21-daagse rondreis Explore de hoogtepunten van Cambodja

Deze superleuke en afwisselende drieweekse rondreis laat je de hoogtepunten van Cambodja zien. Ontdek de indrukwekkende geschiedenis bij Phnom Penh, maak leuke fietstochten, ontmoet olifanten en dolfijnen, geniet van de mooie natuur en heerlijke stranden en verwonder je bij het prachtige Angkor Wat!

 • Superleuke en afwisselende rondreis
 • Alle hoogtepunten van het land
 • Leuke activiteiten zoals fietsen, dolfijnen spotten, olifanten verzorgen en bezoek aan lokale bevolking
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 3 Phnom Penh
Dag 4 Kampong Cham
Dag 5 - 7 Mondulkiri
Dag 8 - 9 Kratie
Dag 10 Kampong Thom
Dag 11 - 13 Siem Reap
Dag 14 - 15 Battambang
Dag 16 Kampot
Dag 17 - 20 Kep
Dag 21 vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 2225 per persoon
 • Kind t/m17 jaar: vanaf € 1825 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1: Aankomst Phnom Penh
Welkom in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja! Phnom Penh is een vrij moderne stad met winkels en een boulevard maar toch vol koloniale gebouwen, eigenlijk een heel andere stad dan de meeste andere plaatsen in Cambodja. Op het vliegveld worden jullie opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht. Je kunt het lekker rustig aan doen, even zwemmen en wennen aan het klimaat. Als welkom in Cambodja krijgen jullie een diner aangeboden!

Dag 2: Phnom Penh
Vanochtend ga je met de gids mee om de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh ontdekken. Jullie starten met het Nationaal museum, waar je van alles leert over de geschiedenis van Cambodja. Daarna door naar de Zilveren Pagode. Het hele complex heeft prachtige tuinen en binnenpleintjes. De naam is te danken aan de prachtige zilveren vloer met wel 5000 tegels. Als laatste bezoek je de Phnom tempel.

Dag 3: Phnom Penh 
Vandaag een vrije dag om zelf nog de stad te ontdekken, er is namelijk genoeg te doen en te zien. Optioneel (niet inbegrepen) kan je een bezoek brengen aan de beruchte Killing Fields samen met de Tuol Sleng gevangenis. Dit museum was tijdens het bewind van de Rode Khmer (onder leiding van Pol Pot) een martelgevangenis. Hierna werd men afgevoerd naar de Killing Field. Hier krijg je een beeld van het vreselijke bewind van de Rode Khmer, wat nog niet eens zo lang geleden gebeurd is.

Dag 4: Kampong Cham
Vandaag vertrekken jullie richting Kampong Cham aan de oevers van de Mekong rivier. Onderweg kom je langs het dorpje Skun, bekend om zijn gebakken spinnen, en proeven mag hoor! Bij aankomst in Kampong cham bezoek je twee tempels, de Phnom Bros (mannenheuvel) en de Vat Nokhor (vrouwen heuvel). Kampong Cham is de derde grote stad van Cambodja, maar zeker nog niet toeristisch. In deze leuke stad ontmoet je de arme maar vriendelijke bevolking die nog echt leeft volgens de Cambodjaanse traditie.

Dag 5: Mondulkiri
Jullie reis gaat weer verder en onderweg zullen jullie ergens in een lokaal restaurantje ontbijten. Daarna gaan jullie door naar Sen Monorom, de hoofdstad van de provincie Mondulkiri. Onderweg stoppen jullie bij een rubberplantage en vervolgen jullie je weg door bergen, over slingerwegen en door junglegebieden. Er wordt zelfs gefluisterd dat hier 's nachts tijgers lopen.. Het laatste stuk van de rit gaat door glooiende graslanden, dus dat wordt een mooie rit!

Dag 6: Mondulkiri
Na het ontbijt gaan jullie naar een Phnong dorpje, waar de etnische bevolking nog op een traditionele manier leeft. Vervolgens reizen jullie verder naar Pu Tang, waar jullie een prachtige wandeling door het bos maken onder begeleiding van een gids. Na een lekkere lunch bezoeken jullie één van de beroemdste watervallen van Cambodja, Bou Sra, en ja, zwemmen is toegestaan, dus vergeet deze dag je zwemkleding niet mee te nemen!

Dag 7: Mondulkiri
Vandaag beleven jullie een dag tussen de olifanten! Jullie leren van alles over deze fantastische beesten. Je kan helpen met voeren en wassen van de olifanten en je loopt mee met de mahout, de verzorger, die jullie niet alleen veel uitleg kan geven over de olifanten, maar ook over de mooie bosrijke omgeving. Dat wordt een unieke ervaring!

Dag 8: Kratie
Vandaag reizen jullie verder naar Kratie. Deze plaats aan de Mekong Rivier staat bekend om het spotten van de Irrawaddy dolfijn. Dit is geen gewone dolfijn, maar een heel apart soort.
Hij kan drie meter lang worden, is blauwgrijs tot lichtgrijs, heeft lange brede flippers en heeft een ronde kop..heel bijzonder! Hij ziet er vreemd en schattig tegelijkertijd uit. De dolfijn is vernoemd naar de Irrawaddy rivier, de belangrijkste rivier van Myanmar. Maar deze zoet water dolfijn komt niet alleen in Myanmar voor, maar dus ook in Cambodja, Laos, Thailand en Borneo. Het bijzondere van deze dolfijnen is de hulp die ze geven aan de vissers. Ze jagen de vissen in het net en krijgen daarvoor een beloning. Ze raken daardoor soms ook zelf verstrikt in de netten. Maar ook het vissen met explosieven en vervuiling zorgt ervoor dat deze dolfijnen met uitsterven worden bedreigd. Gelukkig is men bezig om ervoor te zorgen dat deze prachtige dolfijnen beschermd worden. In de middag nemen jullie de ferry naar Koh Eiland waar jullie kunnen fietsen langs de kleine dorpjes en velden. Hier overnachten jullie in een mooi hotel op het eiland.

Dag 9: Kratie
Deze dag is vrij te besteden. Geniet lekker van de omgeving en het zwembad bij het hotel.

Dag 10: Kampong Thom
Na het ontbijt gaan jullie weer op pad, jullie worden naar een boot gebracht om de bijzondere dolfijnen te spotten. Vervolgens reizen jullie door naar Kampong Thom. Onderweg bezoek je de prachtige tempels en pagode van Kuh Nokor, een heiligdom wat gebouwd is onder leiding van koning Suryavarman 1 van de 10e tot de 11e eeuw.

Dag 11: Siem Reap
Na het ontbijt gaan we verder over de weg naar Siem Reap. Onderweg bezoeken jullie het Sambor Prei Kuk tempel complex. Dit is een historische en archeologische juweel in het centrum van Cambodja. Einde van de middag komen jullie aan in Siem Reap. Een stad met een wirwar aan straatjes, een paar rechte wegen met af en toe een stoplicht en heel bijzonder, bijns geen hoogbouw. Hier rijden de brommertjes en tuktuks af en aan. Ga lekker in de avond naar Pubstreet, een leuke straat vol restaurantjes en winkeltjes. Er is voor iedereen wel wat te vinden. Chinees, Japans, Italiaans en jawel een heerlijk Belgisch restaurant!

Dag 12: Siem Reap
Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor één van de hoogtepunten van de vakantie: het bezichtigen van een aantal tempels van het indrukwekkende Angkor complex. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids ga je de meest belangrijke bezichtigen en wel op de fiets! . Op het programma staat dan ook in ieder geval een bezoek aan Angkor Thom, Bayon temple ,Tha Promh en natuurlijk de belangrijkste van allemaal: Angkor Wat. Het tempelcomplex van Angkor stamt uit het oude Khmer-rijk. Het is het grootste tempelcomplex ter wereld, gelegen boven het Tonlé Sap meer. De tempel is ook afgebeeld op de nationale vlag van Cambodja. Angkor Wat heeft zo’n 50 jaar dienst gedaan als religieus en politiek centrum van het Khmerrijk. Maar er zijn nog veel meer mooie tempels in dit gebied. Angkor Thom bv, een dit keer boeddhistische tempel (Angkor Wat is hindoeïstisch) en Ta Phrom, een fascinerende tempel, bijna geheel overwoekerd door de jungle. Enorme wortels en lianen hebben de tempels in hun macht en daarom is door de autoriteiten besloten om de tempel maar 'terug te geven' aan de natuur.

Dag 13: Siem Reap
Na het ontbijt bezoeken jullie eerst nog Banteay Srei, een prachtig klassieke tempel die uit rode zandsteen bestaat. Vervolgens door naar het belangrijke Tonlé Sap meer het grootste zoetwatermeer in zuid oost Azië. Hier bezoeken jullie de lokale vissers en de drijvende dorpen. In het natte seizoen is het meer vol, maar in de droge tijd komt een deel van het meer droog te liggen, waardoor een aantal huisjes ineens op het droge staan.

Dag 14: Battambang
Na het ontbijt door naar Battambang, de grootste stad van Cambodja . Deze stad ligt op de kruising van de grote wegen naar Thailand. Onderweg maken jullie een stop bij de zandstenen sculpturen van Netr Preah. Dan even acclimatiseren in het hotel. In de namiddag bezoek je het kleine museum van Battambang en natuurlijk gaan jullie een ritje maken op de beroemde en unieke bamboe trein.


Dag 15: Battambang

Vandaag hebben jullie een rust dag. Jullie kunnen het stadje nog in of lekker relaxen in het hotel.
Hier hebben jullie en prachtig zwembad en na al die bezienswaardigheden, is dit helemaal niet verkeerd.

Dag 16: Kampot
Vandaag staat er een lange reis voor de boeg. Jullie gaan richting de kust van Cambodja, naar het plaatsje Kampot. Kampot ligt aan een rivier, heeft een leuk klein centrum met heerlijke restaurantjes, cafe's en winkeltjes vol snuisterijen. De Franse koloniale gebouwen geven de stad een leuke sfeer. Zo heb je op een paar kilometer van de stad mooie watervallen en het Bokor National Park. Naast het spookstadje Bokor is er een grote variëteit in flora en fauna te zien in het park, zoals olifanten en luipaarden.

Dag 17: Kep
In de ochtend kan je een fietstochtje maken door Kampot en omgeving. De wegen zijn vlak en in de omgeving groeit fruit als Durian en Rambutan, 2 tropische vruchten die je eens van dichtbij kan bekijken. De bevolking is vriendelijk en zal je toezwaaien. In de middag is het een korte rit naar Kep.Kep vroeger een badplaats voor de rijke Fransen. Zij bouwden hier hun villa's aan de kust. Bij het verdwijnen van de Fransen zijn de huizen in verval geraakt. Zo af en toe zie je nog een vervallen Koloniale villa staan. Gelukkig worden er ook een aantal opgeknapt. Kep is een kleine badplaats in opkomst. Erg veel toeristen zijn er nog niet. Grote restaurants zul je hier dus niet zien. Wel kunnen jullie hier geweldig vis eten, zo rechtstreeks vanuit de oceaan op je bord! Tegenwoordig hebben ze een stuk wit zandstrand waar het heerlijk verblijven is.

Dag 18 – 20: Kep
Een paar dagen om bij te komen van al het moois wat jullie hebben gezien. Wil je nog wat ondernemen, kunnen jullie ook een bezoek brengen aan Koh Tonsay, Konijneneiland, voor de kust van Kep. Op dit eiland kan je heerlijk ontspannen in een hangmat. Verder mag je de krabmarkt niet overslaan, dus ook een diner mag hier niet ontbreken. Aan de kant van de kust kunnen jullie bv Peper Kampot Krab proberen, de specialiteit van Kep. Ook bij het grote standbeeld van de krab is het heerlijk krab eten.

Dag 21: Vertrek
Vandaag gaan jullie weer terug naar de luchthaven van Phnom Penh op zo'n twee en half uur rijden van Kep. Hier eindigt jullie mooie rondreis door Cambodja.

Vervoer

 • Auto/minibus met chauffeur

Reisduur

 • 21 dagen / 20 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Activiteiten zoals aangegeven inclusief Engelssprekende gids
 • Transfers met auto/minibus en chauffeur
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visa
 • Overige maaltijden en excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.