7-daagse bouwsteen Gili en Lombok

Als je je reis naar Bali wil combineren met andere eilanden, dan zijn de Gili eilanden en Lombok aanraders. Deze eilanden liggen vlakbij Bali, maar zijn heel anders en minder toeristisch dan het buureiland. De Gili's zijn drie paradijselijk eilandjes waar nog geen gemotoriseerd verkeer is. Lombok is een groter eiland. Het noordelijke gedeelte van Lombok is bergachtig met veel bomen, terwijl het zuiden droog is met savannes.

 • Twee eilanden in één reis
 • Snorkelen bij de Gili eilanden
 • Ontmoet de Sasaks op Lombok
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 Aankomst Gili Air
Dag 2 - 3 Gili Air
Dag 4 - 6 Sekotong
Dag 7 Vertrek Sekotong

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 570 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 450 per persoon
 • Reissom bouwsteen gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Gili Air
Welkom in het bounty-paradijs!

Vanuit Padangbai op Bali vaar je met een snelle boot naar de Gili Eilanden. Daar aangekomen staan er karretjes met paarden ervoor klaar om jullie naar het hotel te brengen.

Gili Air vormt samen met Gili Meno en Gili Trawangan de noorlijke Gili-eilanden. Alle drie de eilanden hebben prachtige, witte zandstranden en een geweldige onderwaterwereld. Gili Air ligt het meest dicht tegen de kust van Lombok en is daardoor ook het dichtst bevolkt, desondanks heerst er een heerlijk rustige eilandsfeer. Op het eiland is geen zoet water. De meeste zwembaden zijn gevuld met zout water, maar sommige hotels gebruiken aangevoerd zoet water.

Overnachting op Gili Air, Manta Dive Air Hotel ***
Inclusief boottocht

Dag 2 - 3 Gili Air
Zon, zee, strand en snorkelen

Deze dagen heeft u alle tijd en rust om Gili Air te verkennen. Huur een fiets, en trap over de rondweg. Boek een snorkeltripje, en bewonder de kleurrijke koraalriffen rond het eiland. Grote kans dat je niet alleen heel veel felgekleurde vissen zult zien, maar ook een schildpad spot!

Overnachtingen op Gili Air.
Inclusief ontbijt

Dag 4 Gili Air - Sekotong
Naar het vasteland van Lombok

Met paard en wagen gaan jullie terug naar de haven. Vandaag varen jullie naar het vasteland van Lombok. Daar aangekomen worden jullie naar de badplaats Sekotong gebracht.

Sekotong is een authentiek plaatsje aan de zuidwestkust van Lombok. De stranden in dit gebied zijn spectaculair en nog heel rustig. Hebben jullie nog niet genoeg van het snorkelen? Ook bij Sekotong kan dat heel goed.  Huur een bootje voor een tochtje naar het nabij gelegen eilandje Gili Nanggu, ook wel "The Paradise Island" genoemd. Nog leuker: huur een bootje voor een dag. Je vaart dan niet alleen naar Gili Nanggu, maar ook naar andere eilandjes. Absoluut genieten!

Overnachting in Sekotong, Cocotinos Hotel ***
Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

Dag 5 Sekotong
Ga cultuur opsnuiven 

Er is van alles te zien en beleven in de omgeving van Sekotong. Bezoek bijvoorbeeld het Mayura Waterpaleis bij Cakranegara. Hier woonde vroeger een Balinese koning. Het is tegenwoordig een enorm park met een vijver vol lotusbloemen. Aan de overkant ligt de grootste en één van de meest indrukwekkende tempels van Lombok: Pura Meru. Even verderop staat nog een paleis: het Narmada-paleis. Het paleis is omringd door prachtige tuinen, fonteinen en tempels. In Lingsar staat een bijzonder tempelcomplex midden tussen de rijstvelden. Je leest het al, er zijn op Lombok genoeg plekken om cultuur op te snuiven. Er is gelukkig ook voldoende tijd voor het bouwen van zandkastelen op het strand of een duik in het zwembad bij je hotel.

Overnachting in Sekotong.
Inclusief ontbijt

Dag 6 Sekotong
Ontmoet de Sasaks

Vandaag zien jullie hoe de locals, vaak nog op de hand, allerlei mooie dingen maken. Je rijdt naar het zuiden van Lombok, en stopt in verschillende dorpjes. In het ene dorp wonen de smeden, in het andere dorp is iedereen bezig met pottenbakken en in het volgende dorp zijn de locals gespecialiseerd in weven. Heel leerzaam om te zien dat niet alles zomaar uit een fabriek komt rollen. In het dorp Rambitan zie je hoe de Sasaks, de oorspronkelijke bewoners van Lombok, leven. Er staan hier nog traditionele huizen. In de middag nog een bezoekje aan Tanjung Aan, een beroemde baai. Even bijkomen in Kuta Beach aan het strand. En dan na een lange, gevarieerde dag terug naar het hotel in Sekotong.

Overnachting in Sekotong.
Inclusief ontbijt en dagtocht Lombok

Dag 7 Vertrek Sekotong

Vanaf het hotel worden jullie naar de luchthaven van Lombok gebracht. Daar eindigt deze bouwsteen.

Inclusief ontbijt en transfer

Vervoer

 • Boottochten
 • Transfers

Reisduur

 • 7 dagen / 6 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Beschreven bootovertochten
 • Beschreven transfers
 • Excursie dagtocht Lombok

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.