6-daagse bouwsteen Lampionnetjes en drakenboten

Dwaal door de keizerlijke citadel in Hue en maak per fietstaxi een rondje maken over de verlichte boulevard. Er is zoveel te zien in deze stad. Vaar ook met een drakenboot over de Parfumrivier en stap uit bij een hoog boven de oever uittorende pagode. Daarna verder naar het schilderachtige Hoi An. Onderweg even uit de auto om per kabelbaan naar de Gouden Brug te gaan. Stap in Hoi An op de fiets om door de rijstvelden naar het strand te trappen. En ga ook de gekleurde lampionnetjes in de binnenstad van Hoi An bewonderen. Net een sprookje!

 • Varen met een drakenboot in Hue
 • Geniet van het uitzicht vanaf de Golden Bridge
 • Dwaal door de met lampionnen versierde straten van Hoi An
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1-2 Hue
Dag 3-6 Hoi An
Dag 6 Vertrek Hoi An

Reissom

 • Volwassene: € 390 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: € 320 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

HueDag 1 Hue

Per vliegtuig, trein of minibusje arriveren jullie in de keizerlijke stad Hue. Natuurlijk worden jullie naar het hotel gebracht waar jullie de komende nachten logeren.

Van 1802 tot 1945 was Hue de hoofdstad van Vietnam en zetelden de Vietnamese keizers hier. De stad heeft een rijk verleden en veel historische monumenten die hieraan herinneren. Eén van de meest indrukwekkende is de keizerlijke citadel. Dit grote complex heeft verwantschap met de Verboden Stad in China. Binnen de muren zie je tempels, paleizen, vijvers, tuinen en de Verboden Purperen Stad. De Parfumrivier deelt de stad in tweeën. Net buiten de stad liggen de keizerlijke graftombes. De tombes hebben meer weg van een paleis dan van een begraafplaats. Bijzonder indrukwekkend vonden wij de tombe van Lang Tu Duc en de tombe van Lang Minh Mang. Leuk om te doen: maak 's avonds een tochtje per cyclo (fietstaxi) langs de verlichte boulevard.

Overnachting in Hue, Ecolodge ***
Inclusief transfer en ontbijt

HueDag 2 Hue
Met een drakenboot over de Parfumrivier

In Hue is veel te doen en bezichtigen, dus jullie zullen moeten kiezen. Wat niet mag ontbreken is een bezoek aan de Keizerlijke Citadel. In deze enorme vesting leefde de keizerlijke familie geheel afgezonderd van de rest van de stad. Je kunt hier gemakkelijk twee uur ronddwalen. De kleurrijke Dong Ba-markt is hier niet ver vandaan. Hier doen de inwoners van Hue hun dagelijkse boodschappen. Stap in een rijkelijk versierde drakenboot voor een boottochtje over de Parfumrivier en laat je afzetten bij de zeven verdiepingen tellende Thien Mupagode. De stad Hue kun je prima per fiets verkennen. De graftombes zijn iets te ver weg; hiervoor kunnen jullie beter een taxi nemen.

Overnachting in Hue.
Inclusief ontbijt

Fietsen in HueDag 3 Van Hue naar Hoi An
Via de Golden Bridge én de wolkenpas

Vanaf Hue rijdt de chauffeur jullie zuidwaarts naar Hoi An, over de indrukwekkende Wolkenpas met panoramische uitzichten over de kustlijn de Zuid-Chinese Zee. Tijd voor een fotostop! Daarna door naar de heuvels van Ba Na. Aangekomen stap je in de moderne kabelbaan die je naar de Gouden Brug brengt. Bij helder weer kun je vanaf de brug zelfs de kustplaats Danang zien liggen. Natuurlijk mag een wandeling over dé Gouden Brug niet ontbreken. Deze moderne brug wordt ‘gedragen’ door twee enorme betonnen handen. Bezoekers lopen zo over een draad die gespannen wordt door ‘de handen van God’, aldus de gedachte van de ontwerper. Je staat nu op 1400 meter hoogte en zo heb je een indrukwekkend uitzicht over het landschap. Met de kabelbaan terug naar beneden, waar jullie chauffeur op jullie wacht om jullie naar het hotel in Hoi An te brengen.

Het schilderachtige stadje Hoi An was vroeger één van de belangrijkste havensteden van Zuidoost-Azië. Dat is goed terug te zien aan de chique Chinese huizen en kleurrijke tempels in het centrum. Een aantal van deze huizen en tempels mag je van binnen bewonderen. Hoi An is gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Doordat het stadje Hoi An vrijwel ongeschonden uit de Vietnamoorlog is gekomen, geeft het een heel goed beeld van het authentieke Vietnam voor de oorlog. Het lijkt hier of de tijd heeft stilgestaan. Niet voor niets is Hoi An door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Tip: laat voordelig kleding, schoenen of tassen op maat maken in Hoi An.

Overnachting in Hoi An, Ancient House Village Resort ****
Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Hoi An
Naar het strand en/of het stadje

Kiezen jullie vandaag voor ontspanning of actie, of beide? Deze dat kunnen jullie doen waar je zin in hebt. Stap op de fiets en rijd langs de rivier, door rijstvelden en langs dorpjes naar het strand. Het is makkelijk fietsen over de vlakke paden, en de afstand van zo’n 5 kilometer hebben jullie zo afgelegd. Of fiets naar het stadje Hoi An en dwaal dan verder te voet door de wirwar van straatjes. Onze tip: ga ’s avonds naar Hoi An want dan zijn de straten versierd met honderden kleurrijke lampionnetjes. Net een sprookje! Koop bij het toeristenbureau een strippenkaart waarmee je in vijf huizen/tempels een kijkje kunt nemen. Vinden jullie het Vietnamese eten ook zo lekker? Doe dan mee aan een kookworkshop en leer echte Vietnamese loempia’s maken.

Overnachting in Hoi An.
Inclusief ontbijt

Kinderen in Hoi An

Dag 5 Hoi An
Excursie - Fietsen vanuit Hoi An

Per fiets verkennen jullie deze ochtend het platteland rond Hoi An. Met een gids fietsen jullie naar de steiger waar je met fiets en al op de boot stapt. Er zijn kleine fietsen voor kinderen, en voor hele jonge kinderen zijn er kinderzitjes. Overleg met de gids hoeveel jullie willen fietsen terwijl de boot over de rivier naar het nabijgelegen dorpje Kim Bong vaart. Jullie fietsten door het dorp en stoppen bij lokale mensen om het landelijke leven van de Vietnamezen in deze regio te ervaren. Op de terugweg, weer per boot, bezoeken jullie dorpjes waar de mensen gespecialiseerd zijn in keramiek en botenbouw. Hier werkt men nog met de hand, heel interessant om te zien!

Overnachting in Hoi An.
Inclusief ontbijt, fietshuur, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Hoi An

Er is een einde gekomen aan jullie reis naar Hue en Hoi An. Jullie worden naar de luchthaven of het treinstation van Danang gebracht. Reis vanaf hier bijvoorbeeld door naar Hanoi in het noorden of naar de Mekongdelta in het zuiden van Vietnam.

Inclusief ontbijt en transfer

Vervoer

 • Transfers

Reisduur

 • 6 dagen / 5 nachten

Inclusief

 • Transfer op dag 1 en 6
 • Privéauto/busje met chauffeur op dag 3
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Fietsexcursie Hoi An

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden & excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.