13-daagse Twee weken met kids op Bali

Deze familiereis laat je in een korte tijd, maar toch op een relaxte manier de hoogtepunten van Bali zien. Je leert het Balinese leven kennen tijdens een superleuke fietstocht in Ubud, ontdekt de mooie onderwaterwereld bij Pemuteran, ziet indrukwekkende tempels en rijstvelden en gaat ook nog lekker relaxen aan het strand in Sanur. Een heerlijke familiereis op Bali met de kinderen!

 • Een relaxte reis langs hoogtepunten van Bali
 • Leuke activiteiten en fijne stranden
 • Authentiek ingerichte accommodaties met zwembad
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 4 Ubud
Dag 5 – 6 Pemuteran
Dag 7 – 9 Lovina
Dag 10 – 12 Sanur
Dag 13 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 895 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 760 per persoon
 • Reissom landarrangement gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Kinderen kijken naar de rijstvelden op BaliDag 1 Ubud

Jullie worden van de luchthaven opgehaald en naar het hotel in Ubud gebracht (transfer). Ubud is zo'n stadje waar voor iedereen uit het gezin wat te doen is, het maakt niet uit hoe oud je bent. Het is een artistiek plaatsje met veel galerieën en kunstwinkeltjes (hoewel niet alles kunst is). Ook is er een enorme souvenir markt.

Restaurants zijn er in overvloed. Door de lokale bevolking worden vaak (tempel)festivals georganiseerd. Grote kans dat jullie hier iets van meemaken.

Overnachting in Ubud, Alam Sari ****
Inclusief ontbijt

Wandelen over de rijstvelden in de omgeving van Ubud op Bali.Dag 2 Ubud
Wat kun je veel doen in en rond Ubud

Hebben jullie zin in wat actiefs? Ga dan raften over een van de snelle rivieren in de omgeving. Spanning en sensatie gegarandeerd!

Blijven jullie liever op het droge? Maak dan gezellig een fietstour door de rijstvelden. Jullie fietsen door dorpjes, langs scholen en tempels en de gids vertelt jullie enthousiast over het Balinese leven.

In wie van jullie schuilt de beste kok? Kom erachter tijdens een kookcursus. Eerst gaan jullie naar de ochtendmarkt in het centrum van Ubud om alle ingrediënten voor de zelfgemaakte lunch te verzamelen. Alles van het lijstje afgevinkt? Dan worden jullie teruggebracht naar het huis van Wayan en Puspa. Wayan legt jullie uit hoe de rijst wordt geoogst en vertelt meer over zijn familie. Daarna gaan jullie samen met Puspa en de rest van de groep aan de slag om de lunch klaar te maken. Balinese saté, soep en gado gado staan op het menu. En hadden we al verteld dat jullie daarna álles op mogen eten? Selamat makan!

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijt

Met het gezin fietsen op Bali, IndonesieDag 3 Ubud
Fietstocht vanaf Kintamani naar Ubud

Fietsen vanaf noordelijk Bali naar Ubud. Dit is nu echt een heel leuke fietstocht: niet zwaar, want jullie fietsen grotendeels bergafwaarts: veel genieten en weinig trappen. 's Morgens vroeg worden jullie naar het startpunt, bij Mount Batur, gebracht. Vanaf de top kijken jullie uit over de groene vallei en de donkere flanken van de vulkaan. Vergeet dit vooral niet te delen met ons #ikkomvanverre.

Tijdens de fietstocht maken jullie kennis met de Balinese cultuur en tradities. Jullie komen langs prachtige valleien, Balinese dorpjes, oude tempels en natuurlijk de groene rijstvelden. Met de fiets kom je op plekjes waar je normaal niet zo snel komt. De gids kent de weg, jullie hoeven hem alleen maar te volgen. Na de fietstocht brengt een transfer jullie terug naar het hotel.
Deze excursie is samen met andere reizigers. Er zijn fietsen in verschillende maten, kinderen vanaf 7 jaar kunnen gezellig meefietsen. Voor kinderen jonger dan 7 jaar regelen wij een kinderzitje.

Inclusief lunch, transfers, huur mountainbike, veiligheidsmateriaal en Engelssprekende begeleiding tijdens fietstocht.

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijt, fietstocht Kintamani naar Ubud

Raften op Bali, IndonesieDag 4 Ubud
Wie wil er raften?

Vandaag een vrije dag. Tip om te ondernemen: raften! Eerst naar het startpunt, waar jullie uitleg krijgen over het raften en vervolgens: reddingsvesten aan en gaan. Over de stroomversnellingen van de rivier, die door de wilde natuur stroomt. Het kan er af toe best heftig aan toe gaan. Natuurlijk kun je ergens onderweg bij een waterval even bijkomen van alle inspanningen. Aan het einde van de tocht staat er een heerlijk lunchbuffet voor jullie klaar. Nog even napraten over de tocht. Kinderen vanaf 8 jaar mogen mee op deze spannende excursie.

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijt

Wandelen langs de rijstvelden in de omgeving van Ubud, Bali, IndonesieDag 5 Ubud - Pemuteran

Jullie maken gebruik van een minibusje met chauffeur. Zo kunnen jullie gaan en staan waar jullie willen. Willen jullie een excursie gaan maken? De chauffeur neemt jullie mee. Onderweg naar het volgende hotel stoppen voor een foto (#ikkomvanverre)? Dat kan zo ook gemakkelijk.
Het is een flinke tocht vandaag door de bergen naar Pemuteran aan de noordkust. Onderweg komen jullie langs typisch Balinese dorpen waar je even kunt stoppen of lunchen. Het is dan wel een reisdag maar je zult echt niet alleen maar in de auto zitten. Jullie maken er een 'ontdek Bali'-reisdag van.

Stop bijvoorbeeld bij het Bratan-kratermeer en een 35 meter hoge waterval waar jullie kunnen zwemmen.
Na aankomst in Pemuteran nemen jullie afscheid van de chauffeur.

Pemuteran is dé plek als graag snorkelen of duiken, want dat kan hier beter dan waar dan ook op Bali. De meeste accommodaties liggen aan het smalle, zwarte lava-strand en voor de kust is een kunstmatig rif aangelegd. Hier kun je vast oefenen met snorkelen, voordat jullie met een bootje richting het eiland Menjangan gaan. Wij vinden dat Menjangan één van de mooiste riffen van Bali heeft. Boek je duik- of snorkel trip direct bij aankomst in het hotel. Jullie gaan de volgende morgen namelijk al vroeg op pad.

Ook zeeschildpadden voelen zich thuis rondom Pemuteran. Er is een project opgezet om deze prachtige dieren te beschermen. De eieren worden van de locals gekocht en vervolgens in de kwekerij uitgebroed. Helpen jullie bij het uitzeten van de kleine zeeschildpadjes?

Overnachting in Pemuteran, Adi Assri Resort ****
Inclusief ontbijt

Prachtige vissen onder water in Pemuteran BaliDag 6 Pemuteran
Snorkelen bij Menjangan

Als jullie gisteren bij aankomst in het hotel een duik- of snorkeltrip hebben geboekt, gaan jullie vandaag vroeg op pad naar het eiland Menjangan. Het rif bestaat uit prachtige koralen, die de meest kleurrijke vissen aantrekken. Vanaf de boot springen jullie zo het water in en laten jullie je lekker meevoeren door de stroming, alles wat je hoeft te doen is onder water om je heen te kijken. Het mooiste is: snorkel boven de 'muur', je ziet dan de diepte waar je grote scholen vissen ziet zwemmen.

's Middags is er nog tijd om de omgeving te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar een dorpje dichtbij en kom alles te weten over de mais- en druiventeelt, de winning van zeezout en de visvangst. Jullie mogen vast meekijken hoe de bevolking aan de slag gaat. Ook is er een pearl-farm die jullie kunnen bezoeken. Genoeg te doen dus!

Overnachting in Pemuteran.
Inclusief ontbijt

Dolfijnenspotten bij Lovina bij zonsopgang, Bali.Dag 7 Pemuteran - Lovina

In de ochtend is er voldoende tijd om nog te gaan snorkelen of duiken. Daarna rijden jullie van Pemuteran naar Lovina. Het makkelijkste is om zelf een taxi te regelen via het hotel. Een transfer via ons kan ook maar dat is vrij duur omdat de chauffeur helemaal uit Denpasar moet komen.

Lovina is dé plek op Bali om dolfijnen te spotten. Met een bootje ga je met zonsopgang de zee op en zie je de dolfijnen van heel dichtbij. Het is wel zo dat jullie niet de enigen zijn die gaan. Het is behoorlijk toeristisch. Zijn de kinderen echte waterratten? De zee is hier namelijk heerlijk rustig en dus ideaal voor kinderen en beginnende snorkelaars. Verder staat Lovina bekend om de zwarte lavastranden en traditionele vissersbootjes. Ook kunnen jullie een lokale houten boot huren om wat verder op zee te gaan snorkelen.

Overnachting in Lovina, Aneka Lovina Hotel ***
Inclusief ontbijt

Bootjes op het strand van LovinaDag 8 Lovina

Een vrije dag vandaag. Jullie kunnen gaan genieten van de hotsprings bij Banjar. Dit zijn één van de bekendste op Bali. De baden liggen verspreid over het terrein en gaan van warm naar heet. Even een relaxmomentje.

Hebben jullie altijd al willen weten hoe chocolade wordt gemaakt? In de buurt is een plek waar dit haarfijn wordt uitgelegd. Van cacaoboon tot chocoladereep. En proeven mag natuurlijk ook.... Aan jullie de invulling van deze dag.

Overnachting in Lovina.
Inclusief ontbijt

Aneka Resort in Lovina, Bali, IndonesieDag 9 Lovina
Een dag relaxen

Vandaag een dagje niets doen. Gewoon lekker zwemmen in het zwembad en genieten van de zon.

Overnachting in Lovina.
Inclusief ontbijt

De zeetempel Tanah Lot in het zuiden van Bali, IndonesieDag 10 Lovina - Sanur

Jullie maken gebruik van een minibusje met chauffeur. Zo kunnen jullie gaan en staan waar jullie willen. Willen jullie een excursie gaan maken? De chauffeur neemt jullie mee. Onderweg naar het volgende hotel stoppen voor een foto (#ikkomvanverre)? Dat kan zo ook gemakkelijk
Jullie rijden door de bergen en langs prachtige rijstvelden naar Sanur. Zonder stops zijn jullie ongeveer 2,5 uur onderweg.

Hebben jullie wel zin in een pauze? Maak dan een kleine omweg naar de Tanah Lot-tempel aan de kust. Deze tempel ligt in de branding van de Indische Oceaan en levert hele mooie foto's op, vooral als de zon op de achtergrond in de zee zakt. Na aankomst in Sanur nemen jullie afscheid van de chauffeur.

Sanur is een fijne strandbestemming in het zuidwesten van Bali. Het strand (kleur van ons Noordzeestrand) is lekker breed en de zeebodem loopt geleidelijk af. De branding ligt ver in zee, waardoor er geen hoge golven aan het strand zijn. Dit langgerekte dorp heeft veel restaurantjes en souvenirshops maar ook genoeg lokale warungs en winkeltjes. Ook is er een lokale markt waar het altijd even leuk is om rond te neuzen.

Overnachting in Sanur, Sri Phala Resort & Villa ***
Inclusief ontbijt

Kind met aapje op de foto in BaliDag 11 Sanur
Je kunt vanuit Sanur heel veel leuke dingen ondernemen

Jullie kunnen natuurlijk gaan genieten van de zon, zee en het strand. Hebben jullie meer zin om pad te gaan? Dan hebben wij een aantal tips voor jullie:

Tanah Lot Tempel
Deze tempel ligt in de branding van de Indische Oceaan en levert hele mooie foto's op, vooral als de zon op de achtergrond in de zee zakt.

Uluwatu Tempel
Deze tempel bezoek je echt voor het uitzicht. De zonsondergang is hier geweldig om te zien. Als de zon in de zee is gezakt, wordt de Kecakdans (apendans) gedanst door de locals met kleurrijke kostuums en vuur. Ook erg leuk zijn de apen die hier rondlopen.

Verse vis
Viseters in de familie? Er is een klein plaatsje in het zuiden van Bali waar de kleurrijke visserboten af en aan varen met verse vis. Verser dan dit krijg je het niet. Het is hier lekker en vooral gezellig eten in de restaurantjes aan het strand.

Shop till you drop
Willen jullie met de leukste kleding thuiskomen? Dan is een bezoek aan de plaats Kuta een echte must. Hier zijn verschillende shoppingmalls met de bekende merken, maar ook de kleine winkeltjes met de leukste jurkjes. Op zoek naar de laatste souvenirs? Struin dan de straatjes af voor een mooi batikkleed, een wayangpop of wierrookstokjes. Er is van alles te koop.
Aan jullie de keuze.

Prachtige onderwaterwereld voor de kust van Nusa Lembongan, IndonesieNusa Lembongan
Ten zuidoosten van Bali ligt het mooie eiland Nusa Lembongan. Als jullie willen kunnen jullie een dagtocht per grote catamaran maken naar dit eiland. Maak bijvoorbeeld een eilandtocht, een boottocht langs de mangrove, een tocht met een glazen bodemboot of ga heerlijk snorkelen.

Dolfijnen
Vanuit Benoa is het mogelijk om een boottocht te maken waarbij jullie dolfijnen kunnen spotten. De kans op het spotten is hier niet zo groot als in Lovina, maar wie weet zien jullie de vriendelijke dieren in zee!

Dag 11 en 12 Sanur

Vrije dagen.

Overnachting in Sanur.
Inclusief ontbijt

Dag 13 Vertrek Sanur

Jullie worden bij het hotel in Sanur opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer).

Inclusief ontbijt

Vervoer

 • Transfers met auto/minibus met chauffeur

Reisduur

 • 13 dagen / 12 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Transfers met auto/minibus en chauffeur
 • Excursies zoals aangegeven
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Entreegelden tijdens 'on the way' tours
 • Fooien en overige persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.