8-daagse rondreis Winterwonderland met kids

Waan je even in een totaal andere wereld: IJsland in de winter. Grotendeels bedekt met sneeuw, donkere nachten en de perfecte periode voor het magische noorderlicht aan de horizon. Met de huurauto hebben jullie de vrijheid en ontdekken jullie zelf de watervallen, geisers en zwarte stranden. Tussendoor is het tijd om lekker actief te zijn tijdens een wandeling over een gletsjer en in een ijsgrot of glijdend over de sneeuw met een sneeuwscooter. Een magische wereld!

 • Spot het magische noorderlicht
 • Over de sneeuw met een buggy
 • Wandel over de gletsjers (vanaf 10 jaar)
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Reykjavík
Dag 2-3 Reykjavík
Dag 3-4 Hvolsvöllur
Dag 4–6 Klaustur
Dag 6-7 Golden Circle
Dag 7-8 Reykjavík
Dag 8 Vertrek Reykjavík

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.550 per persoon
 • Kind 2 t/m 12 jaar: vanaf € 1.320 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Het noorderlicht in IJslandDag 1 Aankomst Reykjavík
Mysterieus noorderlicht

Welkom in winters IJsland! De komende dagen gaan jullie de sneeuw ontdekken met de huurauto.
Vanaf de luchthaven rijden jullie naar de hoofdstad Reykjavík.

Wat begon als klein vissersdorpje is nu uitgegroeid tot een moderne hoofdstad met een gezellig centrum en veel gekleurde huizen. Het centrum van Reykjavík is niet heel groot, waardoor bijna alles op loopafstand is. Bekijk de kerk Hallgrimmskirkja vanaf de regenboogstraat Skólavörðustígur, naast de hoofdstraat Laugavegur. Een middag winkelen kan in de hoofdstraat Laugavegur. Er zijn leuke winkels, maar ook lekkere eetgelegenheden te vinden.

In de avond gaan jullie per boot op zoek naar de magische kleuren in de lucht: het noorderlicht. Op zee is er een grotere kans om het noorderlicht te zien. De tocht biedt een panoramische uitzichten en de gids geeft tussendoor uitleg over het noorderlicht.

Overnachting in Reykjavík, Reykjavík Lights Hotel ***
Inclusief huurauto, excursie noorderlicht (inclusief gids)

Sanaefellsnes National Park in IJslandDag 2 Reykjavík
Snaefellsnes National Park

Een dag op pad met de auto naar het mooie nationale park Snaefellsnes, een miniatuurversie van heel IJsland. Het nationale park omvat veel van de wonderen van IJsland, denk aan de zwarte stranden, bergen, watervallen, kraters en de gletsjer Snaefellsjökull. Tijdens deze dagtrip gaan jullie deze vele natuurlijke wonderen in het park ontdekken. Het gezicht van Snaefellsnes National Park is Kirkjufell in het noorden van het schiereiland.

Rij ook vooral langs de ruige kliffen van Arnarstapi waar verschillende vogels zich nestelen en het strand Djúpalónssandur, waar ijzeren wrakstukken van een Brits schip uit 1948 liggen. Aan het water ligt een strand van zwarte gladde kiezelstenen: de parels van Djúparlón.

Leuke tip bij terugkomst in Reykjavík: foodtour met een local door de stad.

Overnachting in Reykjavík, Reykjavík Lights Hotel ***
Inclusief ontbijt, huurauto

Op de sneeuwscooter op de top van de Eyjafjallajökull-gletsjer is een buitengewone ervaring, IJsland.Dag 3 Reykjavík - Hvolsvöllur
Ca. 150 km / 2,5 uur

Tijd om Reykjavík te verlaten en naar het magische zuiden te rijden. Via het goede wegdek van de ring van IJsland bent u zo bij het plaatsje Hvolsvöllur.

Een uitstekende uitvalsbasis om het zuiden van IJsland te verkennen. Door de centrale ligging tussen Reykjavík en de vele bezienswaardigheden aan de zuidkust van IJsland, is er veel te doen vanuit deze plaats.

Een unieke manier om van de IJslandse landschappen te genieten. Bij het basiskamp krijgen jullie een korte instructie over de veiligheid en geven de gidsen alles wat jullie nodig hebben. Omkleden maar en klaar om in de buggy te stappen. Jullie rijden over onverharde wegen, langs watervallen

Overnachting bij Hvolsvöllur, Laekur Hotel ***
Inclusief ontbijt, huurauto, excursie sneeuwscooter (inclusief uitrusting en gids)

Grote ijsbrokken bij Jokulsarlon in IJsland.Dag 4 Hvolsvöllur - Klaustur
Ca. 160 km / 2,5 uur

Via de ringweg rijden jullie langs de zuidkust van IJsland naar Klaustur. Langs deze kust liggen meerdere prachtige watervallen, waaronder Seljalandfoss. Met wat glibberen over de stenen kunnen jullie achter de waterval lopen. Als jullie verder rijden komen jullie langs de volgende waterval: Skógafoss. Deze waterval is een stuk breder en het water komt met veel geweld naar beneden.

Vlakbij Vík liggen gletsjers, zoals Eyjafjallajökull en Solheimjökull. Deze laatste is onderdeel van de grote ijskap Mýrdaljökull.

Door het smeltwater van de gletsjer is een lagune ontstaan en de afbrekende brokken ijs van de krimpende gletsjer vormen Jökulsárlón. De brokken ijs drijven via de lagune naar zee en spoelen vervolgens aan op het zwarte strand Breiðamerkursandur. Dit strand wordt ook wel 'Diamond Beach' door de ijsbrokken op het strand die als diamanten glinsteren in de zon.

Overnachting in Klaustur, Glacier Lagoon Fosshotel ****
Inclusief ontbijt, huurauto

Wandelen door de ijsgrot van Katla onder begeleiding van een gids, IJslandDag 5 Klaustur
Gletsjerwandeling en ijsgrot bij Skaftafell

Zodra het smeltwater onder de gletsjer bevriest kunnen de ijsgrotten ontdekt worden. De gids geeft instructies over de veiligheid, waarna jullie de juiste uitrusting krijgt om de gletsjers en grotten te verkennen. Tijdens de wandeling over het ijs en door de ijsgrot vertelt de gids over hoe de gletsjers en grotten gevormd zijn. Vervolgens keren jullie terug naar het oppervlak en maken jullie een wandeling door het steeds veranderende gletsjerlandschap en de kloven. Aan het einde van de wandeling wordt u beloond met uitzicht over het land en in de verte de Atlantische Oceaan.

Overnachting in Klaustur, Glacier Lagoon Fosshotel ****
Inclusief ontbijt, huurauto, excursie gletsjerwandeling en ijsgrot (inclusief: gids, gletsjeruitrusting met ijsbijl, spikes en helm).

Strand van Reynisfjara, IJslandDag 6 Klaustur - Golden Circle
Ca. 220 km / 3 uur

Op naar de beroemde Golden Circle! Jullie rijden dezelfde weg als op de heenweg naar Klaustur, maar er is nog genoeg te zien. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de waterval Svartifoss, omgeven door basaltzuilen, of stop in Vík om over het zwarte strand Reynisfjara met de rotsformatie op het strand te lopen. In de zee zijn de basaltzuilen te zien. Ten westen van Reynisfjara ligt Dyrhólaey, vooral bekend om de vele vogels op de kliffen. Iets voorbij Vík ligt een vliegtuigwrak aan de kust. Het is een wandeling van 4 km in een desolate omgeving van zwarte lavastenen, begroeid met mos, naar het zwarte strand met het vliegtuigwrak.

Even ontspannen in de natuurlijke warmwaterbronnen van de Secret Lagoon in de Golden Circle. De bronnen liggen in het kleine dorpje Flúðir en de omgeving en de damp van het warme water (38-40 graden) geven een magisch gevoel. In de omgeving is ook een kleine geiser die elke 5 minuten uitbarst. Misschien hebben jullie op een winteravond wel het geluk om het noorderlicht vanuit het bad te zien!

Overnachting in de Golden Circle, Flúðir Guesthouse **
Inclusief ontbijt, huurauto, entree Secret Lagoon

Thingvellir National Park in IJslandDag 7 Golden Circle - Reykjavík
Ca. 110 km / 2 uur

In één dag zien jullie enorme watervallen, geisers en bijzondere natuurverschijnselen. Wandel in het gebied rond de breuklijn tussen het Euraziatische continent en het Amerikaanse continent in het Thingvellir National Park, zie de geiser Strokkur water hoog de lucht in spuiten bij Geysir en bewonder de gigantische waterval Gullfoss. Stop onderweg ook bij Kerið, een vulkaankrater welke 3.000 jaar geleden is ingestort en zich heeft gevuld met een groenblauwe kleur water. En dat alles in één dag!

Na deze rit met de wonderen van IJsland rijden jullie terug naar Reykjavík.

Overnachting in Reykjavík, Reykjavík Lights Hotel ***
Inclusief ontbijt, huurauto

Strand in IJslandDag 8 Vertrek Reykjavík

De laatste dag is alweer aangebroken. Nog tijd voordat jullie vlucht vertrekt? In Reykjavík ligt het grote sport- en recreatiecomplex Laugardalur. Plons hier in het grootste zwembad van IJsland: Laugardalslaug en roetsj van de glijbaan. Er is een speeltuin, een botanische tuin of neem een kijkje bij de dieren in het Family Park and Zoo, de enige dierentuin in IJsland. In deze dierentuin zijn voornamelijk dieren van het eiland zelf te vinden.

Tijd om het winterse IJsland gedag te zeggen. Jullie rijden vanaf Reykjavík naar de luchthaven, waar jullie de huurauto inleveren.

Inclusief ontbijt, huurauto

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 8 dagen / 7 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Huurauto voor de gehele periode (8 dagen)
 • Excursie - Noorderlicht vanaf de boot nabij Reykjavík
 • Excursie - Met een buggy door de sneeuw vanuit Hvolsvöllur
 • Excursie - Gletsjerwandeling en ijsgrot bij Skaftafell (vanaf 10 jaar)
 • Entree Secret Lagoon

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.