0299-233009
Kunnen wij je helpen?
Chantal -  specialist
Chantal specialist
Bel ons gerust op 0299-233009

Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van
09.00 tot 17.30 uur

Contact
Reisvoorstel aanvragen
Moeder met kind bij tempel in Bali

Meivakantie – Top 5

  • Calamiteitenfonds logo
  • ANVR logo
  • SGR logo

Is het jullie ook al opgevallen dat de meivakantie in 2025 heel gunstig uitpakt? De meeste scholen hebben 2,5 weken vakantie. Voor velen start deze namelijk op vrijdag 18 april 2025 (Goede Vrijdag) en eindigt op maandag 05 mei 2025 (Bevrijdingsdag). Zo kunnen jullie dus extra lang op reis. Ongeveer 11 maanden voor vertrek kunnen we al kijken naar de beste vluchtprijzen. Daarbij zijn de vliegtickets voor de meivakantie ook nog eens voordeliger dan in het hoogseizoen, dus zorg dat je er vroeg bij bent.

We hebben een top 5 gemaakt van de reizen die het beste aansluiten in deze reisperiode voor jullie gezin!

  1. Indonesië
  2. Zuid-Afrika
  3. New York & Florida
  4. Maleisië
  5. Sri Lanka

Nr. 1 – Tempels, vulkanen en rijstvelden in Indonesië 

Indonesië, een groot en uitgestrekt land met vele eilanden waar overal iets bijzonders te beleven is. Zo is op West-Java nog veel Nederlandse geschiedenis terug te vinden in de steden als Jakarta, Bogor en Bandung. In de kleinere dorpen, zoals Nagrak, slaap je tussen de rijstvelden en bereid je samen met de eigenaresse het avondeten klaar. Maak een treinreis dwars door de rijstvelden van de Preanger, beklim de tempel Borobudur en geniet van een heerlijke maaltijd in Jogyakarta. Wandel de trappen van de Bromo vulkaan omhoog en kijk zo de krater in. Hoe groeien eigenlijk al die specerijen als kruidnagel en foelie? Je leert er alles over op de plantages bij Kalibaru.

Op Bali kun je vele verschillende tempels bewonderen, maar ook als je op zoek bent naar avontuur zit je op dit eiland goed. Pak een buggy en rijd samen met je kinderen door de jungle van Bali. Ga raften op een van de rivieren of zoef met je mountainbike de vulkaan Gunung Agung af. Relax aan een van de stranden bij Seminyak of Sanur of ga snorkelen bij Nusa Lembongan of de Gili-eilanden.

Wil je naar Indonesië in de meivakantie? Wij helpen je graag bij jullie familierondreis naar Java en Bali

Samen fietsen bij Jogyakarta op Java, Indonesie
De hindoetempel Prambanan bij Jogyakarta, Java

Nr. 2 – Spot de Big Five in Zuid-Afrika 

Iedereen wil toch wel de Big Five een keertje zien, toch? Met je eigen auto reis je vanuit Johannesburg naar de Panoramaroute. Neem de lift bij Graskop en zak 51 meter naar beneden de kloof in. Wandel door de natuur, leer over de dieren die hier leven en maak een boottocht door Blyde River Canyon. De ultieme ervaring is een bezoek aan een privéreservaat zoals Balule Nature Reserve. Olifanten, leeuwen, neushoorns, buffels en een luipaard; zoek ze allemaal! Je rijdt zelf verder met de huurauto, dwars door het Kruger National Park naar e-Swatini (Swaziland) toe. Fietsen kun je hier heel goed: je trapt over de graslanden langs de zebra’s en impala’s van Mlilwane Wildlife Sanctuary. Dichterbij komen jij en je kinderen niet! Daarna reis je weer terug Zuid-Afrika in, naar de kust toe. In iSimangaliso Wetland Park kun je op zoek naar de nijlpaarden die knorrend in het water dobberen, maar spot ook de vele vogelsoorten die hier voorkomen. En wist je dat in Hluhluwe-iMflozi Game Reserve vaak neushoorns te spotten zijn?

Wij helpen je graag bij het samenstellen van jullie familierondreis Zuid-Afrika.

Fietsen bij Mlilwani, eSwatini
Een groepje nijlpaarden in het water, Zuid-Afrika
Speuren naar het wild van Zuid-Afrika

Nr. 3 – New York en pretparken in Florida

New York & Florida, twee plekken die je weer van je bucketlist kunt afstrepen. Start in de miljoenen stad New York en bezoek Times Square en Central Park, maar vergeet ook zeker Brooklyn Bridge niet. Je vliegt vanaf New York naar Orlando waar je een paar dagen verblijft. Ontmoet Mickey en Minnie Mouse en leef jullie uit in het Kennedy Space Center. Ook in de Universal Studio’s is zoveel te beleven voor jou en je kinderen. Sla Crystal River ook niet over, hier zwemmen zeekoeien in het water en dit is de enige plek waar je met deze logge dieren kunt snorkelen.

Sanibel en Captiva hebben mangrovebossen en witte zandstranden. Geniet hier van de rust aan het water of ga naar Lovers Key State Park om te fietsen langs de mangrovebossen. Op het tropische eiland Sanibel pak je je duikbril en je flippers en geniet je van de onderwaterwereld. Sla een boottocht om doffijnen te spotten bij Key West ook niet over. Een dagje flaneren op de boulevard van Miami of met de hop-on-hop-off bus maken deze reis compleet.

Maak ook een familierondreis naar New York & Florida in de meivakantie.

Samen uitkijken over New York, Amerika
Snorkelen bij de Florida Keys
Ontmoet Mickey en Minnie Mouse in Florida

Nr. 4 – Jungle en tropische stranden in West-Maleisië

Ook al zo’n fijne bestemming voor in de meivakantie: West-Maleisië. Ontdek samen met je kinderen gezellige steden, theevelden, jungle en fijne zandstranden. Start je reis in de stad Kuala Lumpur en bezoek de Petronas Twin Towers en China Town. Jullie verlaten vervolgens de stad en trekken de jungle in, per longtailboot vaar je naar het regenwoud. Luister goed naar alle geluiden uit het bos, welk dier(en) hoor je? Maak de eerste avond een “night-walk” en ga op zoek naar de nachtdieren. Met jullie eigen auto rijden jullie verder naar de theevelden van Cameron Highlands. Proef hier hoe de vers geplukte thee smaakt. Dwaal vervolgens door de straten van het gezellige Penang. Op meerdere plekken zie je de muurschilderingen verstopt in het straatbeeld. Fiets of wandel door het gezellige Georgetown en bezoek het mystieke Chinatown. Eet in een foodcourt of fiets over het platteland buiten de stad.

Langkawi met zijn tropische stranden is een fijne plek om de laatste dagen alle nieuwe indrukken van Maleisië te laten bezinken. Relax aan zee of snorkel voor de kust tussen de nemo-vissen en rifhaaitjes.

Enthousiast geworden over een familierondreis naar West-Maleisië?

Tessa in een bootje in Taman Negara, West-Maleisië
Maleisie georgetown moeder kleuter streetart

Nr. 5 – Luipaarden, theevelden en tempels in Sri Lanka 

Sri Lanka, een zeer divers land waar zoveel te zien en te doen is in twee weken meivakantie. Spot olifanten en luipaarden in de nationale parken. Samen met een ranger ga je op zoek naar de dieren. In Sri Lanka reis je met een eigen auto en chauffeur en maak je één van de mooiste treinreizen van de wereld. In het binnenland reis je langs de theevelden, waar je de Tamilvrouwen hun theebladeren ziet plukken.

In de culturele driehoek moeten de schoenen uit en loop je op blote voeten een hindoetempel in. De bevolking brengt offers in de vorm van bloemen. Voor de actieve reizigers is er heel veel te beleven in Sri Lanka. Denk hierbij aan fietsen, raften en kajakken. Of wandel samen met een stamhoofd van de Vedda-bevolking door het bos. Hij laat jullie de grotwoningen zien en vertelt over hoe er vroeger gejaagd werd in dit gebied. Sri Lanka heeft het allemaal! In de periode eind april – begin mei kun je het beste kiezen voor de oostelijke stranden in Sri Lanka, dan is het hier het droge seizoen.

Sri Lanka samen met je kinderen ontdekken? In twee weken kun je een prachtige familiereis door Sri Lanka met je gezin maken.

Thee plukken met de kids
Met het hele gezin op de Sigirya Rock, Sri Lanka

Enthousiast geworden voor een familiereis naar een van deze bestemmingen? Neem dan contact met ons op of vraag een reisvoorstel aan, we helpen je graag!

Mijn reisideeën

Je kunt een rondreis, excursie of onze tips opslaan om deze later gemakkelijk terug te vinden. Dit doe je door op het ‘hartje’ te klikken. Vervolgens kun je een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop ‘reisvoorstel aanvragen’ te klikken.

Wis alle reisideeën

Je hebt nog geen reisideeën toegevoegd

Je kunt reisideeën toevoegen door op het hartje te klikken bij een reis.

Reisvoorstel aanvragen

Je reisideeën verwerken we in een reisvoorstel, dat je binnenkort ontvangt. Misschien nemen we nog even contact met je op als we vragen of suggesties hebben. Liever bellen? Je kunt ons bereiken op +31(0)299-233009 om je wensen door te spreken.

Reisvoorstel aanvragen
Je reisideeën zijn verstuurd!