21-daagse rondreis Vietnam van Noord naar Zuid

Deze mooie individuele rondreis start in Hanoi en neemt je mee naar het prachtige Halong Bay, de bergen en rijstvelden in Sapa en via de mooie oude plaatsen Hoi An en Hue naar het zuiden waar je het leven in de drukke stad Ho Chi Minh City en het plattelandsleven in de Mekongdelta zult meemaken. Ten slotte ga je lekker relaxen aan het strand!

 • Alle hoogtepunten van het land
 • Maak het Vietnamese leven van dichtbij mee
 • Slapen op een boot
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 – 2 Hanoi
Dag 3 Halong Bay
Dag 4 Halong Bay - Trein
Dag 5 – 7 Sapa
Dag 8 – 9 Hue
Dag 10 – 12 Hoi An
Dag 13 – 14 Ho Chi Minh City
Dag 15 Mekongdelta
Dag 16 Mekongdelta - Ho Chi Minh City
Dag 17 – 20 Mui Ne
Dag 21 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 2125 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 1725 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1: Aankomst Hanoi
Welkom in Vietnam! Na aankomst in Hanoi worden jullie opgewacht door onze gids en chauffeur en naar jullie hotel in Hanoi gebracht, wat in het oude centrum ligt. Hier kunnen jullie bijkomen van de lange reis en wennen aan het klimaat!

Dag 2: Hanoi
Vandaag kunnen jullie op eigen gelegenheid de stad verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het mausoleum van de stichter van de natie Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag), het presidentiële paleis, de Eén Pilaar Pagode, de Tempel van de Literatuur, het indrukwekkende etnologische Museum, het prachtige West Lake en de Tran Vu Pagoda. Een aanrader is ook om naar een traditioneel Vietnamees waterpoppenspel te gaan.
Als je in het weekend in Hanoi verblijft, moet je zeker een kijkje nemen bij de nachtmarkt bij het Hoan Kiem meer. De straten zijn prachtig verlicht met rode lantaarns en je vindt er heerlijk Vietnamees streetfood en typische souvenirs.

Dag 3: Halong Bay
Jullie gaan vandaag naar de kust. Omdat het een vrij lange rit is, maken jullie onderweg een stop om de benen te strekken en lokale nijverheidsactiviteiten te bekijken (kopen niet verplicht!). Na aankomst aan boord van de boot worden jullie welkom geheten en krijgen jullie een heerlijke lunch. Daarna varen jullie naar de mooie Sung Sot grot en kunnen jullie lekker zwemmen en relaxen op het mooie strand van Titov eiland. Wil je wat actievers doen, dan kan je naar de top van de heuvel op het eiland klimmen, van waaruit je een prachtige uitzicht hebt op Halong Bay.
Teruggekomen aan boord kan lekker relaxen op het zonnedek en genieten van het kristalheldere water van de duizenden spectaculaire kalkstenen eilandjes van Halong Bay. ’s Avonds wordt het diner aan boord geserveerd en kan je nog even genieten van de prachtige omgeving.

Dag 4: Halong Bay - Hanoi, nachttrein
Voor de vroege vogels is er tai chi om 6 uur in de ochtend! Na het ontbijt kan je nog even kajakken en daarna vaar je met de boot door de mooie wateren langs drijvende vissersdorpjes en mooi gevormde rotspartijen. Aan boord kan je als je het leuk vindt nog een kooklesje krijgen en genieten van een lekkere lunch, terwijl jullie weer terugvaren naar de pier. Van daaruit jullie worden naar jullie teruggebracht naar Hanoi. Tijd genoeg om nog even te struinen door de smalle straatjes in het centrum, en om een hapje te eten, voordat jullie naar het treinstation worden gebracht. Met de nachttrein reizen jullie naar het hoge noorden. Een hele belevenis! Het kraakt, piept en wiebelt, maar wat is het bijzonder om een nachtje in de trein door te brengen. Jullie slapen in een privé-coupé.

Dag 5: Sapa
Vroeg uit de veren, want de trein is er bijna! Een uurtje voor aankomst worden jullie gewekt. Trek de gordijnen open en verbaas je over het enorm groene landschap. Dat is wel even iets anders dan de stad Hanoi waar vandaan de trein gisteravond vertrokken is. Bij aankomst in Lao Cai ga je eerst ontbijten met de chauffeur die jullie daar opwacht. Wordt het een echt Vietnamees ontbijt met Pho (een soort noodlesoep) of toch een stokbroodje? Daarna word je naar een lodge midden tussen de rijstvelden, een paar kilometer buiten het drukke plaatsje Sapa, gebracht. Deze middag kunnen jullie gaan wandelen in de omgeving, lekker zwemmen bij de lodge of het stadje opzoeken met de shuttle-bus van de lodge.

Dag 6: Sapa 
De kleurrijke markten in Noord Vietnam zijn altijd een lust voor het oog, dus vandaag worden jullie meegenomen naar een van de bekende markten in de omgeving. Hier komen de lokale minderheden vanuit de berggebieden bij elkaar om hun producten te verkopen en om het laatste nieuwe met elkaar te bespreken. Iedere bergstam heeft eigen klederdracht, en op zo'n markt zie je dus heel veel verschillende outfits voorbij komen. Vijf dagen in de week zijn er markten in verschillende dorpjes. Een bezoek aan een markt is extra leuk als je er gelijk een wandeling of een boottochtje achteraan doet.

Dag 7: Sapa – Hanoi

De stevige stappers mogen aan vandaag, want jullie gaan een trekking maken door het mooie landschap. De tocht is niet lang, ongeveer 3 – 4 km, dus goed te doen voor kinderen. Vanuit Sapa gaan jullie naar het dorp Lao Chai waar het Zwarte H’mong volk leeft. Hier kan je even rondstruinen en kijken hoe het leven er in dit dorp aan toegaat. De vallei hier is adembenemend mooi met super uitzichten op de rijstvelden. Jullie wandelen verder naar Ta Van, waar het Dzay volk woont. Dit is een kleine etnische minderheid met een rijke cultuur en prachtige huizen in de rijstvelden. Ook hier kan je rondlopen en het leven van deze mensen van dichtbij meemaken. Jullie worden naar het busstation in Sapa gebracht. Er is nog tijd om te lunchen voor de Expres Bus jullie naar Hanoi brengt waar jullie in de avond aankomen.

Dag 8: Hue
Jullie worden naar het vliegveld van Hanoi gebracht voor de vlucht naar Hue. Daar aangekomen worden jullie naar het hotel gebracht. Gelegen in het centrale gedeelte van Vietnam, was Hue vroeger de hoofdstad van de laatste dynastie van Vietnam. Het is een prettige stad met een mooi oud historisch centrum wat op de werelderfgoedlijst staat. Een mooie bestemming om dus te verblijven!

Dag 9: Hue
Vandaag worden jullie meegenomen op een mooie tour in de oude hoofdstad van Vietnam onder de Nguyen dynastie van 1802-1945. Je bezoekt de oude citadel, waar je prachtige Vietnamese architectuur en cultuur zult zien. Daarna gaan jullie een boottocht maken over de Parfumrivier naar de Thien Mu pagode, een van de meest populaire bezienswaardigheden in Hue, gelegen aan de oevers van de Parfum Rivier. De volgende stop is bij de graftombes van koning Ming Mang en Koning Khai Dinh, de mooiste werken van koninklijke architectuur uit de Nguyen dynastie. Na al deze culturele hoogstandjes worden jullie weer terug gebracht naar het hotel in Hue.

Dag 10: Hoi An
Vandaag worden jullie naar Hoi An gebracht, een grote Aziatische handelshaven in de 17e en 18e eeuw waarvan de architectuur en ontspannen levensstijl door de jaren heen nauwelijks veranderd is. De mooie rit gaat door het vissersdorp Lang Co en over de mooie Pass of Clouds. Onderweg stoppen jullie in Danang om een bezoek te brengen aan het Cham Museum, waar je de mooiste collectie van Cham sculpturen in de wereld zult zien.

Dag 11 - 12: Hoi An
Deze dagen kunnen jullie Hoi An gaan verkennen met zijn historische gebouwen, tempels en houten huisjes. Als je vroeg opstaat, kun je de bedrijvigheid op de markt in de haven meemaken. Je kunt een boottocht maken of met de fiets de omgeving verkennen. Een aanrader is om naar het nabij gelegen My Son te gaan. Lekker op het strand liggen kan natuurlijk ook! Tijdens jullie verblijf in Hoi An kunnen jullie optioneel (niet inbegrepen) de mooie omgeving op een bijzondere manier ontdekken tijdens een tocht op de fiets en met de boot, waarbij jullie het leven op het platteland en van de vissers van dichtbij meemaken. De handen gaan uit de mouwen, want je gaat meehelpen op het land, waarbij je net als de Vietnamezen zelf op een buffel gaat, en leert hoe de lokale vissers te werk gaan. De Vietnamezen hier peddelen in unieke Vietnamese bamboebootjes, dat moet jij ook kunnen! Geïnteresseerd in deze leuke en leerzame dagtocht? Laat het ons weten!

Dag 13: Ho Chi Minh City
Jullie verlaten Hoi An en worden naar het vliegveld gebracht van Danang voor jullie vlucht naar Ho Chi Minh City. Vanaf de luchthaven van Ho Chi Minh City worden jullie naar het hotel in het centrum gebracht. Je kijkt je ogen uit, wat een enorme hoeveelheid brommertjes! Ho Chi Minh City is echt een miljoenenstad, en weer heel anders dan de andere plaatsen die je deze reis gezien hebt.

Dag 14: Ho Chi Minh City 
Vandaag kunnen jullie de stad gaan verkennen. Ho Chi Minh City heeft mooie Frans- koloniale gebouwen, boulevards en parken en veel bezienswaardigheden, zoals de imposante Notre Dame Kathedraal, de Thien Hau tempel, de Ben Thanh markt, waar alle typische Vietnamese koopwaren verkocht worden en de Chinese wijk Cholon met zijn vele smalle straatjes, marktjes en pagodes.
Het is ook mogelijk om een excursie te boeken (niet inbegrepen) naar de wereldberoemde Cu Chi tunnels waar jullie kunnen kennismaken met de indrukwekkende geschiedenis van Vietnam.  De Cu Chi tunnels is een stelsel van 200km aan tunnels die door de communistische guerrilla’s werd gebouwd ten tijde van de oorlog. Hier zie je hoe vele Vietnamezen tijdenlang onder de grond leefden. Interesse in deze tour de geschiedenis van Vietnam in? Laat het ons weten!

Dag 15: Mekongdelta
Vandaag ga je naar het hart van de Mekongdelta. Leuk om te zien hoe het dagelijks leven van de lokale bevolking eruit ziet in deze 'graanschuur van Vietnam'. De locals leven hier op, aan en van het water. Je bezoekt een familiebedrijfje om te zien hoe kokosnoot snoep en krokante rijst popcorn worden gemaakt. Daarna ga je door naar An Binh eiland, waar je kan genieten van een lekkere lunch bij een lokale Vietnamese familie. Jullie maken nog een laatste boottochtje in een kleinere boot en worden daarna naar Can Tho gebracht, het hart van de Mekongdelta.

Dag 16: Can Tho –Ho Chi Minh City
Vandaag ga je weer met de boot naar de markt, dit keer naar de bekende Cai Rang drijvende markt. Ook hier zal je je ogen weer uitkijken van de prachtige natuur, de kleurrijke activiteiten op het water en de lokale bevolking die in deze omgeving woont en werkt. Je kunt nog even door het dorp struinen, waar je een bezoekje kan brengen aan een molen waar rijst gedorst wordt en een fabriekje waar rijstnoedels gemaakt worden. Daarna worden jullie weer terug gebracht naar Ho Chi Minh City.

Dag 17 – 20: Mui Ne
Jullie laatste bestemming is in zicht. Jullie worden naar Mui Ne gebracht wat op zo’n 4 uur rijden van Ho Chi Minh City ligt. Hier kan je heerlijk relaxen en nagenieten van al het moois wat jullie hebben gezien de afgelopen dagen. Phan Thiet is een vissersplaatsje dat vooral lokaal bekend is vanwege de goede vissaus die hier gemaakt wordt. Vissaus is een van de belangrijkere ingrediënten van de Vietnamese keuken en in Phan Thiet wordt dan ook ongeveer 16 tot 17 miljoen liter van deze saus geproduceerd per jaar! Het is een niet al te grote plaats met een grote vissershaven en een mooi strand in het nabijgelegen badplaatsje Mui Ne. Mui Ne is een langgerekte badplaats, gelegen aan een weg van circa 10 kilometer. In deze kustplaats met zijn mooie stranden en palmbomen kan je genieten van zon, zee en strand, maar ook van prachtige zandduinen, meren en rode ravijnen. Heerlijk om jullie laatste dagen in Vietnam door te brengen!

Dag 21: Vertrek
Vandaag is alweer jullie laatste dag aangebroken. Jullie worden naar het vliegveld van Ho Chi Minh City gebracht waar jullie vlucht terug naar huis gaat.

Vervoer

 • Transfers met auto/minibus met chauffeur
 • Binnenlandse vlucht Hanoi - Hue, Danang - Ho Chi Minh City

Reisduur

 • 21 dagen / 20 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Lunch op dag 3 en 4, diner op dag 3
 • Excursies zoals beschreven met Engelssprekende gids
 • Vluchten Hanoi - Hue en Danang - Ho Chi Minh City
 • Transfers zoals aangegeven
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visa
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.