19-daagse reis Explore de hoogtepunten van Thailand

Deze rondreis laat je de hoogtepunten van Thailand zien. Van het bruisende Bangkok reis je naar de indrukwekkende River Kwai met zijn prachtige natuur. Vervolgens reis je naar het noorden om via Sukothai en Chiang Mai naar de Gouden Driehoek te gaan, het drielandenpunt maar dan in Thailand! Laat je op een bamboe vlot de rivier afglijden, ontdek mooie tempels en prachtige natuur en breng een bezoek aan de bergstammen. Vanuit het hoge noorden gaat de reis naar het zuiden, waar je op zoek gaat naar de roze dolfijn en lekker kan uitrusten op een heerlijk strand!

 • Een veelzijdige en schitterende reis
 • Ontdek mooie steden, eeuwenoude cultuur en prachtige natuur
 • Eindigen op heerlijke standen
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1-3 Bangkok
Dag 4 River Kwai
Dag 5 River Kwai
Dag 6-7 Ayutthaya
Dag 8 Sukhothai
Dag 9-10 Chiang Mai
Dag 11-13 Gouden driehoek
Dag 14-15 Khanom beach
Dag 16-18 Koh Samui
Dag 19 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 2095 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 1795 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Bangkok
Sawadee ka in Thailand! Na aankomst op Bangkok International Airport worden jullie opgewacht en naar het hotel in het centrum van Bangkok gebracht. Hier kun je even bijkomen van de lange reis, wennen aan het klimaat en lekker relaxen aan het zwembad.

Dag 2 Bangkok
Vandaag hebben jullie de tijd om deze leuke stad op eigen gelegenheid te gaan verkennen! Bezoek bijvoorbeeld het prachtige tempelcomplex Wat Phra Kaew en het Grand Palace, maak een boottochtje met een longtailboat over de rivier, struin over de vele marktjes die Bangkok rijk is of door Chinatown, en natuurlijk mag een ritje met de tuktuk niet ontbreken!

Dag 3 Bangkok
Vandaag ga je Bangkok per fiets verkennen. Deze fietstocht neemt je mee langs een uniek lokaal marktje, smalle steegjes en door gebieden in Bangkok die nauwelijks bezocht worden door toeristen. Je gaat per boot de Chao Phraya rivier over en vervolgt je toer door een groen landschap met fruitplantages en typische Thaise huizen. Luister naar de zingende vogels en een vriendelijk "hallo" van iedereen die je ontmoet. Geen auto's en dus geen files!

Dag 4 River Kwai
Vandaag moet je vroeg uit de veren, want jullie worden opgehaald om naar Kanchanaburi en de beroemde River Kwai te gaan. De eerste stop maak je bij de Mae Klong treinmarkt. Dit is een unieke markt die elke dag wordt gehouden op het spoor van het stadje Samut Songkhram, bijgenaamd Maeklong. Vlak voordat de trein in Maeklong aankomt, moeten de standhouders hun producten van het spoor halen en de luifels van de marktkramen terugtrekken. Zodra de trein weer vertrokken is wordt alles weer teruggezet. De Maeklong Railway Market begint al vroeg in de ochtend en duurt tot laat in de avond. Het is een kleurrijke markt waar vele versproducten en kleding worden aangeboden.
In de middag maak je een rit in de beruchte Birma Dodenspoorlijn, die over de gevaarlijk uitziende bruggen naar Kanchanaburi rijdt. Vanuit de trein heb je een prachtig uitzicht op het mooie landschap. Vooral het deel over de houten brugconstructie is spectaculair, zorg dat je je camera bij de hand hebt! Daarna ga je naar jullie bijzondere en avontuurlijke hotel, Dit hotel ligt namelijk midden in de natuur en bestaat uit tenten met airconditioning die omgeven zijn door spectaculaire jungle. Hier kun je lekker relaxen in een sprookjesachtige setting!

Dag 5  River Kwai
In de ochtend heb je lekker vrij. Je verblijft op een prachtige plek die je zelf heel goed kan verkennen of om gewoon lekker even te luieren. Lees een boekje onder de parasol, geniet van de mooie omgeving of laat je verwennen met een massage. De kinderen kunnen via wifi hun sociale contacten bijhouden. In de middag bezoek je de beroemde Bridge over The River Kwai, de oorlogsbegraafplaats waar vele slachtoffers van de tweede wereldoorlog liggen begraven waaronder 2800 Nederlanders en het indrukwekkende JEATH museum.

Dag 6 Ayutthaya
Vandaag worden jullie naar het Erawan National Park gebracht en kunnen jullie genieten van de prachtige Erawan watervallen in het gelijknamige nationale park. De Erawan watervallen hebben een verval over 7 niveaus en over een totale lengte van 1550 meter. Je kunt alle zeven niveaus lopend bereiken. De hogere niveaus vereisen wat creatief lopen maar de klim is meer dan de moeite waard. Er zijn diverse locaties waar je kunt zwemmen. In het park zijn ook diverse grotten met indrukwekkende en soms bizarre rotsformaties. Vergeet jullie zwemspullen niet, want jullie kunnen een frisse duik nemen in het water of proberen de top van de waterval te bereiken. Daarna reis je door naar Ayutthaya waar jullie overnachten.


Dag 7 Ayutthaya
Vandaag worden jullie meegenomen naar Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand. De stad kent veel historische tempels, ruïnes en Boeddhabeelden. Van de 14e tot de 18e eeuw was Ayutthaya de hoofdstad en het cultureel centrum van het centraal koninkrijk Thailand. In 1767 kwam daar een einde aan, doordat de Birmezen het land binnenvielen en de hoofdstad plunderden en vernielden. Vlak voor de ondergang ontvluchtte generaal Taksin de stad met zijn troepen, en wist centraal Thailand uiteindelijk in 1770 te heroveren. Nadat de koning overleed, kroonde Taksin zichzelf tot koning en stichtte hij een nieuwe hoofdstad: het vissersdorpje Thon Buri, dat later uitgroeide tot Bangkok. Het historische park in Ayutthaya is verkozen tot een UNESCO Wereld Erfgoed in 1994.In de middag reizen jullie per trein van Ayutthaya naar Phitsanulok en per minibusje door naar Sukhothai waar je overnacht.

Dag 8 Sukhothai
Vandaag verkennen jullie de oude historische stad Sukhothai wandelend en per fiets. Sukhothai werd gesticht in de 13e eeuw en was de eerste hoofdstad van Thailand (toen Siam). De grootse paleizen, tempels en monumenten van deze stad zijn gerestaureerd in het Historisch Park van Sukhothai, wat is uitgeroepen tot UNESCO Wereld Erfgoed. Dit moeten jullie dus gezien hebben! Jullie fietsen door deze doolhof van ruïnes, stadsmuren, meren en kanalen en al peddelend kunnen jullie genieten van deze indrukwekkende oude, historische stad. Kinderfietsen en zitjes zijn aanwezig. Je overnacht opnieuw in Sukhothai.

Dag 9 Chiang Mai
's Morgens gaat de reis weer verder van Sukhothai naar Lampang, het centrum van de noordelijke teak-industrie. De ommuurde tempel van Wat Phrathat Lampang Luang wordt gezien als de mooiste tempel in Thailand. ’s Middags bezoek aan het Elephant Conservation Center. Deze reusachtige dieren zullen laten zien wat zij in hun mars hebben en jullie zullen zullen van alles in het center gaan doen, zoals het baden en voeren van babyolifanten en jullie mogen helpen bij de verzorging in het ziekenhuis. Wat er precies te zien is hangt af van wat er op de dag zelf aan activiteiten zijn. Na dat jullie met olifanten geknuffeld hebben, gaan jullie naar een hotel in Chiang Mai.

Dag 10 Chiang Mai
Vandaag kun je zelf de stad gaan verkennen. Chiang Mai is een erg leuke plaats met tal van winkels en eetgelegenheden. Met een taxi of tuktuk kun je een bezoek brengen aan een van de vele tempels of nijverheidsfabriekjes. 's Avonds kun je je laten verleiden door de vele leuke en spotgoedkope souvenirs die je op de bekende nacht bazaar zult aantreffen. Een etentje in één van de vele leuke restaurants aan de rivier mag natuurlijk ook niet ontbreken!.

Dag 11 Gouden Driehoek
Vandaag begint jullie driedaagse tocht langs de Gouden Driehoek. Je bezoekt eerst een trainingskamp voor olifanten in het mooie gebied van Mae Taman, ten noorden van Chiang Mai. Hier worden deze reuzen getraind op te kunnen werken in de jungle. Daarna gaan jullie naar een kamp aan de rivier waar bamboe vlotten worden klaargemaakt. Je maakt een bamboe vlotvaart waarbij je de rivier afzakt. Vervolgens bezoek je de grotten van Chiang Dao, waar zich een uit Birma afkomstig prachtig Boeddhabeeld, gemaakt van wit marmer bevindt. Na de lunch ga je per pick-up truck naar het plaatsje Thaton. Onderweg kun je genieten van de schitterende natuur afgewisseld door rijstvelden en plantages.

Dag 12 Gouden Driehoek
Vandaag bezoek je de prachtige botanische tuinen van Mae Fah Luang, voormalig eigendom van de in 1995 overleden Princess Mother en deel van het koninklijke Doi Tung paleis. Daarna reizen jullie door naar het grensplaatsje Mae Sai, de meest noordelijk gelegen plaats in Thailand. De brug in Mae Sai verbindt Thailand met Myanmar en er is een levendige handel tussen de beide landen. Op de grote markt worden allerlei artikelen verkocht die geïmporteerd zijn uit China. Op de markt worden halfedelstenen verkocht; pas echter wel op voor namaak! Ook bezoek je het opium museum. Daarna reis je door naar de Gouden Driehoek, waar de drie landen Thailand, Myanmar en Laos elkaar ontmoeten. Jullie overnachten in een mooi hotel met uitzicht over de bergen van de Gouden Driehoek.

Dag 13 Gouden Driehoek
’s Morgens maak je een bootvaart over de Mekong rivier. Je reist verder door het prachtige berggebied en bezoekt onderweg het Baan Dam “black house” museum. Vandaag heb je ook een bijzondere ontmoeting met een aantal bergstammen, waaronder de beroemde langnekken. De vrouwen van deze bergstam dragen ringen rond hun nek vanaf hun zesde tot negende jaar. Hoe meer ringen ze hebben, hoe rijker ze zijn. Natuurlijk bezoek je ook de prachtige en beroemde witte tempel Wat Rong Khun van Chiang Rai. Daarna begint je terugreis naar Chiang Mai, maar onderweg stoppen jullie nog bij  de hotsprings even buiten het dorpje Mae Kachan.

Dag 14 Khanom beach
Tijd om het hoge noorden te verlaten! Vanuit Chiang Mai vliegen jullie naar Surat Thani in het zuiden, waar jullie worden opgehaald en met een privé minibusje naar je hotel in Khanom Beach worden gebracht. Daar kom je in de middag aan en dan kun je heerlijk bijkomen op het strand. De komende dagen verblijf je in een luxe resort, met een zwembad en aan een privé-strand.

Dag 15 Khanom beach
Je hebt een paar heerlijke vrije dagen in Khanom om te genieten van zon, zee en strand. Khanom staat bekend om de roze dolfijnen die hier te zien zijn, dus dat is zeker de moeite waard! Maar Khanom heeft meer te bieden, maak bijvoorbeeld een wandeling naar één van de grootste watervallen van zuid-Thailand, de Krung Ching. Tijdens deze pittige trekking door het nationale park Khao Luang hoor je de geluiden van de dieren, doen de grote bomen je versteld staan en zie je warmwaterbronnen onderweg.

Dag 16 Koh Samui
Vandaag word je per minibus opgehaald en naar de pier in Surat Thani gebracht. Hier neem je de ferry naar het eiland Koh Samui, waar je ca. 2 uur later aanmeert. Vanaf de aankomst pier stap je van boord en reis je naar je strandhotel.

Dag 17 - 18 Koh Samui
Deze dagen kan je gaan genieten en relaxen! Hoewel Koh Samui niet meer een stil bounty eiland is, maar inmiddels een gevestigde strandbestemming, is het een heerlijke plek om te luieren, zwemmen en bij te bruinen. Je kunt een leuke dagtocht maken naar het Marine Park Ang Tong of bijvoorbeeld een auto huren om het eiland te verkennen.
Het achterland is bijzonder groen. Overal zie je kokospalm en rubberplantages en slingeren de aapjes tussen de bomen. De Thai zijn het gewend, voor ons toch een apart gezicht! Huur een auto of bromfiets of pak de songthaew (kleurige share taxi pick-up met 2 houten banken in de laadbak) naar de watervallen van Na Muang en de boeddhistische tempel van Laem Saw. Wil je naar de shops en de drukte dan zit je per taxi in 10 minuutjes op de stranden van Chaweng en Lamai.

Dag 19 Vertrek Bangkok
Vandaag is alweer de laatste dag van jullie reis aangebroken. Een minibusje brengt jullie naar Samui airport voor jullie vlucht naar Bangkok. Je arriveert ruim op tijd op Bangkok Airport om in te checken voor je vlucht naar huis.

Vervoer

 • Privé vervoer met airco minibus/auto
 • Trein
 • Vliegtuig
 • Ferry

Reisduur

 • 19 dagen/ 18 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Overige maaltijden zoals vermeld
 • Treinreis van Ayutthaya naar Phitsanulok
 • Twee binnenlandse vluchten: Chiang Mai – Surat Thani en Koh Samui – Bangkok
 • Alle excursies zoals vermeld met Engelstalige gids
 • Alle transfers
 • Ferrytickets naar Koh Samui
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Internationale retourvlucht naar en van Thailand
 • Eventuele verplichte diners bv op kerstavond (24 dec) of oudejaarsavond (31 dec) of lokale feestdagen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.