19-daagse rondreis Explore Bali, Lombok en de Gili’s

Deze mooie rondreis brengt jullie niet alleen naar de mooiste plekjes op Bali, maar ook naar Lombok en de Gili eilanden! Na een ontdekkingstocht op Bali, waarbij je gaat fietsen in de rijstvelden en prachtige tempels bezoekt, pakken jullie de boot naar de paradijselijke Gili eilanden. Geniet hier van de witte zandstranden en kristalheldere zee, perfect voor snorkelen en duiken. Na een paar relaxende dagen op dit kleine paradijsje vertrek je naar het nog ongerepte Lombok. Wandel door de rijst- en tabaksvelden en geniet van een prachtig uitzicht op een vulkaan. Let op dat op Lombok geadviseerd wordt om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen malaria. Mocht je hier niet voor willen kiezen, dan kunnen wij een op maat gemaakte drieweekse reis op het malariavrije Bali en Gili Air samenstellen.

 • Drie eilanden in één rondreis
 • Leuke activiteiten en fijne stranden
 • Mooie authentieke accommodaties met zwembad
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 4 Sanur
Dag 5 - 6 Munduk
Dag 7 - 8 Lovina
Dag 9 - 12 Ubud
Dag 13 - 15 Gili eilanden
Dag 16 - 18 Lombok
Dag 19 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.485 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 1.220 per persoon
 • Reissom landarrangement gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Kleurrijke bootjes op het strand van BaliDag 1 Sanur

Jullie worden van de luchthaven opgehaald en naar het hotel in Sanur gebracht (transfer).

Sanur is een fijne strandbestemming in het zuidwesten van Bali. Het strand (kleur van ons Noordzeestrand) is lekker breed en de zeebodem loopt geleidelijk af. De branding ligt ver in zee, waardoor er geen hoge golven aan het strand zijn. Dit langgerekte dorp heeft veel restaurantjes en souvenirshops maar ook genoeg lokale warungs en winkeltjes. Ook is er een lokale markt waar het altijd even leuk is om rond te neuzen.

Overnachting in Sanur, Sri Phala Resort & Villa ***
Inclusief ontbijt

Er zijn veel aapjes bij de Uluwatu tempel op Bali in IndonesieDag 2 Sanur

Jullie kunnen natuurlijk gaan genieten van de zon, zee en het strand. Hebben jullie meer zin om pad te gaan? Dan hebben wij een aantal tips voor jullie:

Tanah Lot Tempel
Deze tempel ligt in de branding van de Indische Oceaan en levert hele mooie foto's op, vooral als de zon op de achtergrond in de zee zakt.
Uluwatu Tempel
Deze tempel bezoek je echt voor het uitzicht. De zonsondergang is hier geweldig om te zien. Als de zon in de zee is gezakt, wordt de Kecakdans (apendans) gedanst door de locals met kleurrijke kostuums en vuur. Ook erg leuk zijn de apen die hier rondlopen.
Nusa Lembongan
Ten zuidoosten van Bali ligt het mooie eiland Nusa Lembongan. Als jullie willen kunnen jullie een dagtocht per grote catamaran maken naar dit eiland. Maak bijvoorbeeld een eilandtocht, een boottocht langs de mangrove, een tocht met een glazen bodemboot of ga heerlijk snorkelen.

Overnachting in Sanur.
Inclusief ontbijt

Het Sri Phala hotel in Sanur op Bali, IndonesieDag 3 t/m 4 Sanur

Deze dagen zijn ter vrije besteding.
Overnachtingen in Sanur.

Inclusief ontbijt

Kinderen in de tuin van het tempelcomplex bij Bedugul op Bali, IndonesieDag 5 Sanur - Munduk

Jullie maken gebruik van een minibusje met chauffeur. Zo kunnen jullie gaan en staan waar jullie willen. Willen jullie een excursie gaan maken? De chauffeur neemt jullie mee.
Naar het mooie Munduk aan de noordkust vandaag. Een imponerende dagtocht ‘recht omhoog’ naar het noorden van Bali. De tocht voert grotendeels door de hoge bergen. Je passeert vele typisch Balinese dorpen. Neem eens de moeite om van de weg af te gaan, een zijweg te nemen en een afgelegen dorp te bezoeken. Hier kun je bij een hotel langs de weg, met uitzicht op prachtige rijstterrassen, even wat drinken of lunchen. Door naar het Bratanmeer, naar Bedugul. Het serene meer vult de oude krater van de niet meer actieve vulkaan Gunung Catur (meer dan 2000 meter hoog), die boven het meer uittorent. Het koele Bedugul ligt op 1200 meter hoogte. Op een kleine landtong staat het half hindoeïstische / half boeddhistische tempelcomplex Ulun Danu met een meru-toren van 7 lagen. Een andere elegante tempel heeft maar liefst 11 daken en is gewijd aan Visjnu. Je vervolgt je tocht, bij het Buyanmeer neemt je chauffeur de afslag naar het westen, de bergen in, naar het gebied Munduk. Je bent circa 5 uur onderweg. Een omweg, maar wel prachtig: vanaf het zuiden niet ‘recht omhoog’, maar een stukje westwaarts en dan naar boven, tot aan de Luhur Batukau-tempel. Daar rijd je via een prachtig gebied, dat wordt gedomineerd door rijstterrassen, er kunnen alleen kleine voertuigen rijden. En dan kom je ook weer uit in Pacung. Het wordt de Jatiluwih-route genoemd, je bent ongeveer 1,5 uur langer onderweg.
Vandaag gaan jullie afscheid nemen van jullie eigen busje met chauffeur.
Er is een plek op Bali waar je even geen klamme handen en zweetdruppels op je hoofd hebt. Dat is in de bergen van het district Munduk. Het is hier heerlijk koel en er groeit van alles zoals koffie, cacao, kruidnagel en tabak. Een grappig gezicht zijn de blauwe hortensia's en rode kerststerren die in Munduk worden gekweekt. Die vallen wel op tussen al het groen.

Overnachting in Munduk, Puri Lumbung Cottages ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Lopen door de rijstvelden van Munduk met de kinderenDag 6 Munduk

Het Munduk-gebied is heerlijk rustig en de kans dat je andere toeristen tegenkomt is klein. Vooral de wilde natuur (dichte bossen tegen de berghellingen aan) is toch wel heel spannend. Wandel vandaag met een gids van jullie hotel door de jungle de berg af, je komt dan aan bij één van de tweelingmeren. Stap hier in een houten bootje en peddel over het koele water. Jullie eigen chauffeur staat jullie op te wachten, je hoeft de klim naar boven dus niet meer te maken.

Overnachting in Munduk.
Inclusief ontbijt

Kinderen bij de Gitgit-waterval op Bali, IndonesieDag 7 Munduk - Lovina

Jullie regelen zelf een taxi (is makkelijk: bij de receptie is men jullie graag van dienst en ze verdienen er ook nog wat aan). Natuurlijk kunnen wij ook de transfer voor jullie regelen, maar onze chauffeur moet helemaal uit Denpasar komen (en weer terug), dit is een dure optie Jullie rijden het eerste stuk langs het mooie Bayunmeer. Jullie rijden via de Gitgit-waterval (zeker even gaan kijken) tot aan Singaraja aan de noordkust. En dan nog een half uurtje langs de kust naar Lovina. De reistijd is circa 1.5 uur.
Lovina is dé plek op Bali om dolfijnen te spotten. Met een bootje ga je met zonsopgang de zee op en zie je de dolfijnen van heel dichtbij. Het is wel zo dat jullie niet de enigen zijn die gaan. Het is behoorlijk toeristisch.
Zijn de kinderen echte waterratten? De zee is hier heerlijk rustig en dus ideaal voor kinderen en beginnende snorkelaars. Verder staat Lovina bekend om de zwarte lavastranden en traditionele vissersbootjes. Ook kunnen jullie een lokale houten boot huren om wat verder op zee te gaan snorkelen.

Overnachting in Lovina, Aneka Lovina Hotel ***
Inclusief ontbijt

Dolfijnen spotten in Lovina BaliDag 8 Lovina

Vrije dag in Lovina.

Overnachting in Lovina.
Inclusief ontbijt

Dag 9 Lovina - Ubud

Jullie maken gebruik van een minibusje met chauffeur. Zo kunnen jullie gaan en staan waar jullie willen. Willen jullie een excursie gaan maken? De chauffeur neemt jullie mee.
Vanaf Lovina rijdt jullie chauffeur oostwaarts tot aan Kubutambahan. Daar slaat hij af, de bergen in. Jullie rijden naar het vulkanische en hooggelegen (daardoor koele) Baturmeer. Het meer is zo’n 7½ km. lang en op zijn breedste punt 2½ km. breed. Leuk om hier te lunchen, met uitzicht op de vulkaanberg en het meer. En dan naar de moedertempel, de prachtige Besakih, gebouwd op de helling van de heilige Gunung (berg) Agung. De kans is groot dat er offerfeesten zijn vanwege de vele goden, districten en Oudbalinese clans, die hier vertegenwoordigd zijn. Door naar het Ubud. Deze dagtocht, als jullie alle suggesties volgen, duurt zo rond de 7 uur.
Vandaag gaan jullie afscheid nemen van jullie eigen busje met chauffeur.

Ubud is zo'n stadje waar voor iedereen uit het gezin wat te doen is, het maakt niet uit hoe oud je bent. Het is een artistiek plaatsje met veel galerieën en kunstwinkeltjes (hoewel niet alles kunst is). Ook is er een enorme souvenirsmarkt.
Restaurants zijn er in overvloed. Door de lokale bevolking worden vaak (tempel)festivals georganiseerd. Grote kans dat jullie hier iets van meemaken.

Overnachting in Ubud,Alam Sari Hotel ***
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Bezoek een plantage op Bali en zie hoe alle kruiden groeien, IndonesieDag 10 Ubud

Fietstocht vanaf Kintamani naar Ubud
Fietsen vanaf noordelijk Bali naar Ubud. Dit is nu echt een heel leuke fietstocht: niet zwaar, want jullie fietsen grotendeels bergafwaarts: veel genieten en weinig trappen. 's Morgens vroeg worden jullie naar het startpunt, bij Mount Batur, gebracht. Vanaf de top kijken jullie uit over de groene vallei en de donkere flanken van de vulkaan.
Tijdens de fietstocht maken jullie kennis met de Balinese cultuur en tradities. Jullie komen langs prachtige valleien, Balinese dorpjes, oude tempels en natuurlijk de groene rijstvelden. Met de fiets kom je op plekjes waar je normaal niet zo snel komt. De gids kent de weg, jullie hoeven hem alleen maar te volgen. Na de fietstocht brengt een transfer jullie terug naar het hotel.
Inclusief lunch, transfers, huur mountainbike, veiligheidsmateriaal en Engelssprekende begeleiding tijdens fietstocht.
Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, fietsexcursie

Woon zeker een van de Balinese dansen bij als je op Bali bent, IndonesieDag 11 Ubud

Wat kun je allemaal gaan doen met je gezin? Hebben jullie zin in wat actiefs? Ga dan raften over een van de snelle rivieren in de omgeving. Spanning en sensatie gegarandeerd!
Blijven jullie liever op het droge? Maak dan gezellig een fietstour door de rijstvelden. Jullie fietsen door dorpjes, langs scholen en tempels en de gids vertelt jullie enthousiast over het Balinese leven.
In wie van jullie schuilt de beste kok? Kom erachter tijdens een kookcursus. Eerst gaan jullie naar de ochtendmarkt in het centrum van Ubud om alle ingrediënten voor de zelfgemaakte lunch te verzamelen. Alles van het lijstje afgevinkt? Dan worden jullie teruggebracht naar het huis van Wayan en Puspa. Wayan legt jullie uit hoe de rijst wordt geoogst en vertelt meer over zijn familie. Daarna gaan jullie samen met Puspa en de rest van de groep aan de slag om de lunch klaar te maken. Balinese saté, soep en gado gado staan op het menu. En hadden we al verteld dat jullie daarna álles op mogen eten? Selamat makan!

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijt

Kinderen bij de tempels van UbudDag 12 Ubud

Deze dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijt

Met paard en wagen op de Gili'sDag 13 Ubud – Padangbai - Gili Air

Jullie worden door de bootmaatschappij opgehaald en naar de haven gebracht (transfer).
Jullie gaan aan boord van de Blue Water Express, dit is een snelle catamaran, die één keer per dag van Bali naar Gili Air en Lombok vaart. De overtocht kan nogal ruw zijn: bij wat hogere golfslag bonkt de boot op de golven (regels van de bootmaatschappijen: niet geschikt voor zwangere vrouwen en voor mensen met hart- en rugproblemen). De catamaran doet er ongeveer 2 uur over van Padangbai naar Gili Air. Aankomst in de haven van Gili Air.
Op Gili Air zijn geen auto's toegestaan, jullie gaan dus per paard en wagen (cidomo) naar jullie hotel. Dit regelen jullie ter plekke heel gemakkelijk zelf. De paarden staan al klaar als jullie met de boot aankomen.
Gili Air vormt samen met Gili Meno en Gili Trawangan de noordelijke Gili-eilanden. Alle drie de eilanden hebben prachtige, witte zandstranden en een geweldige onderwaterwereld. Gili Air ligt het meest dicht tegen de kust van Lombok en is daardoor ook het dichtst bevolkt, desondanks heerst er een heerlijk rustige eilandsfeer. Op het eiland is geen zoet water. De meeste zwembaden zijn gevuld met zout water, maar sommige hotels gebruiken aangevoerd zoet water.

Overnachting op Gili Air, Oceans 5 Dive Resort **
Inclusief ontbijt, transfer, bootovertocht

Mooie verlaten stranden op Gili Air bij Lombok, IndonesieDag 14 t/m 15 Gili Air

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Overnachting in Gili Air.
Inclusief ontbijt

Het Holiday Resort in Senggigi op Lombok, IndonesieDag 16 Gili Air - Senggigi

Vandaag gaan jullie weer terug naar de haven van Gili Air, opnieuw per paard en wagen (cidomo). Het hotel regelt dit graag voor jullie.
Jullie varen met een lokale boot naar het 'vasteland' van Lombok.
Jullie worden bij de haven in Bangsal opgehaald en naar het hotel in Senggigi gebracht.
Aan de westkust van Lombok ligt het plaatsje Senggigi. Prachtige witte stranden, palmbomen en een gezellig druk centrum. Er is hier genoeg keus aan restaurants, bars en winkels. De meeste hotels liggen aan het strand waar het heerlijk vertoeven is. Op zoek naar wat meer rust? Neem dan een taxi naar het strand bij Mangsit of Klui, net ten noorden van Senggigi. Vlakbij Senggigi staat de Batu Bolong tempel, gelegen aan de zee. De zonsondergang vanaf deze hindoeïstische tempel is prachtig.

Overnachting in Senggigi, Holiday Resort, 3,5*
Inclusief ontbijt, bootovertocht, transfer

Kinderen langs de weg op Lombok, IndonesieDag 17 Senggigi

Er is van alles te zien en beleven in de omgeving van Senggigi. Reserveer een excursie via onze agent op Lombok of via één van de vele lokale agenten in het centrum van Senggigi. Bezoek bijvoorbeeld de idyllische Gili-eilanden voor de kust. Denk aan witte stranden, wuivende palmbomen, kleurrijke vissen en schildpadden. De perfecte plek om te gaan snorkelen.
Maar ook een tochtje over Lombok is een aanrader. Iets ten zuiden van Senggigi ligt Cakranegara waar u een bezoek kunt brengen aan het Mayura Waterpaleis. Hier woonde vroeger een Balinese koning. Het is tegenwoordig een enorm park met een prachtige vijver vol met lotussen. Aan de overkant van Mayura ligt de grootste en één van de meest indrukwekkende tempels van Lombok, Pura Meru. Verder het binnenland in ligt het authentieke Sasakdorp Batu Kumbung. Maak hier kennis met de originele bewoners van Lombok en hun gebruiken. Even verderop staat het Narmada-paleis, waar vroeger een Balinese koning woonde. Het paleis is omringd door prachtige tuinen, fonteinen en tempels. In Lingsar staat middenin de rijstvelden een bijzonder tempelcomplex, gebouwd voor dezelfde koning. Vergeet niet om vandaag een sarong mee te nemen om de schouders en knieën te bedekken. U leest het al, er zijn op Lombok genoeg plekken om cultuur op te snuiven. Er is gelukkig ook voldoende tijd voor het bouwen van zandkastelen op het strand of een duik in het zwembad bij uw hotel.

Fietsen op Lombok, IndonesieDag 18 Senggigi

Deze dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Senggigi.
Inclusief ontbijt

Dag 19 Vertrek Senggigi

Jullie worden bij het hotel in Senggigi opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

Inclusief ontbijt, transfer

Vervoer

 • Transfers met auto/minibus met chauffeur

Reisduur

 • 19 dagen / 18 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Transfers met auto/minibus en chauffeur
 • Excursies zoals aangegeven
 • Bootovertocht Bali - Gili - Lombok
 • Binnenlandse vlucht Lombok - Bali
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Entreegelden tijdens 'on the way' tours
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.