7-daagse bouwsteen Walvissen en citytrip

Een reis door Oost-Canada lijkt soms een beetje op een reis door Frankrijk! Zowel de stad Montréal als de stad Québec brengt je helemaal in Franse sferen met koloniale gebouwen, een kasteel en stadsmuur, gezellige pleintjes en knusse winkeltjes. Na deze twee boeiende steden, is het tijd voor natuur. Jullie rijden naar Tadoussac; één van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten! Een spannende walvissafari hebben we al in de reis opgenomen. Maar ga ook kajakken in het fjord.

 • Franse sferen in Montréal en Québec
 • Imposante walvissen spotten
 • Veel vrijheid met huurauto
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Montréal
Dag 2 – 3 Montréal
Dag 3 – 5 Québec
Dag 5 – 7 Tadoussac
Dag 7 Vertrek Québec

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 880 per persoon
 • Kind 2 t/m 12 jaar: vanaf € 710 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Montréal
Bienvenue a Montréal

Jullie arriveren in Montréal en halen de huurauto op. De komende dagen hebben jullie alle vrijheid en gaan jullie met de huurauto op pad.

In de wereldstad Montréal kun je je dagenlang vermaken. Het is een grote stad, maar heel sfeervol, vooral door de vele verschillende wijken. De beroemdste bezienswaardigheid is Basilique du Notre Dame. Van buitenaf herken je hem meteen, hij lijkt veel op zijn Parijse broer. Als je naar binnen gaat weet je niet wat je ziet, zo prachtig met al die kleuren!

Ga echt een keer lunchen op het Jacques-Cartier-plein. Hier vrolijken straatartiesten het plein op. Laat je hier portretteren, een leuker souvenir is bijna niet denkbaar! Jullie hotel ligt midden in het centrum en dicht bij de metro zodat je de stad makkelijk kunt verkennen.

Overnachting in Montréal, Delta Hotel ****
Inclusief huurauto

De leukste manier om Montréal te ontdekken: op de fiets, Oost-CanadaDag 2 Montréal
Dwalen door de steegjes van Vieux-Montréal, maar ook onder de grond!

Voor het mooiste uitzicht op de skyline van Montréal moet je wel wat over hebben: beklim de 254 traptreden naar de top van Mont Royal. Je beloning is een spectaculair uitzicht: je ziet de verschillende wijken van bovenaf, waar de Saint-Laurent-rivier tussendoor kronkelt. En dan die skyline van wolkenkrabbers. Ga lekker vroeg.
Ben je weer beneden dan is de wijk Vieux-Montréal een must. Het is het historische hart van de stad; bezoek hier de Notre Dame. Er zijn nog meer vele koloniale huizen en gebouwen, sfeervolle pleinen en smalle straatjes waar je makkelijk kunt verdwalen.
Tip: probeer de traditionele poutine dat bestaat uit patat, kaas en jus. Best lekker!

Echt waar: onder de straten van Montréal is een gigantisch doolhof van tunnels, trappen en straten: The Underground city. De tunnels zijn in totaal 33 kilometer lang. Scholen, concerthallen, kantoren, hotels, shoppingmalls... nu denk je vast: waarom een ondergrondse stad? De winters zijn streng, met vaak temperaturen onder de 20 graden Celsius. Maar onder de grond is de temperatuur veel constanter het hele jaar door. Een andere meevaller: het scheelt files bovengronds.

Excursietip: boek een begeleide fietstocht door de stad.

Overnachting in Montréal.
Inclusief huurauto

Het oude stadscentrum van Quebec, CanadaDag 3 Montréal- Québec City
Ca. 270 km / 3 uur

Nog even genieten van een Frans ontbijtje en dan op weg naar Québec City.
Québec is een pittoresk stadje en het enige in Noord-Amerika dat omgeven wordt door een stadsmuur (en daar kun je voor een deel overheen lopen). Québec is een van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. Je hebt het gevoel in een levend museum rond te dwalen.

Dat de stad vroeger in handen was van de Fransen kun je nog goed zien, vooral in het oude centrum, Vieux-Québec. Hier is de smalste straat van Québec, de hooggelegen Rue Petit-Champlain, via een steile trap of met de kabelbaan te bereiken. Veel boetiekjes, souvenirwinkels en kunstwinkeltjes hier. Je overnacht in een stijlvol hotel in een eeuwenoud gebouw, maar wel met moderne faciliteiten.

Overnachting in Québec City, Clarendon Hotel ****
Inclusief huurauto

Gezellig straatje in de binnenstad met parapluutjes voor een leuk effect, CanadaDag 4 Québec City
Houd de wacht bij het oude fort

We raden aan om eerst La Citadelle te bezoeken, het oudste verdedigingsbolwerk van Canada. Elke ochtend (in de zomermaanden) kun je de wisseling van de wacht meemaken. Ga daarna het 300 jaar oude fort uitgebreid bekijken.

Château Frontenac: het hart van het oude Québec! Nee, het is geen kasteel, maar een luxe hotel. Wat een prachtig koloniaal gebouw op de top van de heuvel. Tip: bestel er 'afternoon tea', jullie zullen genieten van het uitzicht op de stad en zee. Rondom dit stuk historie zijn de vele oude straten en historische huizen. 's Zomers proberen kunstenaars hun kunstwerken ook aan jullie te verkopen.
Gewoon leuk om te doen: pak de ferry die de St. Lawrence-rivier in ruim 10 minuten oversteekt; je ziet de stad van een andere kant.

Tip voor onze favoriete excursie: food-wandeltocht in het oude centrum van het ene leuke restaurant naar het andere. Je proeft in 5 eetgelegenheden een aantal gerechten en tussen de restaurantbezoeken door mogen jullie het Augustinesklooster bekijken. Deze excursie is nog niet inbegrepen.

Overnachting in Québec City.
Inclusief huurauto

Orka bij Tadoussac, CanadaDag 5 Québec City- Tadoussac
Ca. 250 km / 3,5 uur

Jullie rijden in noordelijke richting, naar het walvissenparadijs Tadoussac.

Tadoussac staat bekend als de beste plek in oostelijk Canada om walvissen te spotten. Het vissersdorp ligt aan de monding van de Saguenay- en de Saint Lawrence-rivier. Hier komen zoet en zout water samen.

De walvissen zijn natuurlijk de belangrijkste reden om hier te komen, maar het plaatsje is ook een mengelmoes van cultuur, historie en natuur. Vanaf de heuvel van Anse-à-l'Eau heb je een mooi uitzicht over Tadoussac; je ziet zelfs een stukje van het Saguenay-fjord National Park. Je kunt daar fijn wandelen en zelfs ook beren spotten.

Jullie overnachten in een idyllisch hotel tussen de zee en de bergen; onze favoriet in Tadoussac.

Overnachting in Tadoussac, hotel Tadoussac ****
Inclusief huurauto

Kanovaren bij Tadoussac, CanadaDag 6 Tadoussac
Walvissen spotten in Tadoussac

Klaar om het walvisparadijs te bezoeken? Jullie varen vanaf de haven de rivier op en kan de safari beginnen. Vroeg op, dan heb je de meeste kans dat je deze reuzen ziet. Er zijn meerdere walvissoorten, de meest voorkomende soort is de witte beluga. Wij hadden geluk en hebben ook de blauwe vinvis gespot, het grootste dier op aarde!

Deze spannende tocht duurt zo'n drie uur en we denken dat jullie deze nooit zullen vergeten.
's Middags kun je Tadoussac beter leren kennen. Bezoek het fjord, ga fijn kajakken op de rivier of: ren en rol de zandduinen af!

Trek warme kleren aan, het kan kil zijn in de vroege ochtenduren (ook 's zomers).

Overnachting in Tadoussac.
Inclusief huurauto, excursie walvissafari met Engelssprekende gids.

Dag 7 Tadoussac- vertrek Québec City
Ca. 250 km / 3.5 uur

Jullie rijden in zuidelijke richting terug naar Québec, naar de luchthaven. Daar leveren jullie je huurauto in en checken in voor de vlucht terug naar huis of door naar een volgende bestemming.

Inclusief huurauto

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 7 dagen / 6 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • 7 dagen autohuur
 • Walvisexcursie Tadoussac met Engelssprekende gids

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.