22-daagse rondreis De mooiste plekjes van Sumatra en Bali

Deze familiereis zit vol hoogtepunten: olifanten en apen spotten én rijstvelden en surfen. Tijdens deze reis combineren jullie het avontuurlijke van de Sumatra jungle met het relaxte van Bali. Ga dieren spotten, tuben in de jungle, fietsen door de rijstvelden, snorkelen met schildpadden en surfen op de golven.

 • Orang-oetans en olifanten spotten
 • Tuben in de jungle
 • Fietsen door de rijstvelden
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Medan
Dag 2 - 4 Tobameer Samosir
Dag 5 Brastagi
Dag 6 - 7 Bukit Lawang
Dag 8 - 9 Tangkahan
Dag 10 Medan
Dag 11 - 12 Canggu
Dag 13 - 15 Ubud
Dag 16 - 17 Pemuteran
Dag 18 - 19 Munduk
Dag 20 - 22 Sanur
Dag 22 Vertrek Sanur

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 1.885 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 1.550 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Medan

Jullie worden op de luchthaven van Medan opgewacht en naar jullie hotel gebracht. Hebben jullie nog energie over? Dan kunnen jullie het centrum van Medan vandaag vast verkennen. Medan zelf is niet echt bijzonder, maar in het oude centrum zijn toch nog een aantal koloniale gebouwen te vinden.

Overnachting in Medan, Travellers Suites ***
Inclusief transfer

Dag 2 Medan - Tobameer, Samosir
Vandaag op pad naar het mooie Tobameer

De komende dagen kunnen jullie met jullie eigen minibusje met chauffeur het mooie Sumatra ontdekken, maar vandaag op naar het Tobameer! Eerst een stuk rijden en daarna met het busje op de ferry naat het eiland Samosir. Ook een hele beleving voor de kids.

De komende dagen verblijven jullie op het gemoedelijke Samosir. Dit eiland ligt in het Tobameer. Samosir is de perfecte plek om even lekker samen bij te komen en activiteiten te ondernemen die geschikt zijn voor het hele gezin.
Van oorsprong is Samosir het leefgebied van de Bataks. Verspreid over het eiland staan nog authentieke huizen met zadelvormige daken, versierd met prachtig houtsnijwerk. Ontzettend leuk om te zien!

Overnachting in Samosir.
Inclusief ontbijt en minibusje met chauffeur

Dag 3 en 4 Tobameer, Samosir
Relaxen aan het water

Ga er vandaag lekker op uit! Op het eiland Samosir is genoeg te zien en te doen. Zijn jullie benieuwd naar de Batak cultuur? Ga dan naar de Batak dorpen, waar je in de omgeving ook prachtig kunt wandelen. Vinden jullie het leuk om actief bezig te zijn? Maak dan een wandeling naar de het panoramapunt van het Tobameer en maak een leuke gezinsfoto. Ook erg leuk om te doen is het huren van een fiets. Spring op de trappers en ontdek de prachtige natuur van dit eiland op jullie eigen tempo! Voor de waterratten is het huren van een kano een echte aanrader.

Overnachting in Samosir, Samosir Villa Resort ***
Inclusief ontbijt en minibusje met chauffeur

Dag 5 Tobameer,Samosir - Brastagi

Tijd om afscheid te nemen van het Tobameer. Jullie gaan vandaag met de ferry terug naar het vasteland en daarna door naar Brastagi.

Het hooggelegen Brastagi ligt middenin het Batakgebied, met de opvallende zadeldak-huizen. Als je in dit gebied aankomt, zal je de vulkanen Sibayak en Sinabung direct zien liggen.
Brastagi is meestal een doorgangsplaats in jullie reis, maar als je de tijd hebt is er nog genoeg te doen.

Overnachting in Brastagi, Sinabung Hills hotel ***
Inclusief ontbijt en minibusje met chauffeur

Dag 6 Brastagi - Bukit Lawang
Op naar de jungle!

Als jullie het leuk vinden, kunnen jullie eerst een bezoek brengen aan het Karo-Batakdorpje Peceren.
Daarna rijden jullie in ruim 4,5 uur door naar Bukit Lawang, een hoogtepunt in jullie reis!
Jullie chauffeur neemt vandaag afscheid van jullie.

Bukit Lawang ligt aan de Bohorok-rivier, in het Gunung Leuser National Park. Deze spectaculaire jungle is een van de laatste plekken in Azië waar je de orang-oetans nog in het wild kunt spotten. Dit wordt echt een ervaring om nooit meer te vergeten!

Overnachting in Bukit Lawang, Ecolodge Bukit Lawang Cottages ***
Inclusief ontbijt en minibusje met chauffeur

Dag 7 Bukit Lawang
Orang-oetans slingeren door de bomen

Vandaag is het tijd om op pad te gaan! Maak jullie klaar voor een fantastische trekking door het National Park. Wie van jullie spot er als eerste een wilde orang-oetan? Er zijn verschillende trekkingen, variërend van enkele uren tot enkele dagen. Wij denken graag met jullie mee welke het beste bij jullie past.

Ook erg leuk om te doen is Tuben. In de grote binnenband van een auto zakken jullie de Bohorok rivier af. Liever iets meer actie? Dan kunnen jullie ook gaan raften. Willen jullie liever droog blijven? Een andere leuke manier om de omgeving te ontdekken is per fiets of per gemotoriseerde betjak (fietstaxi). Je gaat dan de omgeving van Bukit Lawang in en brengt een bezoek aan verschillende dorpjes.

Overnachting in Bukit Lawang.
Inclusief ontbijt en trekking

Dag 8 Bukit Lawang - Tangkahan

Maak jullie klaar voor een hobbelige rit naar de volgende bestemming, namelijk Tangkahan. Alweer zo'n plek om je op te verheugen!

Tangkahan is een puur en ongerept junglegebied. Hier zijn jullie écht ver van de bewoonde wereld. Om je heen hoor je alleen de geluiden van de jungle, puur genieten! In dit deel van het Gunung Leuser National Park leven veel apensoorten, maar de kans dat jullie hier een wilde orang-oetan zien is heel klein. Tijdens een trekking door de jungle zullen jullie waarschijnlijk wel gibbons, thomas leaf monkeys en makaken tegenkomen. Ook zeker de moeite waard dus.

Overnachting in Tangkahan, Mega Inn Guesthouse **
Inclusief ontbijt en transfer
Dag 9 Tangkahan
Olifanten wassen

Maak je klaar voor een leuke dag vandaag. Jullie gaan namelijk olifanten wassen! Een groepje olifanten in Tangkahan wordt getraind als werkolifant, maar vindt het heerlijk om daarna te gaan badderen. Jullie gaan vandaag met de verzorger van de olifanten op pad om hen daarbij te helpen. Ze vinden het heerlijk! Als bedankje geven ze jullie na afloop graag een douche met hun slurf. Douchen met een olifant, dat is toch fantastisch?

Overnachting in Tangkahan.
Inclusief ontbijt en olifanten wassen

Dag 10 Tangkahan - Medan

Vanmorgen worden jullie opgehaald voor de transfer naar Medan. Dit is ongeveer 6 uur rijden. Onderweg zien jullie eenvoudige dorpjes waarvan de bewoners nog nauwelijks gewend zijn aan toeristen. Stop gerust eens om wat lekkers voor onderweg te kopen.

Overnachting in Medan, Travellers Suites ***
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 11 Medan - Canggu
Vliegen naar Bali

Jullie worden bij het hotel in Medan opgehaald en naar de luchthaven van Medan gebracht. Jullie vliegen met een binnenlandse vlucht van Medan naar Denpasar. Aangekomen op de luchthaven van Denpasar worden jullie haar het hotel in Canggu gebracht.

Rustig strand aan de zuidwestkust van Bali? Dat vinden jullie in Canggu. Heerlijk ontspannen in het nog redelijk rustige kustplaatsje, maar met de drukte van Kuta en Seminyak op rij-afstand.

Overnachting in Canggu, Legong Keraton Hotel ***
Inclusief ontbijt en transfers

Dag 12 Canggu

Ga vandaag lekker een dagje relaxen of leer surfen op de golven. Lunchen kan hier met jullie voeten in het zand en de voor de zonsondergang zitten jullie aan de goede kant van Bali.

Overnachting in Canggu.
Inclusief ontbijt

Dag 13 Canggu - Ubud
Op naar het kunstenaarsdorpje Ubud

Vandaag worden jullie bij het hotel in Canggu opgehaald en naar jullie hotel in Ubud gebracht.

Ubud is zo'n stadje waar voor iedereen uit het gezin wat te doen is, het maakt niet uit hoe oud je bent. Het is een artistiek plaatsje met veel galereiën en kunstwinkeltjes (hoewel niet alles kunst is). Ook is er een enorme souvenirs markt. In de avond gezellig wat eten of drinken? Restaurants zijn er in overvloed!

Overnachting in Ubud, Ubud Wana ***
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 14 Ubud

Wat kun je allemaal gaan doen met je gezin? Hebben jullie zin in wat actiefs? Ga dan raften over een van de snelle rivieren in de omgeving. Spanning en sensatie gegarandeerd! Blijven jullie liever op het droge? Maak dan gezellig een fietstour door de rijstvelden. Jullie fietsen door dorpjes, langs scholen en tempels en de gids vertelt jullie enthousiast over het Balinese leven. Of doe eens een kookcursus met het hele gezin. Aan jullie de keuze.

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijt

Dag 15 Ubud
Je kunt gaan wandelen langs de rijstvelden

Houden jullie van de natuur? Ga dan op de vogel- en vlinderwandeling tussen de rijstvelden door over weggetjes van een meter breed (dus geen auto's hier). Hier leven heel veel vogels, kleurrijke vlinders en exotische insecten.

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijt

Dag 16 Ubud - Pemuteran

Met jullie eigen minibusje met chauffeur gaan jullie naar weer een nieuwe plek. Het is een flinke tocht door de bergen naar Pemuteran aan de noordkust. Onderweg komen jullie langs typisch Balinese dorpen waar je even kunt stoppen of lunchen. Het is dan wel een reisdag maar je zit echt niet alleen maar in de auto zitten. Maak er een 'ontdek Bali'-reisdag van vol met leuke stops en mooie foto's.
Aan het einde van de dag neemt jullie chauffeur weer afscheid van jullie.

Pemuteran is dé plek als graag snorkelen of duiken, want dat kan hier beter dan waar dan ook op Bali. De meeste accommodaties liggen aan het smalle, zwarte lava-strand en voor de kust is een kunstmatig rif aangelegd. Ook zeeschildpadden voelen zich thuis rondom Pemuteran. Er is een project opgezet om deze prachtige dieren te beschermen. De eieren worden van de locals gekocht en vervolgens in de kwekerij uitgebroed. Helpen jullie bij het uitzeten van de kleine zeeschildpadjes?

Overnachting in Pemuteran, Adi Assri Resort ****
Inclusief ontbijt, minibusje met chauffeur

Dag 17 Pemuteran
Prachtige onderwaterwereld

Als jullie gisteren bij aankomst in het hotel een duik- of snorkeltrip hebben geboekt, gaan jullie vandaag vroeg op pad naar het eiland Menjangan. Het rif bestaat uit prachtige koralen, die de meest kleurrijke vissen aantrekken. In de middag is er nog tijd om de omgeving te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar een dorpje dichtbij en kom alles te weten over de mais- en druiventeelt, de winning van zeezout en de visvangst.

Overnachting in Pemuteran.
Inclusief ontbijt

Dag 18 Pemuteran - Munduk

De komende dagen maken jullie gebruik van een minibusje met chauffeur, zo kunnen jullie gaan en staan waar jullie willen. Vandaag op naar Munduk. Erg leuk om even te stoppen bij Mayong, hier is een uitzicht punt waar je bijna rondom rijstterrassen ziet. Deel eens een leuke familiefoto met #ikkomvanverre.

Er is een plek op Bali waar je even geen klamme handen en zweetdruppels op je hoofd hebt. Dat is in de bergen van het district Munduk. Het is hier heerlijk koel en er groeit van alles zoals koffie, cacao, kruidnagel en tabak. Een grappig gezicht zijn de blauwe hortensia's en rode kerststerren die in Munduk worden gekweekt. Die vallen wel op tussen al het groen.

Overnachting in Munduk, Puri Lumbung Cottages ***
Inclusief ontbijt en minibusje met chauffeur

Dag 19 Munduk
Bergafwaarts wandelen door de prachtige natuur

Het Munduk-gebied is heerlijk rustig en de kans dat je andere toeristen tegenkomt is klein. Vooral de dichte bossen tegen de berghellingen aan is geweldig om langs te lopen. Wandel vandaag met een gids van jullie hotel door de jungle de berg af. Jullie eigen chauffeur staat jullie beneden op te wachten, je hoeft de klim naar boven dus niet meer te maken, het blijft toch vakantie.

Overnachting in Munduk.
Inclusief ontbijt en minibusje met chauffeur

Dag 20 Munduk - Sanur

De chauffeur brengt jullie vandaag met jullie eigen minibusje naar de goudgele stranden van Sanur. Jullie zullen ongeveer 6 uur onderweg zijn, maar het is een mooie route met veel te zien. Aan het einde van de dag neemt jullie chauffeur afscheid van jullie.

Sanur is een fijne strandbestemming in het zuidwesten van Bali. Het strand is lekker breed en de zeebodem loopt geleidelijk af. Dit langgerekte dorp heeft veel restaurantjes en souvenirshops maar ook genoeg lokale warungs en winkeltjes. Ook is er een lokale markt waar het altijd even leuk is om rond te neuzen.

Overnachting in Sanur, Peneeda View Hotel ***
Inclusief ontbijt en minibusje met chauffeur

Dag 21 Sanur
Relaxen aan zee

Zon, zee en strand en nog zoveel meer. Jullie hoeven hier niks en kunnen van alles. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Tanah Lot of de Uluwatu-tempel. Voor de visliefhebbers is een bezoek aan Jimbaran, een vissersdorp, erg leuk. Bij een van de (eenvoudige) restaurantjes aan het strand kies je de vis uit die je het lekkerst vindt en deze eet je vervolgens op aan het strand, met je blote voeten in het zand.

Ten zuidoosten van Bali ligt het mooie eiland Nusa Lembongan. Als jullie willen kunnen jullie een dagtocht per grote catamaran maken naar dit eiland.
Vanuit Benoa is het mogelijk om een boottocht te maken waarbij jullie dolfijnen kunnen spotten. De kans op het spotten is hier niet zo groot als in Lovina, maar wie weet zien jullie de vriendelijke dieren in zee!

Overnachting in Sanur.
Inclusief ontbijt

Dag 22 Vertrek Sanur

Jullie worden bij het hotel in Sanur opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

Inclusief ontbijt en transfer

Hier houdt deze voorbeeldreis op. Natuurlijk is het mogelijk om de reis te verlengen of aan te passen zoals jullie willen. Neem hiervoor contact op met onze Indonesië specialist.

Vervoer

 • Transfers met auto/minibus met chauffeur
 • Privé-auto/busje met chauffeur

Reisduur

 • 22 dagen / 21 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • 5 dagen privé-busje met chauffeur op Sumatra
 • 4 dagen privé-busje met chauffeur op Bali
 • Binnenlandse vlucht Medan - Denpasar
 • Trekking Bukit Lawang
 • Olifantenwassen in Tangkahan

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.