3-daagse bouwsteen Kangaroo Island Adventure

Met een huurauto rijden jullie de ferry naar Kangaroo Island op tijdens deze reis door Zuid-Australië. Jullie slapen óp het eiland dat vooral bekend staat om het vele wildlife. Alleen al door de naam weet je dat je de kangoeroes niet kunt missen! Rijd naar de bizarre rotsformaties in het Flinders Chase National Park. Bezoek een strand, waar je bijna struikelt over de zeeleeuwen. Een unieke ervaring is sandboarden in de duinen. En als je gaat kanovaren, zie je misschien wel koala’s. Een waar dierenparadijs tijdens je verblijf op Kangaroo Island!

 • Veel vrijheid met eigen huurauto
 • Zeer ruim de tijd voor Kangaroo Island
 • Zeehonden, kangoeroes, koala’s en meer dieren
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Kangaroo Island
Dag 2 – 3 Kangaroo Island
Dag 3 Vertrek Kangaroo Island

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 430 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 350 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Kangaroo Island, AustraliëDag 1 Adelaide – aankomst Kangaroo Island
Naar het dierenparadijs Kangaroo Island

In Adelaide gaan jullie op eigen gelegenheid naar de verhuurmaatschappij om je huurauto voor de komende dagen op te halen. Het is ruim 1,5 uur rijden naar de terminal in Cape Jervis waar de boot vertrekt. De oversteek van Cape Jervis naar Penneshaw op Kangaroo Island duurt ongeveer drie kwartier. Vervolgens rijden jullie van de bootterminal naar jullie hotel met zwembad op het eiland. Ruim twee dagen hebben jullie de tijd om dit bijzondere natuurparadijs te ontdekken.

Kangaroo Island is het op twee-na-grootste eiland van Australië en het is een van de beste plekken van het land om wildlife te spotten. Door de geïsoleerde ligging hebben de dieren geen natuurlijke vijanden, waardoor zij vrij kunnen leven. De naam Kangaroo Island geeft het al aan: hier zie je zeker kangoeroes en wallaby’s. Maar ook koala’s, wombats, zeeleeuwen en vogelbekdieren leven op het eiland.

Overnachting op Kangaroo Island, Kangaroo Island Lodge ****
Inclusief huurauto, ferry

Tip: ga kanovaren bij Kangaroo Island, AustraliëDag 2 Kangaroo Island
Wildlife, opmerkelijke rotsen en strand

Een volle dag om het eiland te verkennen! Waar ga je als eerste heen? Wij adviseren het Flinders Chase National Park. Ongelooflijk wat een gekke vormen de rotsen hier hebben gekregen door de invloed van de wind, de regen en het zeewater. Het leukste is om hier een wandeling naar de Remarkable Rock te maken. Onderweg spot je vast zeeleeuwen op het strand van Seal Bay. Rijd door naar een rotsboog met uitzicht op zee: de Admirals Arch. Hier liggen reusachtige Nieuw-Zeelandse pelsrobben graag in het zonnetje.

Het mooiste strand op het eiland is Vivonne Bay. Pak ’s ochtends een picknicklunch in en zoek hier tussen de middag een mooi plekje uit. Neem een duik in het water en vul je maag met de meegenomen lekkernijen, terwijl je besluit wat je ’s middags gaat doen.

Als je koala’s wilt zien, kies je voor Hanson Bay. Wil je wat actiever bezig zijn, dan maak je een kanotocht onder begeleiding van een gids over de Harriet River, niet ver van Vivonne Bay. Ook hier kun je vanuit de kano zomaar een koala in een eucalyptusboom zien hangen! Nog spannender is het om te gaan sandboarden in de duinen van de Little Sahara. Je roetsjt vanaf de zandhellingen naar beneden. Ga zitten of “act like a pro” en probeer te blijven staan!

Overnachting op Kangaroo Island, Kangaroo Island Lodge ****
Inclusief huurauto

Koala in een eucalyptusboom op Kangaroo Island, Australië. Met dank aan Exceptional Kangaroo Island.Dag 3 Vertrek Kangaroo Island – Adelaide

Het is tijd om dit afgelegen paradijsje te verlaten. Jullie rijden weer terug naar de ferryterminal in Penneshaw. In circa 45 minuten varen jullie weer terug naar Cape Jervis, op het vasteland van Australië. Als jullie weer terug gaan naar Adelaide, duurt de rit nog ongeveer anderhalf uur. Als je vroeg bent, dan kun je via het pittoreske heuvellandschap met wijngaarden van McLaren Vale rijden. Dorpjes, een strandwandeling en een kleine proeverij in een wijnhuis veraangenamen de rit. Bij terugkomst in Adelaide leveren jullie de huurauto weer in. Of nog beter: plak er nog een leuke reis aan vast en verken nog meer rond dit gebied in Australië.

Inclusief huurauto, ferry

Vervoer

 • Huurauto
 • Veerboot Jervis Bay- Kangaroo Island en v.v.

Reisduur

 • 3 dagen / 2 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • 3 dagen autohuur
 • Veerboot Jervis Bay- Kangaroo Island en v.v.

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.