19-daagse reis Explore de hoogtepunten van Thailand

Deze rondreis laat je de hoogtepunten van Thailand zien. Van het bruisende Bangkok reis je naar de indrukwekkende River Kwai met zijn prachtige natuur. Vervolgens reis je naar het noorden om via Sukothai en Chiang Mai naar de Gouden Driehoek te gaan, het drielandenpunt maar dan in Thailand! Laat je op een bamboe vlot de rivier afglijden, ontdek mooie tempels en prachtige natuur en breng een bezoek aan de bergstammen. Vanuit het hoge noorden gaat de reis naar het zuiden, waar je op zoek gaat naar de roze dolfijn en lekker kan uitrusten op een heerlijk strand!

 • Een veelzijdige en schitterende reis
 • Steden, eeuwenoude cultuur en uitbundige natuur
 • Eindigen op heerlijke standen
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 3 Bangkok
Dag 4 - 5 Kanchanaburi (River Kwai)
Dag 6 Ayutthaya
Dag 7 - 8 Sukhothai
Dag 9 - 10 Chiang Mai
Dag 11 Chiang Rai
Dag 12 Chiang Saen
Dag 13 Chiang Mai
Dag 14 - 15 Khanom Beach
Dag 16 - 18 Koh Samui
Dag 19 Vertrek Koh Samui

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 2.770 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 2.385 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Bangkok
Sawadee ka in Thailand!

Na aankomst op Bangkok International Airport worden jullie opgewacht en naar het hotel in het centrum van Bangkok gebracht. Hier kun je even bijkomen van de lange reis, wennen aan het klimaat en lekker relaxen aan het zwembad.

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is overweldigend voor jong en oud. Toeterende brommertjes, geurende eettentjes en skyscrapers die boven jullie uit torenen. Leuk om te bezoeken zijn de bekende trekpleisters zoals het Koninklijk Paleis, de tempel van de liggende Boeddha Wat Pho en tempelcomplex Wat Arun. De kinderen kijken vaak hun ogen uit naar al dat goud, de enorme beelden en felle bloemen in offertjes bij de tempels.

Overnachting in Bangkok, Nouvo City Hotel ***
Inclusief transfer

Dag 2 Bangkok
Ga op ontdekkingstocht

In Bangkok is meer dan genoeg te doen met kinderen. Zoals rondscheuren in een typisch Thaise tuktuk of met een longtailboot naar tempels en markten. Voor een leuk prijsje brengen ze jullie zo overal naar toe, kinderen zullen dit ook echt geweldig vinden. Zijn jullie gek op dieren? Er is een park waar je schildpadjes kunt voeren en een dierentuin doet het ook altijd goed. Vergeet niet de indrukwekkende tempels te bezoeken, sommige hebben echt supergrote Boeddha's. Zin in een verkoelend drankje? Er is een kleurrijk kindvriendelijk café waar je regenboog milkshakes kunt drinken! Doet het altijd goed.

Overnachting in Bangkok.
Inclusief ontbijt

Dag 3 Bangkok
Wat is dat leuk: fietsen door Bangkok!

Smeer je in, trek schouder bedekkende, koele kleding aan en stevige schoenen want vandaag gaan jullie Bangkok verkennen op de fiets. Met je kleuter achterop in het kinderzitje is dit goed te doen. Jullie gids kent de stad op zijn duimpje en kiest een route die veilig is. Zo ga je naar plekken waar weinig verkeer komt en fiets je naar Chinatown en lokale markten. Fietsend door Bangkok krijgen jullie en realistisch beeld van het dagelijks leven van de mensen die hier wonen. Na alle drukte in het centrum maken jullie de oversteek over de Chao Phraya rivier. Hier heerst meer rust en kom je minder hoge gebouwen tegen. Over smalle cementpaden fietsen jullie door het groenere gedeelte van Bangkok. Wat een andere wereld in dezelfde stad. Dan is het tijd om de fietsen te stallen en op een longtailboot te stappen. Met de verkoelende wind in de haren scheuren jullie over het water van Bangkok en zien weer hele andere dingen.

Overnachting in Bangkok.
Inclusief ontbijt en fietstocht

Dag 4 Bangkok - Kanchanaburi
Bezoek een drijvende markt én een treinmarkt

Een lange rit, met twee leuke stops onderweg: bij de treinmarkt én bij een drijvende markt. Eerst naar Mae Klong waar de marktkooplui bij gebrek aan plaats gewoon op de treinrails gaan zitten. Als de trein eraan komt halen ze alles snel weg zodat de trein erdoor kan. Niet heel veilig, maar gelukkig is de treinconducteur hieraan gewend en rijdt hij heel rustig. Door naar de bedrijvige drijvende markt van Damnoen Saduak. Stap in een bootje en vaar tussen de drijvende marktkraampjes door. Er wordt van alles verkocht. Welke fruit- en groentesoorten herken je?

Als laatste stop je vanmiddag bij het Hellfire Museum, waar verteld wordt wat er tijdens de bouw van de beruchte brug over de River Kwai allemaal is voorgevallen. Door naar de rivier waar een longtailboot klaar ligt om je naar jullie verblijf te brengen. Deze avond slaap je in een drijvend huisje van hout en bamboe dat op een vlot drijft op de River Kwai. Vanuit je eigen huisje spring je zo de rivier in. Waterpret gegarandeerd. 's Avonds zorgen olielampjes voor een sprookjesachtige sfeer.

Overnachting in Kanchanaburi, River Kwai Jungle Rafts **
Inclusief ontbijt, diner, privé-busje met chauffeur en excursies

Dag 5  Kanchanaburi
Duik in de poelen bij de Erawan watervallen

Plons 's ochtends vroeg in de rivier. Dat is pas lekker wakker worden. Daarna een ontbijtje, en dan weer op pad. Hou de zwemkleding aan, want jullie gaan naar de beroemde Erawan-watervallen. Hier ga je een wandeling maken. Bespreek met de gids hoe lang je wil wandelen. Er loopt een pad omhoog langs zeven niveaus met poelen waar je kunt zwemmen. Klim je helemaal naar boven? Het is een pittige klim, met als beloning een prachtige uitzicht. En ook helemaal bovenaan is een poeltje om af te koelen. Na de lunch kun je, met een beetje geluk, een klein stukje meerijden met de trein over de wereldberoemde Birma spoorlijn. Ook bezoek je de beroemde brug, de "Bridge on the River Kwai".

Overnachting in Kanchanaburi, Royal River Kwai ***
Inclusief ontbijt, lunch, privé-busje met chauffeur en excursies

Dag 6 Kanchanaburi - Ayutthaya
Bewonder tempels en paleizen in Koningsstad Ayutthaya

Vandaag reizen jullie van het groene bergachtige Kanchanaburi naar tempelstad Ayutthaya. Onderweg stoppen jullie nog bij de hoogste stoepa ter wereld, wel 127 meter hoog! Een stoepa is een boeddhistisch bouwwerk dat symbool staat voor Boeddha. Een mooie plek voor wat familiekiekjes. In Ayutthaya kijk je je ogen uit. Overal liggen eeuwenoude tempels en paleizen in deze 'heilige stad'. De boeddha's zijn hier enorm. Er is er zelfs een van 19 meter hoog. Dat is net zo hoog als een huis! Stap in een tuktuk of pak een fiets, er is genoeg te ontdekken in deze oude stad in Thailand.

Overnachting in Ayutthaya, Baan Thai House ***
Inclusief ontbijt en privé-busje met chauffeur

Dag 7 Ayutthaya - Sukhothai

In de ochtend worden jullie naar het treinstation van Ayutthaya gebracht voor een rit per trein naar naar Phitsanulok. Leg je koffers onder je stoel, neem plaats en zie het landschap buiten veranderen. Na ongeveer 4 uur wiebelen, rijdt de trein Phitsanulok binnen. Daar staat alweer een chauffeur op jullie te wachten, om jullie naar de koningsstad Sukothai te brengen.

Sukothai is een rustige stad met heel veel oude tempels en ruïnes. Alsof je duizend jaar terug in de tijd gaat in een tropische omgeving. Op de fiets kun je relaxt van tempel naar tempel trappen. En die tempels liggen vaak op Instawaardige plekken om de beste foto's te maken. Bezoek Wat Mahathat met de lotusvijver, wuivende palmbomen en een enorm Boeddhabeeld. Iets verder staat Wat Si Chum, waar één van de grootste Boeddhabeelden staat, verborgen tussen de muren van de tempel.

Overnachting in Sukhothai, Ruean Thai Hotel **
Inclusief ontbijt, transfers en treinreis

Dag 8 Sukhothai
Verken deze koningsstad per fiets

Vandaag hebben jullie alle tijd om de prachtige stad Sukhothai en de omgeving te verkennen. De mooi bewaard gebleven tempels liggen verspreid door het park. Huur ter plaatse een fiets, of boek vooraf een fietsexcursie via ons. Hou de camera bij de hand, want te midden van de vijvers en groene planten gelegen, zorgen de tempels voor schilderachtige plaatjes!

Overnachting in Sukothai.
Inclusief ontbijt

Dag 9 Sukothai - Chiang Mai
Ontmoet de Aziatische olifant

Jullie reizen verder naar het noorden, naar Chiang Mai. Het is een lange rit, met wat leuke stops op de route. De kids zullen zich daardoor niet snel vervelen. In het historische park Si Satchanalai bewonder je de Wat Chedi Chet Thaeo, een mausoleum voor de heersende families. En de Wat Chang Lom, een van de grootste en best bewaarde tempels in dit gebied. Door naar Lampang waar je een ritje met een paardenkar gaat maken. Superleuk! De kar brengt je naar het Birmese klooster, kleurrijke tempels en een uniek historisch teakhouten huis. Lampang is niet voor niets het centrum van de teakhout industrie. Als laatste stop je bij het Nationale olifantenziekenhuis. Hier sta je oog in oog met de vriendelijke Aziatische olifant.

Overnachting in Chiang Mai, Banthai Village Hotel ***
Inclusief ontbijt en privé-busje met chauffeur

Dag 10 Chiang Mai
Hét activiteitencentrum bij uitstek

Genoeg de doen, zien en beleven in en vanuit Chiang Mai. Slinger van boom naar boom met het zipline-avontuur, wandel of fiets door de stad. In en rondom de stad is van alles te zien en beleven. Ook hier zijn diverse tempels. De bekendste is hoog op een heuvel gelegen gouden tempel, de Wat Phratat Doi Suthep tempel. Deze is te bereiken via een kabelbaan (tegen betaling), maar nog leuker is via de 309 treden tellende 'slangentrap'. Het is even een klim, maar bij helder weer worden jullie bovenaan beloond met een prachtig uitzicht over Chiang Mai en omgeving. In en rondom de tempel gebeurt van alles: schoolkinderen dansen in het rond voor een extra zakcentje, pelgrims voeren hun rituelen uit en bezoekers genieten van een koud drankje met dit prachtige uitzicht. Verspreid door de stad zijn verschillende markten te vinden, het is vooral leuk om 's avonds langs de kraampjes te slenteren om alvast wat souvenirs voor thuis in te slaan. Afdingen mag!

Overnachting in Chiang Mai
Inclusief ontbijt

Dag 11 Chiang Mai - Chiang Rai
Op verkenning in de Gouden Driehoek

Vandaag begint jullie driedaagse tocht langs de Gouden Driehoek. In dit gebied leven veel bergstammen. De dames dragen kleurrijke, weelderig gedecoreerde kleding. Daar wil je je camera wel voor pakken. Het meest bekend zijn de langnekken. De vrouwen van deze bergstam dragen ringen rond hun nek vanaf hun zesde tot negende jaar. Hoe meer ringen ze hebben, hoe rijker ze zijn.

Jullie reizen naar Chiang Rai, de grootste stad van Noord-Thailand. Onderweg staan er weer een aantal stops op de planning. Eerste bij de Chiang Dao grotten. Verbaas je over het aantal Boeddha-beelden in de grotten. Na een wandeling stap je weer in het busje naar de volgende bestemming: Thaton. Vanuit dit dorp op de grens met Brima maak je een boottochtje over de rivier. Je rijdt verder langs weelderige begroeiing, akkers met rijst, theeplantages en bergen naar Chiang Rai.

Overnachting in Chiang Rai, Maryo Resort ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur en excursies

Dag 12 Chiang Rai - Chiang Saen

Vandaag bezoek je de prachtige botanische tuinen van Mae Fah Luang, deel van het koninklijke Doi Tung paleis. Daarna reizen jullie door naar het grensplaatsje Mae Sai, de meest noordelijk gelegen plaats in Thailand. De brug in Mae Sai verbindt Thailand met Myanmar en er is een levendige handel tussen de beide landen. Op de grote markt worden allerlei artikelen verkocht die geïmporteerd zijn uit China. Ook halfedelstenen worden hier verkocht; pas wel op voor namaak!

Via een weg met meer dan 700 bochten slinger je naar Chiang Saen. Op het uitzichtpunt zie je de rivieren de Ruan en de Mekong samenkomen, en je ziet in een oogopslag Myanmar en Laos liggen. Dit is de Gouden Driehoek, hét punt waar de drie landen Thailand, Myanmar en Laos elkaar ontmoeten. Als afsluiting van deze dag bezoek je het Opium Museum.

Overnachting in Chiang Saen, Serene Resort ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur en excursies

Dag 13 Chiang Saen - Chiang Mai
Varen over de Mekongrivier

Ochtendgymnastiek! Beklim 383 traptreden naar de top van een heuvel en word beloond met een weids uitzicht. Op de top staat ook een kleurrijke tempel, om te bewonderen. Terug naar beneden, naar de Mekongrivier. Daar stap je in een longtailboot voor een boottocht richting de Gouden driehoek. De boot meert af bij de tempelruïnes, ook het Ayutthaya van het noorden genoemd. Door naar de ietwat lugubere tempel Baan Dam, ook de zwarte tempel genoemd. Baan Dam is een landgoed met 40 zwarte huisjes. Elk huis is uniek en ontworpen voor het herbergen van schedels, dierenbotten, hoorns en dierenhuiden. Behalve de zwarte tempel bezoek je op de weg naar Chiang Mai de beroemde witte tempel en de minder bekende blauwe tempel.

Overnachting in Chiang Mai, Banthai Village Hotel ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur en excursies

Dag 14 Chiang Mai - Khanom Beach
Van de bergen naar het strand

Vandaag verlaat je het noorden, en reis je per vliegtuig naar Zuid-Thailand. Natuurlijk zijn de transfers naar de luchthaven van Chiang Mai en vanaf de luchthaven van Surat Thani naar Khanom Beach voor je geregeld.

Ongerepte zandstranden waar nog weinig andere reizigers komen worden steeds zeldzamer in Thailand. Toch zijn deze er nog, de stranden bij Khanom in het zuiden van Thailand bijvoorbeeld. Khanom Beach is een klein en rustig dorp met witte stranden met kokospalmen, omgeven door een bergachtig gebied.

Overnachting aan Khanom Beach, Racha Kiri Resort ****
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 15 Khanom Beach
Spot roze dolfijnen

Hou je camera bij de hand en je ogen goed open: het is tijd om roze dolfijnen te spotten! Deze zeldzame dieren gebruiken de wateren voor de kust van Khanom als broedplaats. Met een beetje geluk zie je ze vanaf de boot voorbij zwemmen. De boot stopt bij het kleine eiland Koh Nui York. Hier zie je een groot beeld van de Boeddhistische monnik Luang Por Tuad. Je luncht op een verlaten eilandje. Loop hier de heuvel op voor een weids uitzicht over het eiland.

Overnachting aan Khanom Beach.
Inclusief ontbijt

Dag 16 Khanom Beach - Koh Samui

Vandaag word je naar de pier in Surat Thani gebracht. Hier neem je de ferry naar het eiland Koh Samui, waar je ca. 2 uur later aanmeert. Van de pier op Koh Samui word je naar het resort gebracht.

Koh Samui is dé ultieme vakantiebestemming met haar kilometerslange kustlijn, zachte zandstranden en de heldere zee. Hier kun je met het hele gezin heerlijk luieren, lekker shoppen of even wat cultuur snuiven.

Overnachting op Koh Samui, Thai House Beach Resort ***
Inclusief ontbijt, transfers en ferry-overtocht

Dag 17 Koh Samui
Genieten van zon, zee en strand

Op Koh Samui is genoeg te doen tijdens een dag zonder planning, maar ook eromheen is het heel bijzonder. Ga bijvoorbeeld varen door het nationale park vol onbewoonde eilandjes. Doe jullie badkleding aan, neem een verrekijker mee en houd de camera bij de hand want tijdens een boottocht door het Ang Thong National Park wil je niets missen. Jullie kunnen gaan varen door het nationale park dat bestaat uit 42 eilandjes die nagenoeg allemaal onbewoond zijn. Spot verschillende soorten vogels, apen en met een beetje geluk spot je aan het eind van het jaar zelfs dolfijnen! Snorkelen bij de eilandjes is ook een aanrader met het kleurrijke koraal en de exotische vissen.

Overnachting op Koh Samui.
Inclusief ontbijt

Dag 18 Koh Samui

Jullie kunnen op Koh Samui heerlijk ontspannen op één van de stranden. Even geen zin in zand tussen jullie tenen? Dan is vandaag een goede dag om het eiland verder te ontdekken op eigen gelegenheid. Ga bijvoorbeeld naar de eyecatcher van Koh Samui; het 12 meter hoge- gouden boeddha standbeeld. Via een trap loop je naar het beeld toe, waar je ook een waanzinnig uitzicht hebt over de stranden en eilanden van de noordkant van Koh Samui. Enorm indrukwekkend! Er is ook een heel leuk vissersdorpje met houten huisjes en vele straatmuzikanten. Dit is erg leuk om doorheen te lopen.

Overnachtingen op Koh Samui.
Inclusief ontbijt

Dag 19 Vertrek Koh Samui

Vandaag is alweer de laatste dag van jullie reis aangebroken. Je wordt naar de luchthaven van Koh Samui gebracht. Daar eindigt deze reis.

Inclusief ontbijt en transfer

Vervoer

 • Privé-busje met chauffeur
 • Trein
 • Binnenlandse vlucht
 • Ferry
 • Transfers

Reisduur

 • 19 dagen/ 18 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Overige maaltijden zoals vermeld
 • Treinreis van Ayutthaya naar Phitsanulok
 • Binnenlandse vlucht Chiang Mai – Surat Thani
 • Beschreven excursies
 • Vermelde transfers
 • Ferry-overtocht naar Koh Samui
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Internationale retourvlucht naar en van Thailand
 • Eventuele verplichte diners bv op kerstavond (24 dec) of oudejaarsavond (31 dec) of lokale feestdagen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.