21-daagse Tiener trip eilandhoppen Indonesië

Een superleuke rondreis, die geschikt is voor avontuurlijke gezinnen met wat oudere kinderen. Je gaat vier verschillende eilanden van Indonesië ontdekken, dat is nog eens eilandhoppen! Je gaat de prachtige ongerepte natuur in op Sumatra waar je diep in de jungle gaat en een ontmoeting zult hebben met Orang Oetans en olifanten. Op Java ontdek je eeuwenoude tempels, uitgestrekte plantages en klim je naar de top van de Bromo vulkaan. Rij met een buggy en op de fiets door het mooie landschap van Bali. Help de lokale Balinezen op de rijstvelden en bezoek kleine nijverheidsdorpjes. Daarna kan je lekker relaxen op het heerlijke eilandje Nusa Lembongan en genieten van de zon, zee en strand.

 • Avontuurlijke rondreis op de prachtige eilanden Sumatra, Java, Bali en Nusa Lembongan
 • Logeren in mooie en authentieke accomodaties
 • Leuke activiteiten voor tieners
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Medan
Dag 2 Tangkahan
Dag 3 - 4 Bukit Lawang
Dag 5 Medan
Dag 6 Medan – Yogyakarta
Dag 7 - 8 Yogyakarta
Dag 9 Jombang - Bromo
Dag 10 - 11 Kalibaru
Dag 12 - 13 Pemuteran
Dag 14 - 15 Munduk
Dag 16 - 17 Ubud
Dag 18 - 20 Nusa Lembongan
Dag 21 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: € 2145
 • Kind 2 t/m 11 jaar: € 2045
 • Reissom landarrangement gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Kinderen wassen Olifanten in Sumatra Dag 1 Medan - aankomst in Sumatra
Welkom op Sumatra! Na aankomst op het vliegveld in Medan worden jullie opgehaald en naar jullie hotel net buiten de stad gebracht. Medan zelf is niet zo bijzonder en het is prettiger om in een mooie en relaxte omgeving bij te komen van de lange reis en te acclimatiseren.

Dag 2 Tangkahan - diep de jungle in
Vanochtend vertrekken jullie vroeg uit Medan. Het is een lange rit en je gaat diep de jungle in, maar geniet in die tijd van het mooie landschap van Sumatra! Na ongeveer 5 uur rijden komen jullie aan bij de lodge waar jullie de komende nacht zullen verblijven. De kamers zijn heel eenvoudig met koud water en nauwelijks elektriciteit, maar de lodge is heel knus en prachtig gelegen in de jungle. Vanavond zullen jullie de geluiden horen die echt bij het oerwoud horen..

Dag 3 Ochtend - olifanten verzorgen, door naar Bukit Lawang 
Deze ochtend gaan jullie een spannende rit maken, namelijk bovenop een olifant! Daarna gaan de olifanten in bad en jij mag ze wassen. Geweldig om zo dichtbij de olifanten te zijn!
Daarna worden jullie per jeep naar de volgende bestemming gebracht, Bukit Lawang.
Jullie verblijven in een eenvoudige accommodatie (geen warm water), maar de prachtige locatie maakt alles goed! Over het terrein lopen aapjes en vlakbij ligt een rivier waarin je kan zwemmen.

Dag 4 Bukit Lawang – Orang Oetans en trekkingOrang Oetan in de jungle van Sumatra
Vandaag gaan jullie vroeg in de ochtend naar de orang oetan voederplaats. Je zult ze hier vast van dichtbij zien en de kans hebben om foto’s te maken!
Hierna volgt een 3 uur durende avontuurlijke trekking door de jungle. Met een beetje geluk zie je hoog in de bomen de orang-oetans voorbij schieten. Een super belevenis!

Dag 5 Medan
Vanuit Bukit Lawang gaan jullie weer terug naar Medan en blijven nog een nachtje in het hotel voordat je morgen Sumatra gaat verlaten en naar Java gaan.

Waterpaleis in Yogyakarta, JavaDag 6 Yogyakarta (Java) - aankomst op Java

Op naar het volgende eiland! Vanuit Medan hebben jullie een binnenlandse vlucht naar Jakarta en een doorgaande vlucht naar Yogyakarta. Aangekomen in Yogyakarta worden jullie naar het leuke en knusse hotel in de stad gebracht. In de buurt van het hotel ligt een gezellige straat met veel leuke restaurantjes.
Yogja is een stad die eindeloos fascineert. Er zijn veel batik shops, zilversmederijen, wayang poppenspelers en leerlooierijen. Struin door de vele steegjes en over markten en vergeet ook niet de bekende winkelstraat Jsalan Malioboro. Je kan hier ook een klassiek Ramayana ballet, begeleid door gamelan muziek bijwonen. Voorstellingen worden iedere dag gehouden in het Parawisata theater.

Dag 7 Yogyakarta - Prambanan en stadstourFamiliefoto voor de Prambanan in Java
Vanochtend bezoeken jullie de beroemde Prambanan tempels, die uit 224 tempel ruïnes bestaan. Het prachtige Hindu tempel complex is gewijd aan de goden Brahma, Shiva en Vishnu.
Daarna gaan jullie een stadstour maken. Je brengt een bezoek aan het paleis van de Sultans wat in het hart van de oude stad ligt. Het enorme paleis is eigenlijk het centrum van een kleine ommuurde stad in de stad. Hier wonen meer dan 25,000 mensen en je vindt hier marktjes, winkels, batik- en zilverindustrie, een school en moskeeën. De gids zal je veel vertellen over het paleis en je zult zeker horen over de banden die de sultans hadden en nog steeds hebben met Nederland en ons koningshuis!
Hierna bezoek je het Taman Sari water kasteel, wat vroeger werd gebruikt door de sultans als buitenhuis, waar ze naartoe gingen om te relaxen en zich te vermaken in een van de vele zwembaden die hier liggen. Geen verre reizen dus voor de sultans, maar gewoon naar het paleis om de hoek!

Kinderen voor de Borobudur in Java, IndonesiëDag 8  Yogyakarta – Borobudur en rit met paard en wagen
Vanochtend gaan jullie naar de beroemde Borobudur tempel. De Borobudur is een wereldberoemd architectonisch meesterwerk en een van de grootste boeddhistische tempels op aarde. De gids zal jullie hier meer over kunnen vertellen.
Daarna gaan jullie naar een hele andere locatie, namelijk een klein dorpje midden in de rijstvelden. Wauw, wat een mooie omgeving en wat een verschil met de drukke stad! Nadat je hier een heerlijke lunch hebt gehad, worden jullie meegenomen om de omgeving te verkennen. Niet met een auto, maar met paard en wagen! Je bezoekt de lokale markt waar je te weten komt wat er allemaal te koop is en gaat naar het dorpje waar je ziet hoe tofu gemaakt wordt en waar je zelf ook de handen uit de mouwen mag steken om potten te gaan bakken! Na deze superleuke dag worden jullie weer terug gebracht naar het hotel.

Dag 9 - treinrit naar Jombang en door naar Bromo
Een lange reisdag vandaag. Jullie gaan met de trein van Yogyakarta naar Jombang. Daar worden jullie opgewacht en naar Bromo gebracht. Het hotel in Bromo is eenvoudig maar netjes. De locatie is prachtige met een geweldig uitzicht op de vulkaan.

Dag 10 Bromo – zonsopgang Bromo vulkaan en door naar Kalibaru Top van de Bromo vulkaan
Vroeg uit de veren vandaag, want jullie worden voor dag en dauw opgehaald om met een jeep naar het uitkijkpunt te gaan waar jullie de zonsopgang gaan aanschouwen. In het vroege ochtendlicht zie je rookpluimen uit de krater komen; een prachtig gezicht wat nog mooier wordt als de langzaam opkomende zon een soort maanlandschap onthult. Echt heel mooi! Daarna ga je de vulkaan zelf beklimmen, te voet of optioneel te paard, om de prachtige krater en de mooie omgeving te bewonderen.
Vervolgens gaan jullie weer terug naar het hotel voor een ontbijt. Daarna ga je weer verder voor een lange, maar mooie rit naar Kalibaru, waar je in prachtig gelegen bungalow verblijft, omringd door koffie-, cacao- en rubber plantages. De rit van Bromo naar Kalibaru duurt ongeveer 6 uur.

Kind in Kalibaru, Java Dag 11 Kalibaru – koffie-, rubber en cacaoplantages
Vanochtend gaan jullie samen met een gids een mooie wandeling maken door de koffie-, rubber- en cacaoplantages. Onderweg zal je in kleine fabriekjes zien hoe tempe en tofu wordt gemaakt. De rest van de dag kan je op eigen gelegenheid doorbrengen in Kalibaru en de mooie landelijke omgeving of lekker relaxen aan het zwembad!

Dag 12 Pemuteran (Bali) – via Ijen vulkaan

Jullie rit gaat langs de noordkust van oost Java naar de havenplaats Banyuwangi.  Als je wilt, kan je deze ochtend de prachtige en indrukwekkende Ijen vulkaan beklimmen, maar de wandeling is wel vrij pittig. Mocht je dit willen doen, overleg dit dan van tevoren met de chauffeur, want in dat geval zal je vroeg op pad gaan.
De wandeling van ongeveer 90 minuten naar de Ijen krater gaat vrij steil omhoog, dus trek je stevige stappers aan, maar Kind voor de krater van de Ijen vulkaan op Javavergeet ook niet om te genieten van het prachtige uitzicht. Op een hoogte van 2380 meter heb je een schitterend uitzicht over Java. Het kratermeer is prachtig met zijn felgroene kleur en rookpluimen. De vulkaan wordt nog actief gebruikt om zwavel uit te winnen, dus onderweg zal je zeker zwaveldragers tegenkomen die afdalen in de krater en terugkomen met soms wel 80 kilo zwavel die ze in bamboedragers langs het verraderlijke pad moeten sjouwen. En met teenslippertjes aan..Het werk wat deze mannen verrichten is loodzwaar, dus beter om ze niet in de weg te lopen, maar de mannen zijn altijd vriendelijk en bereid om op de foto te gaan. In ruil vragen ze 100 rupiah, dat is nog geen tien cent. Een sigaret vinden ze ook prima. Je kan ook zelf proberen hoe zwaar de manden zijn die de mannen naar beneden brengen, dan zal je zeker nog meer respect krijgen voor het zware werk wat ze doen.
Na deze mooie en indrukwekkende tocht gaan jullie verder naar de ferry. Een korte boottrip brengt je naar Bali en daar aangekomen worden jullie naar Pemuteran gebracht. Dit kleine dorpje ligt aan de noordwest kust van Bali en is nog niet door het massa toerisme ontdekt. Je verblijft in een heerlijk hotel aan het strand, waar je lekker kan relaxen.

Kinderen snorkelen in PemuteranDag 13 Pemuteran - snorkelen, duiken en strand

Pemuteran is een ideale plek om te zwemmen, duiken, snorkelen of door de mooie natuur te trekken. Je kan hier bijvoorbeeld een boottocht maken naar Menjangan eiland, waar je heerlijk kunt snorkelen en onder water de mooiste vissen zult tegenkomen. Een echte aanrader, vinden wij! Je kan ook een trekking maken door het Barat National Park. Schildpadden kan je zien in het speciale schildpadden opvanghuis wat vlakbij het hotel ligt. In de ochtend (tot 10 uur) kan je zelfs voor een klein bedrag en schildpadje loslaten in de zee.

Dag 14 Munduk - plantages, watervallen en trekkings

Vanuit Pemuteran gaan jullie de bergen in naar Munduk. Onderweg maken jullie nog een stop bij een mooie Boeddhistische tempel en bij de Banjar hotsprings, waar je even een plons kan nemen in het hete water. Munduk is een klein bergdorpje op zo’n 900 meter, dus de temperatuur is hier koel en aangenaam. Het dorpje heeft mooie huisjes en een prachtige omgeving Uitzicht op de prachtige rijstvelden van Mundukmet rijstvelden. Jullie verblijven in een superleuke accommodatie, waar je in een huisje in de rijstvelden logeert. Het uitzicht op de mooie omgeving is subliem! De accommodatie heeft geen zwembad, maar dat zal je niet missen, want je hebt het veel te druk met het verkennen van de omgeving met plantages en watervallen! Je kan hier namelijk mooie wandelingen maken en we raden aan om via het hotel een wandeling met gids te regelen. Hij kent de weg op zijn duimpje en kan je veel uitleggen over de verschillende planten die je onderweg tegenkomt.

Dag 15 Munduk – buggy tour incl kanoën, tempelbezoek en lunch
Vandaag ga je een echte off the road ervaring opdoen in het prachtige berglandschap rond Munduk. Je ontdekt de prachtige natuur en kan de heerlijke koele en frisse berglucht opsnuiven, maar houd er ook rekening mee dat je door modder en uitdagend terrein gaat rijden en vies zult worden! Gelukkig kan je na de tocht lekker douchen om alle stof van je af te spoelen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen meerijden. Volwassenen kunnen zelf of samen rijden in een auto (tandem).
Buggytour in MundukMet een kleine tweezitsauto/buggy gaan jullie het verborgen achterland ontdekken, wat normaal gesproken ontoegankelijk is. Deze buggy kan met gemak de meest moeilijke terreinen aan. Je hebt de keuze om de auto zelf te rijden of om je te laten rijden door een gids. Je wordt opgehaald bij je hotel en hebt een transfer naar het basiskamp, wat hoog in de bergen ligt met prachtige uitzichten en omringd door kruidnagel-, cacao- en koffie plantages en prachtige rijstvelden. Na aankomst krijg je uitleg over het programma en het gebruik van de auto. Kinderen gaan in de auto met hun ouders of gids.
Je begint met een leuke rit naar het meer. Ga daarna alvast je benen maar strekken voor het beklimmen van 120 trappen naar de Shiva - Buda tempel. Dit is een sobere tempel, maar uniek door de combinatie van hindoeïsme en boeddhisme.
Na weer een korte rit met de auto stappen jullie in de kano’s en gaan jullie ongeveer een half uur peddelen op het Tamblingan Meer, waar je de apen in de bomen van het meer kan zien. Nu je gewend bent aan de auto ga je op meer uitdagend grondgebied rijden door mandarijn- en koffie boomgaarden en naar het regenwoud. Je kan onderweg nog even een pauze nemen om een korte wandeling in het regenwoud te maken.
Jullie tocht gaat verder op uitdagend terrein waar je erg vies van het stofzand zal worden, maar brillen en mondkapjes zorgen voor een goede bescherming tegen het stof. Na een afdaling door de koffieplantages maak je een welverdiende stop bij een koffieplantage waar je het roosteren van de bonen zal zien op een open vuur en kan proeven van deze zelfgemaakte koffie.
Daarna volgt een korte rit van 20 minuten terug naar het basis kamp, waar warme douches zijn en schone handdoeken klaarliggen. Als jullie weer schoon en fris zijn, wordt een lekkere lunch geserveerd en kan je nog even nagenieten van jullie avontuurlijke tocht, voordat je weer naar Munduk wordt gebracht.

Dag 16 Ubud - Ulundanu en Taman Ayun tempelsKinderen op bezoek bij lokaal Balinees schooltje
Op naar Ubud! Onderweg maak je stops bij de mooie Ulundanu tempel, bij een grote botanische tuin en in Mengwi, waar de Taman Ayun tempel staat.
Ubud werd lang geleden door kunstenaars ontdekt, die hier gingen wonen om inspiratie op te doen uit de schilderachtige omgeving. Ondertussen is het een gevestigde toeristenplaats geworden, dus je zult niet de enige zijn hier. Je kunt in Ubud over lokale marktjes struinen, mooie tempels bekijken, nijverheidsdorpjes in de omgeving van Ubud bezoeken, naar het apenbos en genieten van de vele restaurantjes. Genoeg te zien en te doen in Ubud!

Dag 17 Ubud - fietstocht door rijstvelden, tempels en markten
Op dag 17 staan de fietsen klaar om de omgeving van Ubud te verkennen. Je wordt eerst naar de locatie gebracht waar de fietstocht start, zo’n half uur rijden buiten Ubud. Hier maak je een prachtige tocht door de mooie groene omgeving met rijstvelden en kleine dorpjes. De gids zal onderweg veel vertellen over de omgeving en de manier waarop mensen hier wonen, super interessant! Je gaat de rijstvelden in en bezoekt een lokale school. Toch even iets anders dan onze scholen..Kinderen kunnen gezellig op een kinderfiets mee trappen en een groot deel van de route gaat bergafwaarts, dus de rit is goed te doen voor jong en oud! In de kampung waar de tour organisator woont krijg je als afsluiter een heerlijke lunch, waarna jullie worden teruggebracht naar Ubud.

Parelwit strand in Nusa LembonganDag 18 - 20 Nusa Lembongan - strand, snorkelen, manta roggen en mangroven

Jullie worden naar Sanur gebracht waar de snelle boot vertrekt naar weer een nieuw eiland, Nusa Lembongan! Dit is een kleintje vergeleken de andere eilanden die jullie al hebben aangedaan, maar wel een met een hele andere sfeer. Op Nusa Lembongan is namelijk geen gemotoriseerd verkeer, dus het is er heerlijk rustig en er hangt een relaxte sfeer.
Je kan hier heerlijk genieten van zon, zee en strand, maar ook bijvoorbeeld een tochtje maken in een glasbodemboot om de onderwaterwereld te ontdekken, een mangrove tocht maken, duiken of snorkelen om Manta roggen te spotten of zeewierkwekerijen bezoeken. Een heerlijk eiland om een paar dagen te verblijven!

Dag 21 Denpasar - vlucht naar huis
Helaas komt vandaag een einde aan jullie mooie reis door Sumatra, Java en Bali! Jullie gaan met de boot terug naar Sanur en worden naar het vliegveld van Denpasar gebracht voor jullie vlucht terug naar huis. We hopen dat jullie nog lang nagenieten van de mooie reis!

Vervoer

 • Auto/minibus met chauffeur
 • Boot
 • Vliegtuig
 • Trein

Reisduur

 • 21 dagen / 20 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Lunch op dag 8, 15 en 17
 • Alle excursies zoals aangegeven
 • Transfers met auto/minibus met chuaffeur
 • Vlucht Medan - Jakarta - Yogyakarta
 • Trein Yogyakarta - Jombang
 • Ferry Java - Bali en retour overtocht Sanur-Nusa Lembongan

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en excursies
 • Entreegelden tijdens 'on the way'tours
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Prijzen geldig t/m 20 december 2020 | Reserveringskosten per boeking: € 30,-

Terug naar overzicht Rondreis aanvragen

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.