursie walvisspotten

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.