19-daagse rondreis Vulkanen, sawa’s en stranden

Java en Bali in bijna drie weken tijd. Van sultanpaleizen naar rokende vulkanen. En van lavastranden naar rijstvelden. Dit is Java en Bali op een klassieke manier. Voor gezinnen die veel willen zien en samen herinneringen willen maken.

 • Bezoek een rokende vulkaan
 • Met de trein over het platteland
 • Snorkelen met kleurrijke vissen
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Borobudur
Dag 2 Borobudur
Dag 3 - 4 Jogyakarta
Dag 5 - 6 Malang
Dag 7 Bromo
Dag 8 - 9 Kalibaru
Dag 10 - 11 Pemuteran
Dag 12 Lovina
Dag 13 - 15 Ubud
Dag 16 - 19 Sanur
Dag 19 Vertrek Sanur

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.530 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 1.255 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Laat je vervoeren door paard en wagen bij de Borobudur op Java IndonesieDag 1 Jogyakarta - Borobudur

Vanaf de luchthaven van Jogyakarta worden jullie naar het hotel in de omgeving van de Borobudur gebracht. De komende dagen maken jullie gebruik van een minibus met chauffeur, dé manier om Java te ontdekken op jullie eigen tempo.

De boeddhistische tempel de Borobudur ligt middenin een groen landelijk gebied, waar in de dorpen nog veel houten huizen zijn. Een heerlijke plek om even tot rust te komen. Op de fiets kunnen jullie de omgeving op je gemak ontdekken en daarna is het lekker afkoelen in het zwembad.

Overnachting in de omgeving van de Borobudur, Saraswati hotel ****
Inclusief privébusje met chauffeur

Bezoek de Borobudur 's morgens vroeg, Java, IndonesieDag 2 Borobudur
Vroeg in de ochtend naar de grote tempel

Vandaag gaan jullie naar de Borobudur. Het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld. Bovenop staan de grote stupa's; de tekeningen, gegraveerd in de muren, vertellen het verhaal van Boeddha die zo'n 2500 jaar geleden leefde.

Overnachting in de omgeving van Borobudur.
Inclusief privébusje met chauffeur en bezoek aan de Borobudur

Het mooie waterpaleis waar de sultan met zijn 99 vrouwen woonde in JogyakartaDag 3 Borobudur - Jogyakarta

Vandaag rijden jullie verder richting Jogyakarta. Je kunt kiezen voor de snelle route (ongeveer 1,5 uur), maar ook voor de "omweg" waarbij jullie onderweg van alles tegenkomen.
Vlakbij de Borobudur ligt bijvoorbeeld de Candi Mendu-tempel, een kleinere Boeddhistische tempel met drie grote boeddha's. Een bezoek aan de Merapi vulkaan mag eigenlijk niet ontbreken als jullie onderweg zijn naar Jogyakarta. Over een smal weggetje en door het groene landschap rijden jullie naar de helling waarover ooit hete lava stroomde. Een volgende stop kan de Prambanan tempel zijn. Deze tempel is Hindoeïstisch en is gebouwd om de goden Shiva, Vishnu en Brahma te eren. Daarna naar Jogyakarta, het hart van Java.

Jogyakarta is zo'n leuke stad! Stap met elkaar in en becak (fietstaxi) en maak kennis met de gezellige drukte van de stad. Van het paleis van de sultan tot aan de kleurrijke en geurige markten, het is één groot avontuur! De kraton, het paleis van de sultan, is zeker een must om te bezoeken als je in Jogyakarta bent. Ook de Jalan Malioboro, dé winkelstraat van Jogya, is absoluut de moeite waard. In de avond is er in de buurt van Jogyakarta een wel heel bijzondere plek om te dineren!

Overnachting in Jogyakarta, The Phoenix ****
Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Slapende becakbestuurder, wachtend op zijn ritje door de stad in JogyakartaDag 4 Jogyakarta
Batik, zilver en de Jalan Malioboro

Ga op verkenningstocht door de stad en ga bijvoorbeeld naar de batik- en zilverateliers. Of struin door de tuinen van het waterpaleis Taman Sari, waar vroegere sultans baadden. Net als veel andere plekken op Java heeft ook Jogyakarta koloniale gebouwen. Laat jullie met de becak afzetten bij een bekend fort en kom van alles te weten over de rol van Jogyakarta bij de onafhankelijkheid.
Natuurlijk kunnen jullie vandaag ook nog even lekker gaan shoppen op de Jalan Malioboro. Je chauffeur brengt je wel en wacht op jullie. Of: neem gezellig een becak en kijk onderweg nog wat rond.

Overnachting in Jogyakarta.
Inclusief ontbijt en privébusje met chauffeur

Samen met de trein richting Malang op Java, IndonesieDag 5 Jogyakarta - Malang

Jullie worden bij het hotel in Jogyakarta opgehaald en naar het treinstation gebracht. In ongeveer 4 uur reizen jullie vandaag per trein (in de zogenaamde "eksekutif"-klasse) van Jogyakarta naar Jombang, ten noorden van Malang. Even na het middaguur komt de trein aan in Jombang. De chauffeur wacht jullie hier op. Even de benen strekken, fijn in een lokaal restaurant wat eten en dan: naar Malang.

In de stad Malang en ook in de omgeving is genoeg te doen! De stad is omringd door vulkanen en is door de hogere ligging wat koeler. Het is erg leuk om een wandeling door de stad maken of kies voor de becak. In Malang zijn nog veel huizen en gebouwen uit de koloniale tijd te vinden. Het is ook erg leuk om een bezoekje te brengen aan Rainbow Village. De huizen in deze wijk zijn in alle kleuren van de regenboog geschilderd.

Overnachting in Malang, Harris hotel ****
Inclusief ontbijt, transfer, treinreis

Midden in het centrum van Malang vind je de bekende kerk, Java, IndonesieDag 6 Malang
Verken de stad

Nog een hele dag Malang. Jullie hebben het busje met chauffeur tot je beschikking dus je kunt kiezen wat je gaat doen. Gisteren kwamen jullie ergens in de middag aan, jullie hebben vast nog niet alles gezien wat we in de informatie over Malang beschreven hebben. En daar heb je vandaag alle tijd voor.

Overnachting in Malang.
Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Top van de Bromo vulkaanDag 7 Malang - Bromo

De dag kunnen jullie ontspannen beginnen, want pas in de middag reizen jullie door naar de Bromo. Jullie hoeven pas tegen zonsondergang bij het hotel te zijn. Het gaat bij de Bromo om het nachtelijke avontuur en dat is een kort nachtje meer dan waard.

De Bromo-vulkaan is één van de bekendste vulkanen van Indonesië. Het is een hoop smeulende sintel en as, die om de paar jaar uitbarst. Dit is misschien wel het meest indrukwekkende vulkanische landschap ter wereld. De Bromo beklimmen is een echte must als jullie er zijn. Dit zal veel indruk maken op jullie allemaal als jullie eenmaal boven zijn!

Overnachting op de Bromo vulkaan, Lava View **
Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Kalibaru Cottages in Kalibaru op Java, IndonesieDag 8 Bromo - Kalibaru

Een rokende vulkaan bij zonsopgang: dát is de Bromo-vulkaan. Een must-do tijdens jullie Java reis. De chauffeur van de jeep (niet jullie eigen busje) haalt jullie al rond 4 uur 's nachts op en brengt jullie eerst naar het uitkijkpunt voor de zonsopgang. Als de zon op is gekomen, rijden jullie naar de voet van de vulkaan. Hier beklimmen jullie de hoge trap naar de kraterrand. Na deze trip staat het ontbijt in het hotel klaar.
Daarna stappen jullie in jullie eigen busje voor een lange rit van zo'n 6 uur naar Kalibaru. Even je ogen dicht is heel begrijpelijk, hoor. Maar er is onderweg ook veel te zien.

In Kalibaru zijn veel plantages. Vooral specerijenplantages vind je hier volop. Hier worden peper, vanille, kruidnagel, kaneel en nootmuskaat verbouwd.
De koffie groeit er aan struiken, rubber druppelt er uit boomstammen en cacao (zo groot als een appel) groeit er aan bomen. Zo leuk om te zien!

Overnachting Kalibaru, Kalibaru Cottages ***
Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur, Bromotocht

Samen met de kinderen de plantage van Ibu Hartik ontdekken bij Kalibaru, Java, IndonesieDag 9 Kalibaru
Hoe groeit koffie, vanille of kruidnagel?

Een extra dag op het platteland, er is genoeg te doen! Op een kleinschalige plantage kun je een leuke tour maken. Hier leren jullie hoe specerijen verbouwd worden. Proeven mag! Of doe als de locals en maak een ritje met paard en wagen door het dorp, langs, de rijstvelden en stap ook zeker even uit bij de markt. Ook leuk is een tocht maken met een lorrie (treintje). Het treintje vertrekt vanuit Kalibaru en rijdt naar Garahan. Grappig om te weten is dat de trein door een tunnel rijdt die ooit nog door de Nederlanders is aangelegd.

Overnachting in Kalibaru.
Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Een klein half uurtje varen van Java naar Bali met de ferry, IndonesieDag 10 Kalibaru - Pemuteran

Vanuit jullie hotel in Kalibaru rijden jullie vandaag in ongeveer 2 uur naar de havenplaats Ketapang, waar de boot naar Bali vertrekt. Samen met jullie busje gaan jullie vervolgens met de ferry naar Bali. Vanaf de haven van Gilimanuk rijden jullie inaar jullie eerste bestemming op Bali, namelijk het noordelijke Pemuteran. De chauffeur neemt vandaag afscheid van jullie.

Pemuteran is dé plek als graag snorkelen of duiken, want dat kan hier beter dan waar dan ook op Bali. De meeste accommodaties liggen aan het smalle, zwarte lava-strand en voor de kust is een kunstmatig rif aangelegd. Ook zeeschildpadden voelen zich thuis rondom Pemuteran. Er is een project opgezet om deze prachtige dieren te beschermen. De eieren worden van de locals gekocht en vervolgens in de kwekerij uitgebroed. Helpen jullie bij het uitzeten van de kleine zeeschildpadjes?

Overnachting in Pemuteran, Adi Assri hotel ****
Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur, ferry

Verblijf in Pemuteran in Adi Assri Resort en ga snorkelen bij Menjangan, BaliDag 11 Pemuteran
Vandaag snorkelen bij Menjangan

Als jullie gisteren bij aankomst in het hotel een duik- of snorkeltrip hebben geboekt, gaan jullie vandaag vroeg op pad naar het eiland Menjangan. Het rif bestaat uit prachtige koralen, die de meest kleurrijke vissen aantrekken. In de middag is er nog tijd om de omgeving te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar een dorpje dichtbij en kom alles te weten over de mais- en druiventeelt, de winning van zeezout en de visvangst.

Overnachting in Pemuteran.
Inclusief ontbijt

's Morgensvroeg voor de kust van Lovina zie je grote scholen dolfijnen langs je boot zwemmen, Bali, IndonesieDag 12 Pemuteran - Lovina

In de ochtend is er voldoende tijd om nog te gaan snorkelen of duiken. Daarna rijden jullie van Pemuteran naar Lovina. Het makkelijkste is om zelf een taxi te regelen via het hotel. Een transfer via ons kan ook maar dat is vrij duur omdat de chauffeur helemaal uit Denpasar moet komen.

Lovina is dé plek op Bali om dolfijnen te spotten. Met een bootje ga je met zonsopgang de zee op en zie je de dolfijnen van heel dichtbij. Het is wel zo dat jullie niet de enigen zijn die gaan. Het is behoorlijk toeristisch. De boot reserveren jullie bij aankomst in het hotel zelf bij het receptie voor de volgende dag.

Overnachting in Lovina, Aneka Resort ***
Inclusief ontbijt

Vriendelijke kindjes op Bali lachen je toe, IndonesieDag 13 Lovina - Ubud
's Morgens vroeg dolfijnen spotten

Vandaag maken jullie gebruik van een minibusje met chauffeur. Zo kunnen jullie gaan en staan waar jullie willen. Op naar Ubud vandaag! Maar niet zonder wat leuke stops. Ga zwemmen onder de 35 meter hoge Gitgit waterval in het regenwoud. Is er tijd en zin over? Dan kunnen jullie gaan slingeren als apen tussen de bomen bij het Treetop Adventure Park. Natuurlijk stoppen jullie bij het mooie Bratanmeer met de prachtige Bedugul-tempel. Praktisch elke dag zijn hier offerfeesten, heel bijzonder. En vergeet niet de leuke foto te delen met #ikkomvanverre!
Jullie chauffeur neemt vandaag afscheid van jullie.

Ubud is zo'n stadje waar voor iedereen uit het gezin wat te doen is, het maakt niet uit hoe oud je bent. Het is een artistiek plaatsje met veel galerieën en kunstwinkeltjes (hoewel niet alles kunst is). Ook is er een enorme souvenirs markt. In de avond gezellig wat eten of drinken? Restaurants zijn er in overvloed!

Overnachting in Ubud, Ubud Wana ***
Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Raften op een van de rivieren in de omgeving van Ubud op Bali, IndonesieDag 14 Ubud

Wat kun je allemaal gaan doen met je gezin? Hebben jullie zin in wat actiefs? Ga dan raften over een van de snelle rivieren in de omgeving. Spanning en sensatie gegarandeerd! Blijven jullie liever op het droge? Maak dan gezellig een fietstour door de rijstvelden. Jullie fietsen door dorpjes, langs scholen en tempels en de gids vertelt jullie enthousiast over het Balinese leven. In wie van jullie schuilt de beste kok? Kom erachter tijdens een kookcursus. Maar niet voordat jullie alle ingrediënten hebben verzameld op de lokale ochtendmarkt. Selamat makan!

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijt

Op Bali met de kinderen fietsen, IndonesieDag 15 Ubud
Fietsen of wandelen of misschien wel naar de vlindertuin

In Ubud is ontzettend veel te doen voor jong en oud! Maak bijvoorbeeld een fietstocht of een wandeling door de rijstvelden. Gaan jullie liever op zoek naar dieren? Breng dan een bezoek aan de vlindertuin, het vogelpark of Monkey Forest. Het wordt nog lastig om te kiezen!

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijt

Kleurrijke bootjes op het strand van Sanur op Bali, IndonesieDag 16 Ubud - Sanur

Jullie worden bij het hotel in Ubud opgehaald en naar het hotel in Sanur gebracht.

Sanur is een fijne strandbestemming in het zuidwesten van Bali. Het strand is lekker breed en de zeebodem loopt geleidelijk af. Dit langgerekte dorp heeft veel restaurantjes en souvenirshops maar ook genoeg lokale warungs en winkeltjes. Ook is er een lokale markt waar het altijd even leuk is om rond te neuzen.

Overnachting in Sanur, Peneeda View Hotel ***
Inclusief ontbijt, transfer

Lekker zwemmen in het zwembad bij het hotel in Sanur, Bali, IndonesieDag 17 - 18 Sanur
Relaxen aan zee of in het zwembad

Zon, zee en strand en nog zoveel meer. Jullie hoeven hier niks en kunnen van alles gaan doen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Tanah Lot of de Uluwatu-tempel. Voor de visliefhebbers is een bezoek aan Jimbaran, een vissersdorp, erg leuk.

Ten zuidoosten van Bali ligt het mooie eiland Nusa Lembongan. Als jullie willen kunnen jullie een dagtocht per grote catamaran maken naar dit eiland.
Een andere dagtocht brengt jullie naar het Bratanmeer. Aan de oever van het meer staat het half hindoeïstische, half Boeddhistische tempelcomplex Ulun Danu. Vervolgens rijden jullie door een vruchtbaar gebied met groenteterrassen naar het hooggelegen Pacung, waar je een prachtig uitzicht hebt over rijstterrassen, bossen en dorpen.

Overnachting in Sanur.
Inclusief ontbijt

Dag 19 Vertrek Sanur

Jullie worden bij het hotel in Sanur opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

Inclusief ontbijt, transfer

Hier houdt deze voorbeeldreis op. Natuurlijk is het mogelijk om de reis te verlengen of aan te passen zoals jullie willen. Neem hiervoor contact op met onze Indonesië specialist.

Vervoer

 • Transfers
 • Privé-auto/busje met chauffeur

Reisduur

 • 19 dagen / 18 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • 10 dagen privébusje met chauffeur op Java
 • 1 dag privébusje met chauffeur op Bali
 • Bezoek Borobudur
 • Treinreis Jogyakarta - Jombang
 • Bromotocht
 • Ferry overtocht Java - Bali

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.