21-daagse rondreis Explore Vietnam & Cambodja

Deze drieweekse reis combineert hoogtepunten van Cambodja én van Vietnam! Je bezoekt in Cambodja de wereldberoemde tempels van Angkor, gaat varen over het Tonlé Sap meer en tuft per tuktuk door hoofdstad Phnom Penh. Door naar Vietnam, waar je van Ho Chi Minh City in het zuiden naar hoofdstad Hanoi in het noorden reist. Onderweg vaar en fiets je door de Mekongdelta, bewonder je de charmante plaatsen Hoi An en Hue en ga je cruisen door Halong Bay. Een rondreis boordevol once-in-a-lifetime ervaringen.

 • Hoogtepunten Cambodja én Vietnam
 • Tuktuk tours Angkor en Phnom Penh
 • Cruisen door Halong Bay
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 3 Siem Reap
Dag 4 - 5 Battambang
Dag 6 - 7 Phnom Penh
Dag 8 - 9 Ho Chi Minh City
Dag 10 Mekongdelta
Dag 11 Ho Chi Minh City
Dag 12 - 14 Hoi An
Dag 15 - 16 Hue
Dag 17 - 18 Hanoi
Dag 19 Halong Bay
Dag 20 Hanoi
Dag 21 Vertrek Hanoi

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 2.560 per persoon
 • Kind 2 t/m 17 jaar: vanaf € 2.100 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1 Aankomst Siem Reap
Welkom in Cambodja!

Na aankomst op het vliegveld van Siem Reap worden jullie opgewacht en naar het hotel in de stad gebracht.

Sinds de ontdekking van het enorme tempelcomplex Angkor is het kleine Siem Reap uitgegroeid tot een wereldberoemde plaats. Het is een charmante, overzichtelijke stad met een mooie ligging aan de gelijknamige rivier. In de stadskern staan nog vrij veel gebouwen uit de Frans koloniale tijd. Bezoek de bedrijvige Psar Chaa; op deze overdekte markt doen de locals hun inkopen. In het gebied rond 'pubstreet' zijn veel restaurants en bars te vinden. Je kunt hier pizza, Mexicaans, hamburgers en ander lekkers eten. Natuurlijk staan echte Cambodjaanse gerechten ook op de menukaarten.

Overnachting in Siem Reap, Pavillion d'Orient ****
Inclusief transfer

Dag 2 Siem Reap
Verken de tempels van Angkor

Deze rondreis begint met één van de absolute hoogtepunten: het indrukwekkende Angkor complex. Extra leuk: je gaat met de tuktuk op pad om de tempels te verkennen! Op het programma staat natuurlijk een bezoek aan Angkor Wat. Het tempelcomplex van Angkor stamt uit het oude Khmer-rijk. Het is het grootste tempelcomplex ter wereld. De tempel is ook afgebeeld op de nationale vlag van Cambodja. Angkor Wat heeft zo’n 50 jaar dienst gedaan als religieus en politiek centrum van het Khmerrijk. Maar er zijn nog veel meer mooie tempels in dit gebied. Angkor Thom bijvoorbeeld. Honderden stenen gezichten geven de tempels en stadspoorten van Angkor Thom bijzonder. En Ta Promh; enorme wortels en lianen hebben de tempels in hun macht en daarom is door de autoriteiten besloten om de tempel maar 'terug te geven' aan de natuur.

Overnachting in Siem Reap.
Inclusief ontbijt en excursie per tuktuk

Dag 3 Siem Reap
Varen door een drijvend dorp

Per longboot vaar je over het Tonlé Sap meer naar het dorp Mechrey. De lokale bevolking leeft hier in drijvende houten huizen. Waar het dorp zich precies bevindt, ligt aan de waterstand van dit grootste zoetwatermeer van Azië. De drijvende huizen worden namelijk meerdere malen per jaar verplaatst. Dat is ook leuk om te zien. Achter een sleepbootje worden een paar huizen vastgemaakt, en als een treintje verplaatst naar een ander deel van het meer. Wie weet heb je mazzel, en zijn ze aan het verhuizen als je er bent. Vanaf de boot zie je de dagelijkse bezigheden in het dorp. Vissers halen hun netten binnen, vrouwen bereiden een maaltijd op de veranda, kinderen badderen in de rivier. Je kijkt je ogen uit.

Voor de lunch ben je weer terug in Phnom Penh. Deze middag kun je relaxen bij het zwembad, met een tuktuk naar het centrum van Siem Reap of nog een uitstapje maken. Wat denk je van een fietstocht over het platteland rond Siem Reap? Goed idee? Wij voegen dit graag toe aan je reisprogramma.

Overnachting in Siem Reap.
Inclusief ontbijt en boottocht

Dag 3 Siem Reap - Battambang

Vanaf Siem Reap is het een kleine vier uur rijden naar
Battambang, de op één na grootste stad van Cambodja. Maak deze middag een wandeling door het compacte centrum met heel veel Frans-koloniale gebouwen. De stad ligt aan de Sangker rivier, met aan de waterkant een kleurrijke markt. In het centrum zijn voldoende restaurants en barretjes. Verspreid door de stad staan uitbundig gedecoreerde tempels. Aanraders om te bezoeken zijn de tempels Wat Dhum Rey Sor en Wat Phephittam. 

Overnachting in Battambang, La Villa ****
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 5 Battambang
Zie duizenden vleermuizen uitvliegen

Vandaag ga je op verkenning in de landelijke omgeving buiten de stad Battambang. Eerst naar het dorp Wat Kor. Hier woont men nog in traditionele Khmer-huizen, waarvan sommige wel 100 jaar oud zijn. Vanaf de hangbrug aan de rand van het dorp heb je mooi uitzicht over de rivier. Je bezoekt kleine huisindustrieën. Er worden dingen gemaakt als sigaren, rijstwijn, noedels en rijstcake. Juist dit soort bezoeken maakt het reizen zo leuk; je ziet hoe de bevolking leeft. Op de vismarkt wordt, behalve verse vis, Prohoc verkocht, een typische Khmer-specialiteit. Bestel dit eens in een restaurant. Door naar de Aek Phnom tempel. De complexe reliëfs die deze tempelruïne versieren, zijn nog goed zichtbaar. Voor je kind(eren) waarschijnlijk het hoogtepunt van de dag: een rit met het bamboetreintje. Feitelijk niet meer dan een bamboe platform op wielen. Het motortje gaat aan, en je pruttelt door de landelijke omgeving. Aan het einde van de rit wacht de chauffeur om je naar de Killing cave te brengen. Deze grot ligt halverwege een berg, waarop u beelden en restanten van tempels ziet. Het is bijna ondenkbaar dat op zo'n mooie plek zulke gruwelijkheden hebben plaatsgevonden. Geniet van het weidse uitzicht, terwijl je wacht op de zonsondergang. In de schemering zie je duizenden vleermuizen de grot uitvliegen.

Overnachting in Battambang.
Inclusief ontbijt en excursie

Het Koninklijk paleis in Phnom Penh, de hoofdstad van CambodjaDag 6 Battambang - Phnom Penh
Via drie dorpen met alle iets interessants

Een lange rit naar Phnom Penh vandaag, maar we maken er een leuke dag van door een paar stops te maken. Eerst naar Kampong Loeung. Dit grote dorp aan de oever van het Tonlé Sap meer ligt tussen de rijstvelden en moerassen. Je kunt hier een boottocht van ongeveer 1 uur door het netwerk van drijvende huizen, winkeltjes, benzinestations en scholen maken (niet inbegrepen). Vervolgens rij je door naar Kampong Chhnang. De mensen hier vermaken zich buiten het oogstseizoen met het maken van potten, vazen en diverse andere soorten keramiek. Het is een ingewikkeld proces en fascinerend om te zien. Als laatste stoppen jullie in Oudong. Van 1618 tot 1866 was dit de hoofdstad van Cambodja. Beklim de heuvel voor een weids uitzicht. Het is wel een hele klim, volgens ons zijn het meer dan 500 treden. Tel jij ze ook nog? Bovenop vind je een aantal stupa's van oude koningen.

Hippe koffietentjes, bakkerijen met Franse broden, moderne boetieks, restaurants, wijnhuizen en micro-brouwerijen. Hoofdstad Phnom Penh is de grootste en meest moderne plaats van Cambodja. Maar dan wel overgoten met een Aziatisch sausje; honderden brommertjes en tuktuks krioelen door de straten, overal waar je kijkt kraampjes met streetfood, en verspreid door de stad vele markten waar de locals hun inkopen doen. Het hart van de stad wordt gevormd door de rivierkade. Langs de oever van de Tonlé Sap rivier ligt een mooie boulevard. Het koloniale verleden is goed terug te zien in de Franse gebouwen die de straten sieren. De paleizen en tempels in Phnom Penh zijn het toonbeeld van pracht en praal; alleen het beste voor de hoofdstad

Overnachting in Phnom Penh, TeaHouse Asian Urban Hotel ***
Inclusief ontbijt en transfer met stops

Dag 7 Phnom Penh
Sightseeing per tuktuk

Per tuktuk maak je vandaag een tocht langs een aantal van de bezienswaardigheden van Phnom Penh. Allereerst tuf je naar het Koninklijke Paleis bestaande uit verschillende met goud versierde gebouwen met kunstig beeldhouw- en houtsnijwerk. Je wandelt naar de naastgelegen Zilveren Pagode, die zijn naam dankt aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. Indrukwekkend en triest zijn de herinneringen aan het gruwelijke regime van de overheerser Pol Pot in de jaren '70: de Killing Fields en de voormalige Tuol Sleng-gevangenis. Als je dit niet wil bezoeken, dan kun je in overleg met je gids het programma aanpassen. De Killing Fields liggen 17 kilometer buiten de stad. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood en in massagraven gedumpt. Je bezoekt ook de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. Tijd over? Dan is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. Bezoek de Russische markt; een kleurrijke wirwar van marktkraampjes waar van alles te koop is.

Overnachting in Phnom Penh.
Inclusief ontbijt en excursie per tuktuk

Dag 8 Phnom Penh - Ho Chi Minh City

Vanuit Phnom Penh vliegen jullie naar Ho Chi Minh City. Natuurlijk zijn de transfers naar en van de luchthavens ook inbegrepen. Je zult vast even moeten wennen aan de chaotische drukte in Ho Chi Minh City en de wirwar van fietsen, cyclo’s (fietstaxi’s), brommertjes en auto’s die overal rondrazen.

De locals blijven deze stad standvastig ‘Saigon’ noemen. Dat is dan ook wel lekker kort vergeleken bij Ho Chi Minh City. In deze chaotische stad wonen ruim acht miljoen inwoners die vrijwel allemaal een scootertje hebben. Het krioelt in de straten met mensen en verkeer. De stad is zowel modern als traditioneel. Dong Khoi Street was in Frans-koloniale tijd hét uitgaansgebied. Bewonder de koloniale gebouwen zoals de Notre Dame-kathedraal en het postkantoor. Hier kun je een kaartje posten naar het thuisfront! In de Chinese wijk Cholon wandel je tussen Chinese tempels en huizen. Op zoek naar souvenirs? In de Benh Thanh-markthal zijn de meest uiteenlopende zaken te koop. Voor een beetje geschiedenis ga je naar oorlogsmuseum waar een beeld wordt geschetst van de Vietnamoorlog. Let op: er hangen vrij heftige foto's, dus niet voor alle kids geschikt.

Overnachting in Ho Chi Minh City, Alagon D'Antique Hotel ***
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 9 Ho Chi Minh City
Tip: ga naar de Cu Chi tunnels

In de ochtend kun je een uitstapje maken naar de Cu Chi tunnels. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden de Cu Chi-tunnels als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 kilometer lang en bevinden zich op verschillende niveaus. Het is ongelooflijk wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien. De gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Met levensgrote poppen laat men zien hoe het er ten tijde van de Vietnamoorlog aan toe ging in dit gebied. Een deel van de tunnels is ruimer gemaakt, zodat de ‘grote' westerse toeristen er ook in passen.

Voor de lunch ben je terug in de stad. Ga deze middag zelf op verkenning, of voeg een stadstour toe aan je rondreis. Wij regelen het voor je.

Overnachting in Ho Chi Minh City.
Inclusief ontbijt

Dag 10 Ho Chi Minh City - Can Tho
Van de stad naar de landelijke Mekongdelta

Het meest vruchtbare gedeelte van Vietnam, de Mekongdelta, is een labyrint van vele rivieren, kanalen en kleine eilandjes. Er wordt van alles verbouwd, van tropische vruchten tot rijst. De rit vanuit Ho Chi Minh City naar de lodge in de Mekongdelta duurt een klein uur. Genoeg tijd om op je gemak uit het raam te kijken en het lokale leven aan je voorbij te laten komen. Wat een verschil met thuis. In de Mekongdelta leven de mensen op, aan en van het water. Hoewel er wel wegen en bruggen zijn, worden veel goederen ook over water vervoerd. Ferry’s verbinden de vele eilanden met elkaar, vissers zitten in hun roeibootje met hengel in de hand te wachten tot de vissen bijten.

Begin van de middag komen jullie aan bij de Can Tho Ecolodge, net buiten de grote stad Can Tho op het rustige platteland van de Mekongdelta. Het grote zwembad zal zeker populair zijn bij de kids. Deze middag maken jullie een fietstocht door de Mekongdelta, voor de kids zijn er kleinere fietsen beschikbaar. Reis je met hele jonge kinderen? We kunnen ook een boottocht in plaats van fietstocht opnemen in je reisprogramma. Jullie trappen over smalle paadjes, door bossen en stroompjes naar de fruitboomgaard van Uncle Hai. Durven je kids het aan een knalpaarse dragonfruit te proeven? En heb je er wel eens over nagedacht hoe een ananas groeit? Dit is je kans het te zien. Verder per houten boot, stroomafwaarts naar een groentetuin. De fietsen gaan mee op de boot. Vanaf de groentetuin fiets je terug naar de lodge.

Overnachting in de Mekongdelta, Can Tho Ecolodge ***
Inclusief ontbijt, diner, transfer, fietstocht en boottocht

Dag 11 Can Tho - Ho Chi Minh City
Varen over een drijvende markt

Verder op verkenning in de Mekongdelta. Vroeg in de ochtend stap je met je kind(eren) in een traditionele sampan. De boottocht vaart naar de drijvende markt van Cai Rang. Al snel zie je de handelsboten voor anker liggen midden op de rivier. De drijvende markt is een kleurrijk en bedrijvig gebeuren. Jullie varen tussen de grotere boten door en zien hoe de locals in kleine bootjes tussen de grotere boten door manoeuvreren en hun inkopen doen. Je blijft foto's maken. Het bootje meert af bij een van de eilanden voor een korte wandeling naar een lokale markt. Jullie stoppen bij een fabriekje waar rijstnoodles gemaakt worden. Interessant om het hele proces te zien vanaf het vermalen van de rijst tot aan het in slierten snijden van grote rijstpannenkoeken. Hierna worden jullie teruggebracht naar Ho Chi Minh City.

Overnachting in Ho Chi Minh City, Alagon D'Antique Hotel ***
Inclusief ontbijt, lunch, transfer en boottocht

Dag 12 Ho Chi Minh City - Hoi An
Tip: laat kleding op maat maken

Jullie worden naar het vliegveld gebracht voor jullie vlucht naar Danang. Daar aangekomen is het een korte rit naar Hoi An.

Het schilderachtige stadje Hoi An was vroeger één van de belangrijkste havensteden van Zuidoost-Azië. Dat is goed terug te zien aan de chique Chinese huizen en kleurrijke tempels in het centrum. Een aantal van deze huizen en tempels mag je van binnen bewonderen. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Het lijkt hier of de tijd heeft stilgestaan. Hoi An is gelegen aan de Thu Bon-rivier. 's Avonds drijven honderden bakjes met kaarsen op de rivier. Laat zelf een kaarsje te water, en doe een wens! Tip: laat voordelig kleding, schoenen of tassen op maat maken bij één van de vele kleer-/schoenmakers in Hoi An. ’s Avonds is het autovrije centrum sfeervol verlicht met honderden gekleurde lampions. Wat een sprookje!

Overnachting in Hoi An, Little Beach Boutique Resort ****
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 13 Hoi An
Kies je voor ontspanning, actie of beide?

Stap op de fiets en rij langs de rivier, door rijstvelden en langs dorpjes naar het strand. Het is makkelijk fietsen over de vlakke paden, en de afstand van zo’n 5 kilometer heb je zo afgelegd. Of fiets naar het stadje Hoi An, en dwaal dan verder te voet door de wirwar van straatjes. Koop bij het toeristenbureau een strippenkaart waarmee je in vijf huizen/tempels een kijkje kunt nemen. Zelf loempia's leren maken? Doe dan mee aan een kookworkshop. Kids mogen onder begeleiding van een volwassene meedoen. Weer eens iets anders dan koekjes bakken.

Overnachting in Hoi An.
Inclusief ontbijt

Dag 14 Hoi An
Tip: fietsen en koken

Vanuit je hotel fiets je op rustig tempo over het platteland in ongeveer een half uurtje naar het dorp Tra Que. Je maakt een wandeling door de moestuin, waar heel veel soorten kruiden worden verbouwd. Help je mee in de tuin? Bijvoorbeeld met het bemesten van het land met zeewier, aanharken, zaaien, water geven en het plukken van fruit. Wel goed de handen wassen voordat je gaat koken. De lokale familie leert je 'Tam Huu' loempia's en ‘Banh Xeo' (een soort pannenkoek) te maken. Daar krijg je trek van! Natuurlijk mag je je eigen baksels ook opeten. Dan is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van de familie en terug te fietsen naar je hotel.

Lijkt dit je een leuke excursie? Vertel het ons en wij voegen deze toe aan je rondreis.

Overnachting in Hoi An.
Inclusief ontbijt

Dag 15 Hoi An - Hue
Via de marmerbergen en de wolkenpas

Op route van Hoi An naar Hue maak je leuke stops. Allereerst bij de Marble Mountains; vijf bergrotsen van marmer die oprijzen uit het vlakke land. Op de top van de Waterberg zie je betoverend mooie pagodes, tempels en altaren in grotten. Gelukkig hoef je niet omhoog te klimmen in de hitte; er is een lift die je naar de top van de berg brengt. Iets verderop, in Danang, kun je het Cham museum bezoeken. In dit kleine museum bewonder je de mooiste beelden van het Cham Koninkrijk. Geen zin in een museumbezoek? Rij dan gelijk door over het veel bejubelde deel van de route: de indrukwekkende Wolkenpas. De slingerende route brengt je letterlijk hoog in de wolken. Vanaf het uitzichtpunt heb je een onvergetelijk uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. Tijd voor een fotostop! Als je de Wolkenpas gepasseerd bent is het niet heel ver meer naar Hue.

Hue heeft een rijk verleden en veel historische monumenten die hieraan herinneren. Niet voor niets wordt Hue ook wel de 'Keizerlijke stad' genoemd. Van 1802 tot 1945 was Hue de hoofdstad van Vietnam en zetelden de Vietnamese keizers hier. De Parfumrivier deelt de stad in tweeën. De boulevard is 's avonds sfeervol verlicht. Hier flaneren de locals. In het centrum zijn heel veel restaurants en terrasjes te vinden. Leuk om te doen: maak een tochtje per cyclo (fietstaxi) door het stadcentrum en langs de rivier.

Overnachting in Hue, Ecolodge ***
Inclusief ontbijt en transfer met stops

Dag 16 Hue
Verken de keizerlijke stad

Aan de oever van de Parfumrivier liggen draken! In een rijtje liggen boten, met hun gelgekleurde drakenkoppen, op je te wachten. Een van die drakenboten brengt je naar de Thien Mu-pagode. Je ziet de pagode al van ver, want hij ligt aan de rivier en heeft een toren met maar liefst zeven verdiepingen. Bewonder de pagode en het park met verschillende beelden die allemaal een andere god vereren. Stap daarna in het busje dat al op je staat te wachten. Je rijdt naar de rand van de stad, naar de indrukwekkende keizerlijke tombe van Ming Mang. Naar onze mening één van de mooiste graftombes die Hue rijk is. Het is een enorm parkachtig complex, dus neem de tijd hier rond te dwalen. Dan door naar de keizerlijke citadel met daarbinnen de Verboden Purperen Stad. In deze enorme vesting met paleizen, tempels, vijvers en tuinen kun je zien hoe de keizerlijke familie in gehele afzondering leefde. Een stad binnen een stad. Einde van de dag struin je nog even rond op de kleurrijke Dong Ba-markt. Er wordt hier van alles verkocht: fruit, groente, vis, kleding, cosmetica. Je kijkt je ogen uit.

Overnachting in Hue.
Inclusief ontbijt en excursie

Dag 17 Hue - Hanoi

Na het ontbijt worden jullie naar het vliegveld gebracht voor jullie vlucht naar Hanoi. Daar aangekomen word je naar je hotel gebracht, wat in de oude wijk ligt.

De stad Hanoi is zowel bedrijvig als gemoedelijk tegelijk. Je komt ogen te kort; overal rijden brommertjes, en de straten zijn vol met winkels, straatverkopers, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en tempeltjes. Opvallend zijn de smalle hoge huizen, de zogenaamde rakethuizen. Het oude centrum, The Old Quarter, staat er vol mee. Dit is dé wijk om lekker rond te slenteren. Elk van de 36 straatjes in deze wijk was bestemd voor één ambacht. Tegenwoordig vind je hier souvenirwinkels en moderne eetcafés tussen de traditionele winkels. In het weekend wordt The Old Quarter omgetoverd tot een avondmarkt. Heel anders is de Franse wijk, met brede straten en grootse Frans-koloniale bouwwerken. Hanoi is een groene stad met veel parken, boomrijke boulevards en meren. Vroeg op, maar erg leuk; ieder ochtend beoefenen de locals Tai Chi aan de oever van het Hoan Kiem meer.

Overnachting in Hanoi, La Belle Vie Hotel ***
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 18 Hanoi
Verken de hoofdstad van Vietnam

De meeste bezienswaardigheden in Hanoi zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Is het erg warm? Kies dan voor een rit per cyclo (fietstaxi) of gewone taxi. De grote Tempel van de Literatuur mag je niet missen. Ook mooi vinden wij de Tran Quoc-tempel aan het West Lake, dit is een van de oudste pagodes van Vietnam. De roerige geschiedenis van Vietnam komt tot leven in het Hanoi Hilton, niet het hotel maar het gevangenismuseum. Achter het mausoleum van Ho Chi Minh is een park waar het 'Huis van oom Ho' staat. In dit eenvoudige huis op palen heeft hij gewoond. Wandel door het park en bewonder de unieke houten éénzuilige pagode; middenin een lotusvijver.

Overnachting in Hanoi.
Inclusief ontbijt

Met het hele gezin varen langs de karstgebergtes bij Halong Bay in VietnamDag 19 Hanoi - Halong Bay
Slapen aan boord van een schip

Op naar de kust! Vanuit hoofdstad Hanoi word je naar de haven van Halong Bay gebracht. Daar ga je rond het middaguur aan boord van het schip. Even de tijd om je te installeren, en voor je het weet vaart het schip al af de beroemde Halong Bay in. De lunch wordt geserveerd; een buffet dus de kids kunnen zelf uitkiezen wat ze lekker vinden. Op het menu staat natuurlijk wel veel vis, want je bent immers op zee. Na de eerste drukte in de haven, met veel schepen die af en aan varen, wordt het steeds rustiger om je heen. Alle schepen hebben een eigen vaarroute, en Halong Bay is een heel groot gebied.

Ga op het dek zitten om van het uitzicht over de beroemde rotspieken te genieten. Ze hebben namen als Cho Da Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechtende hanen). Zie je de gelijkenis? Je vaart langs kleine en grotere rotseilanden, die hoog oprijzen uit zee. Het schip gaat voor anker. Met een klein bootje (tender) worden jullie naar een strandje gebracht. Even de benen strekken, en zwemmen in zee. ’s Avonds staat er weer een buffet voor jullie klaar op het schip. Ga daarna naar het dek om de sterrenhemel te bewonderen. De boot ligt voor anker in de baai zachtjes mee te deinen op de bewegingen van de zee. Vanavond word je in slaap gewiegd.

Overnachting in Halong Bay op een schip van Pelican Cruise ***
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer en excursies tijdens cruise

Dag 20 Halong Bay - Hanoi
Een verrassing: de surprise-grot

Zijn jullie vroege vogels? Doe dan mee aan de Tai Chi les op het dek. Daarna ontbijten en met een volle buik op naar de enorme Surprise-grot. Wat een ruimte, met enorme stalactieten en stalagmieten. Beste spannend om door zo’n grot te wandelen. Hierna vaart het schip rustig terug naar de haven van Halong Bay, ondertussen geniet je van een brunch. Rond het middaguur meert het schip weer af in de haven van Halong Bay. Van daaruit jullie worden teruggebracht naar Hanoi voor jullie laatste overnachting in Vietnam.

Overnachting in Hanoi, La Belle Vie Hotel ***
Inclusief ontbijt, brunch, transfer en excursies tijdens cruise

Dag 21 Hanoi vertrek

Jullie laatste dag in Vietnam is alweer aangebroken. Afhankelijk van de vertrektijd van jullie vlucht kunnen jullie nog even genieten van Hanoi voordat jullie naar het vliegveld worden gebracht voor jullie terugvlucht naar huis.

Inclusief ontbijt en transfer

Vervoer

 • Transfers
 • Regionale vluchten

Reisduur

 • 21 dagen / 20 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Overige vermelde maaltijden
 • Vermelde excursies
 • Vluchten Phnom Penh - Ho Chi Minh City, Ho Chi Minh City- Danang en Hue - Hanoi
 • Vermelde transfers
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.