10-daagse bouwsteen Jungle, orang-oetans en Tobameer

Ga net als Freek Vonk op avontuur in de jungle van Sumatra. Spot apen, orang-oetans en olifanten van heel dichtbij. Ontdek ook het Tobameer op een actieve manier met de fiets, de kano of gewoon te voet door kleine dorpen.

 • Olifanten wassen
 • Orang-oetans spotten
 • Kanoën op het Tobameer
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Medan
Dag 2 Tobameer - Samosir
Dag 3 Tobameer - Samosir
Dag 4 Brastagi
Dag 5 Bukit Lawang
Dag 6 Bukit Lawang
Dag 7 Tangkahan
Dag 8 Tangkahan
Dag 9 Medan
Dag 10 Vertrek Medan

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 600 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 490 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Medan

Jullie worden op de luchthaven van Medan opgewacht door jullie chauffeur en naar het hotel gebracht.

Hebben jullie nog energie over? Dan kunnen jullie het centrum van Medan vandaag vast verkennen. Medan zelf is niet echt een mooie stad, maar in het oude centrum zijn toch nog een aantal koloniale gebouwen te vinden.

Overnachting in Medan, Travellers Suites ****
Inclusief transfer

Dag 2 Medan - Tobameer, Samosir
Mooie rit naar het meer

De komende dagen hebben jullie een minibusje met chauffeur ter beschikking, waarmee jullie het mooie Sumatra op je eigen manier kunnen ontdekken. Vandaag gaan jullie naar het Tobameer! Vraag de chauffeur gerust om een foto-stop. De rit naar de haven van Prapat duurt ongeveer 4 uur. Vervolgens varen jullie per ferry naar het eiland Samosir. De chauffeur gaat gewoon met jullie mee, hij blijft bij jullie op het eiland.

De komende dagen verblijven jullie op het gemoedelijke Samosir. Dit eiland ligt in het Tobameer. Samosir is de perfecte plek om even lekker samen bij te komen en activiteiten te ondernemen die geschikt zijn voor het hele gezin. Van oorsprong is Samosir het leefgebied van de Bataks. Verspreid over het eiland staan nog authentieke huizen met zadelvormige daken, versierd met prachtig houtsnijwerk. Ontzettend leuk om te zien!

Overnachting in Samosir, Samosir Villa Resort ***
Inclusief ontbijt en minibusje met chauffeur

Dag 3 Tobameer, Samosir
Bijzondere cultuur, zwemmen en kanoën

Ga er vandaag lekker op uit! Op het eiland Samosir is genoeg te zien en te doen. Zijn jullie benieuwd naar de Batak cultuur? Ga dan naar de Batak dorpen, waar je in de omgeving ook prachtig kunt wandelen. Vinden jullie het leuk om actief bezig te zijn? Maak dan een wandeling naar de het panoramapunt van het Tobameer en maak een leuke gezinsfoto. Ook erg leuk om te doen is het huren van een fiets. Spring op de trappers en ontdek de prachtige natuur van dit eiland op jullie eigen tempo!

Overnachting in Samosir.
Inclusief ontbijt en minibusje met chauffeur

Dag 4 Tobameer, Samosir - Brastagi

Tijd om afscheid te nemen van het Tobameer. Jullie gaan vandaag met de ferry terug naar het vasteland en daarna door naar Brastagi.

Het hooggelegen Brastagi ligt middenin het Batakgebied, met de opvallende zadeldak-huizen. Als je in dit gebied aankomt, zal je de vulkanen Sibayak en Sinabung direct zien liggen. Brastagi is meestal een doorgangsplaats in jullie reis, maar als je de tijd hebt is er nog genoeg te doen.

Overnachting in Brastagi, Sinabung Hills hotel ***
Inclusief ontbijt en minibusje met chauffeur

Dag 5 Brastagi - Bukit Lawang
Op naar de jungle

Als jullie het leuk vinden, kunnen jullie eerst een bezoek brengen aan het Karo-Batakdorpje Peceren. Daarna rijden jullie in ruim 4,5 uur door naar Bukit Lawang, dé plek op Sumatra om orang-oetans te spotten.

Bukit Lawang ligt aan de Bohorok-rivier, in het Gunung Leuser National Park. Deze spectaculaire jungle is een van de laatste plekken in Azië waar je de orang-oetans nog in het wild kunt spotten. Oog in oog staan met deze sierlijke mensapen is iets waar jullie ook ná deze reis nog vaak aan zullen denken.

Overnachting in Bukit Lawang, Ecolodge Bukit Lawang Cottages **
Inclusief ontbijt en minibusje met chauffeur

Oerang Oetan in de jungle van Sumatra

Dag 6 Bukit Lawang
Orang-oetans in de bomen

Vandaag is het tijd om op pad te gaan! Maak jullie klaar voor een fantastische trekking door het National Park. Wie van jullie spot er als eerste een orang-oetan in het wild? Er zijn verschillende trekkingen, variërend van enkele uren tot enkele dagen. Wij denken graag met jullie mee welke het beste bij jullie past.

Ook erg leuk om te doen is tuben. In de grote binnenband van een auto zakken jullie de Bohorok rivier af. Liever iets meer actie? Dan kunnen jullie ook gaan raften. Willen jullie liever droog blijven? Een andere leuke manier om de omgeving te ontdekken is per fiets of per gemotoriseerde betjak (fietstaxi). Je gaat dan de omgeving van Bukit Lawang in en brengt een bezoek aan verschillende dorpjes.

Overnachting in Bukit Lawang.
Inclusief ontbijt en trekking

Dag 7 Bukit Lawang - Tangkahan

Maak jullie klaar voor een hobbelige rit naar de volgende bestemming, namelijk Tangkahan. Nog wat dieper de jungle in.

Tangkahan is een puur en ongerept junglegebied. Hier zijn jullie écht ver van de bewoonde wereld. Om je heen hoor je alleen de geluiden van de jungle, puur genieten. In dit deel van het Gunung Leuser National Park leven veel apensoorten, maar de kans dat jullie hier een wilde orang-oetan zien is heel klein. Tijdens een trekking door de jungle zullen jullie waarschijnlijk wel gibbons, thomas leaf monkeys en makaken tegenkomen. Ook zeker de moeite waard dus.

Overnachting in Tangkahan, Mega Inn *
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 8 Tangkahan
Olifanten wassen in de rivier

Maak je klaar voor een leuke dag vandaag. Jullie gaan namelijk olifanten wassen! Een groepje olifanten in Tangkahan wordt getraind als werkolifant, maar vindt het heerlijk om daarna te gaan badderen. Jullie gaan vandaag met de verzorger van de olifanten op pad om hen daarbij te helpen. Ze vinden het heerlijk! Als bedankje geven ze jullie na afloop graag een douche met hun slurf. Douchen met een olifant, dat is toch fantastisch?

Overnachting in Tangkahan.
Inclusief ontbijt en olifanten wassen

Dag 9 Tangkahan - Medan

Vanmorgen worden jullie opgehaald voor de transfer naar Medan. Dit is ongeveer 6 uur rijden. Onderweg zien jullie eenvoudige dorpjes waarvan de bewoners nog nauwelijks gewend zijn aan toeristen. Stop gerust eens om wat lekkers voor onderweg te kopen.

Overnachting in Medan, Travellers Suites ****

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 10 Vertrek Medan

Jullie worden bij het hotel in Medan opgehaald en naar de luchthaven van Medan gebracht.

Vervoer

 • Auto/minibus met chauffeur
 • Transfers per auto/minibus met chauffeur

Reisduur

 • 10 dagen / 9 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Trekking Gunung Leuser National Park
 • Excursie olifanten wassen

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.