4-daagse bouwsteen Phillip Island Adventure

Met een huurauto rijd je heel eenvoudig van de gezellige stad Melbourne naar het Mornington Peninsula en Phillip Island. Mooie natuur, rustige stranden en wijngaarden tref je in dit gebied aan. Het hoogtepunt van deze bouwsteen is de Pinguin Parade, een ware optocht van dwergpinguïns over Summerland Beach. Ontdek slaperige dorpen, vergaap je aan de capriolen die surfers uithalen en zie koala’s van dichtbij in een opvangcentrum. Een rustige bouwsteen, die je vanuit Melbourne kunt toevoegen aan je reis door Australië.

 • Pinguïns op het strand
 • Stranden en wijnhuizen
 • Koala opvangcentrum
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Phillip Island
Dag 2 - 3 Phillip Island
Dag 3 - 4 Mornington Peninsula
Dag 4 Vertrek Mornington Peninsula

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 350 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 290 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Pelikaan, onderweg van Melbourne naar Phillip Island, AustraliëDag 1 Melbourne - aankomst Phillip Island
Ca. 150 km / 2 uur

In Melbourne halen jullie de huurauto op. Snel de drukke stad uit en op weg naar de natuur van Phillip Island. Stop onderweg om een foto te maken van de bontgekleurde strandhuisjes op Mornington Peninsula. Een andere leuke stop tijdens deze route is het vissersplaatsje San Remo. Proef de heerlijke fish & chips terwijl je naar de pelikanen op en boven het water kijkt.

Niet voor niets ontvluchten de inwoners van Melbourne in het weekend vaak de stad voor een uitstapje naar Phillip Island. Het is een oase van rust en een natuurparadijsje met wilde dieren, witte zandstranden en indrukwekkende rotsen en kliffen. Je kunt hier bijvoorbeeld koala’s, wallaby’s en mierenegels zien. Maar de belangrijkste reden om hier naar toe te gaan zijn de pinguïns. Elke avond waggelen honderden dwergpinguïns over het strand naar hun hol op Summerland Beach. Dit wordt de pinguïn-parade genoemd en jij kunt er getuige van zijn!

Jullie slapen in een leuk resort op het eiland mét een zwembad.

Overnachting op Phillip Island, Kaloha Holiday Resort***
Inclusief huurauto

Pinguïns spotten op Phillip Island, AustraliëDag 2 Phillip Island

Jullie hotel ligt in het plaatsje Cowes. Ga naar het strand aan de westkust van Phillip Island om de grootste kolonie van Australische pelsrobben te zien. Je hoeft er weinig moeite voor te doen om ze te spotten, ze buitelen over elkaar heen op het zand en op de rotsen. De jonkies spelen in het water, terwijl de ouderen liggen te zonnen.
Om nog meer dieren te zien, breng je een bezoek aan het Koala Conservation Centre. Een educatief en mooi opgezet opvangcentrum waar koala’s in hun natuurlijke habitat leven.

Maar er is zoveel meer te doen op Phillip Island! Zoek je wat meer actie, dan kun je een poging wagen om op een surfplank te blijven staan bij Woolamai Beach. Als je kunt duiken, ga dan de onderwaterwereld verkennen en misschien wil één van jullie een balletje slaan op de golfbaan van Phillip Island?

Overnachting op Phillip Island, Kaloha Holiday Resort***
Inclusief huurauto

Zeeleeuwen, onderweg van Phillip Island naar Mornington Peninsula, AustraliëDag 3 Phillip Island – Mornington Peninsula
Ca. 100 km / 1,5 uur

Het schiereiland Mornington heeft veel te bieden. Je kunt wandelen door de zandduinen, langs rotsformaties en kliffen of een wandeling over het zandstrand maken. Op het zandstrand staan bontgekleurde strandhuisjes; heel fotogeniek. Een proeverij in een wijnhuis mag niet op het lijstje van vandaag ontbreken.

Breng zeker een bezoek aan de gezellige plaatsjes Sorrento en Portsea. Hier komen surfers graag en je kijkt je ogen uit hoe ze de hoge golven bedwingen. Een meer relaxte manier om van water te genieten, beleef je in de Peninsula Hot Springs. Kom helemaal tot rust in de baden met het warme, natuurlijke water. De mooiste zonsondergang zie je vanaf Arthur’s Peak.

Strandhuisjes op Mornington Peninsula, AustraliëOvernachting op Mornington Peninsula , Brooklands of Mornington***
Inclusief huurauto

Dag 4 Mornington Peninsula - Melbourne
Ca. 80 km / ruim 1 uur

Jullie rijden terug naar de gezellige stad Melbourne voor een vervolg of het einde van jullie reis door Australië. In Melbourne leveren jullie de huurauto weer in.

Inclusief huurauto

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 4 dagen / 3 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • 4 dagen autohuur

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.