14-daagse familiereis Kids in Vietnam

Deze rondreis brengt je van het drukke Ho Chi Minh City naar het plattelandsleven in de Mekongdelta en via de sfeervolle plaatsen Hoi An en Hue naar hoofdstad Hanoi. Ook maken jullie een cruise door de bekende Halong Bay. Een mooie en afwisselende rondreis die je in korte tijd de hoogtepunten van het land laat zien! De rondreis is uiteraard ook andersom te doen, met start in Hanoi en einde in Ho Chi Minh City.

 • Hoogtepunten van Vietnam
 • Varen door de Mekongdelta
 • Slapen op een schip in Halong Bay
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 2 Ho Chi Minh City
Dag 3 Can Tho (Mekongdelta)
Dag 4 Ho Chi Minh City
Dag 5 – 7 Hoi An
Dag 8 – 9 Hue
Dag 10 – 11 Hanoi
Dag 12 Halong Bay
Dag 13 Hanoi
Dag 14 Vertrek Hanoi

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.600 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 1.350 per persoon
 • Reissom landarrangement gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Ho Chi Minh City
Welkom in Vietnam!

Op het vliegveld worden jullie opgewacht en vanaf daar door de drukke stad naar het hotel gebracht.

De locals blijven deze stad standvastig ‘Saigon’ noemen. Dat is dan ook wel lekker kort vergeleken bij Ho Chi Minh City. In deze chaotische stad wonen ruim acht miljoen inwoners die vrijwel allemaal een scootertje hebben. Het krioelt in de straten met mensen en verkeer. De stad is zowel modern als traditioneel. Dong Khoi Street was in Frans-koloniale tijd hét uitgaansgebied. Bewonder de koloniale gebouwen zoals de Notre Dame-kathedraal en het postkantoor. Hier kun je een kaartje posten naar het thuisfront! In de Chinese wijk Cholon wandel je tussen Chinese tempels en huizen. Op zoek naar souvenirs? In de Benh Thanh-markthal zijn de meest uiteenlopende zaken te koop. Voor een beetje geschiedenis ga je naar oorlogsmuseum waar een beeld wordt geschetst van de Vietnamoorlog. Let op: er hangen vrij heftige foto's, dus niet voor alle kids geschikt.

Overnachting in Ho Chi Minh City, Alagon D'Antique Hotel ***
Inclusief transfer

Dag 2 Ho Chi Minh City
Verken de stad op eigen gelegenheid

In de ochtend kun je een uitstapje maken naar de Cu Chi tunnels, dan ben je voor de lunch weer in de stad. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden de Cu Chi-tunnels als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 kilometer lang en bevinden zich op verschillende niveaus. Het is ongelooflijk wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien. De gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Met levensgrote poppen laat men zien hoe het er ten tijde van de Vietnamoorlog aan toe ging in dit gebied. Een deel van de tunnels is ruimer gemaakt, zodat de ‘grote' westerse toeristen er ook in passen.

Na het bezoek aan de Cu Chi-tunnels kun je ook doorrijden naar Tay Ninh, naar de kleurrijke kerk van de Cao Dai. Een bombastisch gebouw waar dagelijks honderden gelovigen samenstromen in wapperende gewaden in bonte kleuren. Een Cao Dai-kerk herken je aan een groot oog op de gevel, het oog dat alles in de gaten houdt. En dat oog staat niet alleen op de gevel, ook op de gewaden van de priesters en als versiering in de kerk. Hoeveel ogen tel jij? Voeg je dit bezoek toe, dan ben je halverwege de middag terug in Ho Chi Minh City.

Deze excursies kunnen wij voor je bijboeken. Laat het ons weten als je dit wel ziet zitten.

Overnachting in Ho Chi Minh City.
Inclusief ontbijt

Dag 3 Ho Chi Minh City – Can Tho
Op naar de Mekongdelta

Het meest vruchtbare gedeelte van Vietnam, de Mekongdelta, is een labyrint van vele rivieren, kanalen en kleine eilandjes. Er wordt van alles verbouwd, van tropische vruchten tot rijst. De rit vanuit Ho Chi Minh City naar de lodge in de Mekongdelta duurt een klein uur. Genoeg tijd om op je gemak uit het raam te kijken en het lokale leven aan je voorbij te laten komen. Wat een verschil met thuis. In de Mekongdelta leven de mensen op, aan en van het water. Hoewel er wel wegen en bruggen zijn, worden veel goederen ook over water vervoerd. Ferry’s verbinden de vele eilanden met elkaar, vissers zitten in hun roeibootje met hengel in de hand te wachten tot de vissen bijten.

Begin van de middag komen jullie aan bij de Can Tho Ecolodge, net buiten de grote stad Can Tho op het rustige platteland van de Mekongdelta. Het grote zwembad zal zeker populair zijn bij de kids. Deze middag maken jullie een fietstocht door de Mekongdelta, voor de kids zijn er kleinere fietsen beschikbaar. Reis je met hele jonge kinderen? We kunnen ook een boottocht in plaats van fietstocht opnemen in je reisprogramma. Jullie trappen over smalle paadjes, door bossen en stroompjes naar de fruitboomgaard van Uncle Hai. Durven je kids het aan een knalpaarse dragonfruit te proeven? En heb je er wel eens over nagedacht hoe een ananas groeit? Dit is je kans het te zien. Verder per houten boot, stroomafwaarts naar een groentetuin. De fietsen gaan mee op de boot. Vanaf de groentetuin fiets je terug naar de lodge.

Overnachting in de Mekongdelta, Can Tho Ecolodge ***
Inclusief ontbijt, diner, transfer en fietstocht

Dag 4 Can Tho – Ho Chi Minh City
Boottocht drijvende markt

Op verkenning in de Mekongdelta. Vroeg in de ochtend stap je met je kind(eren) in een traditionele sampan. De boottocht vaart naar de drijvende markt van Cai Rang. Al snel zie je de handelsboten voor anker liggen midden op de rivier. De drijvende markt is een kleurrijk en bedrijvig gebeuren. Jullie varen tussen de grotere boten door en zien hoe de locals in kleine bootjes tussen de grotere boten door manoeuvreren en hun inkopen doen. Je blijft foto's maken. Het bootje meert af bij een van de eilanden voor een korte wandeling naar een lokale markt. Jullie stoppen bij een fabriekje waar rijstnoodles gemaakt worden. Interessant om het hele proces te zien vanaf het vermalen van de rijst tot aan het in slierten snijden van grote rijstpannenkoeken. Hierna worden jullie teruggebracht naar Ho Chi Minh City.

Overnachting in Ho Chi Minh City, Alagon D'Antique Hotel ***
Inclusief ontbijt, lunch, boottocht en transfer

Dag 5 Ho Chi Minh City - Hoi An
Bewonder de lampionnetjes 

Jullie worden naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Danang. Daar aangekomen is het een korte rit naar Hoi An.

Het schilderachtige stadje Hoi An was vroeger één van de belangrijkste havensteden van Zuidoost-Azië. Dat is goed terug te zien aan de chique Chinese huizen en kleurrijke tempels in het centrum. Een aantal van deze huizen en tempels mag je van binnen bewonderen. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Het lijkt hier of de tijd heeft stilgestaan. Hoi An is gelegen aan de Thu Bon-rivier. 's Avonds drijven honderden bakjes met kaarsen op de rivier. Laat zelf een kaarsje te water, en doe een wens! Tip: laat voordelig kleding, schoenen of tassen op maat maken bij één van de vele kleer-/schoenmakers in Hoi An. ’s Avonds is het autovrije centrum sfeervol verlicht met honderden gekleurde lampions. Wat een sprookje!

Overnachting in Hoi An, Little Beach Boutique Resort ****
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 6 Hoi An

Kies je vandaag voor ontspanning of actie, of beide? Stap op de fiets en rij langs de rivier, door rijstvelden en langs dorpjes naar het strand. Daar staat al een strandbedje op je te wachten! Het is makkelijk fietsen over de vlakke paden, en de afstand van zo’n 5 kilometer heb je zo afgelegd. Of fiets naar het stadje Hoi An, en dwaal dan verder te voet door de wirwar van straatjes. Koop bij het toeristenbureau een strippenkaart waarmee je in vijf huizen/tempels een kijkje kunt nemen.

Overnachting in Hoi An.
Inclusief ontbijt

Dag 7 Hoi An
Ga fietsen en koken

Zin om te bewegen en smullen? Voeg deze excursie toe aan je reisprogramma.

Vanuit je hotel fiets je op rustig tempo over het platteland in ongeveer een half uurtje naar het dorp Tra Que. Je maakt een wandeling door de moestuin, waar heel veel soorten kruiden worden verbouwd. Help je mee in de tuin? Bijvoorbeeld met het bemesten van het land met zeewier, aanharken, zaaien, water geven en het plukken van fruit. Wel goed de handen wassen voordat je gaat koken. De lokale familie leert je 'Tam Huu' loempia's en ‘Banh Xeo' (een soort pannenkoek) te maken. Daar krijg je trek van! Natuurlijk mag je je eigen baksels ook opeten. Dan is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van de familie en terug te fietsen naar je hotel.

Overnachting in Hoi An.
Inclusief ontbijt

Dag 8 Hoi An - Hue
Via de slingerende wolkenpas

Op route van Hoi An  naar Hue maak je leuke stops. Allereerst bij de Marble Mountains; vijf bergrotsen van marmer die oprijzen uit het vlakke land. Op de top van de Waterberg zie je betoverend mooie pagodes, tempels en altaren in grotten. Gelukkig hoef je niet omhoog te klimmen in de hitte; er is een lift die je naar de top van de berg brengt. Iets verderop, in Danang, kun je het Cham museum bezoeken. In dit kleine museum bewonder je de mooiste beelden van het Cham Koninkrijk. Geen zin in een museumbezoek? Rij dan gelijk door over het veel bejubelde deel van de route: de indrukwekkende Wolkenpas. De slingerende route brengt je letterlijk hoog in de wolken. Vanaf het uitzichtpunt heb je een onvergetelijk uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. Tijd voor een fotostop! Als je de Wolkenpas gepasseerd bent is het niet heel ver meer naar Hue.

Hue heeft een rijk verleden en veel historische monumenten die hieraan herinneren. Niet voor niets wordt Hue ook wel de 'Keizerlijke stad' genoemd. Van 1802 tot 1945 was Hue de hoofdstad van Vietnam en zetelden de Vietnamese keizers hier. De Parfumrivier deelt de stad in tweeën. De boulevard is 's avonds sfeervol verlicht. Hier flaneren de locals. In het centrum zijn heel veel restaurants en terrasjes te vinden. Leuk om te doen: maak een tochtje per cyclo (fietstaxi) door het stadcentrum en langs de rivier.

Overnachting in Hue, Ecolodge ***
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 9 Hue
Verken de keizerlijke stad

Aan de oever van de Parfumrivier liggen draken! In een rijtje liggen boten, met hun gelgekleurde drakenkoppen, op je te wachten. Een van die drakenboten brengt je naar de Thien Mu-pagode. Je ziet de pagode al van ver, want hij ligt aan de rivier en heeft een toren met maar liefst zeven verdiepingen. Bewonder de pagode en het park met verschillende beelden die allemaal een andere god vereren. Stap daarna in het busje dat al op je staat te wachten. Je rijdt naar de rand van de stad, naar de indrukwekkende keizerlijke tombe van Ming Mang. Naar onze mening één van de mooiste graftombes die Hue rijk is. Het is een enorm parkachtig complex, dus neem de tijd hier rond te dwalen. Dan door naar de keizerlijke citadel met daarbinnen de Verboden Purperen Stad. In deze enorme vesting met paleizen, tempels, vijvers en tuinen kun je zien hoe de keizerlijke familie in gehele afzondering leefde. Een stad binnen een stad. Einde van de dag struin je nog even rond op de kleurrijke Dong Ba-markt. Er wordt hier van alles verkocht: fruit, groente, vis, kleding, cosmetica. Je kijkt je ogen uit.

Overnachting in Hue.
Inclusief ontbijt en dagtocht

Dag 10 Hue - Hanoi

Na het ontbijt worden jullie naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Hanoi. Daar aangekomen word je naar je hotel gebracht, wat in de The Old Quarter ligt.

De stad Hanoi is zowel bedrijvig als gemoedelijk tegelijk. Je komt ogen te kort; overal rijden brommertjes, en de straten zijn vol met winkels, straatverkopers, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en tempeltjes. Opvallend zijn de smalle hoge huizen, de zogenaamde rakethuizen. Het oude centrum, The Old Quarter, staat er vol mee. Dit is dé wijk om lekker rond te slenteren. Elk van de 36 straatjes in deze wijk was bestemd voor één ambacht. Tegenwoordig vind je hier souvenirwinkels en moderne eetcafés tussen de traditionele winkels. In het weekend wordt The Old Quarter omgetoverd tot een avondmarkt. Heel anders is de Franse wijk, met brede straten en grootse Frans-koloniale bouwwerken. Hanoi is een groene stad met veel parken, boomrijke boulevards en meren. Vroeg op, maar erg leuk; ieder ochtend beoefenen de locals Tai Chi aan de oever van het Hoan Kiem meer.

Overnachting in Hanoi, La Belle Vie Hotel ***
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 11 Hanoi
Op je gemak door de hoofdstad

De meeste bezienswaardigheden in Hanoi zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Is het erg warm? Kies dan voor een rit per cyclo (fietstaxi) of gewone taxi. De grote Tempel van de Literatuur mag je niet missen. Ook mooi vinden wij de Tran Quoc-tempel aan het West Lake, dit is een van de oudste pagodes van Vietnam. De roerige geschiedenis van Vietnam komt tot leven in het Hanoi Hilton, niet het hotel maar het gevangenismuseum. Achter het mausoleum van Ho Chi Minh is een park waar het 'Huis van oom Ho' staat. In dit eenvoudige huis op palen heeft hij gewoond. Wandel door het park en bewonder de unieke houten éénzuilige pagode; middenin een lotusvijver.

Hou je wel van lekker eten? Boek dan een foodtour! Met een gids wandel je door The Old Quarter. Een heel andere kijk op dit deel van de stad, want nu is je blik gericht op eten. Onderweg wijst de gids je op (voor ons) vreemd voedsel dat verkocht wordt. Hoe avontuurlijk ben je? Wat durf je wel te proeven en wat niet? Daar houdt de gids natuurlijk rekening mee. Je schuift bij verschillende eettentjes aan. Net als de Vietnamezen zit je op een laag krukje. De complex gekruide heerlijkheden van Vietnam worden vers bereid. Smullen! Een aanrader is Bánh mì (het Vietnamese stokbroodje met vlees, paté en groenten). Uiteraard mag een kom Pho, de bekende Vietnamese noedelsoep, niet ontbreken. Echt Vietnamees soul food! Een mooie afsluiter is een kopje Egg Coffee, de zoet Vietnamese koffie met eierdooier en gecondenseerde melk. Met een gevulde buik word je terug naar je hotel gebracht.

Overnachting in Hanoi.
Inclusief ontbijt

Dag 12 Hanoi - Halong Bay
Slapen aan boord van een schip

Op naar de kust! Vanuit hoofdstad Hanoi word je naar de haven van Halong Bay gebracht. Daar ga je rond het middaguur aan boord van het schip. Even de tijd om je te installeren, en voor je het weet vaart het schip al af de beroemde Halong Bay in. De lunch wordt geserveerd; een buffet dus de kids kunnen zelf uitkiezen wat ze lekker vinden. Op het menu staat natuurlijk wel veel vis, want je bent immers op zee. Na de eerste drukte in de haven, met veel schepen die af en aan varen, wordt het steeds rustiger om je heen. Alle schepen hebben een eigen vaarroute, en Halong Bay is een heel groot gebied. Ga op het dek zitten om van het uitzicht over de beroemde rotspieken te genieten. Ze hebben namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechtende hanen). Zie je de gelijkenis? Je vaart langs kleine en grotere rotseilanden, die hoog oprijzen uit zee. Het schip gaat voor anker. Met een klein bootje (tender) worden jullie naar een strandje gebracht. Even de benen strekken, en zwemmen in zee. ’s Avonds staat er weer een buffet voor jullie klaar op het schip. Ga daarna naar het dek om de sterrenhemel te bewonderen. De boot ligt voor anker in de baai zachtjes mee te deinen op de bewegingen van de zee. Vanavond word je in slaap gewiegd.

Overnachting in Halong Bay op een schip van Pelican Cruise ***
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer en excursies tijdens cruise

Dag 13 Halong Bay - Hanoi
Een echte verrassing: de Surprise-grot

Zijn jullie vroege vogels? Doe dan mee aan de Tai Chi les op het dek. Daarna ontbijten en met een volle buik op naar de enorme Surprise-grot. Wat een ruimte, met enorme stalactieten en stalagmieten. Beste spannend om door zo’n grot te wandelen. Hierna vaart het schip rustig terug naar de haven van Halong Bay, ondertussen geniet je van een brunch. Rond het middaguur meert het schip weer af in de haven van Halong Bay. Van daaruit jullie worden teruggebracht naar Hanoi voor jullie laatste overnachting in Vietnam.

Een tip voor deze laatste avond in Hanoi: het Waterpoppen Theater. Een typisch Vietnamees volksspel.

Overnachting in Hanoi, La Belle Vie Hotel ***
Inclusief ontbijt, brunch, transfer en excursies tijdens cruise

Dag 14 Vertrek

Jullie laatste dag in Vietnam is alweer aangebroken. Jullie worden naar het vliegveld gebracht voor jullie vlucht terug naar huis.

Inclusief transfer

Vervoer

 • Transfers
 • Binnenlandse vluchten

Reisduur

 • 14 dagen / 13 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Overige vermelde maaltijden
 • Vermelde transfers
 • Vermelde excursies
 • Binnenlandse vluchten Ho Chi Minh City- Danang en Hue - Hanoi
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.