19-daagse familiereis De ultieme reis door Thailand

Onze complete drieweekse rondreis door Thailand. Waarbij jullie varend en fietsend Bangkok verkennen, slapen op een jungle raft op de River Kwai, het platteland verkennen, olifanten wassen, tempels ontdekken en kanoën door de jungle. Al deze indrukken laten jullie vervolgens op je inwerken op een paradijselijk wit strand. Met palmbomen en blauwe baaien om jullie heen.

 • Slapen op de rivier
 • Drijvende marktkraampjes
 • Fietsen door de rijstvelden
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 3 Bangkok
Dag 4 – 5 Kanchanaburi (River Kwai)
Dag 6 Nachttrein
Dag 7 – 8 Nabij Chiang Mai
Dag 9 – 10 Chiang Mai
Dag 11 – 13 Khao Sok National Park
Dag 14 – 18 Koh Samui
Dag 19 Vertrek Koh Samui

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 2.480 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 2.230 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassene en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. van jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Bangkok
Sawadee Ka, welkom in Thailand!

Na aankomst op de Internationale Luchthaven Bangkok worden jullie naar het hotel in de stad gebracht. Vandaag kun je het lekker rustig aandoen, even bijkomen van de lange reis en wennen aan het warme en vochtige klimaat in Thailand. Een duik in het zwembad zal je zeker goed doen!

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is overweldigend voor jong en oud. Toeterende brommertjes, geurende eettentjes en skyscrapers die boven jullie uit torenen. Leuk om te bezoeken zijn de bekende trekpleisters zoals het Koninklijk Paleis, de tempel van de liggende boeddha Wat Pho en tempelcomplex Wat Arun. De kinderen kijken vaak hun ogen uit naar al dat goud, de enorme beelden en felle bloemen in offertjes bij de tempels.

Overnachting in Bangkok, Nouvo City Hotel ***
Inclusief transfer

Dag 2 Bangkok

In Bangkok is meer dan genoeg te doen met kinderen. Zoals rondscheuren in een typisch Thaise tuktuk of met een longtailboot naar tempels en markten. Voor een leuk prijsje brengen ze jullie zo overal naar toe, kinderen zullen dit ook echt geweldig vinden. Zijn jullie gek op dieren? Er is een park waar je schildpadjes kunt voeren en een dierentuin doet het ook altijd goed. Vergeet niet de indrukwekkende tempels te bezoeken, sommige hebben echt supergrote boeddha's. Zin in een verkoelend drankje? Er is een kleurrijk kindvriendelijk café waar je regenboog milkshakes kunt drinken! Doet het altijd goed.

Overnachting in Bangkok.
Inclusief ontbijt

Dag 3 Bangkok
Op de trappers door bruisend Bangkok

Smeer je in, trek schouder bedekkende, koele kleding aan en stevige schoenen want vandaag gaan jullie Bangkok verkennen op de fiets. Met je kleuter achterop in het kinderzitje is dit goed te doen. Jullie gids kent de stad op zijn duimpje en kiest een route die veilig is. Zo ga je naar plekken waar weinig verkeer komt en fiets je naar Chinatown en lokale markten. Fietsend door Bangkok krijgen jullie en realistisch beeld van het dagelijks leven van de mensen die hier wonen. Na alle drukte in het centrum maken jullie de oversteek over de Chao Phraya rivier. Hier heerst meer rust en kom je minder hoge gebouwen tegen. Over smalle cementpaden fietsen jullie door het groenere gedeelte van Bangkok. Wat een andere wereld in dezelfde stad. Dan is het tijd om de fietsen te stallen en op een longtailboot te stappen. Met de verkoelende wind in de haren scheuren jullie over het water van Bangkok en zien weer hele andere dingen.

Overnachting in Bangkok.
Inclusief ontbijt en fietstocht

Dag 4 Bangkok - Kanchanaburi
Op naar de beroemde en beruchte River Kwai

Een lange rit, met twee leuke stops onderweg: bij de treinmarkt én bij een drijvende markt. Eerst naar Mae Klong waar de marktkooplui bij gebrek aan plaats gewoon op de treinrails gaan zitten. Als de trein eraan komt halen ze alles snel weg zodat de trein erdoor kan. Niet heel veilig, maar gelukkig is de treinconducteur hieraan gewend en rijdt hij heel rustig. Door naar de bedrijvige drijvende markt van Damnoen Saduak. Stap in een bootje en vaar tussen de drijvende marktkraampjes door. Er wordt van alles verkocht. Welke fruit- en groentesoorten herken je?

Als laatste stop je vanmiddag bij het Hellfire Museum, waar verteld wordt wat er tijdens de bouw van de beruchte brug over de River Kwai allemaal is voorgevallen. Door naar de rivier waar een longtailboot klaar ligt om je naar jullie verblijf te brengen. Deze avond slaap je in een drijvend huisje van hout en bamboe dat op een vlot drijft op de River Kwai. Vanuit je eigen huisje spring je zo de rivier in. Waterpret gegarandeerd. 's Avonds zorgen olielampjes voor een sprookjesachtige sfeer.

Overnachting in Kanchanaburi, River Kwai Jungle Rafts **
Inclusief ontbijt, diner, privé-busje met chauffeur en excursies

Dag 5 Kanchanaburi
Zwemmen bij de Erawan waterval

Plons 's ochtends vroeg in de rivier. Dat is pas lekker wakker worden. Daarna een ontbijtje, en dan weer op pad. Hou de zwemkleding aan, want jullie gaan naar de beroemde Erawan-watervallen. Hier ga je een wandeling maken. Bespreek met de gids hoe lang je wil wandelen. Er loopt een pad omhoog langs zeven niveaus met poelen waar je kunt zwemmen. Klim je helemaal naar boven? Het is een pittige klim, met als beloning een prachtige uitzicht. En ook helemaal bovenaan is een poeltje om af te koelen. Na de lunch kun je, met een beetje geluk, een klein stukje meerijden met de trein over de wereldberoemde Birma spoorlijn. Ook bezoek je de beroemde brug, de "Bridge on the River Kwai".

Overnachting in Kanchanaburi, Royal River Kwai ***
Inclusief ontbijt, lunch, privé-busje met chauffeur en excursies

Dag 6 Kanchanaburi - Ayutthaya
Een nachtje in de trein

Vandaag reizen jullie van het groene bergachtige Kanchanaburi naar tempelstad Ayutthaya. Onderweg stoppen jullie nog bij de hoogste stoepa ter wereld, wel 127 meter hoog! Een stoepa is een boeddhistisch bouwwerk dat symbool staat voor Boeddha. Een mooie plek voor wat familiekiekjes. In Ayutthaya kijk je je ogen uit. Overal liggen eeuwenoude tempels en paleizen in deze 'heilige stad'. De boeddha's zijn hier enorm. Er is er zelfs een van 19 meter hoog. Dat is net zo hoog als een huis! Stap in een tuktuk of pak een fiets, er is genoeg te ontdekken in deze oude stad in Thailand.

Deze avond vertrekt de trein naar Chiang Mai. In de trein worden snacks aangeboden, maar  op het station kan je ook alvast een voorraad inslaan. 's Avonds worden de bedden voor jullie klaargemaakt en kun je je opmaken voor een nachtje slapen in de trein!

Overnachting in de trein.
Inclusief ontbijt en privé-busje met chauffeur

Dag 7 Chiang Mai
Jullie worden bij het station in Chiang Mai opgehaald en naar het hotel nabij Chiang Mai gebracht. Jullie slapen vanavond in een houten bungalow op palen in een tropische tuin. Onder jullie huisje hangt zelfs een hangmat. Overdag gaan jullie zelf het platteland in de omgeving ontdekken op de fiets. Jullie komen langs rijstvelden en kleine dorpen. Deze excursie is zonder gids, want het is een makkelijke route. De routebeschrijving is duidelijk en gedetailleerd. Mochten jullie wel de weg 'kwijtraken' dan helpen de locals jullie weer terug te komen, want ze kennen bijna allemaal het hotel waar jullie slapen.

Overnachting nabij Chiang Mai, Little Village ***
Inclusief ontbijt, transfer en fietshuur

Dag 8 Chiang Mai
Een kijkje op het platteland

Op de trappers door het platteland van Thailand. Vanuit het resort fietsen jullie samen met de gids langs knusse dorpen en uitgestrekte rijstvelden. Onderweg passeren jullie traditionele houten huisjes op palen en zwaaiende kinderen. Geniet van de omgeving, maar pas op voor overstekende waterbuffels! Tijdens een stop bij een van de rijstvelden leren jullie meer over rijst en hoe het van het veld op jullie bord belandt. Helpen mag, dus als jullie het leuk vinden, dan mag de boer een handje worden geholpen met het oogsten of planten.

In de middag is het tijd om samen Thais te leren koken. Eerste stop is de markt om de verschillende ingrediënten in te slaan. Hebben jullie alles gekocht, dan gaan jullie terug naar het resort om aan de slag te gaan. Samen met de kok maken jullie de lekkerste gerechten klaar in de keuken. Het leukste is dat jullie het allemaal zelf mogen opeten. Eet smakelijk!

Overnachting nabij Chiang Mai.
Inclusief ontbijt, fietstocht en kookworkshop

Dag 9 Chiang Mai

Jullie worden opgehaald bij het hotel en naar het centrum van Chiang Mai gebracht.

Chiang Mai is hét activiteitencentrum bij uitstek, er worden vanuit de stad verschillende excursies aangeboden. Slinger van boom naar boom met het zipline-avontuur, wandel of fiets door de stad. In en rondom de stad is van alles te zien en beleven. Ook hier zijn diverse tempels. De bekendste is hoog op een heuvel gelegen gouden tempel, de Wat Phratat Doi Suthep tempel. Deze is te bereiken via een kabelbaan (tegen betaling), maar nog leuker is via de 309 treden tellende 'slangentrap'. Het is even een klim, maar bij helder weer worden jullie bovenaan beloond met een prachtig uitzicht over Chiang Mai en omgeving. In en rondom de tempel gebeurt van alles: schoolkinderen dansen in het rond voor een extra zakcentje, pelgrims voeren hun rituelen uit en bezoekers genieten van een koud drankje met dit prachtige uitzicht. Verspreid door de stad zijn verschillende markten te vinden, het is vooral leuk om 's avonds langs de kraampjes te slenteren om alvast wat souvenirs voor thuis in te slaan. Afdingen mag!

Overnachting in Chiang Mai, Rimping Village ***
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 10 Chiang Mai
Ontmoet de Aziatische olifant

Maak op een leuke én diervriendelijke manier kennis met de Aziatische olifant. Wij nemen jullie mee naar een kamp waar goed voor olifanten wordt gezorgd net buiten Chiang Mai. Jullie vertrekken naar een kleinschalig opvangpark buiten Chiang Mai, waar olifanten van hun oude dag genieten. De olifanten worden hier liefdevol verzorgd en alles staat in het teken van het welzijn van de dieren, een ritje op de rug van de olifanten wordt hier niet gedaan. Tijdens dit bezoek leren jullie over het leven en de toekomst van deze olifanten: wat eten ze, hoe oud kunnen ze worden, waar slapen ze? Dan is het tijd om zelf mee te helpen met het voorbereiden van de maaltijd van de olifanten. Zijn jullie ooit zo dichtbij zo'n enorm dier geweest?

Overnachting in Chiang Mai.
Inclusief ontbijt en bezoek olifanten

Dag 11 Chiang Mai -  Khao Sok National Park

Vandaag verlaten jullie Noord-Thailand. Jullie worden bij het hotel in Chiang Mai opgehaald en naar de luchthaven van Chiang Mai gebracht. Jullie vliegen met een binnenlandse vlucht van Chiang Mai naar Phuket. In Phuket worden jullie bij de luchthaven opgehaald om vervolgens naar het avontuurlijke Khao Sok National Park te worden gebracht.

Jullie zijn middenin de jungle van Khao Sok National Park. Hier slingeren de apen aan de bomen, slenteren olifanten door het groen en fladderen kleurrijke vogels in het rond. Het is één van de mooiste natuurparken van Thailand. Jullie kunnen hier gaan wandelen door de dicht begroeide jungle, tuben over de rivier of ga mee op een nachtsafari en kom erachter welke dieren vooral actief zijn als het donker is. Er is van alles te doen in dit prachtige gebied. Veel plezier.

Overnachting in Khao Sok National Park, Anurak Community Lodge ***
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 12 Khao Sok National Park
Een hele dag op avontuur

Ontdek het junglemeer van Khao Sok en beleef een dag vol met waterplezier. Varen op een houten longtailboot, bommetjes maken vanaf houten vlotten of kanoën naar een lagune. Inclusief eenvoudige lunch bij een traditioneel hutje, klaargemaakt door de lokale bevolking. Aan het einde nog een leuk avontuur. Jullie bezoeken een grot waar je natte voeten kunt krijgen en een zaklamp voor nodig hebt.

Overnachting in Khao Sok National Park.
Inclusief ontbijt, lunch en boottocht

Dag 13 Khao Sok National Park
Kanoën door de jungle

Kijk je ogen uit vanaf het water! Ga kanoën tussen grote groene junglebladeren. In een kleine groep peddelen jullie rustig over de rivier. Jullie komen langs dorpjes, rubber- en palmolieplantages en spotten misschien nog wel wat apen.

Overnachting in Khao Sok National Park.
Inclusief ontbijt en kanotocht

Dag 14 Khao Sok National Park - Koh Samui
Bounty-paradijs; here we come!

Na al deze belevenissen is het tijd om nog een paar dagen te relaxen aan het strand. Jullie worden bij de accommodatie in het Khao Sok National Park opgehaald en naar de pier gebracht waar de boot naar Koh Samui vertrekt. Bij aankomst worden jullie opgewacht en naar de accommodatie gebracht.

Koh Samui is dé ultieme vakantiebestemming met haar kilometerslange kustlijn, zachte zandstranden en de heldere zee. Hier kun je met het hele gezin heerlijk luieren, lekker shoppen of even wat cultuur snuiven.

Overnachting op Koh Samui, Thai House Beach Resort ***
Inclusief ontbijt, transfer en boottocht

Dag 15 Koh Samui

Op Koh Samui is genoeg te doen tijdens een dag zonder planning, maar ook eromheen is het heel bijzonder. Ga bijvoorbeeld varen door het nationale park vol onbewoonde eilandjes. Doe jullie badkleding aan, neem een verrekijker mee en houd de camera bij de hand want tijdens een boottocht door het Ang Thong National Park wil je niets missen. Jullie kunnen gaan varen door het nationale park dat bestaat uit 42 eilandjes die nagenoeg allemaal onbewoond zijn. Spot verschillende soorten vogels, apen en met een beetje geluk spot je aan het eind van het jaar zelfs dolfijnen! Snorkelen bij de eilandjes is ook een aanrader met het kleurrijke koraal en de exotische vissen.

Overnachting op Koh Samui
Inclusief ontbijt

Dag 16 - 18 Koh Samui
Zon, zee, strand en snorkelen

Jullie kunnen op Koh Samui heerlijk ontspannen op één van de stranden. Even geen zin in zand tussen jullie tenen? Dan is vandaag een goede dag om het eiland verder te ontdekken op eigen gelegenheid. Ga bijvoorbeeld naar de eyecatcher van Koh Samui; het 12 meter hoge- gouden boeddha standbeeld. Via een trap loop je naar het beeld toe, waar je ook een waanzinnig uitzicht hebt over de stranden en eilanden van de noordkant van Koh Samui. Enorm indrukwekkend! Er is ook een heel leuk vissersdorpje met houten huisjes en vele straatmuzikanten. Dit is erg leuk om doorheen te lopen.

Overnachtingen op Koh Samui.
Inclusief ontbijt

Dag 19 Vertrek Koh Samui

Het afscheid nemen van Koh Samui is aangebroken. Vandaag worden jullie opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Koh Samui gebracht.

Inclusief ontbijt en transfer

Dit is een voorbeeldreis zodat jullie een goed idee hebben wat kan qua route. Wij kunnen alles voor jullie aanpassen zodat de reis helemaal bij jullie wensen, reistempo en gezin past. Door bijvoorbeeld een bouwsteen toe te voegen kunnen we de reis verlengen. Neem contact op met onze landenspecialist om samen een reis samen te stellen die helemaal bij jullie past.

Vervoer

 • Privé-busje met chauffeur
 • Nachttrein
 • Binnenlandse vlucht
 • Ferry
 • Transfers

Reisduur

 • 19 dagen/18 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Diner op dag 4 en 8, lunch op dag 5 en 12
 • Nachttrein Ayutthaya - Chiang Mai, 2e klasse
 • Binnenlandse vlucht Chiang Mai - Surat Thani
 • Beschreven excursies
 • Ferry-overtocht naar Koh Samui
 • Beschreven transfers
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Internationale vlucht van en naar Thailand
 • Overige maaltijden en excursies
 • Eventuele verplichte kerst- en/of nieuwjaardiners
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.