16-daagse familiereis Kids in Vietnam & Cambodja

Op ontdekkingstocht door Cambodja en het zuiden van Vietnam! Jullie gaan met de tuktuk naar de prachtige Angkor Wat en andere tempels, op de fiets naar het Tonlé Sap meer waar je ziet hoe mensen op het water leven, ontdekken kleine dorpjes en prachtige natuur met rijstvelden en zien de indrukwekkende (recente) geschiedenis van Cambodja in Phnom Penh. Daarna reizen jullie door naar Vietnam waar je de chaotische drukte van Ho Chi Minh City in duikt, maar ook de omgeving kan verkennen. En na een paar mooie dagen door de waterrijke Mekongdelta kunnen jullie relaxen en nagenieten aan het strand!

 • Hoogtepunten van Cambodja
 • Bruisend Ho Chi Minh City, mooie Mekongdelta en heerlijke stranden in Vietnam
 • Superleuke activiteiten en authentieke accommodaties
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 3 Siem Reap
Dag 4 - 5 Battambang
Dag 6 - 7 Phnom Penh
Dag 8 - 9 Ho Chi Minh City
Dag 10 Mekongdelta
Dag 11 Ho Chi Minh City
Dag 12 - 15 Mui Ne
Dag 16 Vertrek Mui Ne

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1650 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 1350 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1. Aankomst Siem Reap
Welkom in Cambodja! Na aankomst op het vliegveld van Siem Reap worden jullie opgewacht en naar het hotel in de stad gebracht. Siem Reap is een stad met een wirwar aan straatjes, een paar rechte wegen met af en toe een stoplicht en heel bijzonder, bijna geen hoogbouw. Hier rijden de brommertjes en tuktuks af en aan.  Ga lekker in de avond naar Pubstreet, een leuke straat vol restaurantjes en winkeltjes. Er is voor iedereen wel wat te vinden. Chinees, Japans, Italiaans en jawel, ook een heerlijk Belgisch restaurant!

Dag 2. Siem Reap
Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor één van de hoogtepunten van de vakantie: het bezichtigen van een aantal tempels van het indrukwekkende Angkor complex. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids ga je de meest belangrijke tempels bezichtigen en wel met een tuk tuk! Op het programma staat dan ook in ieder geval een bezoek aan  Angkor Thom, Bayon tempel, Tha Promh en  natuurlijk de belangrijkste van allemaal: Angkor Wat. Het tempelcomplex van Angkor stamt uit het oude Khmer-rijk. Het is het grootste tempelcomplex ter wereld, gelegen boven het Tonlé Sap meer. De tempel is ook afgebeeld op de nationale vlag van Cambodja. Angkor Wat heeft zo’n 50 jaar dienst gedaan als religieus en politiek centrum van het Khmerrijk. Maar er zijn nog veel meer mooie tempels in dit gebied. Angkor Thom bijvoorbeeld, een boeddhistische tempel (Angkor Wat is hindoeïstisch) en Ta Phrom, een fascinerende tempel, bijna geheel overwoekerd door de jungle. Enorme wortels en lianen hebben de tempels in hun macht en daarom is door de autoriteiten besloten om de tempel maar 'terug te geven' aan de natuur.

Dag 3: Siem Reap
Na het ontbijt maken jullie een relaxte fietstocht om naar het Tonlé Sap meer te rijden, waar je een boottrip gaat maken. Het Tonlé Sap meer is het grootste zoetwatermeer in Zuid Oost Azië. Hier bezoeken jullie de lokale vissers en de drijvende dorpen. In het natte seizoen is het meer vol water, maar in de droge tijd komt een deel van het meer droog te liggen, waardoor een aantal huisjes ineens op het droge staat. Je ziet een drijvend dorp met een drijvende school, een drijvend politie bureau etc. Het is net als een normaal dorp, maar dan op het water en met de stroom van het meer meedrijvend.
Na deze leuke tocht bezoeken jullie nog een markt en kunnen daarna lekker relaxen bij het zwembad van het hotel of zelf Siem Reap gaan verkennen.

Dag 4: Battambang
Vandaag rijden jullie naar Battambang, maar onderweg maken jullie nog een stop om een beeldhouw werkplaats te bezoeken. Bij aankomst in Battambang bezoeken jullie de Ek Phnom-tempel, het provinciale Museum en ga je naar de lokale markt. Daarna wordt het klimmen en klauteren om naar de goed bewaard gebleven 11e-eeuwse Prasat Phnom Banan te gaan, die bovenop een heuvel ligt. Na het beklimmen van de 350 treden word je wel beloond met een prachtig uitzicht over het omringende platteland. Kleine dorpen liggen verspreid in de eindeloze rijstvelden met palmbomen. ‘s Avonds kan je een wandeling maken langs Steung Sangke rivier, waar je verschillende lokale gerechten kunt uitproberen.

Dag 5:  Battambang
Vanochtend bezoeken jullie de opvallende heuveltop Phnom Sampeau. Op deze opvallend langwerpige heuvel is een pagode is gebouwd. Tijdens het Rode Khmer-tijdperk werd een deel van de pagode gebouwen gebruikt als gevangenis en ondervraging centrum. Nadat jullie over het terrein hebben rondgelopen, gaan jullie naar het dorp Ksach Puoy aan de oevers van de rivier de Sangker, waar je traditionele Khmer houten palen huizen en tropische fruitteelt boerderijen zult zien. Pak je kans om sappige sinaasappelen, zoete ananas en andere vruchten uit deze regio te proeven! Niet ver van Ksach Puoy ligt de eerste wijngaard van Cambodja. Als je een liefhebber van wijn bent, dan kan je een kijkje nemen en meer te weten komen over de productie van wijn in de tropen (en uiteraard even proeven!). Jullie nemen de bekende ​​bamboe trein voordat je terugkeert naar het hotel.

Dag 6: Phnom PenhPhnom Penh Cambodja
Na het ontbijt gaat jullie reis verder naar Phnom Penh. Onderweg maken jullie verschillende stops. Als eerste gaan jullie naar Pursat, wat bekend staat om zijn marmer bewerking. Vervolgens bezoeken jullie Kampong Chnang en de mensen die hier potten, vazen en andere keramische voorwerpen maken. Jullie rit gaat dan verder naar Phnom Udong, een van de oude hoofdsteden van Cambodja, na Angkor. Op de Phnom Udong heuvel zie je enorme stoepa's. Bovenop de berg kan je de mooie en schilderachtige pagodes, vlaktes en meren bewonderen. Na de afdaling gaan jullie naar het dorp van de goudsmeden langs Tonlé Sap. Op het einde van de middag komen jullie aan in Phnom Penh.

Dag 7: Phnom Penh
Vanochtend worden jullie opgehaald om met een gids de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh ontdekken. Jullie starten met het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode. Het Koninklijk Paleis werd in 1866 gebouwd en is een van de meest indrukwekkende en kleurrijke Khmer-stijl paleizen. Naast het Koninklijk Paleis ligt de Zilveren Pagode. Het hele complex heeft prachtige tuinen en binnenpleintjes. De naam is te danken aan de prachtige zilveren vloer met wel 5000 tegels. Hierna gaan jullie naar het Nationaal museum, waar je van alles leert over de geschiedenis van Cambodja, en bezoek je de Wat Phnom tempel. Vervolgens gaan jullie naar het Tuol Sleng Genocide Museum, wat gevestigd is in een voormalige middelbare school, die als gevangenis werd gebruikt door het communistische Rode Khmer regime. In de middag gaan jullie naar de Killing Fields waar grote aantallen mensen werden gedood en begraven door de Rode Khmer, dat het land tijdens de late jaren ’70 regeerde. Bereid je voor op een indrukwekkende ervaring. Na deze enerverende dag worden jullie weer teruggebracht naar het hotel.

Dag 8: Ho Chi Minh City
Vanuit Phnom Penh vlieg je naar Ho Chi Minh City. Natuurlijk zijn de transfer naar en van de luchthavens inbegrepen. Je zult vast even moeten wennen aan de chaotische drukte in Ho Chi Minh City en de wirwar van fietsen, cyclo’s (fietstaxi’s), brommertjes en auto’s die overal rondrazen. Je kunt het lekker rustig aan doen, even zwemmen en de omgeving verkennen.

Dag 9: Ho Chi Minh City
Vandaag kunnen jullie op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. Ho Chi Minh City heeft mooie Frans- koloniale gebouwen, boulevards en parken en veel bezienswaardigheden, zoals de imposante Notre Dame Kathedraal, de Thien Hau tempel, de Ben Thanh markt, waar alle typische Vietnamese koopwaren verkocht worden en de Chinese wijk Cholon met zijn vele smalle straatjes, marktjes en pagodes.

Optioneel (niet inbegrepen) is het mogelijk om een tour te maken naar de kleurrijke Cao Dai tempel en de indrukwekkende Cu Chi tunnels. Vroeg in de ochtend rijden jullie naar de Cu Chi tunnels, een stelsel van 200km aan tunnels die door de communistische guerrilla’s werd gebouwd ten tijde van de oorlog. Hier zie je hoe vele Vietnamezen tijdenlang onder de grond leefden. Van daaruit worden jullie naar Tay Ninh gebracht waar je de Cao Dai tempel zult bezoeken en een dienst bijwoont waar je de kleurrijke aanhangers van het Cao Daisme kunt zien in hun geloofsbelijdenis. Cao Daisme is een mix van Boeddhisme, Christendom, Taoïsme en Confucianisme. Na afloop worden jullie weer teruggebracht naar Ho Chi Minh City. Interesse in deze interessante excursie? Laat het ons weten!

Dag 10: Mekongdelta 
Vroeg uit de veren vandaag om naar de mooie Mekongdelta te gaan! Na een rit van ongeveer 2 uur komen jullie aan in Ben Tre. Daar stappen jullie op de boot om op de Ham Luong rivier te gaan varen. Je ziet hier veel activiteiten rond het water en bezoekt een aantal lokale fabriekjes, zoals een steenhouwerij, een plaats waar kokosnoten worden verwerkt en een huis waar matten worden geweven. Daarna vaart de boot naar een klein dorpje, waar jullie even kunnen rondwandelen en het leven in de Mekongdelta kunnen ervaren. Een zogenaamde Xe Loi (soort gemotoriseerde riksja) neemt jullie mee naar een restaurant aan het water, waar jullie een lekkere lunch hebben (niet inbegrepen). Hierna worden jullie naar Can Tho gebracht, een grotere plaats in het hart van de Mekongdelta.

Dag 11: Ho Chi Minh City 
Vandaag begin je de dag met een bezoek aan de Cai Rang drijvende markt. Je gaat met de boot naar de markt en zal je ogen uitkijken van de prachtige natuur, de kleurrijke activiteiten op het water en de lokale bevolking die in deze omgeving woont en werkt. Je kunt nog even door het dorp struinen en een bezoek brengen aan een molen waar rijst gedorst wordt en een fabriekje waar rijstnoedels gemaakt worden, voordat jullie weer terug gebracht naar Ho Chi Minh City.

Dag 12 - 15: Mui Ne
Jullie laatste bestemming is in zicht. Jullie worden naar Mui Ne gebracht wat op zo’n 4 uur rijden van Ho Chi Minh City ligt. Hier kan je heerlijk relaxen en nagenieten van al het moois wat jullie hebben gezien de afgelopen dagen. Phan Thiet is een vissersplaatsje dat vooral lokaal bekend is vanwege de goede vissaus die hier gemaakt wordt. Vissaus is een van de belangrijkere ingrediënten van de Vietnamese keuken en in Phan Thiet wordt dan ook ongeveer 16 tot 17 miljoen liter van deze saus geproduceerd per jaar! Het is een niet al te grote plaats met een grote vissershaven en een mooi strand in het nabijgelegen badplaatsje Mui Ne. Mui Ne is een langgerekte badplaats, gelegen aan een weg van circa 10 kilometer. In deze kustplaats met zijn mooie stranden en palmbomen kan je genieten van zon, zee en strand, maar ook van prachtige zandduinen, meren en rode ravijnen. Heerlijk om jullie laatste dagen in Vietnam door te brengen!

Dag 16: Vertrek Mui Ne
Jullie laatste dag in Vietnam is alweer aangebroken. Afhankelijk van de vertrektijd van jullie vlucht kunnen jullie nog even genieten voordat jullie naar het vliegveld van Ho Chi Minh City worden gebracht voor jullie terugvlucht naar huis.

Vervoer

 • Auto/minibus met chauffeur
 • Vlucht Phnom Penh - Ho Chi Minh City

Reisduur

 • 16 dagen / 15 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Transfers met auto/minibus en chauffeur
 • Excursies zoals aangegeven met Engelssprekende gids
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visa
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en overige persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.