4-daagse bouwsteen Rotspieken en rijstvelden

Tijdens een individuele rondreis met je gezin door Vietnam mag een cruise door Halong Bay niet ontbreken. Dit is echt een van de hoogtepunten van Vietnam. Niet een dag, maar twee dagen! Waar je dan slaapt? In een hut aan boord van het schip. Je wordt in slaap gewiegd door het zachtjes deinen van de zee. Daarna door naar Ninh Binh, ook wel ‘Halong Bay op het droge’ genoemd. Waarom? Dat ga je zelf zien. De vlakke omgeving leent zich goed om per fiets te verkennen. Op je gemak trap je langs rotspieken en rijstvelden.

 • Een spannende grot verkennen
 • Slapen op een schip
 • Fietsen langs rijstvelden
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Hanoi – Halong Bay
Dag 2 Halong Bay – Ninh Binh
Dag 3 Ninh Binh
Dag 4 Vertrek Ninh Binh

Reissom

 • Reissom volwassene: vanaf € 370 pp
 • Reissom kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 320 pp
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Hanoi – Halong Bay
Slapen op een schip

Op naar de kust! Vanuit hoofdstad Hanoi word je naar de haven van Halong Bay gebracht. Daar ga je rond het middaguur aan boord van het schip. Even de tijd om je te installeren, en voor je het weet vaart het schip al af de beroemde Halong Bay in. De lunch wordt geserveerd; een buffet dus de kids kunnen zelf uitkiezen wat ze lekker vinden. Op het menu staat natuurlijk wel veel vis, want je bent immers op zee. Na de eerste drukte in de haven, met veel schepen die af en aan varen, wordt het steeds rustiger om je heen. Alle schepen hebben een eigen vaarroute, en Halong Bay is een heel groot gebied. Ga op het dek zitten om van het uitzicht over de beroemde rotspieken te genieten. Ze hebben namen als Cho Da Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechtende hanen). Zie je de gelijkenis? Je vaart langs kleine en grotere rotseilanden, die hoog oprijzen uit zee. Het schip gaat voor anker. Met een klein bootje (tender) worden jullie naar een strandje gebracht. Even de benen strekken, en zwemmen in zee. ’s Avonds staat er weer een buffet voor jullie klaar op het schip. Ga daarna naar het dek om de sterrenhemel te bewonderen. De boot ligt voor anker in de baai zachtjes mee te deinen op de bewegingen van de zee. Vanavond word je in slaap gewiegd.

Overnachting in Halong Bay op een schip van Pelican Cruise ***
Inclusief lunch, diner, transfer en excursies tijdens cruise

Dag 2 Halong Bay – Ninh Binh
Verken de Surprise-grot

Zijn jullie vroege vogels? Doe dan mee aan de Tai Chi les op het dek. Daarna ontbijten en met een volle buik op naar de enorme Surprise-grot. Wat een ruimte, met enorme stalactieten en stalagmieten. Beste spannend om door zo’n grot te wandelen. Hierna vaart het schip rustig terug naar de haven van Halong Bay, ondertussen geniet je van een brunch. Rond het middaguur meert het schip weer af in de haven van Halong Bay. Daar worden jullie opgehaald voor de rit van ongeveer 4 uur naar Ninh Binh.

De provincie Ninh Binh wordt ook 'Halong Bay op het land' genoemd. Niet zonder reden; het groen begroeide karstgebergte rijst steil uit het landschap met rijstvelden en waterwegen op. Bijzonder mooi! Een boottochtje door dit gebied is daarom ook een must. Ninh Binh stad is een grote stad met een relatief klein centrum met wat restaurantjes én de opstapplaats voor de boottochtjes naar Tam Coc (letterlijk vertaald: drie grotten). Naast Tam Coc zijn er ook andere plaatsen waar de roeibootjes klaarliggen om jullie door het prachtige landschap te vervoeren. Een leuk weetje is dat de dijk die Ninh Binh beschermt tegen overstromingen met behulp van Nederlandse kennis is aangelegd.

Overnachting in Ninh Binh, Tam Coc Rice Fields ***
Inclusief ontbijt, lunch, transfer en excursies tijdens cruise

Dag 3 Ninh Binh
Fietsen langs rijstvelden

Verken de schilderachtige omgeving van Ninh Binh per fiets. Bij het hotel staan fietsen voor jullie klaar (te huur of te leen). De fietsen in Vietnam zijn vrij klein, en daardoor ook geschikt voor wat grotere kinderen. En voor de kleintjes zijn er vaak wel kinderzitjes te huur. Een boottochtje is ook een erg leuke manier om de omgeving te bewonderen. Je hoeft niet zelf te roeien, maar wordt geroeid. Vaak nog op traditionele wijze: met de voeten! Ook leuk om te doen: koken met de kids. Volg een kookworkshop om bijvoorbeeld echte Vietnamese loempia’s te leren rollen.

Overnachting in Ninh Binh
Inclusief ontbijt

Dag 4 Vertrek Ninh Binh
Vanuit Ninh Binh reizen jullie verder per nachttrein naar het zuiden (Ninh Binh heeft een eigen treinstation) of met de auto dieper het noorden in naar het berggebied, of naar hoofdstad Hanoi waar vandaan jullie het vliegtuig kunnen pakken naar andere delen van Vietnam of naar huis. Er zijn zo veel mogelijkheden. Onze landendeskundige adviseert graag wat bij jouw gezin past.

Vervoer

 • Transfers

Reisduur

 • 4 dagen / 3 nachten

Inclusief

 • Transfers op dag 1 en dag 2
 • Alle maaltijden tijdens Halong Bay cruise
 • Excursies tijdens Halong Bay cruise

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.