6-daagse bouwsteen Boerenleven en bounty-strand

Zie hoe de boeren bij Kampot peper verbouwen; naar zeggen de beste peper ter wereld. Kampot is er beroemd om. Je ziet koeien grazen op de akkerlanden, en kippen scharrelen in de dorpjes. De vissers in Kep halen hun buit binnen met kleurrijke boten. Bakken vol krioelende vissen en krabben wachten op kopers. Ga jij smullen van een vers visje? En dan door naar bounty-eiland Koh Rong, voor een paar dagen zon, zee, strand en snorkelen.

 • Fietstocht landelijk Kampot
 • De krabbenmarkt in Kep
 • Relaxen op bounty-eiland Koh Rong
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Kampot
Dag 2 Kampot
Dag 3 Koh Rong
Dag 4 - 6 Koh Rong
Dag 6 Vertrek Koh Rong

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 425 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 350 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Kampot

Op naar Kampot. Deze bouwsteen past mooi na een paar nachten in hoofdstad Phnom Penh of na een verblijf in de jungle van Koh Kong. Zoals omschreven in de bouwsteen ‘Avontuur in de jungle’. Een paar uur verder, rijdt u het stadje Kampot al binnen.

Kampot ligt maar een paar kilometer van de kust. In het centrum van deze charmante plaats staan opvallend veel koloniale panden; de aanwezigheid van de Fransen is hier nog voelbaar. Langs en op de rivier die door het centrum stroomt zijn veel kleinschalige (drijvende) restaurants de vinden. Verken het centrum van Kampot per fiets of te voet, en eindig de dag met een drankje in de hand op één van de terrasjes aan of op de rivier.

Overnachting in Kampot, Rikitikitavi ***
Inclusief transfer

Een ritje in de tuk tuk in CambodjaDag 2 Kampot
Een ochtend door de landelijke omgeving

Deze ochtend ga je de landelijke omgeving van Kampot verkennen. Lekker actief op de fiets of achterover leunend vanuit een tuktuk; de keuze is aan jou. Wij raden wel aan met hele jonge kinderen voor de tocht per tuktuk te kiezen. Met een lokale gids, die de regio op zijn duimpje kent, ga je op pad. Je rijdt langs rijstvelden, akkerlanden waar de beroemde peper van Kampot verbouwd wordt, en door traditionele dorpjes. Overal word je vriendelijk begroet door de locals. Ook zie je velden vol met lotusbloemen. Deze bloem heeft een religieuze betekenis voor Cambodjaanse Boeddhisten, en staat voor zuiverheid. Om echt kennis te maken met het lokale leven gaat de route langs een paar adresjes van huisindustrieën. Op kleine schaal produceren lokale families bijvoorbeeld rijstnoedels of ‘rolled cake’, wat een lokale lekkernij van Kampot is. Proeven mag natuurlijk!

De middag hebben we niets voor je gepland. We kunnen een boottocht over de rivier voor je boeken, of neem een tuktuk-taxi naar Kep. Het is maar een half uurtje rijden naar Kep aan zee. De krabbenmarkt moet je daar zeker bezoeken. Kleurrijke vissersbootjes dobberen in zee, en op de kade wordt verse vis en natuurlijk ook krab verkocht. Leuk en lekker: zoek een vis of krab uit en laat deze ter plaatse op de markt bereiden. Het strand van Kep is niet spectaculair, deels bedekt met kiezels en deels een vrij smalle strook zandkleuring strand. In Kep ben je zo van het strand in de jungle. Het kleine Kep National Park grenst namelijk aan het stadje. In het nationale park is een rondwandeling van circa 2 uur uitgezet die je gemakkelijk zonder gids kunt volgen.

Overnachting in Kampot.
Inclusief ontbijt en tocht per fiets of tuktuk

Schommelen op het strand van Koh Rong, CambodjaDag 3 Kampot – Koh Rong
Vanaf Kampot is het ongeveer drie uur rijden naar de pier in Sihanoukville. Daar vandaan vertrekt de boot naar Koh Rong. Een uurtje varen, en je staat op het witte strand van dit bounty-eiland.

Koh Rong is zo’n paradijselijk eiland waar je even helemaal kunt ontspannen. Koh Rong is bedekt met groene jungle en er zijn een paar vissersdorpjes. Rond het eiland liggen kleurrijke koraalriffen, dus blijf niet op het zand maar ga ook eens snorkelen. Huur een bootje, kajak of jetski en ga het water op. Heel bijzonder: in de zee rond Koh Rong zit een soort plankton dat oplicht. Je kunt hier in de avond zwemmen tussen allemaal lichtpuntjes.

Overnachting op Koh Rong, Long Set Beach Resort ****
Inclusief ontbijt, transfer en boottocht

Neem een duik in het blauwe water voor de kust van Koh Rong, CambodjaDag 4 en 5 Koh Rong
Lekker relaxen deze twee dagen

Deze dagen ga je lekker zwemmen, zandkastelen bouwen, schelpen zoeken en schommelen in een hangmat. Het is tijd om te relaxen na een reis voor indrukken.

Overnachtingen op Koh Rong.
Inclusief ontbijt

Dag 6 Vertrek Koh Rong
De tijd van niksen aan het strand of zwembad is voorbij. Vanaf het eiland vaar je terug naar het vasteland. Reis je verder door Cambodja of naar een van de buurlanden: Vietnam, Thailand of Laos? Of vlieg je terug naar huis? Veel vluchten vanaf Phnom Penh vertrekken in de avond, dus dat red je in één dag. En als de vlucht ’s ochtends vertrekt, voegen we nog een nachtje Phnom Penh toe.

Inclusief ontbijt en boottocht

Vervoer

 • Transfers
 • Boottocht

Reisduur

 • 6 dagen / 5 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Transfers op dag 1 en 3
 • Tocht per fiets of tuktuk in Kampot
 • Boottocht op dag 3 en dag 6

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.