0299-233009
Kunnen wij je helpen?
Christel - Thailand specialist
Christel Thailand specialist
Bel ons gerust op 0299-233009

Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van
09.00 tot 17.30 uur

Contact
Reisvoorstel aanvragen
Goed voorbereid naar Thailand met kids

Informatie Thailand

  • Calamiteitenfonds logo
  • ANVR logo
  • SGR logo

Goed voorbereid naar Thailand

Thailand is ongeveer net zo groot als Frankrijk. Met deze oppervlakte is het land zeer veelzijdig. In het noorden vind je tropisch regenwoud, rijstvelden, teakplantages en maak je kennis met de bergstammen. Het oosten bestaat juist bekend om Khao Yai National Park en de eilandjes voor de kust. Het centrale deel van Thailand, Bangkok en de omgeving, vind je uitgestrekte rijstvelden, de River Kwai, tempels en paleizen. Om cultuur te snuiven met ben je in Centraal-Thailand op de juiste plek. Het zuiden is vooral de plek om te relaxen na een mooie reis vol met indrukken op het gezin. Even achterover leunen op de paradijselijke (schier)eilanden zoals Koh Samui of Phuket. Maar welke vakanties zijn het beste om naar Thailand te reizen en wat heb je nodig voor een familiereis naar Thailand?

Lees meer

Goed om te weten

  • Beste reistijd Voorjaarsvakantie, zomervakantie en kerstvakantie
  • Klimaat Tropisch klimaat
  • Lokaal prijsniveau Laag
  • Munteenheid Thaise Baht (THB)
  • Tijdsverschil Zomertijd: 5 uur later. Wintertijd: 6 uur later.
  • Visum nodig Nee (tot 30 dagen)
  • Inentingen Aanbevolen: DTP, hepatitis A. In sommige gevallen is een gele koorts vaccinatie verplicht.
  • Malaria Enkele gebieden
  • Direct vliegen KLM en Eva Air
  • Vliegen met overstap Qatar Airways, Singapore Airlines, Cathay Pacific, Austrian Airlines, Turkisch Airlines
  • Vliegtijd Direct: 11 uur. Met overstap: vanaf 13,5 uur.
  • Goed om te weten
  • Praktische informatie Thailand
  • Thailand in het kort

Praktische informatie Thailand

Paspoort en visum voor Thailand

Voor reizen naar Thailand geldt dat een paspoort nodig is dat nog 6 maanden na vertrek uit Thailand geldig is. Voor een verblijf langer dan 30 dagen in Thailand dien je een visum aan te vragen.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen, evenals een kopie van de reis- en annuleringsverzekering en alarmnummers voor het blokkeren van je bankpassen in geval van diefstal of verlies.

Vaccinaties en gezondheid in Thailand

Inentingen voor Thailand zijn niet verplicht, maar over het algemeen worden vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen. Als je kind via het rijksvaccinatieprogramma al vaccinaties heeft gehad, zullen er wellicht andere richtlijnen gelden.

Als je binnen 10 dagen voorafgaand aan je bezoek aan Thailand in een gele koorts gebied bent geweest, wordt een gele koorts vaccinatie verplicht gesteld.

Voor de meest actuele informatie over de benodigde vaccinaties raden wij je aan om tijdig (minimaal 6 weken voor vertrek) instanties als je huisarts, GG&GD, Travel Clinic, Reisdokter, Wanda (België), Tropeninstituut of Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering (lcr) te raadplegen.

KidsReizen werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Dit is een landelijk vaccinatiecentrum waarbij je thuis gevaccineerd kunt worden. Dus geen wacht- en reistijd meer! Je maakt een afspraak wanneer het jullie uitkomt, zelf ‘s avonds of in het weekend, zonder hier extra kosten voor te betalen.

Maak hier jullie afspraak met Thuisvaccinatie.

Om medicijnen die je gebruikt mee op reis te kunnen nemen, kun je bij de plaatselijke apotheek een medicijnpaspoort aan vragen. Hierin staan alle medicijnen die je gebruikt en waar je overgevoelig voor bent. Dit is handig als je in het buitenland een apotheek of arts bezoekt. Sommige medicijnen, zoals slaapmiddelen, ADHD-medicijnen of sterke pijnstillers, vallen onder de opiumwet en hiervoor heb je een aparte verklaring nodig. Voor meer informatie kijk op de website van de Rijksoverheid.

Geld en valuta in Thailand

De Thaise munteenheid is de Baht (THB). Op www.wisselkoers.nl kun je de huidige koers vinden. De maximale in- en uitvoer is 50.000 THB per persoon en 100.000 THB per familie, reizend op hetzelfde paspoort.

Met een bankpas kan eenvoudig geld uit de geldautomaat getrokken worden en zelfs in de kleinste dorpjes is een pinautomaat te vinden. Creditcards (Visa en Mastercard) worden in veel hotels en winkels geaccepteerd. In Bangkok en Chiang Mai kun je ook pinnen met je creditcard, maar wel tegen extra kosten.

Houd er rekening mee dat je je betaalpas(sen) voor je vakantieperiode instelt voor gebruik van de pinautomaten buiten Europa. Dit kan gemakkelijk via de app van je bank.

Tijdsverschil in Thailand en acclimatiseren

In de zomertijd is het in Thailand 5 uur later dan in Nederland, in de wintertijd 6 uur.

Door het tijdsverschil kun je na aankomst last hebben van een jetlag. Probeer op de dag van aankomst zo weinig mogelijk te slapen overdag, hooguit een uur of twee, en zo snel mogelijk het ritme van je bestemming aan te houden. Doe het rustig aan de eerste dag, zodat je kunt wennen aan het klimaat en probeer niet teveel koude drank te drinken. Wees natuurlijk ook voorzichtig met de felle zon.

Klimaat van Thailand

Thailand heeft een tropisch klimaat met drie seizoenen:

– Maart t/m mei: heet en droog, gemiddelde temperatuur 27-35 graden
– Juni t/m oktober: regenseizoen, gemiddelde temperatuur 24-32 graden
– November t/m februari: koel en droog, gemiddelde temperatuur 18-32 graden

Tijdens het regenseizoen vallen er korte, hevige stortbuien, die meestal niet langer dan een uur duren en op het einde van de middag plaatsvinden.

In het noorden valt een stuk minder regen en kan het ’s avonds nog behoorlijk afkoelen. Ook in het noordoosten valt minder regen en daar kan men zelfs last van droogte hebben.

Wereldstekker in Thailand

Wij raden aan om een universeel stekker mee te nemen. De netspanning in Thailand is 220 volt.

Wat nemen jullie mee naar Thailand?

Wat mee te nemen
We raden je aan om luchtige katoenen kleding mee te nemen en een regenjas of paraplu voor in het regenseizoen. Voor kinderen zijn pet en zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor nodig, evenals T-shirt met (lange) mouwen tegen het verbranden. Let erop dat bij een bezoek aan een tempel je schouders en knieën bedekt moeten zijn.

Onderstaande items vormen geen volledige inpaklijst, maar zijn tips voor dingen die niet mogen ontbreken in je koffer!
– Dunne luchtige katoenen kleding, waaronder in ieder geval 1 lange broek en 1 T-shirt met lange mouwen
– Hoofddeksel/pet (zeker voor kinderen!)
– Regenjas of paraplu tijdens het regenseizoen
– Goede wandelschoenen
– Zonnebrandcrème met een zeer hoge beschermingsfactor (30 tot 50)
– Evt. lakenzak in geval van verblijf bij bergstammen in het noorden
– Ontsmettende zeep (te gebruiken zonder water)

Als je reist met kleinere kinderen:
– Babyfoon
– Polsbandje voor kids met daarop naam en mobiele telefoonnummer
– Snoetepoetsers voor de allerkleinsten
– Sudocrème tegen luieruitslag bij baby’s

Thailand in het kort

Eten en streetfood in Thailand

Eten en drinken in Thailand

In Thailand kun je heerlijk en goedkoop eten en drinken. De basis van de Thaise maaltijd wordt gevormd door rijst of noedels met daarbij verse groenten en kip, vis of vlees. Sommige gerechten kunnen vrij pittig zijn, maar kunnen ook minder pittig gemaakt worden als je daarom vraagt (‘Mai Pet’ in het Thais). Ook internationale gerechten als spaghetti en friet staan vaak op de menukaart, wat erg handig kan zijn voor de kinderen! Om je kinderen al te laten wennen aan het eten in Thailand, zou je bijvoorbeeld al een keer Thais kunnen eten in Nederland.

In Thailand zul je veel eetkraampjes op straat vinden, waar etenswaren verkocht worden. Over het algemeen zijn deze kraampjes vrij betrouwbaar, in tegenstelling tot veel andere Aziatische landen, maar kijk toch goed uit of ze hygiënisch zijn en of het er vers uitziet voordat je er iets koopt.

Je kunt in heel Thailand geen kraanwater drinken, maar overal zijn flessen water te koop, kost nog geen euro per fles. Je kunt beter geen salades eten (kunnen gewassen zijn in leidingwater), geen ijsblokjes in je drank laten doen en geen rauwe groenten of geschild fruit eten. Koop ook geen schepijs, maar verpakt ijs.

In de grotere supermarkten en drogisterijen is babyvoeding te koop en ook luiers zijn hier verkrijgbaar.

Thaise cultuur

Thailand wordt niet voor niet het land van de glimlach genoemd. De vriendelijkheid en gastvrijheid van de bevolking is groot. Als reizigers worden jullie begroet met een glimlach.

Het Boeddhisme speelt een centrale rol in het dagelijks leven van de Thai. Tempels (‘Wat’) zijn overal te vinden, en religieuze rituelen en festivals zijn belangrijk in de Thaise cultuur. Een van de bekende festivals is de Songkran, het Thaise nieuwjaar. De bevolking besprenkelt elkaar met water voor reiniging en voorspoed. Leuk om mee te maken in de Paasvakantie!

Bezoek de bergstammen of woon tijdens de reis een van de traditionele Thaise dansen bij, zoals de klassieke Khon-dans of de sierlijke Ram Thai-dans. Op markten zul je veel geweven spullen en houtsnijwerk, tegenkomen, een mooi souvenir voor thuis.

Thailand culltuur en tempels met kinderen

Mijn reisideeën

Je kunt een rondreis, excursie of onze tips opslaan om deze later gemakkelijk terug te vinden. Dit doe je door op het ‘hartje’ te klikken. Vervolgens kun je een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop ‘reisvoorstel aanvragen’ te klikken.

Wis alle reisideeën

Je hebt nog geen reisideeën toegevoegd

Je kunt reisideeën toevoegen door op het hartje te klikken bij een reis.

Reisvoorstel aanvragen

Je reisideeën verwerken we in een reisvoorstel, dat je binnenkort ontvangt. Misschien nemen we nog even contact met je op als we vragen of suggesties hebben. Liever bellen? Je kunt ons bereiken op +31(0)299-233009 om je wensen door te spreken.

Reisvoorstel aanvragen
Je reisideeën zijn verstuurd!