3-daagse bouwsteen River Kwai

Prachtige natuur, mooie watervallen en indrukwekkende herinneringen aan de oorlog; dat ga je allemaal meemaken tijdens deze tour. Vanuit Bangkok ga je eerst naar de treinmarkt en vervolgens naar het mooie River Kwai gebied waar je een rit maakt over de Dodenspoorlijn, de beroemde brug ziet, het indrukwekkende lokale museum bezoekt en naar mooie watervallen gaat.

 • Indrukwekkende tour
 • Slapen in een drijvend huisje
 • Veel activiteiten
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 River Kwai gebied via treinmarkt
Dag 2 Activiteiten River Kwai gebied
Dag 3 Erawan watervallen - naar Bangkok

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 250 per persoon
 • Kind 2-11 jaar: vanaf € 220 per persoon
 • Reis landarrangement gebaseerd op 2 volwassene en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. van gezinssamenstelling

Dag 1. Bangkok - River Kwai gebied
Vroeg uit de veren, want vandaag worden jullie opgehaald om naar Kanchanaburi en de beroemde River Kwai te gaan. Eerst maak je een stop bij de Mae Klong treinmarkt. De Maeklong treinmarkt is een unieke markt die elke dag wordt gehouden op het spoor van het stadje Samut Songkhram, bijgenaamd Maeklong. Vlak voordat de trein in Maeklong aankomt, moeten de standhouders hun producten van het spoor halen en de luifels van de marktkramen terugtrekken. Zodra de trein weer vertrokken is wordt alles weer teruggezet. Op de spoorlijn die Samut Sakhon met Samut Songkhram (Maeklong) verbindt rijdt de trein dagelijks acht keer per dag midden door de markt. De Maeklong Railway Market begint al vroeg in de ochtend en duurt tot laat in de avond. Het is een kleurrijke markt waar vele versproducten en kleding worden aangeboden.
In de middag maak je een rit in de beruchte Birma Dodenspoorlijn, die over de gevaarlijk uitziende bruggen naar Kanchanaburi rijdt. Vanuit de trein heb je een prachtig uitzicht op het mooie landschap. Vooral het deel over de houten brugconstructie is spectaculair, zorg dat je je camera bij de hand hebt! Daarna ga je verder naar Pak Saeng, waar de longtailboot klaarligt om jullie over de River Kwai naar jullie bijzondere hotel, namelijk de River Kwai Jungle Rafts Hotel, ook wel Floatel genoemd, te brengen. De Floatel ligt midden in de River Kwai en bestaat uit drijvende bungalows die op bamboevlotten gebouwd zijn en omgeven zijn door spectaculaire jungle. De bungalows zijn vrij basic met eigen bad en douche, maar zonder elektriciteit. De olielampjes zorgen wel voor een bijzondere sfeer en de prachtige omgeving maakt het helemaal af!

Dag 2. Rivier Kwai Brug, museum, kerkhof
Deze ochtend zijn jullie vrij om bijvoorbeeld een olifantentocht te maken, een Mon dorpje te bezoeken of lekker te zwemmen en relaxen in een sprookjesachtige setting! Jullie gids zal je in het begin van de middag afhalen in de lobby van jullie hotel. Je bezoekt de beroemde Bridge over the River Kwai, de oorlogsbegraafplaats waar vele slachtoffers van de tweede wereldoorlog liggen begraven, waaronder 2800 Nederlanders, en het indrukwekkende JEATH museum. Daarna worden jullie weer terug gebracht naar het nieuwe hotel waar je op het einde van de middag aankomt. Dit is een privé tour, dus als je al eerder terug naar het hotel wilt, dan kan je dit overleggen met de gids.

Dag 3. Erawan watervallen
Vandaag worden jullie naar het Erawan National Park gebracht en kunnen jullie genieten van de prachtige Erawan watervallen. Vergeet je zwemspullen niet, want je kunt een frisse duik nemen in het water of proberen de top van de waterval, die zeven niveaus telt, te bereiken. Dat wordt klauteren en klimmen! Hierna worden jullie weer terug naar je hotel in Bangkok gebracht. Daar aangekomen eindigt deze driedaagse bouwsteen.

Opmerking:
Deze bouwsteen is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Als je met je kleinere kids naar de River Kwai wilt gaan, dan is dit geen probleem, maar zullen we voor een alternatieve locatie zorgen. Het Floatel hotel ligt namelijk in het water en heeft niet overal hekken om je kids te beschermen tegen de snelstromende rivier. In het aanvraagformulier kun je in het opmerkingenveld aangeven als je een alternatieve accommodatie voor kleinere kinderen wilt.

Vervoer

 • Privé vervoer met airco minibus/auto

Reisduur

 • 3 dagen / 2 nachten

Inclusief

 • Twee overnachtingen met ontbijt
 • Diner op dag 1
 • Alle transfers en activiteiten zoals aangegeven incl gids

Exclusief

 • Overige maaltijden en excursies
 • Entreekosten
 • Death railway tickets
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.