14-daagse familiereis Kids in Vietnam

Deze rondreis brengt je van het drukke Ho Chi Minh City naar het plattelandsleven in de Mekongdelta en via de sfeervolle en bijzondere plaatsen Hoi An en Hue naar Hanoi en het prachtige Halong Bay. Een mooie en afwisselende rondreis die je in korte tijd de hoogtepunten van het land laat zien! De rondreis is uiteraard ook andersom te doen, met start in Hanoi en einde in Ho Chi Minh City.

 • Hoogtepunten van Vietnam
 • Logeren op een boot
 • Geschikt voor kids van alle leeftijden
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 2 Ho Chi Minh City
Dag 3 Can Tho (Mekongdelta)
Dag 4 Can Tho - Ho Chi Minh City
Dag 5 – 7 Hoi An
Dag 8 – 9 Hué
Dag 10 – 11 Hanoi
Dag 12 Halong Bay
Dag 13 Halong Bay - Hanoi
Dag 14 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1395 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 1175 per persoon
 • Reissom landarrangement gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1: Aankomst Ho Chi Minh City
Welkom in Vietnam! Op het vliegveld worden jullie opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht. Je zult vast even moeten wennen aan de chaotische drukte in Ho Chi Minh City en de wirwar van fietsen, cyclo’s (fietstaxi’s), brommertjes en auto’s die overal rondrazen.
Je kunt het lekker rustig aan doen, even zwemmen, de omgeving verkennen en wennen aan het klimaat.

Dag 2: Ho Chi Minh City
Vandaag kunnen jullie op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. Ho Chi Minh City heeft mooie Frans- koloniale gebouwen, boulevards en parken en veel bezienswaardigheden, zoals de imposante Notre Dame Kathedraal, de Thien Hau tempel, de Ben Thanh markt, waar alle typische Vietnamese koopwaren verkocht worden en de Chinese wijk Cholon met zijn vele smalle straatjes, marktjes en pagodes. Optioneel is het mogelijk om naar de kleurrijke Cao Dai tempel en de indrukwekkende Cu Chi tunnels te gaan. Hier kan je zien hoe mensen tijdens de oorlog tijdenlang onder de grond leefden.

Dag 3: Ho Chi Minh City – Can Tho (Mekongdelta)
Vandaag ga je naar het hart van de Mekongdelta. Leuk om te zien hoe het dagelijks leven van de lokale bevolking eruit ziet! Je bezoekt een klein familiebedrijfje om te zien hoe kokosnoot snoep en krokante rijst popcorn worden gemaakt. Daarna ga je door naar An Binh eiland, waar je kan genieten van een lekkere lunch bij een lokale Vietnamese familie. Jullie maken nog een laatste boottochtje in een kleinere boot en worden daarna naar Can Tho gebracht, het hart van de Mekongdelta.

Dag 4: Can Tho – Ho Chi Minh City
Vandaag ga je met de boot naar de bekende drijvende markt van Cai Rang. Ook hier zal je je ogen weer uitkijken van de prachtige natuur, de kleurrijke activiteiten op het water en de lokale bevolking die in deze omgeving woont en werkt. Je kunt nog even door het dorp struinen, waar je een bezoekje kan brengen aan een molen waar rijst gedorst wordt en een fabriekje waar rijstnoedels gemaakt worden. Hierna worden jullie teruggebracht naar Ho Chi Minh City.

Dag 5 – 7: Hoi An
Op dag 5 worden jullie naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Danang. Daar aangekomen is het een korte rit naar Hoi An. Deze dagen kunnen jullie deze prachtige en kleurrijke plaats gaan verkennen. Als je vroeg opstaat, kun je de drukke markt langs de rivier bezoeken. In de haven varen de vissersbootjes af en aan. Misschien wil je wel een boottocht maken over de Thu Bon rivier of met de fiets Hoi An en omgeving verkennen. Maar gewoon relaxen aan het heerlijke strand kan natuurlijk ook!
Tijdens jullie verblijf in Hoi An kunnen jullie optioneel (niet inbegrepen) de mooie omgeving op een bijzondere manier ontdekken tijdens een tocht op de fiets en met de boot, waarbij jullie het leven op het platteland en van de vissers van dichtbij meemaken. De handen gaan uit de mouwen, want je gaat meehelpen op het land, waarbij je net als de Vietnamezen zelf op een buffel gaat, en leert hoe de lokale vissers te werk gaan. De Vietnamezen hier peddelen in unieke Vietnamese bamboebootjes, dat moet jij ook kunnen! Geïnteresseerd in deze leuke en leerzame dagtocht? Laat het ons weten!

Dag 8: Hoi An - Hue
Vanuit Hoi An gaat de reis verder naar Hue. Onderweg stop je bij het Cham Museum en de prachtige Marble Mountains. In een van deze bergen hebben de Vietnamezen in tempeltjes en grotten bidplaatsen gemaakt om tot Boeddha te bidden. Via een adembenemend mooie route rijd je door naar Hue, waar je naar je hotel wordt gebracht.

Dag 9: Hue
Vandaag worden jullie meegenomen op een mooie tour in de oude hoofdstad van Vietnam onder de Nguyen dynastie van 1802-1945. Je bezoekt de oude citadel, waar je prachtige Vietnamese architectuur en cultuur zult zien. Daarna gaan jullie een boottocht maken over de Parfumrivier naar de Thien Mu pagode, een van de meest populaire bezienswaardigheden in Hue, gelegen aan de oevers van de Parfum Rivier. De volgende stop is bij de graftombes van koning Ming Mang en Koning Khai Dinh, de mooiste werken van koninklijke architectuur uit de Nguyen dynastie. Na al deze culturele hoogstandjes worden jullie weer terug gebracht naar het hotel in Hue.

Dag 10: Hue - Hanoi
Na het ontbijt worden jullie naar het vliegveld gebracht voor jullie vlucht naar Hanoi. Daar aangekomen word je naar je hotel gebracht, wat in de oude wijk ligt. Hier kun je urenlang door de drukke straatjes slenteren en 'shop til you drop’ in de vele kleine winkeltjes. Wel afdingen!

Dag 11: Hanoi
Vandaag kun je de hoofdstad van Vietnam gaan bekijken. Hanoi ademt een hele andere sfeer uit dan Ho Chi Minh. Een van de belangrijkste dingen die je moet zien in Hanoi is het Mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op mandag en vrijdag), maar ook de Eén Pilaar Pagode, de Tempel van de Literatuur, het Hoan Kiem meer, wat midden in de stad ligt en een bezoek aan een typisch Noord Vietnamees waterpoppenspel zijn zeker de moeite waard.
Ben je meer geïnteresseerd in lekker eten? Dan raden we aan om een ‘streetfood’ tour te maken, waarbij je wordt meegenomen naar de markt en naar eetgelegenheden waar je de meest heerlijke authentieke Vietnamese gerechten gaat proeven. Dat wordt smullen!
Lat ons weten als je interesse hebt in een van deze leuke activiteiten.

Dag 12: Hanoi - Halong Bay
De rit gaat vandaag naar de kust. Onderweg stoppen jullie nog om de benen te strekken en lokale nijverheid werkzaamheden te zien. Na aankomst aan boord van de boot worden jullie welkom geheten en krijgen jullie een heerlijke lunch. Daarna varen jullie naar de mooie Sung Sot grot en kunnen jullie lekker zwemmen en relaxen op het strand van Titov eiland. Wil je wat actievers doen, dan kan je naar de top van de heuvel op het eiland klimmen, van waaruit je een prachtige uitzicht hebt op Halong Bay.
Teruggekomen aan boord kan lekker relaxen op het zonnedek en genieten van het kristalheldere water van de duizenden spectaculaire kalkstenen eilandjes van Halong Bay. ’s Avonds wordt het diner aan boord geserveerd en kan je nog even genieten van de prachtige omgeving.

Dag 13: Halong Bay - Hanoi
Voor de vroege vogels is er tai chi om 6 uur in de ochtend! Na het ontbijt kan je nog even kajakken en daarna vaar je met de boot door de mooie wateren langs een drijvend vissersdorpje. Aan boord kun je als je het leuk vindt nog een kooklesje krijgen en genieten van een lekkere lunch, terwijl jullie weer terugvaren naar de pier. Van daaruit jullie worden teruggebracht naar Hanoi voor jullie laatste overnachting in Vietnam.

Dag 14 Vertrek
Jullie laatste dag in Vietnam is alweer aangebroken. Afhankelijk van de vertrektijd van jullie vlucht kunnen jullie nog even genieten van Hanoi voordat jullie naar het vliegveld worden gebracht voor jullie vlucht terug naar huis.

Vervoer

 • Transfers per auto/minibus met chauffeur
 • Binnenlandse vluchten

Reisduur

 • 14 dagen / 13 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Lunch op dag 11 en 12, diner op dag 12
 • Transfers met chauffeur
 • Excursies zoals aangegeven met Engelssprekende gids
 • Binnenlandse vluchten Ho Chi Minh City- Danang en Hue - Hanoi
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visa
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.