Prachtige cultuurschatten, mooie stranden, indrukwekkende natuurgebieden, lekker eten, vriendelijke mensen en heel veel brommers. Vietnam is een superrecept met alle ingrediënten voor een geweldige verre reis met kinderen. KidsReizen deelt het enthousiasme graag en geeft een inkijkje in deze leuke vakantiebestemming met kids.

KidsReizen-vietnam-is-geweldig-voor-reislustige-ouders-en-kinderen-1.jpg

Gemaakt voor kinderen

Er is zoveel te doen voor kinderen. Meegaan op een boottocht door de mooie natuur van de Mekong Delta, overnachten op een prachtige boot, fietsen langs bergen en rijstvelden, een nachtje logeren bij de mensen op het platteland en kijken hoe leeftijdsgenootjes les krijgen op school. Genieten van het waterpoppentheater in de stad Hanoi. Allemaal bijzondere manieren om de kinderen kennis te laten maken met het mooie karakter van Vietnam. Het land heeft alles in huis om jullie een onvergetelijk familie avontuur te bezorgen. Of zoals de dochter van één van onze reisgezinnen zei: “Vietnam is gemaakt voor kinderen!”

Wat gaan jullie doen?

Eerst maar eens wennen aan de herrie in de grote stad. De rondreis start in Ho Chi Minh en eindigt in Hanoi. De reisvolgorde kan je natuurlijk ook andersom doen. De stad biedt jullie alle oefenruimte om de kunst van het oversteken onder de knie te krijgen. Met al die die brommertjes om jullie heen is dat een spannende uitdaging. Na het drukke stadsleven reizen jullie af naar het plattelandsleven in de Mekong Delta en bezoeken jullie het sfeervolle Hoi An, waar je ook lekker aan het strand kunt relaxen. Oude cultuur vind je in Hué met zijn mooie citadel, indrukwekkende pagodes en graftombes van oude keizers. Jullie varen door de wereldberoemde baai van Halong Bay waar je kunt zwemmen, kajakken en genieten van de supermooie omgeving. In het hoge Noorden vind je bij Sapa prachtige uitgestrekte rijstvelden en lokale minderheden in mooie kleurrijke kleding. De oude stad Hanoi heeft ook veel bezienswaardigheden en gezellige straatjes vol winkeltjes en restaurants.

Croissants als ontbijt

Vietnam biedt jullie een mooie en afwisselende rondreis langs geweldige hoogtepunten. Het is verrassende cultuurbestemming met heel veel extra’s. Mooie trekkings in de natuur langs dorpjes en lokale bevolking, je eigen maaltijd klaarmaken in het gezellige Hoi An, of kiezen voor een Vespatour door de stad Hanoi. En wat denk je van een spannend bezoek aan de tunnels van Củ Chi in de buurt van Ho Chi Minh stad? Kijk of het jullie lukt in een gat in de grond te kruipen, best smal hoor! Ook met kleintjes kun je in Vietnam goed terecht. Er zijn fantastische stranden waar jullie rustig met elkaar kunnen ontspannen. En vergeet de Franse invloeden in Vietnam niet: ontbijt met croissants en stokbrood.

Vervoer naar en in Vietnam

Na ongeveer 15 – 16 uur vliegen, met tussenstop, ben je in Vietnam. Dat is een lange vlucht: op de eerste dag hoeven jullie niets anders dan wennen en bijkomen. Wij bieden losse rondreizen in Vietnam, maar ook de internationale vlucht kan via ons geboekt worden. Houd er rekening mee dat er een enkele lange reisdag in het schema van onze rondreizen zit. Dit is onvermijdelijk gezien de lange afstanden in Vietnam, het is een langgerekt land. Wij zorgen dat het jullie aan niets ontbreekt en regelen desgevraagd alle transfers of privévervoer.

Waar letten we op?

Omdat Vietnam een langgerekt land is, zullen jullie relatief veel reizen. Wij zorgen voor de beste accommodaties om met elkaar te genieten van deze leuke vakantie. Jullie verblijven in fijne en gastvrije boetiekhotels, kindvriendelijke accommodaties en comfortabele hotels waar wij goede ervaringen mee hebben. We proberen zo veel mogelijk familiekamers of kamers met tussendeur te regelen. Veel hotels hebben een zwembad, heerlijk voor de kinderen. Natuurlijk ontbreken de bijzondere plekjes niet; zo logeren jullie ook op een boot of bij mensen thuis. We houden in onze reizen rekening met een tempo wat kinderen aankunnen. Zo zullen er meer rustdagen zijn dan in een normaal reisschema en toch zullen leuke en bijzondere excursies voor kids zeker niet ontbreken.

Ik wil erheen!

Wil jij ook graag naar Vietnam op vakantie? Kijk dan snel op onze site en laat je inspireren. Met de ervaring die we hebben met het reizen in Vietnam met onze eigen kids, kunnen we zeggen dat dit land perfect is voor het hele gezin. Op onze site vind je mooie en afwisselende rondreizen. Wil je liever je eigen reis samenstellen? Dat kan ook met de bouwstenen die we aanbieden. We kunnen de reizen ook geheel naar jullie wens op maat maken, er is veel mogelijk.

 

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.