16-daagse familiereis Kids in Vietnam & Cambodja

Op ontdekkingstocht door Cambodja en het zuiden van Vietnam. In Cambodja tuffen jullie per tuktuk naar de tempels van Angkor en door hoofdstad Phnom Penh. Je vaart over het Tonlé Sap meer, maakt een ritje per bamboetrein en ziet duizenden vleermuizen. Per vliegtuig door naar Ho Chi Minh City in Vietnam. Je verkent de stad en daarna de landelijke Mekongdelta. Daar ga je fietsen en varen over een drijvende markt. Deze veelzijdige individuele rondreis eindigt aan het brede strand van Mui Ne. Een prima plek om een paar dagen te relaxen of juist actief bezig te zijn. Je kunt hier kitesurfen en zandskiën.

 • Hoogtepunten van Cambodja
 • Zuid-Vietnam: stad en natuur
 • Einde op het brede strand van Mui Ne
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 3 Siem Reap
Dag 4 - 5 Battambang
Dag 6 - 7 Phnom Penh
Dag 8 - 9 Ho Chi Minh City
Dag 10 Mekongdelta
Dag 11 Ho Chi Minh City
Dag 12 - 15 Mui Ne
Dag 16 Vertrek Mui Ne

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.900 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 1.550 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Siem Reap
Welkom in Cambodja!

Na aankomst op het vliegveld van Siem Reap worden jullie opgewacht en naar het hotel in de stad gebracht. Neem vandaag de tijd om te wennen aan het tijdverschil en het klimaat. Een frisse duik in het zwembad doet het altijd goed.

Sinds de ontdekking van het enorme tempelcomplex Angkor is het kleine Siem Reap uitgegroeid tot een wereldberoemde plaats. Het is een charmante, overzichtelijke stad met een mooie ligging aan de gelijknamige rivier. In de stadskern staan nog vrij veel gebouwen uit de Frans koloniale tijd. Bezoek de bedrijvige Psar Chaa; op deze overdekte markt doen de locals hun inkopen. In het gebied rond 'pubstreet' zijn veel restaurants en bars te vinden. Je kunt hier pizza, Mexicaans, hamburgers en ander lekkers eten. Natuurlijk staan echte Cambodjaanse gerechten ook op de menukaarten.

Overnachting in Siem Reap, Pavillion d'Orient ****
Inclusief transfer

Dag 2 Siem Reap
Per tuktuk naar Angkor Wat

Op verkenning! Je bewondert een aantal tempels van het Angkor complex. Extra leuk: je gaat met de tuktuk! Op het programma staat natuurlijk een bezoek aan Angkor Wat. Het tempelcomplex van Angkor is het grootste ter wereld en stamt uit het oude Khmer-rijk. De tempel is zelfs afgebeeld op de nationale vlag van Cambodja. Angkor Wat heeft zo’n 50 jaar dienst gedaan als religieus en politiek centrum van het Khmerrijk. Maar er zijn nog veel meer mooie tempels in dit gebied. Angkor Thom bijvoorbeeld. Honderden stenen gezichten geven de tempels en stadspoorten van Angkor Thom bijzonder. En Ta Promh; enorme wortels en lianen hebben de tempels in hun macht en daarom is door de autoriteiten besloten om de tempel maar 'terug te geven' aan de natuur.

Overnachting in Siem Reap.
Inclusief ontbijt en excursie per tuktuk

Dag 3 Siem Reap
Varen door een drijvend dorp

Per longboot vaar je over het Tonlé Sap meer naar het dorp Mechrey. De lokale bevolking leeft hier in drijvende houten huizen. Waar het dorp zich precies bevindt, ligt aan de waterstand van dit grootste zoetwatermeer van Azië. De drijvende huizen worden namelijk meerdere malen per jaar verplaatst. Dat is ook leuk om te zien. Achter een sleepbootje worden een paar huizen vastgemaakt, en als een treintje verplaatst naar een ander deel van het meer. Wie weet heb je mazzel, en zijn ze aan het verhuizen als je er bent. Vanaf de boot zie je de dagelijkse bezigheden in het dorp. Vissers halen hun netten binnen, vrouwen bereiden een maaltijd op de veranda, kinderen badderen in de rivier. Je kijkt je ogen uit.

Voor de lunch ben je weer terug in Siem Reap. Ga je deze middag relaxen aan het zwembad, per tuktuk het stadcentrum in of kies je voor nog een uitstapje? Wij raden aan om een fietstocht over het platteland rond Siem Reap te gaan maken. Lijkt dat je leuk? Laat het ons weten en wij nemen een fietstocht op in je rondreis.

Overnachting in Siem Reap.
Inclusief ontbijt en boottocht

Dag 4 Siem Reap - Battambang

Vandaag rijden jullie naar Battambang, de op één na grootste stad van Cambodja. Maak deze middag een wandeling door het compacte centrum met heel veel Frans-koloniale gebouwen. De stad ligt aan de Sangker rivier, met aan de waterkant een kleurrijke markt. In het centrum zijn voldoende restaurants en barretjes. Verspreid door de stad staan uitbundig gedecoreerde tempels. Aanraders om te bezoeken zijn de tempels Wat Dhum Rey Sor en Wat Phephittam.

Overnachting in Battambang, La Villa ****
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 5  Battambang
Maak een rit per bamboetreintje

Op verkenning in de landelijke omgeving buiten Battambang. Eerst naar het dorp Wat Kor. Hier woont men nog in traditionele Khmer-huizen, waarvan sommige wel 100 jaar oud zijn. Vanaf de hangbrug aan de rand van het dorp heb je mooi uitzicht over de rivier. Je bezoekt kleine huisindustrieën. Er worden dingen gemaakt als sigaren, rijstwijn, noedels en rijstcake. Juist dit soort bezoeken maakt het reizen zo leuk; je ziet hoe de bevolking leeft. Op de vismarkt wordt, behalve verse vis, Prohoc verkocht, een typische Khmer-specialiteit. Bestel dit eens in een restaurant. Door naar de Aek Phnom tempel. De complexe reliëfs die deze tempelruïne versieren, zijn nog goed zichtbaar. Voor je kind(eren) waarschijnlijk het hoogtepunt van de dag: een rit met het bamboetreintje. Feitelijk niet meer dan een bamboe platform op wielen. Het motortje gaat aan, en je pruttelt door de landelijke omgeving. Aan het einde van de rit wacht de chauffeur om je naar de Killing cave te brengen. Deze grot ligt halverwege een berg, waarop je beelden en restanten van tempels ziet. Geniet van het weidse uitzicht, terwijl je wacht op de zonsondergang. In de schemering zie je duizenden vleermuizen de grot uitvliegen.

Overnachting in Battambang.
Inclusief ontbijt en excursie

Dag 6 Battambang - Phnom Penh
Een lange rit met leuke stops

Een lange rit naar Phnom Penh vandaag, maar we maken er een leuke dag van door een paar stops te maken. Eerst naar Kampong Loeung. Dit grote dorp aan de oever van het Tonlé Sap meer ligt tussen de rijstvelden en moerassen. Je kunt hier een boottocht van ongeveer 1 uur door het netwerk van drijvende huizen, winkeltjes, benzinestations en scholen maken (niet inbegrepen). Vervolgens rij je door naar Kampong Chhnang. De mensen hier vermaken zich buiten het oogstseizoen met het maken van potten, vazen en diverse andere soorten keramiek. Het is een ingewikkeld proces en fascinerend om te zien. Als laatste stoppen jullie in Oudong. Van 1618 tot 1866 was dit de hoofdstad van Cambodja. Beklim de heuvel voor een weids uitzicht. Het is wel een hele klim, volgens ons zijn het meer dan 500 treden. Tel jij ze ook nog? Bovenop vind je een aantal stupa's van oude koningen.

Hippe koffietentjes, bakkerijen met Franse broden, moderne boetieks, restaurants, wijnhuizen en micro-brouwerijen. Hoofdstad Phnom Penh is de grootste en meest moderne plaats van Cambodja. Maar dan wel overgoten met een Aziatisch sausje; honderden brommertjes en tuktuks krioelen door de straten, overal waar je kijkt kraampjes met streetfood, en verspreid door de stad vele markten waar de locals hun inkopen doen. Het hart van de stad wordt gevormd door de rivierkade. Langs de oever van de Tonlé Sap rivier ligt een mooie boulevard. Het koloniale verleden is goed terug te zien in de Franse gebouwen die de straten sieren. De paleizen en tempels in Phnom Penh zijn het toonbeeld van pracht en praal; alleen het beste voor de hoofdstad.

Overnachting in Phnom Penh, TeaHouse Asian Urban Hotel ***
Inclusief ontbijt en transfer met stops

Phnom Penh CambodjaDag 7 Phnom Penh
Per tuktuk langs bezienswaardigheden

Allereerst tuf je naar het Koninklijke Paleis bestaande uit verschillende met goud versierde gebouwen met kunstig beeldhouw- en houtsnijwerk. Je wandelt naar de naastgelegen Zilveren Pagode, die zijn naam dankt aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. Indrukwekkend en triest zijn de herinneringen aan het gruwelijke regime van de overheerser Pol Pot in de jaren '70: de Killing Fields en de voormalige Tuol Sleng-gevangenis. Als je dit niet wil bezoeken, dan kun je in overleg met je gids het programma aanpassen. De Killing Fields liggen 17 kilometer buiten de stad. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 mensen gedood en in massagraven gedumpt. Je bezoekt ook de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. Tijd over? Dan is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. Bezoek de Russische markt; een kleurrijke wirwar van marktkraampjes waar van alles te koop is.

Overnachting in Phnom Penh.
Inclusief ontbijt en excursie per tuktuk

Dag 8  Phnom Penh - Ho Chi Minh City
Vliegensvlug naar Vietnam

Vanuit Phnom Penh vlieg je naar Ho Chi Minh City. Natuurlijk zijn de transfer naar en van de luchthaven inbegrepen. Je zult vast even moeten wennen aan de chaotische drukte in Ho Chi Minh City en de wirwar van fietsen, cyclo’s (fietstaxi’s), brommertjes en auto’s die overal rondrazen.

De locals blijven deze stad standvastig ‘Saigon’ noemen. Dat is dan ook wel lekker kort vergeleken bij Ho Chi Minh City. In deze chaotische stad wonen ruim acht miljoen inwoners die vrijwel allemaal een scootertje hebben. Het krioelt in de straten met mensen en verkeer. De stad is zowel modern als traditioneel. Dong Khoi Street was in Frans-koloniale tijd hét uitgaansgebied. Bewonder de koloniale gebouwen zoals de Notre Dame-kathedraal en het postkantoor. Hier kun je een kaartje posten naar het thuisfront! In de Chinese wijk Cholon wandel je tussen Chinese tempels en huizen. Op zoek naar souvenirs? In de Benh Thanh-markthal zijn de meest uiteenlopende zaken te koop. Voor een beetje geschiedenis ga je naar oorlogsmuseum waar een beeld wordt geschetst van de Vietnamoorlog. Let op: er hangen vrij heftige foto's, dus niet voor alle kids geschikt.

Overnachting in Ho Chi Minh City, Alagon D'Antique Hotel ***
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 9 Ho Chi Minh City
Op verkenning in de stad

In de ochtend kun je een uitstapje maken naar de Cu Chi tunnels. Dit is nog niet inbegrepen in de reis, maar kunnen we natuurlijk toevoegen. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden de Cu Chi-tunnels als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 kilometer lang en bevinden zich op verschillende niveaus. Het is ongelooflijk wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien. De gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Met levensgrote poppen laat men zien hoe het er ten tijde van de Vietnamoorlog aan toe ging in dit gebied. Een deel van de tunnels is ruimer gemaakt, zodat de ‘grote' westerse toeristen er ook in passen.

Voor de lunch ben je weer terug in Ho Chi Minh City. Deze middag heb je de tijd om zelf op verkenning te gaan in de stad. Liever met een gids op pad? Vertel het ons en wij nemen een stadstour met gids op in je rondreis.

Overnachting in Ho Chi Minh City.
Inclusief ontbijt

Dag 10 Ho Chi Minh City - Can Tho
Varen en fietsen door de Mekongdelta

Het meest vruchtbare gedeelte van Vietnam, de Mekongdelta, is een labyrint van vele rivieren, kanalen en kleine eilandjes. Er wordt van alles verbouwd, van tropische vruchten tot rijst. De rit vanuit Ho Chi Minh City naar de lodge in de Mekongdelta duurt een klein uur. Genoeg tijd om op je gemak uit het raam te kijken en het lokale leven aan je voorbij te laten komen. Wat een verschil met thuis. In de Mekongdelta leven de mensen op, aan en van het water. Hoewel er wel wegen en bruggen zijn, worden veel goederen ook over water vervoerd. Ferry’s verbinden de vele eilanden met elkaar, vissers zitten in hun roeibootje met hengel in de hand te wachten tot de vissen bijten.

Begin van de middag komen jullie aan bij de Can Tho Ecolodge, net buiten de grote stad Can Tho op het rustige platteland van de Mekongdelta. Het grote zwembad zal zeker populair zijn bij de kids. Deze middag maken jullie een fietstocht door de Mekongdelta, voor de kids zijn er kleinere fietsen beschikbaar. Reis je met hele jonge kinderen? We kunnen ook een boottocht in plaats van fietstocht opnemen in je reisprogramma. Jullie trappen over smalle paadjes, door bossen en stroompjes naar de fruitboomgaard van Uncle Hai. Durven je kids het aan een knalpaarse dragonfruit te proeven? En heb je er wel eens over nagedacht hoe een ananas groeit? Dit is je kans het te zien. Verder per houten boot, stroomafwaarts naar een groentetuin. De fietsen gaan mee op de boot. Vanaf de groentetuin fiets je terug naar de lodge.

Overnachting in de Mekongdelta, Can Tho Ecolodge ***
Inclusief ontbijt, diner, transfer, fietstocht en boottocht

Dag 11 Can Tho - Ho Chi Minh City
Boottocht over een drijvende markt

Verder op verkenning in de Mekongdelta. Vroeg in de ochtend stap je met je kind(eren) in een traditionele sampan. De boottocht vaart naar de drijvende markt van Cai Rang. Al snel zie je de handelsboten voor anker liggen midden op de rivier. De drijvende markt is een kleurrijk en bedrijvig gebeuren. Jullie varen tussen de grotere boten door en zien hoe de locals in kleine bootjes tussen de grotere boten door manoeuvreren en hun inkopen doen. Je blijft foto's maken. Het bootje meert af bij een van de eilanden voor een korte wandeling naar een lokale markt. Jullie stoppen bij een fabriekje waar rijstnoodles gemaakt worden. Interessant om het hele proces te zien vanaf het vermalen van de rijst tot aan het in slierten snijden van grote rijstpannenkoeken. Hierna worden jullie teruggebracht naar Ho Chi Minh City.

Overnachting in Ho Chi Minh City, Alagon D'Antique Hotel ***
Inclusief ontbijt, lunch, boottocht en transfer

Dag 12 Ho Chi Minh City - Mui Ne
Op naar het strand!

Jullie laatste bestemming is in zicht. Jullie worden naar het strand van Mui Ne gebracht, wat op zo’n 4 uur rijden van Ho Chi Minh City ligt.

Wit strand en oranje zandduinen; dat is waar Mui Ne bekend om is. Deze ooit kleine vissersplaats is uitgegroeid tot een langgerekte badplaats. De resorts (geen hoogbouw) liggen in een lang lint langs de kust, met daartussen winkels, restaurants en barretjes. Er worden veel watersporten beoefend. Vooral voor kitesurfers is Mui Ne een aantrekkelijke plek. Het kan er flink waaien! In het achterland trekken de zandduinen ook surfers aan, maar dan om te zandsurfen. Minder actief, maar net zo leuk: bedwing de zandduinen per jeep of quad. En dan de dag afsluiten op het strand, met de voetjes in het zand.

Overnachting in Mui Ne, Blue Ocean Resort ****
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 13 - 15 Mui Ne
Zon, zee en zandduinen

Mui Ne is de ideale plaats om een dagje lekker te niksen op het strand of aan het zwembad. Zin in meer actie? Ga dan naar de haven van Phan Thiet. De bewoners leven hier van de visvangst. Op de dagelijkse markt ziet u wat er allemaal opgevist is. Tip: ga in de ochtend, dan is de markt het meest bedrijvig. Maak een wandeling door de haven en ga verse vis eten in een van de vele restaurantjes.

Overnachtingen in Mui Ne.
Inclusief ontbijt

Dag 16 Vertrek Mui Ne
Jullie laatste dag in Vietnam is alweer aangebroken. Geniet nog even van het strand, voordat jullie naar het vliegveld van Ho Chi Minh City worden gebracht voor jullie terugvlucht naar huis.

Inclusief ontbijt en transfer

Vervoer

 • Transfers
 • Regionale vlucht

Reisduur

 • 16 dagen / 15 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Overige vermelde maaltijden
 • Vermelde excursies
 • Vermelde transfers
 • Vlucht Phnom Penh - Ho Chi Minh City
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en overige persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.