5-daagse bouwsteen Kakadu & Katherine Gorge

Met een huurauto verkennen jullie tijdens deze reis het Top End, het noorden van Australië. Je raakt onder de indruk van de natuur in het Kakadu National Park en in de Katherine kloof. Spot krokodillen, zwem in poeltjes onder spetterende watervallen en neem een foto van jezelf naast een metershoge termietenheuvel. Je maakt een boottocht, maar je bent ook zelf lekker actief bezig tijdens een kanotocht. Moerassige gebieden met wijds uitzicht, maar ook rode kloven met metershoog oprijzende wanden. Ook zie je rotstekeningen die duizenden jaren geleden door de oorspronkelijke bevolking, de Aboriginals, zijn gemaakt.

 • Veel vrijheid met eigen huurauto
 • Inclusief cruise door Kakadu National Park
 • Inclusief kajak-excursie in Katherine Gorge
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Kakadu
Dag 2 - 3 Kakadu
Dag 3 - 5 Katherine Gorge
Dag 5 Vertrek Darwin

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 580 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 480 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Spot krokodillen in Kakadu National Park, AustraliëDag 1 Naar Kakadu
Welkom in één van de meest bijzondere nationale parken van Australië!

Jullie gaan op eigen gelegenheid naar de autoverhuurder. De komende dagen op pad met je huurauto. Vanaf Darwin of Litchfield National Park rijden jullie naar Kakadu.

In het Kakadu National Park zie je een combinatie van prachtige natuur plus de boeiende cultuur en het spirituele leven van de Aboriginals. De natuur in het Kakadu National Park is overweldigend mooi. Enorme watervallen, zoals de Jim Jim Falls en de Twin Falls, worden afgewisseld door wetlands en brede rivieren waarin vele krokodillen leven. Een boottocht door de wetlands van Yellow Water is een must tijdens je verblijf in het Kakadu National Park. Het Top End is voor Aboriginals al duizenden jaren lang een belangrijk gebied. Er zijn prachtige, eeuwenoude rotstekeningen, onder andere bij Ubirr Rock en Nourlangi Rock. Sommige rotstekeningen zijn meer dan 20.000 jaar oud!

Jullie slapen in leuke bungalows in het hart van het nationale park.

Overnachting in Kakadu National Park, Anbinik Resort ***
Inclusief huurauto

Yellow River Cruise, AustraliëDag 2 Kakadu National Park
Yellow Water Cruise

De Yellow Water Cruise is een must-do in Kakadu National Park. Ga zitten en ontspan terwijl je over de Yellow Water Billabong vaart, een zijrivier van de South Alligator-rivier. De South Alligator-rivier is de grootste in het Kakadu National Park en bestaat uit uitgestrekte kanalen, moerassen en overstromingsvlaktes. Ga op zoek naar de unieke zoutwaterkrokodil en buffels en zie ontelbaar veel vogelsoorten. Wist je dat een derde van alle vogelsoorten in Australië voorkomt in Kakadu? Zo kun je bijvoorbeeld de ekstergans, fluitende eenden, de jabiru (reuzenooievaar), kraanvogels en verschillende soorten ijsvogels tegenkomen. De tour duurt ongeveer twee uur.
Tip: Kies voor een tocht aan het einde van de middag voor een prachtige oranje lucht tijdens de zonsondergang.

Overnachting in Kakadu National Park.
Inclusief huurauto, cruise

Wat een uitzicht vanaf je eigen rotsblok bij de Katherine Gorge, Australië, met dank aan Tourism AustraliaDag 3 Kakadu National Park – Katherine Gorge
Ca. 335 km / 3,5 uur

Neem de ochtend nog de tijd om het Kakadu National Park verder te ontdekken. Daarna richting de chalets nabij de Katherine Gorge, waar jullie de komende nacht slapen. Stop onderweg voor een verfrissende duik bij de Edith Falls!

De Katherine Gorge, ook wel het Nitmiluk National Park genoemd, is één van de hoogtepunten van het Northern Territory. Door hevige regenval heeft de Katherine River miljoenen jaren oude zandstenen rotsen uitgesleten. Dat heeft voor het ontstaan van de vijftig kilometer lange Katherine Gorge gezorgd. Er zijn verschillende manieren waarop je de dieprode kloven met stroomversnellingen en watervallen kunt verkennen. De indrukwekkendste manier is vanaf het water: per rondvaartboot of kajak. Daarnaast is ruim 100 kilometer aan wandelpaden aangelegd door het park. Tijdens de meeste wandelingen, zowel kort of lang, wordt je beloond met adembenemende uitzichten. De Katherine Gorge ligt nabij de stad Katherine, de stad waar de outback de tropen ontmoet.

Overnachting nabij Katherine Gorge, Nitmiluk Cabins **
Inclusief huurauto

Kanovaren door de Katherine Gorge, AustraliëDag 4 Katherine Gorge
Kanovaren door de Katherine Gorge

Kanovaren door de Katherine Gorge is een heerlijke manier om de dag mee te beginnen. Deze tour begint met een schilderachtige boottocht door de eerste kloof van Nitmiluk. Je maakt een korte wandeling over een rotsachtig pad voordat je bij de startplaats komt. Per kano ga je de tweede kloof zelfstandig verkennen. Je hebt ruim de tijd om in een rustig tempo het landschap en de wilde dieren in de kloof te bewonderen. Een deel van deze kloof is vruchtbaar en heeft magisch uitziende, hangende tuinen met een bijna regenwoudachtige sfeer. Neem iets lekkers mee voor een picknick op de oevers en koel af met een duik in het water. Als je ook nog van de tweede naar de derde kloof wilt, moet je zelf de kano een stukje dragen.

Overnachting nabij Katherine Gorge.
Inclusief huurauto, kano-excursie

Misschien spot je nog een kangoeroe op de terugweg naar Darwin, AustraliëDag 5 Katherine Gorge - Darwin
Ca. 350 km / 3,5 uur

Start de dag rustig op bij de prachtige Katherine Gorge. Maak in de ochtend nog een wandeling door dit spectaculaire gebied.

Vanuit jullie hotel nabij de Katherine Gorge is het ongeveer 3,5 uur rijden naar Darwin. Blijf goed opletten op de weg terug, misschien spot je nog een kangoeroe. In Darwin aangekomen, leveren jullie de huurauto weer in. Vlieg nog naar een ander deel van Australië, er is zoveel te zien in dit land!

Vervoer

 • Huurauto

Reisduur

 • 5 dagen / 4 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • 5 dagen autohuur
 • Yellow Water Cruise in Kakadu National Park
 • Kanotocht door de Katherine Gorge

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.