Tuurlijk, het is prettig om in een fijn, comfortabel hotel te slapen. Wij kennen de leuke authentieke en kleinschalige hotels waar jullie je helemaal thuis zullen voelen. Maar hoe leuk is het om eens een keer op een hele bijzondere locatie te logeren? Zo’n plek waar je het jaren later nog over hebt omdat het zó leuk en avontuurlijk was? Wij hebben een top 5 gemaakt van locaties die wij heel bijzonder vonden en waar we heel erg blij van werden!

  1. Boomhutten in Zuid-Afrika

Oog in oog staan met een giraffe? Of zebra’s en springbokken zien zodra je uit bed komt? In de boomhutten middenin een prachtig natuurgebied in Zuid-Afrika kan dit je zomaar overkomen. Geniet vanuit jullie mooie en sfeervolle boomhut van het prachtige uitzicht en voel je één met de natuur! ’s Avonds eten jullie gezellig met elkaar rond het kampvuur. Superleuk!

  1. Op een boot in Vietnam

Halong Bay in Vietnam is beroemd vanwege de vele kalkstenen gebergtes die uit de zee oprijzen. De beste manier om dit prachtige gebied te verkennen is per boot en om het nog intenser te beleven blijf je ook op de boot slapen. Hoe fijn is het na een dagje varen, zwemmen, grot bezoeken en kajakken, om rustig te genieten op het dek van de prachtige omgeving, de magische kalkstenen rotsen en de mooie sterrenhemel?

  1. Drijvende huisjes in Thailand

Op de River Kwai in Thailand kun je overnachten in een schattig drijvend huisje, ofwel floathouse. Zodra je opstaat, loop je naar het vlonder en spring je zo in het water. Een prachtig begin van de dag! Er zijn verschillende soorten drijvende huisjes. Je hebt luxe varianten, maar ook basic varianten zonder elektriciteit. Het is maar net wat jullie het prettigst vinden. Als je kleine kinderen hebt kun je beter een andere bestemming kiezen, anders heb je geen rust. De vlonders hebben namelijk geen hekjes.

  1. Costa Rica Vliegtuighotel

Slapen in een vliegtuig, maar dan zonder opgekruld in een stoel te zitten samen met honderden  medepassagiers? Het kan in Costa Rica! Middenin een mooi natuurgebied kom je een Boeing727 uit 1965 tegen. Dit vliegtuig is helemaal opgeknapt en omgebouwd tot een hotel suite met 2 slaapkamers, een keukentje, badkamer én terras met uitzicht op de oceaan. Hoewel het aan de grond vastzit, lijkt het net alsof je vliegt, vanwege het prachtige uitzicht op de zee aan de ene kant en het oerwoud aan de andere kant. Wie weet klopt er wel een aapje op jullie raam. Die zijn daar volop! Een overnachting in het vliegtuig is niet goedkoop, maar wauw, wat een te gekke ervaring!

  1. Nomadentent in Marokko

Kamperen in de woestijn, hoe leuk is dat! Je gaat met een kameel naar je unieke overnachtingsplekje: een nomadentent. De lokale nomaden zorgen voor een lekker diner en ’s avonds geniet je rond het kampvuur van de mooie sterrenhemel. In de ochtend ga je vroeg uit de veren om de zonsopgang te bewonderen voordat je weer op de kameel springt om terug te gaan naar de bewoonde wereld.

Ja ik wil slapen op zo’n unieke plek

Wij stellen graag een vakantie voor je samen waarin je kunt slapen in een van deze bijzondere logeerplekjes of een andere aparte accommodatie. Maar wees er snel bij, want deze bijzondere accommodaties zijn het snelst volgeboekt. Voor meer informatie over onze bestemmingen en rondreizen die we op maat kunnen maken voor jou en je kids, kun je even rondneuzen op https://www.kidsreizen.nl/bestemmingen/

 

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.