Zuid-Afrika is een heerlijke bestemming om met je kind(eren) naartoe te gaan. Maar wat zijn nu de leukste activiteiten voor kinderen (en ouders!) in Zuid-Afrika? Wij hebben onze top 5 op een rijtje gezet voor je:

1. Kids ranger cursus
Bij Zuid-Afrika denk je natuurlijk meteen aan dieren spotten! Een game drive maken met een ervaren ranger die met zijn getrainde oog al het wild feilloos spot, is dus zeker een must. Maar hoe leuk is het voor kinderen om samen met een ranger op pad te gaan, te leren spoorzoeken en niet alleen over het grote wild, maar ook over kleine insecten te leren? Met een diploma op zak en met stoere verhalen komen de junior rangers weer terug uit de bush!

 

 

 

 

 

 

 

2. Ziplinen door de bossen
Op verschillende plekken in Zuid-Afrika kan je een stoere canopy tour maken, zoals bijvoorbeeld in het Tsitsikamma national park, bij Hazyview en in het Drakensberg gebied. Gelijnd aan een stevige kabel zoef je door het bosgebied heen, superleuk om te doen en weer eens een andere manier om het bosgebied te verkennen!

 

 

 

 

 

 

 

3. Steppen in de Drakensbergen
Het Drakensberg gebied is prachtig en je kan het op verschillende manieren ontdekken: lekker wandelend, op een paard of zelfs met een quad. Maar steppen blijft toch wel een hele leuke en bijzondere manier om het gebied te verkennen. De step heeft dikke banden, dus genoeg grip om door het glooiende gebied te sjezen. Kleinere kinderen kunnen bij een van de ouders op de step.

 

 

 

 

 

 

 

4. Mountainbiken in Swaziland
In het mooie Mlilwane wildlife sanctuary kan je heerlijke fietstochten maken en met je mountain bike peddel je moeiteloos door het prachtige natuurgebied. Onderweg moet je natuurlijk wel even stoppen om het wild te bewonderen, zoals verschillende soorten bokken, zebra’s en zwijnen.

 

 

 

 

 

 

 

5. Walvissen spotten in Hermanus
Naast alle wilde dieren die je in de grote natuurparken kan zien, zijn er ook nog hele grote dieren in het water te vinden, namelijk walvissen! Vanuit o.a. Hermanus of Richards Bay kan je met bootjes de zee op om deze machtige dieren te spotten, maar met een beetje geluk kan je ze in het seizoen (juli-november) ook vanaf de kust in Hermanus voorbij zien komen. Wauw!

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij ook zo’n avontuurlijke reis met leuke activiteiten voor kinderen? Kijk dan snel op onze site voor het reisaanbod of neem contact met ons op om je reiswensen te bespreken!

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.