8-daagse rondreis Marokko Stad, bergen en strand

Wat een variatie in één week! Ontdek het bruisende Marrakech, doe de stevige stappers aan om een wandeling door het Atlasgebergte te maken, spring op een kameel, overnacht in een nomadetent en relax daarna aan een heerlijk strand. Leuker kunnen we het niet maken!

 • Koningsstad Marrakech
 • Logeren in riads en in een nomadetent
 • Per kameel door de woestijn
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 4 Marrakech
Dag 5 Essaouira nomadentent
Dag 6 - 7 Essaouira
Dag 8 Vertrek Essaouira

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 680 per persoon
 • Kind 2-11 jaar: vanaf € 570 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen.
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Marrakech
Welkom in Marokko!

Na aankomst op het vliegveld in Marrakech worden jullie naar het hotel gebracht.

Voor een eerste kennismaking met Marrakech raden wij aan naar de souks en het bruisende middelpunt van de stad, het Djemaa El Fna plein, te gaan. Vooral ’s avonds is het hier een drukte van jewelste en met de eetkraampjes, muziek, vuurspuwers en slangenbezweerders waan je je zo in de film van Alladin!

Overnachting in Marrakech, Riad Alegria ****
Inclusief transfer

Dag 2 Marrakech
Dwalen door de kleurrijke medina

De souks in Marrakech in de oude binnenstad, de medina, mag je zeker niet missen. In dit labyrint van smalle steegjes kom je in een kleurrijke wereld terecht waar allerlei typisch Marokkaanse spullen verkocht worden, van tassen, schoenen en tapijten, tot prachtig houtsnijwerk, lampen en zilverwerk. Iets dieper de souks in zie je in de steegjes achter de winkelstraatjes hoe de spullen nog gemaakt worden. Dit is nog echt handwerk zoals je het bij ons niet meer ziet! Andere mooie bezienswaardigheden in deze geweldige stad zijn de eeuwenoude Koutoubiya moskee, het Bahia paleis en de 14eeeuwse Koranschool Madrasa Ben Youssef. En na al die indrukken is het tijd om te relaxen op een van de dakterrassen van de vele hippe en leuke restaurantjes in de stad, superleuk!

Overnachting in Marrakech.
Inclusief ontbijt

Dag 3 Marrakech
Wandelen door het Atlasgebergte

Vandaag mogen de stevige stappers aan en worden jullie opgehaald om naar de bergen bij Imlil te gaan. Imlil ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Marrakech en daar aangekomen wacht de gids jullie op. Hij zal jullie de rest van de dag begeleiden tijdens de trekking die jullie gaan maken door het een heuvelachtige gebied. Voor kinderen die nog te jong zijn om lang te lopen kunnen ezeltjes worden geboekt, waar ze op kunnen zitten tijdens de wandeling. Voor iedereen leuk dus! De gids zal jullie informatie geven over de mooie omgeving en over het leven in de Berber dorpjes. Jullie lunchen deze dag in het huis van een local. Op het einde van de middag worden jullie teruggebracht naar Marrakech.

Overnachting in Marrakech.
Inclusief ontbijt, lunch en excursie

Dag 4 Marrakech
Tip: Jardin Majorelle

Nog een dag om de Koningsstad Marrakech op je gemak te verkennen. Onze tip: ga naar Jardin Majorelle. Deze weelderige tuinen liggen net buiten het centrum en zijn eigendom van de inmiddels overleden Yves Saint Laurent.

Overnachting in Marrakech.
Inclusief ontbijt

Dag 5  Marrakech - Essaouria
Kameelrijden en slapen in een tent

Vanuit Marrakech word je naar Essaouira gebracht. Jullie gaan hier meteen een spannende tocht maken, namelijk op een kameel. Jullie maken een rit in de omgeving van Essaouira en Diabat en rijden naar de rivier Oued, de zandstranden tegenover het eiland Mogador en de ruïnes van een Portugees kasteel. Jullie rijden door de bossen naar de voet van de Omar duinen en naar een klein vissersdorp. Jullie overnachtingsplaats is in een tentenkamp, hoe leuk is dat! Daar aangekomen worden jullie welkom geheten met traditionele muntthee en lekkere Marokkaanse gebakjes. Je kan even bijkomen van de kamelenrit en ontspannen in de Berber tent, die is uitgerust met matrassen en lage tafels. ’s Avonds krijgen jullie een heerlijke authentieke Marokkaanse maaltijd.

Overnachting in een tentenkamp.
Inclusief ontbijt, diner, transfer en kameelrit

Dag 6 Essaouria
Op naar het strand!

Na en nachtje slapen in de tent krijgen jullie in de ochtend een lekker Marokkaans ontbijtje geserveerd, voordat jullie weer terug gaan naar Essaouira, waar jullie naar het hotel vlakbij het centrum worden gebracht.

Essaouira, ook wel de Windy City genoemd, is een badplaats met mooie stranden, een oude binnenstad die omgeven is door een grote stadsmuur en een authentieke vissershaven. Kortom een heerlijke plaats om volop te genieten van jullie laatste dagen in Marokko!

Overnachting in Essaouira, Riad Zahra ***
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 7 Essaouria

Struin vandaag door de smalle straatjes van het stadje. In de medina vind je leuke pleinen met terrasjes en restaurantjes en smalle steegjes waar je naar hartenlust je souvenir inkopen kan doen. Of zoek een lekker strandbedje uit voor een dagje zon, zee en strand.

Overnachting in Essaouira.
Inclusief ontbijt

Dag 8  Vertrek Essaouira

Helaas is aan jullie mooie rondreis een einde gekomen. Jullie worden naar het vliegveld van Marrakech of Agadir gebracht voor jullie vlucht terug naar huis.

Inclusief ontbijt en transfer

Vervoer

 • Transfers

Reisduur

 • 8 dagen / 7 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Overige vermelde maaltijden
 • Vermelde transfers
 • Vermelde excursies
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en excursies
 • Overige uitgaven en fooien
 • Verzekeringen

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.