15-daagse rondreis Ontdek Noord en Midden Vietnam

Een superleuke en bijzondere rondreis door het noorden en midden van Vietnam! Je maakt trekkings en ontmoet de bergstammen in het hoge noorden en gaat naar Tam Coc, ook wel het Halong Bay op het land genoemd. Natuurlijk mag je het echte Halong Bay ook niet overslaan! In de keizersstad Hue maak je een tochtje per drakenboot naar een pagode. Als afsluiter van deze reis ga je naar het gezellige Hoi An, waar je kunt relaxen aan het strand, maar ook actief kan zijn. Wat wil je nog meer?!

 • Actieve en avontuurlijke reis voor tieners
 • Bijzondere ontmoetingen met lokale bevolking
 • Slapen bij de mensen thuis en op een boot
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 2 Hanoi
Dag 3 Trein
Dag 4– 5 Sapa
Dag 6 Hanoi
Dag 7 - 8 Ninh Binh
Dag 9 Halong Bay
Dag 10 - 11 Hue
Dag 12 – 14 Hoi An
Dag 15 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1295 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 1075 per persoon
 • Reissom landarrangement gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling


Dag 1: Aankomst Hanoi
Welkom in Vietnam! Na aankomst in Hanoi worden jullie opgewacht door onze gids en chauffeur en naar jullie hotel in Hanoi gebracht, wat in het oude centrum ligt. Hier kunnen jullie bijkomen van de lange reis en wennen aan het klimaat!

Overnachting in Hanoi, La Belle Vie Hotel ***

Dag 2: Hanoi
Vandaag kunnen jullie op eigen gelegenheid de stad verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het mausoleum van de stichter van de natie Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag), het presidentiele paleis, de Eén Pilaar Pagode, de Tempel van de Literatuur, het indrukwekkende etnologische Museum, het prachtige West Lake en de Tran Vu Pagoda. Een aanrader is ook om naar een traditioneel Vietnamees  waterpoppenspel te gaan. Als je in het weekend in Hanoi verblijft, moet je zeker een kijkje nemen bij de nachtmarkt bij het Hoan Kiem meer. De straten zijn prachtig verlicht met rode lantaarns en je vindt er heerlijk Vietnamees streetfood en typische souvenirs.

Overnachting in Hanoi.
Inclusief ontbijt

Dag 3: Trein
Vandaag hebben jullie nog een dag om Hanoi op jullie gemak te verkennen. In de avond vertrekt de nachttrein naar de noordelijke bergen. Het is een hele belevenis. Met vier personen kunnen jullie in één coupé slapen. Als jullie Hanoi uitrijden is het donker en zien jullie vooral omtrekken van de schaars verlichte bebouwing. Als er op de deur van jullie coupé wordt geklopt is de kans groot dat het de catering is om een drankje en wat te knabbelen te verkopen. De trein komt op gang, remt af, komt weer op gang, remt af, en zo gaat het maar door. Het wiebelt, piept en kraakt. Wat een bijzondere ervaring is zo’n reis per nachttrein!

Overnachting in de  trein.
Inclusief ontbijt

Dag 4: Sapa
Een uurtje voor aankomst worden jullie gewekt. Trek de gordijnen van jullie coupé open en verwonder je: gisteren vertrok je uit de vol gebouwde stad, en nu is het ruimte en groen wat je door het raam ziet. Met een kopje koffie/thee worden jullie rustig wakker, terwijl jullie genieten van het landschap dat voorbijraast. Bij aankomst in Lao Cai neemt jullie chauffeur jullie eerst mee naar een lokaal restaurantje voor een goed ontbijt. Proberen jullie de Vietnames Pho (een soort noedelsoep) of toch een meer bekend stokbroodje? En dan naar jullie lodge tussen de rijstterrassen buiten Sapa. De rest van de dag kunnen jullie doen wat jullie willen. Te voet de landelijke omgeving verkennen, of liever het rommelige bergstadje Sapa bezoeken? Sapa is ooit door de Fransen gesticht als vakantieoord vanwege het koelere klimaat hoog in de bergen. Hellende straatjes en steile trappen verbinden de diverse niveaus met elkaar. Dagelijks komen bergvolkeren uit de wijde omgeving naar Sapa om hier hun goederen te verhandelen. Leuk om de locals in hun verschillende soorten kleurrijke klederdracht te zien.

Overnachting bij Sapa, Eco Bungalows ***
Inclusief ontbijt

Dag 5: Sapa - Ta Van
Te voet verken je de regio rond Sapa. Je wandelt naar de Muong Hoa-rivier. Eerst over de verharde weg, maar al snel daal je af via een smal pad de vallei in. Neem de tijd om goed om je heen te kijken en de weidse uitzichten over de bergen met rijstterrassen in je op te nemen. Vandaag wandel je zo’n 15 kilometer, over vrij vlakke paden. Het tempo is rustig. Omdat je alleen met je gezin wandelt kun je de zwaarte met je gids afstemmen. Als nodig kan de route ook ingekort worden. In de vallei wandel je naar een dorp waar de H’mong leven, de grootste minderheid in het gebied rondom Sapa. Ze zijn trots op hun cultuur en houden hun tradities zoveel mogelijk in stand. Zo hebben ze hun eigen taal en dragen (bijna) allemaal nog hun traditionele indigoblauwe kleding. Door naar het dorp Ta Van, je eindbestemming van vandaag. In Ta Van wonen de Giay, een kleine bergstam. Slenter nog rustig rond door het dorp voordat je de homestay waar je verblijft opzoekt.

Deze avond verblijf je bij een lokale familie in een homestay. Vaak is dit een slaapzaal voor toeristen op het erf van de lokale familie. Eenvoudig, maar wel een goede manier om dichtbij de locals te komen. Als je het leuk vindt, mag je de gastvrouw deze avond helpen de maaltijd te bereiden. Vraag je gids voor je te tolken.

Overnachting in een homestay in Ta Van.
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 6: Ta Van - Hanoi
Na het ontbijt kunnen jullie nog even proeven van het leven in Ta Van, voordat jullie de wandelschoenen weer aandoen om opnieuw een trekking te gaan doen door de mooie omgeving. Jullie wandelen door de vallei en stoppen onderweg bij een waterval en een bekende rotan brug om te lunchen. Hierna gaan jullie verder naar het klein dorpje Giang Ta Chai waar de Dzao mensen wonen. Ook hier kan je zien hoe de lokale bevolking leeft en na deze mooie ervaring worden jullie weer terug naar Sapa gebracht. Halverwege de middag vertrekken jullie per Express Bus terug naar Hanoi, waar jullie in de avond aankomen.

Overnachting in Hanoi, La Belle Vie Hotel ***
Inclusief ontbijt

Dag 7-8:  Ninh BinhOp de fiets door Vietnam
Vanuit Hanoi worden jullie in ongeveer drie uur naar Ninh Binh gebracht. Ninh Binh wordt ook 'Halong Bay op het land' genoemd. Niet zonder reden; het groen begroeide karstgebergte rijst steil uit het landschap met rijstvelden en waterwegen op. Bijzonder mooi! Op dag 8 maken jullie een dagtocht door dit gebied. Jullie bezoeken Hoa Lu, de oude hoofdstad, waar jullie kleurrijke tempels ziet. Daarna gaan jullie door naar Tam Coc, waar je een prachtig landschap zult zien; steile bergrotsen worden hier afgewisseld met groene rijstterrassen. Daar gaan jullie aan boord van een privé boot en varen jullie ongeveer 2-2 ½ uur over smalle wateren en langs de 'limestone' rotsen. Na deze leuke boottrip kunnen jullie gaan fietsen of wandelen. Het landschap is vlak, dus het is niet zwaar.

Overnachting in Ninh Binh, Tam Coc Ricefields ***
Inclusief ontbijt

halong-bay-bootDag 9: Halong Bay
Op naar de kust! Vanuit Ninh Binh word je naar de haven van Halong Bay gebracht. Daar ga je rond het middaguur aan boord van het schip. Even de tijd om je te installeren, en voor je het weet vaart het schip al af de beroemde Halong Bay in. De lunch wordt geserveerd; een buffet dus de kids kunnen zelf uitkiezen wat ze lekker vinden. Op het menu staat natuurlijk wel veel vis, want je bent immers op zee. Na de eerste drukte in de haven, met veel schepen die af en aan varen, wordt het steeds rustiger om je heen. Alle schepen hebben een eigen vaarroute, en Halong Bay is een heel groot gebied. Ga op het dek zitten om van het uitzicht over de beroemde rotspieken te genieten. Ze hebben namen als Cho Da Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechtende hanen). Zie je de gelijkenis? Je vaart langs kleine en grotere rotseilanden, die hoog oprijzen uit zee. Het schip gaat voor anker. Met een klein bootje (tender) worden jullie naar een strandje gebracht. Even de benen strekken, en zwemmen in zee. ’s Avonds staat er weer een buffet voor jullie klaar op het schip. Ga daarna naar het dek om de sterrenhemel te bewonderen. De boot ligt voor anker in de baai zachtjes mee te deinen op de bewegingen van de zee. Vanavond word je in slaap gewiegd.

Overnachting in Halong Bay op een schip van Pelican Cruise ***
Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 10: Halong Bay – Hue
Zijn jullie vroege vogels? Doe dan mee aan de Tai Chi les op het dek. Daarna ontbijten en met een volle buik op naar de enorme Surprise-grot. Wat een ruimte, met enorme stalactieten en stalagmieten. Beste spannend om door zo’n grot te wandelen. Hierna vaart het schip rustig terug naar de haven van Halong Bay, ondertussen geniet je van een brunch. Rond het middaguur meert het schip weer af in de haven van Halong Bay. Dan is het tijd om naar de luchthaven van Hanoi te gaan voor de vlucht naar Hue. Daar aangekomen worden jullie verwelkomd door de gids en chauffeur en hebben jullie een transfer naar het hotel.

Overnachting in Hue, Ecolodge **
Inclusief ontbijt en brunch

hueDag 11: Hue
Vandaag worden jullie meegenomen op een mooie tour in de oude hoofdstad van Vietnam onder de Nguyen dynastie van 1802-1945. Je bezoekt de oude citadel, waar je prachtige Vietnamese architectuur en cultuur zult zien. Daarna gaan jullie een boottocht maken over de Parfumrivier naar de Thien Mu pagode, een van de meest populaire bezienswaardigheden in Hue, gelegen aan de oevers van de Parfum Rivier. De volgende stop is bij de graftombes van koning Ming Mang en Koning Khai Dinh, de mooiste werken van koninklijke architectuur uit de Nguyen dynastie. Na al deze culturele hoogstandjes worden jullie weer terug gebracht naar het hotel in Hue.

Overnachting in Hue
Inclusief ontbijt

Dag 12 - 14: Hoi An
Jullie laatste bestemming is in zicht, het leuke en levendige Hoi An. De mooie rit gaat door het vissersdorp Lang Co en over de mooie Pass of Clouds. Onderweg stoppen jullie in Danang om een bezoek te brengen aan het Cham Museum, waar je de mooiste collectie van Cham sculpturen in de wereld zult zien.
hoi-an-straat-2Deze dagen kunnen jullie Hoi An gaan verkennen met zijn historische gebouwen, tempels en houten huisjes. Als je vroeg opstaat, kun je de bedrijvigheid op de markt in de haven meemaken. Je kunt een boottocht maken of met de fiets de omgeving verkennen. Lekker op het strand liggen kan natuurlijk ook!
Tijdens jullie verblijf in Hoi An kunnen jullie optioneel (niet inbegrepen) de mooie omgeving op een bijzondere manier ontdekken tijdens een tocht op de fiets en met de boot, waarbij jullie het leven op het platteland en van de vissers van dichtbij meemaken. De handen gaan uit de mouwen, want je gaat meehelpen op het land, waarbij je net als de Vietnamezen zelf op een buffel gaat, en leert hoe de lokale vissers te werk gaan. De Vietnamezen hier peddelen in unieke Vietnamese bamboebootjes, dat moet jij ook kunnen! Geïnteresseerd in deze leuke en leerzame dagtocht? Laat het ons weten!

Overnachting in Hoi An, Little Beach Boutique Resort ****
Inclusief ontbijt


Dag 15: vertrek
Helaas komt aan jullie mooie en bijzondere reis een einde. Jullie worden naar het vliegveld in Danang gebracht voor jullie vlucht terug naar huis.

Vervoer

 • Transfers per auto/minibus met chauffeur
 • Binnenlandse vlucht Hanoi - Hue

Reisduur

 • 15 dagen / 14 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Lunch op dag 5, 9 en 10; diner op dag 5 en 9
 • Excursies zoals aangegeven met Engelssprekende gids
 • Vlucht Hanoi - Hue
 • Transfers zoals aangegeven
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visa
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.