21-daagse rondreis Vietnam van noord naar zuid

Deze individuele rondreis door Vietnam start in het noorden, in hoofdstad Hanoi. Je vaart door Halong Bay en gaat de bergen in, naar de rijstterrassen bij Sapa. In midden-Vietnam bezoek je de oude plaatsen Hue en Hoi An. En dan door naar het zuiden, waar je het stadslaven in de bruisende metropool Ho Chi Minh City en het plattelandsleven in de Mekongdelta zult meemaken. Ten slotte ga je lekker relaxen aan het strand!

 • Per nachttrein de bergen in
 • Cruisen door Halong Bay
 • Relaxen op het strand van Mui Ne
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 2 Hanoi
Dag 3 Halong Bay
Dag 4 Nachttrein
Dag 5 – 7 Sapa
Dag 8 – 9 Hue
Dag 10 – 12 Hoi An
Dag 13 – 14 Ho Chi Minh City
Dag 15 Mekongdelta
Dag 16 Ho Chi Minh City
Dag 17 – 20 Mui Ne
Dag 21 Vertrek Mui Ne

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 2.440 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 1.980 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Hanoi
Welkom in Vietnam!

Na aankomst in Hanoi worden jullie opgewacht door een gids en chauffeur en naar jullie hotel in Hanoi gebracht, wat in The Old Quarters ligt. Hier kunnen jullie bijkomen van de lange reis en wennen aan het klimaat!

De stad Hanoi is zowel bedrijvig als gemoedelijk tegelijk. Je komt ogen te kort; overal rijden brommertjes, en de straten zijn vol met winkels, straatverkopers, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en tempeltjes. Opvallend zijn de smalle hoge huizen, de zogenaamde rakethuizen. Het oude centrum, The Old Quarter, staat er vol mee. Dit is dé wijk om lekker rond te slenteren. Elk van de 36 straatjes in deze wijk was bestemd voor één ambacht. Tegenwoordig vind je hier souvenirwinkels en moderne eetcafés tussen de traditionele winkels. In het weekend wordt The Old Quarter omgetoverd tot een avondmarkt. Heel anders is de Franse wijk, met brede straten en grootse Frans-koloniale bouwwerken. Hanoi is een groene stad met veel parken, boomrijke boulevards en meren. Vroeg op, maar erg leuk; ieder ochtend beoefenen de locals Tai Chi aan de oever van het Hoan Kiem meer.

Overnachting in Hanoi, La Belle Vie Hotel ***
Inclusief transfer

Dag 2 Hanoi
Tip: boek een foodtour

De meeste bezienswaardigheden in Hanoi zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Is het erg warm? Kies dan voor een rit per cyclo (fietstaxi) of gewone taxi. De grote Tempel van de Literatuur mag je niet missen. Ook mooi vinden wij de Tran Quoc-tempel aan het West Lake, dit is een van de oudste pagodes van Vietnam. De roerige geschiedenis van Vietnam komt tot leven in het Hanoi Hilton, niet het hotel maar het gevangenismuseum. Achter het mausoleum van Ho Chi Minh is een park waar het 'Huis van oom Ho' staat. In dit eenvoudige huis op palen heeft hij gewoond. Wandel door het park en bewonder de unieke houten éénzuilige pagode; middenin een lotusvijver.

Hou je wel van lekker eten? Boek dan een foodtour! Met een gids wandel je door The Old Quarter. Een heel andere kijk op dit deel van de stad, want nu is je blik gericht op eten. Onderweg wijst de gids je op (voor ons) vreemd voedsel dat verkocht wordt. Hoe avontuurlijk ben je? Wat durf je wel te proeven en wat niet? Daar houdt de gids natuurlijk rekening mee. Je schuift bij verschillende eettentjes aan. Net als de Vietnamezen zit je op een laag krukje. De complex gekruide heerlijkheden van Vietnam worden vers bereid. Smullen! Een aanrader is Bánh mì (het Vietnamese stokbroodje met vlees, paté en groenten). Uiteraard mag een kom Pho, de bekende Vietnamese noedelsoep, niet ontbreken. Echt Vietnamees soul food! Een mooie afsluiter is een kopje Egg Coffee, de zoet Vietnamese koffie met eierdooier en gecondenseerde melk. Met een gevulde buik word je terug naar je hotel gebracht.

Overnachting in Hanoi.
Inclusief ontbijt

Dag 3 Hanoi - Halong Bay
Slapen op een schip

Vanuit hoofdstad Hanoi word je naar de haven van Halong Bay gebracht. Daar ga je rond het middaguur aan boord van het schip. Even de tijd om je te installeren, en voor je het weet vaart het schip al af de beroemde Halong Bay in. De lunch wordt geserveerd; een buffet dus de kids kunnen zelf uitkiezen wat ze lekker vinden. Op het menu staat natuurlijk wel veel vis, want je bent immers op zee. Na de eerste drukte in de haven, met veel schepen die af en aan varen, wordt het steeds rustiger om je heen. Alle schepen hebben een eigen vaarroute, en Halong Bay is een heel groot gebied.

Ga op het dek zitten om van het uitzicht over de beroemde rotspieken te genieten. Ze hebben namen als Cho Da Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechtende hanen). Zie je de gelijkenis? Je vaart langs kleine en grotere rotseilanden, die hoog oprijzen uit zee. Het schip gaat voor anker. Met een klein bootje (tender) worden jullie naar een strandje gebracht. Even de benen strekken, en zwemmen in zee. ’s Avonds staat er weer een buffet voor jullie klaar op het schip. Ga daarna naar het dek om de sterrenhemel te bewonderen. De boot ligt voor anker in de baai zachtjes mee te deinen op de bewegingen van de zee. Vanavond word je in slaap gewiegd.

Overnachting in Halong Bay op een schip van Pelican Cruise ***
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfers en excursies tijdens de cruise

Dag 4 Halong Bay - Hanoi
Per trein naar het hoge noorden

Zijn jullie vroege vogels? Doe dan mee aan de Tai Chi les op het dek. Daarna ontbijten en met een volle buik op naar de enorme Surprise-grot. Wat een ruimte, met enorme stalactieten en stalagmieten. Beste spannend om door zo’n grot te wandelen. Hierna vaart het schip rustig terug naar de haven van Halong Bay, ondertussen geniet je van een brunch. Rond het middaguur meert het schip weer af in de haven van Halong Bay. Van daaruit jullie worden teruggebracht naar Hanoi.

Tijd genoeg om nog even te struinen door de smalle straatjes in het centrum, en om een hapje te eten, voordat jullie naar het treinstation worden gebracht. Hier vertrekt de nachttrein naar de noordelijke bergen. Het is een hele belevenis. Met vier personen kunnen jullie in één coupé slapen. Als jullie Hanoi uitrijden is het donker en zien jullie vooral omtrekken van de schaars verlichte bebouwing. Als er op de deur van jullie coupé wordt geklopt is de kans groot dat het de catering is om een drankje en wat te knabbelen te verkopen. De trein komt op gang, remt af, komt weer op gang, remt af, en zo gaat het maar door. Het wiebelt, piept en kraakt. Wat een bijzondere ervaring is zo’n reis per nachttrein!

Overnachting in de trein.
Inclusief ontbijt, brunch, transfers en excursies tijdens de cruise

Dag 5 Sapa
Rijstterrassen zover het oog reikt

Vroeg uit de veren, want de trein is er bijna! Een uurtje voor aankomst worden jullie gewekt. Trek de gordijnen open en verbaas je over het enorm groene landschap. Dat is wel even iets anders dan de stad Hanoi waar vandaan de trein gisteravond vertrokken is. Bij aankomst in Lao Cai ga je eerst ontbijten met de chauffeur die jullie daar opwacht. Wordt het een echt Vietnamees ontbijt met Pho (een soort noodlesoep) of toch een stokbroodje? Daarna word je naar een lodge midden tussen de rijstvelden, een paar kilometer buiten het drukke plaatsje Sapa, gebracht.

Deze middag kunnen jullie gaan wandelen in de omgeving, lekker zwemmen bij de lodge of het stadje opzoeken met de shuttle-bus van de lodge. Sapa is ooit door de Fransen gesticht als vakantieoord vanwege het koelere klimaat hoog in de bergen. Hellende straatjes en steile trappen verbinden de diverse niveaus met elkaar. Dagelijks komen bergvolkeren uit de wijde omgeving naar Sapa om hier hun goederen te verhandelen. Leuk om de locals in hun verschillende soorten kleurrijke klederdracht te zien.

Overnachting bij Sapa, Eco Bungalows ***
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 6 Sapa
Ontmoet de locals op de markt

Een bergstammenmarkt is een feest van kleur. De vele verschillende etnische minderheden, met sprekende namen zoals de Bloemen H'mong, Phu La, Zwarte Dao, Tay en Nung, verzamelen zich op de markt voor de wekelijkse boodschappen. Iedere stam heeft een eigen klederdracht. Vooral de kleding van de dames is uitbundig versierd. Vijf dagen per week zijn er markten in de omgeving van Sapa; iedere dag in een ander dorpje. Na de lunch in een lokaal restaurant, staat er een wandeling op het programma. Op rustig tempo wandel je door de landelijke omgeving, langs rijstterrassen, riviertjes en door dorpjes. Is de markt in de buurt van een rivier, dan staat er ook een boottochtje op het programma.

Overnachting bij Sapa.
Inclusief ontbijt en dagtocht

Dag 7 Sapa – Hanoi
Trekking door de vallei

De stevige stappers mogen aan vandaag, want jullie gaan een trekking maken door het mooie landschap. De tocht is niet lang, ongeveer 3 – 4 km, dus goed te doen voor kinderen. Vanuit Sapa gaan jullie naar het dorp Lao Chai waar het Zwarte H’mong volk leeft. Hier kan je even rondstruinen en kijken hoe het leven er in dit dorp aan toegaat. De vallei hier is adembenemend mooi met super uitzichten op de rijstvelden. Jullie wandelen verder naar Ta Van, waar het Dzay volk woont. Dit is een kleine etnische minderheid met een rijke cultuur en prachtige huizen in de rijstvelden. Ook hier kan je rondlopen en het leven van deze mensen van dichtbij meemaken. Jullie worden naar het busstation in Sapa gebracht. Er is nog tijd om te lunchen voor de Express Bus jullie naar Hanoi brengt waar jullie in de avond aankomen.

Overnachting in Hanoi, La Belle Vie Hotel ***
Inclusief ontbijt, trektocht en Express Bus

Dag 8 Hanoi - Hue
Kennismaking met de keizerlijke stad

Jullie worden naar het vliegveld van Hanoi gebracht voor de vlucht naar Hue. Daar aangekomen worden jullie naar het hotel gebracht.

Hue heeft een rijk verleden en veel historische monumenten die hieraan herinneren. Niet voor niets wordt Hue ook wel de 'Keizerlijke stad' genoemd. Van 1802 tot 1945 was Hue de hoofdstad van Vietnam en zetelden de Vietnamese keizers hier. De Parfumrivier deelt de stad in tweeën. De boulevard is 's avonds sfeervol verlicht. Hier flaneren de locals. In het centrum zijn heel veel restaurants en terrasjes te vinden. Leuk om te doen: maak een tochtje per cyclo (fietstaxi) door het stadcentrum en langs de rivier.

Overnachting in Hue, Ecolodge ***
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 9 Hue
Varen op een drakenboot

Aan de oever van de Parfumrivier liggen draken! In een rijtje liggen boten, met hun gelgekleurde drakenkoppen, op je te wachten. Een van die drakenboten brengt je naar de Thien Mu-pagode. Je ziet de pagode al van ver, want hij ligt aan de rivier en heeft een toren met maar liefst zeven verdiepingen. Bewonder de pagode en het park met verschillende beelden die allemaal een andere god vereren. Stap daarna in het busje dat al op je staat te wachten. Je rijdt naar de rand van de stad, naar de indrukwekkende keizerlijke tombe van Ming Mang. Naar onze mening één van de mooiste graftombes die Hue rijk is. Het is een enorm parkachtig complex, dus neem de tijd hier rond te dwalen. Dan door naar de keizerlijke citadel met daarbinnen de Verboden Purperen Stad. In deze enorme vesting met paleizen, tempels, vijvers en tuinen kun je zien hoe de keizerlijke familie in gehele afzondering leefde. Een stad binnen een stad. Einde van de dag struin je nog even rond op de kleurrijke Dong Ba-markt. Er wordt hier van alles verkocht: fruit, groente, vis, kleding, cosmetica. Je kijkt je ogen uit.

Overnachting in Hue.
Inclusief ontbijt en dagtocht

Dag 10 Hue - Hoi An
Via de Wolkenpas

Op route van Hue naar Hoi An maak je leuke stops. Vanaf Hue is het niet ver naar het veel bejubelde deel van de route: de indrukwekkende Wolkenpas. De slingerende route brengt je letterlijk hoog in de wolken. Vanaf het uitzichtpunt heb je een onvergetelijk uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. Tijd voor een fotostop! Als je de Wolkenpas gepasseerd bent kun je in Danang het Cham museum bezoeken. In dit kleine museum bewonder je de mooiste beelden van het Cham Koninkrijk. Geen zin in een museumbezoek? Rij dan gelijk door naar de Marble Mountains; vijf bergrotsen van marmer die oprijzen uit het vlakke land. Op de top van de Waterberg zie je betoverend mooie pagodes, tempels en altaren in grotten. Gelukkig hoef je niet omhoog te klimmen in de hitte; er is een lift die je naar de top van de berg brengt. Vanaf hier is het niet ver meer naar Hoi An.

Het schilderachtige stadje Hoi An was vroeger één van de belangrijkste havensteden van Zuidoost-Azië. Dat is goed terug te zien aan de chique Chinese huizen en kleurrijke tempels in het centrum. Een aantal van deze huizen en tempels mag je van binnen bewonderen. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Het lijkt hier of de tijd heeft stilgestaan. Hoi An is gelegen aan de Thu Bon-rivier. 's Avonds drijven honderden bakjes met kaarsen op de rivier. Laat zelf een kaarsje te water, en doe een wens! Tip: laat voordelig kleding, schoenen of tassen op maat maken bij één van de vele kleer-/schoenmakers in Hoi An. ’s Avonds is het autovrije centrum sfeervol verlicht met honderden gekleurde lampions. Wat een sprookje!

Overnachting in Hoi An, Little Beach Boutique Resort ****
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 11 Hoi An
Verken het pittoreske stadje

Kies je vandaag voor ontspanning of actie, of beide? Stap op de fiets en rij langs de rivier, door rijstvelden en langs dorpjes naar het strand. Het is makkelijk fietsen over de vlakke paden, en de afstand van zo’n 5 kilometer heb je zo afgelegd. Of fiets naar het stadje Hoi An, en dwaal dan verder te voet door de wirwar van straatjes. Koop bij het toeristenbureau een strippenkaart waarmee je in vijf huizen/tempels een kijkje kunt nemen. Zelf loempia's leren maken? Doe dan mee aan een kookworkshop. Kids mogen onder begeleiding van een volwassene meedoen. Weer eens iets anders dan koekjes bakken.

Overnachting in Hoi An.
Inclusief ontbijt

Dag 12 Hoi An
Excursietip: fietsen en koken

Vanuit je hotel fiets je op rustig tempo over het platteland in ongeveer een half uurtje naar het dorp Tra Que. Je maakt een wandeling door de moestuin, waar heel veel soorten kruiden worden verbouwd. Help je mee in de tuin? Bijvoorbeeld met het bemesten van het land met zeewier, aanharken, zaaien, water geven en het plukken van fruit. Wel goed de handen wassen voordat je gaat koken. De lokale familie leert je 'Tam Huu' loempia's en ‘Banh Xeo' (een soort pannenkoek) te maken. Daar krijg je trek van! Natuurlijk mag je je eigen baksels ook opeten. Dan is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van de familie en terug te fietsen naar je hotel.

Lijkt dit je een leuke excursie? Wij voegen deze graag toe aan je reisroute.

Overnachting in Hoi An.
Inclusief ontbijt

Dag 13 Hoi An - Ho Chi Minh City
Naar bruisend Saigon

Jullie verlaten Hoi An en worden naar het vliegveld van Danang gebracht voor jullie vlucht naar Ho Chi Minh City. Vanaf de luchthaven van Ho Chi Minh City worden jullie naar het hotel in het centrum gebracht.

De locals blijven deze stad standvastig ‘Saigon’ noemen. Dat is dan ook wel lekker kort vergeleken bij Ho Chi Minh City. In deze chaotische stad wonen ruim acht miljoen inwoners die vrijwel allemaal een scootertje hebben. Het krioelt in de straten met mensen en verkeer. De stad is zowel modern als traditioneel. Dong Khoi Street was in Frans-koloniale tijd hét uitgaansgebied. Bewonder de koloniale gebouwen zoals de Notre Dame-kathedraal en het postkantoor. Hier kun je een kaartje posten naar het thuisfront! In de Chinese wijk Cholon wandel je tussen Chinese tempels en huizen. Op zoek naar souvenirs? In de Benh Thanh-markthal zijn de meest uiteenlopende zaken te koop. Voor een beetje geschiedenis ga je naar oorlogsmuseum waar een beeld wordt geschetst van de Vietnamoorlog. Let op: er hangen vrij heftige foto's, dus niet voor alle kids geschikt.

Overnachting in Ho Chi Minh City, Alagon D'Antique Hotel ***
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 14 Ho Chi Minh City
Excursietip: Cu-Chi tunnels

In de ochtend kun je een uitstapje maken naar de Cu Chi tunnels, dan ben je voor de lunch weer in de stad. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden de Cu Chi-tunnels als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 kilometer lang en bevinden zich op verschillende niveaus. Het is ongelooflijk wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien. De gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Met levensgrote poppen laat men zien hoe het er ten tijde van de Vietnamoorlog aan toe ging in dit gebied. Een deel van de tunnels is ruimer gemaakt, zodat de ‘grote' westerse toeristen er ook in passen.

Interesse in deze tour door de geschiedenis van Vietnam? Laat het ons weten!

Overnachting in Ho Chi Minh City.
Inclusief ontbijt

Dag 15 Ho Chi Minh City - Can Tho
Op naar de Mekongdelta

Het meest vruchtbare gedeelte van Vietnam, de Mekongdelta, is een labyrint van vele rivieren, kanalen en kleine eilandjes. Er wordt van alles verbouwd, van tropische vruchten tot rijst. De rit vanuit Ho Chi Minh City naar de lodge in de Mekongdelta duurt een klein uur. Genoeg tijd om op je gemak uit het raam te kijken en het lokale leven aan je voorbij te laten komen. Wat een verschil met thuis. In de Mekongdelta leven de mensen op, aan en van het water. Hoewel er wel wegen en bruggen zijn, worden veel goederen ook over water vervoerd. Ferry’s verbinden de vele eilanden met elkaar, vissers zitten in hun roeibootje met hengel in de hand te wachten tot de vissen bijten.

Begin van de middag komen jullie aan bij de Can Tho Ecolodge, net buiten de grote stad Can Tho op het rustige platteland van de Mekongdelta. Het grote zwembad zal zeker populair zijn bij de kids. Deze middag maken jullie een fietstocht door de Mekongdelta, voor de kids zijn er kleinere fietsen beschikbaar. Reis je met hele jonge kinderen? We kunnen ook een boottocht in plaats van fietstocht opnemen in je reisprogramma. Jullie trappen over smalle paadjes, door bossen en stroompjes naar de fruitboomgaard van Uncle Hai. Durven je kids het aan een knalpaarse dragonfruit te proeven? En heb je er wel eens over nagedacht hoe een ananas groeit? Dit is je kans het te zien. Verder per houten boot, stroomafwaarts naar een groentetuin. De fietsen gaan mee op de boot. Vanaf de groentetuin fiets je terug naar de lodge.

Overnachting in de Mekongdelta, Can Tho Ecolodge ***
Inclusief ontbijt, diner, transfer en fietstocht

Dag 16 Can Tho –Ho Chi Minh City
Varen naar een drijvende markt

Vroeg in de ochtend stap je met je kind(eren) in een traditionele sampan. De boottocht vaart naar de drijvende markt van Cai Rang. Al snel zie je de handelsboten voor anker liggen midden op de rivier. De drijvende markt is een kleurrijk en bedrijvig gebeuren. Jullie varen tussen de grotere boten door en zien hoe de locals in kleine bootjes tussen de grotere boten door manoeuvreren en hun inkopen doen. Je blijft foto's maken. Het bootje meert af bij een van de eilanden voor een korte wandeling naar een lokale markt. Jullie stoppen bij een fabriekje waar rijstnoodles gemaakt worden. Interessant om het hele proces te zien vanaf het vermalen van de rijst tot aan het in slierten snijden van grote rijstpannenkoeken. Hierna worden jullie teruggebracht naar Ho Chi Minh City.

Overnachting in Ho Chi Minh City, Alagon D'Antique Hotel ***
Inclusief ontbijt, lunch, transfer en boottocht

Dag 17 Ho Chi Minh City - Mui Ne
Eindigen met een paar dagen strand

Jullie laatste bestemming is in zicht. Jullie worden naar het strand van Mui Ne gebracht, wat op zo’n 4 uur rijden van Ho Chi Minh City ligt.

Wit strand en oranje zandduinen; dat is waar Mui Ne bekend om is. Deze ooit kleine vissersplaats is uitgegroeid tot een langgerekte badplaats. De resorts (geen hoogbouw) liggen in een lang lint langs de kust, met daartussen winkels, restaurants en barretjes. Er worden veel watersporten beoefend. Vooral voor kitesurfers is Mui Ne een aantrekkelijke plek. Het kan er flink waaien! In het achterland trekken de zandduinen ook surfers aan, maar dan om te zandsurfen. Minder actief, maar net zo leuk: bedwing de zandduinen per jeep of quad. En dan de dag afsluiten op het strand, met de voetjes in het zand.

Overnachting in Mui Ne, Blue Ocean Resort ****
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 18 - 20 Mui Ne
Zon, zee en strand

Mui Ne is de ideale plaats om een dagje lekker te niksen op het strand of aan het zwembad. Zin in meer actie? Ga dan naar de haven van Phan Thiet. De bewoners leven hier van de visvangst. Op de dagelijkse markt ziet u wat er allemaal opgevist is. Tip: ga in de ochtend, dan is de markt het meest bedrijvig. Maak een wandeling door de haven en ga verse vis eten in een van de vele restaurantjes.

Overnachtingen in Mui Ne
Inclusief ontbijt

Dag 21 Vertrek Mui Ne

Vandaag is alweer jullie laatste dag aangebroken. Jullie worden naar het vliegveld van Ho Chi Minh City gebracht waar jullie vlucht terug naar huis gaat.

Inclusief ontbijt en transfer

Vervoer

 • Transfers
 • Binnenlandse vluchten

Reisduur

 • 21 dagen / 20 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Overige vermelde maaltijden
 • Vermelde excursies
 • Vluchten Hanoi - Hue en Danang - Ho Chi Minh City
 • Vermelde transfers
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.