8-daagse rondreis Marokko – Stad, Bergen en Strand

Een superleuke trip van een week! Ontdek het bruisende Marrakech, doe de stevige stappers aan om een wandeling door het Atlasgebergte te maken, spring op een kameel en overnacht in een nomade tent en relax daarna aan een heerlijk strand. Leuker kunnen we het niet maken!

 • Superleuke combitrip met stad, bergen en strand
 • Logeren in riads en in een nomade tent
 • Wandelen in het Atlasgebergte en kamelenrit door de duinen
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 4 Marrakech (incl dagtocht Imlil)
Dag 5 kamelenrit en overnachting nomade tent
Dag 6 - 7 Essaouira
Dag 8 vertrek

Reissom

 • Volwassene: € 535
 • Kind 2-11 jaar: € 465
 • Reissom landarrangement gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen.
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 – 4             Marrakech

Welkom in Marokko! Na aankomst op het vliegveld in Marrakech worden jullie naar de sfeervolle riad gebracht, die in het oude centrum van Marrakech ligt. Van hieruit kan je lopend naar de souks van Marrakech en het bruisende middelpunt van de stad, het Djemaa El Fna plein. Vooral ’s avonds is het hier een drukte van jewelste en met de eetkraampjes, muziek, vuurspugers en slangenbezweerders waan je je zo in de film van Alladin!
De souks in Marrakech in de oude binnenstad, de medina, mag je zeker niet missen. In dit labyrint van smalle steegjes kom je in een kleurrijke wereld terecht waar allerlei typisch Marokkaanse spullen verkocht worden, van tassen, schoenen en tapijten, tot prachtig houtsnijwerk, lampen en zilverwerk. Iets dieper de souks in zie je in de steegjes achter de winkelstraatjes hoe de spullen nog gemaakt worden. Dit is nog echt handwerk zoals je het bij ons niet meer ziet!
Andere mooie bezienswaardigheden in deze geweldige stad zijn de eeuwenoude Koutoubiya moskee, het Bahia paleis en de 14e eeuwse Koranschool Madrasa Ben Youssef. Wil je even weg uit de drukte van de binnenstad? Ga dan naar Jardin Majorelle, prachtige mooie tuinen net buiten het centrum van de stad en eigendom van de inmiddels overleden Yves Saint Laurent.
En na al die indrukken is het tijd om te relaxen op een van de dakterrassen van de vele hippe en leuke restaurantjes in de stad, superleuk!

Op dag 3 mogen de stevige stappers aan en worden jullie opgehaald om naar de bergen bij Imlil te gaan. Imlil ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Marrakech en daar aangekomen wacht de gids jullie op. Hij zal jullie de rest van de dag begeleiden tijdens de trekking die jullie gaan maken door het een heuvelachtige gebied. Voor kinderen die nog te jong zijn om lang te lopen kunnen ezeltjes worden geboekt, waar ze op kunnen zitten tijdens de wandeling. Voor iedereen leuk dus! De gids zal jullie informatie geven over de mooie omgeving en over het leven in de Berber dorpjes. Jullie lunchen deze dag in het huis van een local. Op het einde van de middag worden jullie teruggebracht naar Marrakech.

Dag 5     Essaouira tentenkamp (bivouac)

Op dag 5 verlaten jullie Marrakech en worden naar Essaouira gebracht. Jullie gaan hier meteen een spannende tocht maken, namelijk op een kameel. Jullie maken een rit in de omgeving van Essaouira en Diabat en rijden naar de rivier Oued, de zandstranden tegenover het eiland Mogador en de ruïnes van een  Portugees kasteel. Jullie rijden door de bossen naar de voet van de Omar duinen en naar een klein vissersdorp.
Jullie overnachtingsplaats is in een nomade tentenkamp, hoe leuk is dat! Daar aangekomen worden jullie welkom geheten met traditionele muntthee en lekkere Marokkaanse gebakjes. Je kan even bijkomen van de kamelenrit en ontspannen in de Berber tent, die is uitgerust met matrassen en lage tafels. ’s Avonds krijgen jullie een heerlijke authentieke Marokkaanse maaltijd.


Dag 6 – 7             Essaouria
Na en nachtje slapen in de tent krijgen jullie in de ochtend een lekker Marokkaans ontbijtje geserveerd, voordat jullie weer terug gaan naar Essaouira, waar jullie naar het hotel vlakbij het centrum worden gebracht. Essaouira, ook wel de Windy City genoemd,  is een prachtige badplaats met mooie stranden, een oude binnenstad, die omgeven is door een grote stadsmuur en een authentieke vissershaven. In de medina vind je leuke pleinen met terrasjes en restaurantjes en smalle steegjes waar je naar hartenlust je souvenir inkopen kan doen. Kortom een heerlijke plaats om volop te genieten van jullie laatste dagen in Marokko!

Dag 8                     Vertrek

Helaas is aan jullie mooie rondreis een einde gekomen. Jullie worden naar het vliegveld van Marrakech gebracht (ongeveer 2 ½ uur rijden) voor jullie vlucht terug naar huis.

Vervoer

 • Transfers met auto/minibus en chauffeur

Reisduur

 • 8 dagen/7 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Activiteiten zoals aangegeven
 • Verblijf in tentenkamp inclusief diner
 • Transfers van en naar hotels, activiteiten en luchthaven

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Overige uitgaven en fooien

Prijzen geldig t/m 20 december 2019 | Reserveringskosten per boeking: € 30,-

Terug naar overzicht Rondreis aanvragen

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.