6-daagse Bouwsteen Theevelden, tempels en orang-oetans

Een drie hoogtepunten in één bouwsteen. Ga letterlijk de hoogte in naar de koele heuvels van de Cameron Highlands. Waarna jullie tempels en cultuur gaan snuiven op Penang én orang-oetans van dichtbij kunnen gaan spotten.

 • Orang-oetans spotten
 • Lopen door prachtige theevelden
 • Bezoek aan een vissersdorpje
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Cameron Highlands
Dag 2 Cameron Highlands
Dag 3 Penang
Dag 4 Penang
Dag 5 Penang
Dag 6 Vertrek Penang

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 630 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 510 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Cameron Highlands

De komende dagen hebben jullie de beschikking over een huurauto. Zelf met de auto rijden door Maleisië is al een avontuur op zich. Het is erg goed te doen, de wegen zijn over het algemeen van prima kwaliteit.
De rit gaat naar de groene Cameron Highlands. Door de hoge ligging is het, vergeleken met de rest van Maleisië, heerlijk koel in de Cameron Highlands. Hier dus geen klamme handjes en zweetdruppels op het voorhoofd zoals op veel andere plekken in Maleisië. Het is ook de ideale plek voor het verbouwen van thee, groente en fruit. Om die reden wordt het ook wel “Malaysia’s Green Bowl” genoemd. Het uitzicht over de groene theevelden is prachtig.

Overnachting in de Cameron Highlands, Strawberry Park Resort ***
Inclusief huurauto

Dag 2 Cameron Highlands
Drink thee op een van de beroemde theeplantages

Vandaag gaan jullie zelf op ontdekking in de Cameron Highlands. Start de dag bijvoorbeeld goed met een vers kopje thee uit eigen tuin bij één van de beroemdste theeplantages van Cameron Highlands. Ga mee met de rondleiding en kom erachter hoe van de vele planten op het land de thee wordt gemaakt die jullie drinken. Ook heel leuk: in de kassen mag je tegen een kleine vergoeding aardbeien plukken. Heerlijk zo'n grote bak vers geplukte aardbeien. Bezoek ook een vlindertuin, daar zie je enorm grote vlinders rondfladderen in alle kleuren van de regenboog. Durf jij er een op je hand te laten landen?

Overnachting in de Cameron Highlands.
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 3 Cameron Highlands - Penang
250 km / 4,5 uur

Door naar het eiland Penang. Het is een lange rit, maar gelukkig zijn er op route voldoende interessante plekken om te stoppen. Voor een verkoelende duik kunnen jullie stoppen bij een vrij grote waterval. Hier is ook een leuke kleine bazaar waar je souvenirtjes kunt scoren of wat te eten kunt halen. Stop ook bij een van de grottempels in de buurt van Ipoh. Spannend om te dwalen door de dim verlichte grottempel op zoek naar beelden in altaartjes. In de stad Ipoh zelf is het leuk om een wandeling langs de muurschilderingen in het centrum te maken. Volg de gouden voetstappen op de stoep, en ontdek de verborgen kunstwerken. Stap ook even binnen in het koloniale treinstation, wij vonden dit een prachtig historisch gebouw. En het is ook nog steeds in gebruik, dus het is er heel levendig!

Via een lange brug bereiken jullie het eiland Penang. Een vrij groot eiland, met heel veel te beleven. Een echte must is de hoofdstad Georgetown. Hier kunnen jullie te gekke foto's scoren met de streetart die je overal tegen komt. Het is een gezellige en levendige stad met een relaxte sfeer. Buiten deze stad heeft Penang ook zandstranden en een levendige nachtmarkt bij Batu Ferringhi, een heus jungle-gebied met een canopy-walk (hangbruggen tussen de bomen) en een landbouwgebied waar van alles verbouwd wordt. Heb je wel eens nootmuskaatbomen gezien? Kortom; Penang is een eiland waar jouw gezin zich prima een paar dagen kan vermaken.

Overnachting op Penang, Noordin Mews ***
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 4 Penang

Lekker toeren met jullie eigen auto over het eiland Penang. Op dit eiland vind je ook de grootste boeddhistische tempel van Zuidoost-Azië. De pagode kan beklommen worden. Het is even een klim maar eenmaal boven hebben jullie een geweldig uitzicht. Spannend: in de slangentempel hangen echte slangen in de altaren! Willen jullie nog meer in de wolken zijn? Er gaat een kabelbaan naar de top van Penang Hill. Hier is een weids uitzicht over Penang. Bovenop is een skybridge, waar vanaf je bijna het hele eiland kunt zien! Er staat ook een tempel, er is een foodcourt en er is een speeltuin voor de kinderen.

Na een hele dag met de huurauto op pad, is het deze middag tijd om hem weer in te leveren. Aan het einde van de middag wordt de auto opgehaald bij jullie hotel.

Overnachting op Penang.
Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 5 Penang
Orang-oetans in Bukit Merah

Vandaag gaan jullie orang-oetans zien in het opvangcentrum bij Bukit Merah.
Hier varen jullie naar het orang-oetan eiland waar jullie mogen lopen tussen de apen. Jullie lopen over paden met hekken eromheen zodat de apen niet bij jullie kunnen komen, wel zo veilig.

Hierna gaan jullie door naar het vissersdorpje Kuala Sepetang. Hier zien jullie hoe de mensen op het water wonen en maken jullie een wandeling over een aangelegd pad door de mangrove-jungle. Vervolgens krijgen jullie een tour in een fabriekje waar mangrovehout wordt verwerkt tot steenkool. Een interessant proces waar jullie veel van zullen leren.

Let op: kinderen onder de 90cm worden niet toegelaten op het orang-oetan eiland.

Overnachting op Penang.
Inclusief ontbijt, vervoer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 Vertrek Penang

Na het ontbijt komt deze bouwsteen ten einde. Jullie kunnen de reis uitbreiden en de jungle van Belum ontdekken. Vraag onze Maleisië specialist naar de mogelijkheden.

Inclusief ontbijt

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 6 dagen / 5 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Vier dagen autohuur
 • Bezoek orang-oetan opvangcentrum

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.