21-daagse rondreis Explore Vietnam & Cambodja

Ontdek de hoogtepunten van Cambodja én van Vietnam! Tijdens deze drieweekse reis worden jullie ondergedompeld in de Cambodjaanse en Vietnamese cultuur en gaan jullie mooie tijden beleven in deze twee bijzondere landen. Bezoek de wereldberoemde tempels van Angkor, ga fietsen en een treinritje maken en bezoek de indrukwekkende Killing Fields. Maak een boottocht in de Mekongdelta, geniet van de Vietnamese sfeer en cultuur in Hoi An en Hue en dobber door het prachtige Halong Bay. Het wordt genieten in deze mooie landen!

 • Hoogtepunten van Cambodja en Vietnam
 • Superleuke en bijzondere activiteiten
 • Logeren in sfeervolle hotels en op een boot
 • Overzicht
 • Detailbeschrijving

Reisschema

Dag 1 - 3 Siem Reap
Dag 4 - 5 Battambang
Dag 6 - 7 Phnom Penh
Dag 8 - 9 Ho Chi Minh City
Dag 10 Mekongdelta
Dag 11 Ho Chi Minh City
Dag 12 - 14 Hoi An
Dag 15 - 16 Hue
Dag 17 - 18 Hanoi
Dag 19 Halong Bay
Dag 20 Hanoi
Dag 21 Vertrek

Reissom

 • Volwassene: vanaf € 2225 per persoon
 • Kind t/m 17 jaar: vanaf € 1825 per persoon
 • Reissom gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Wij maken een voorstel o.b.v. jullie gezinssamenstelling

Dag 1. Aankomst Siem Reap
Welkom in Cambodja! Na aankomst op het vliegveld van Siem Reap worden jullie opgewacht en naar het hotel in de stad gebracht. Siem Reap is een stad met een wirwar aan straatjes, een paar rechte wegen met af en toe een stoplicht en heel bijzonder, bijna geen hoogbouw. Hier rijden de brommertjes en tuktuks af en aan.  Ga lekker in de avond naar Pubstreet, een leuke straat vol restaurantjes en winkeltjes. Er is voor iedereen wel wat te vinden. Chinees, Japans, Italiaans en jawel, ook een heerlijk Belgisch restaurant!


Dag 2. Siem Reap

Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor één van de hoogtepunten van de vakantie: het bezichtigen van een aantal tempels van het indrukwekkende Angkor complex. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids ga je de meest belangrijke tempels bezichtigen en wel met een tuk tuk! Op het programma staat dan ook in ieder geval een bezoek aan  Angkor Thom, Bayon tempel, Tha Promh en  natuurlijk de belangrijkste van allemaal: Angkor Wat.  Het tempelcomplex van Angkor stamt uit het oude Khmer-rijk. Het is het grootste tempelcomplex ter wereld, gelegen boven het Tonlé Sap meer. De tempel is ook afgebeeld op de nationale vlag van Cambodja. Angkor Wat heeft zo’n 50 jaar dienst gedaan als religieus en politiek centrum van het Khmerrijk. Maar er zijn nog veel meer mooie tempels in dit gebied. Angkor Thom bijvoorbeeld, een boeddhistische tempel (Angkor Wat is hindoeïstisch) en Ta Phrom, een fascinerende tempel, bijna geheel overwoekerd door de jungle. Enorme wortels en lianen hebben de tempels in hun macht en daarom is door de autoriteiten besloten om de tempel maar 'terug te geven' aan de natuur.


Dag 3: Siem Reap

Na het ontbijt maken jullie een relaxte fietstocht naar het Tonlé Sap meer, waar je een boottrip gaat maken. Het Tonlé Sap meer is het grootste zoetwatermeer in Zuid Oost Azië. Hier bezoeken jullie de lokale vissers en de drijvende dorpen. In het natte seizoen is het meer vol water, maar in de droge tijd komt een deel van het meer droog te liggen, waardoor een aantal huisjes ineens op het droge staat. Je ziet een drijvend dorp met een drijvende school, een drijvend politie bureau etc. Het is net als een normaal dorp, maar dan op het water en met de stroom van het meer meedrijvend. Na deze leuke tocht bezoeken jullie nog een markt en kunnen daarna lekker relaxen bij het zwembad van het hotel of zelf Siem Reap gaan verkennen.

Dag 4: Battambang
Vandaag rijden jullie naar Battambang, maar onderweg maken jullie nog een stop om een beeldhouw werkplaats te bezoeken. Bij aankomst in Battambang bezoeken jullie een paar kleine dorpjes in de omgeving. Daarna kan je lekker relaxen bij jullie mooie resort en genieten van de mooie omgeving! ‘s Avonds kan je een wandeling maken langs Steung Sangke rivier, waar je verschillende lokale gerechten kan uitproberen.

Dag 5:  Battambang
Julie gaan op ontdekkingstocht in Battambang, een charmante plaats waar je mooie Frans koloniale huizen langs de rivier zult zien. Jullie bezoeken het Provinciale Museum en maken een ritje met de Bamboe trein. Daarna gaan jullie naar de Sampov Mountain, waar bovenop de top een pagode staat en waar ook drie grotten te vinden zijn. Op de route rijden jullie door traditionele dorpjes, waar je kan zien hoe de lokale bevolking leeft. Daarna maken jullie een rit van uurtje, waarin jullie je kunnen voorbereiden op de noeste arbeid die gaat komen! Jullie gaan namelijk een klim van 337 treden maken om naar de goed bewaard gebleven 11e eeuwse Prasat Phnom Banan te gaan, die bovenop een heuvel ligt. Na het beklimmen van al deze treden word je wel beloond met een prachtig uitzicht over het omringende platteland, dus jullie inspanning is niet voor niets! Kleine dorpen liggen verspreid in de eindeloze rijstvelden met palmbomen. Prachtig!


Het Koninklijk paleis in Phnom Penh, de hoofdstad van CambodjaDag 6: Phnom Penh

Na het ontbijt gaat jullie reis verder naar Phnom Penh. Onderweg maken jullie verschillende stops om de mooie omgeving te verkennen. Als eerste gaan jullie naar Pursat, wat bekend staat om zijn marmer bewerking. Vervolgens bezoeken jullie Kampong Chnang en de mensen die hier potten, vazen en andere keramische voorwerpen maken. Jullie rit gaat dan verder naar Phnom Udong, een van de oude hoofdsteden van Cambodja, na Angkor. Op de Phnom Udong heuvel zie je enorme stoepa's. Bovenop de berg kan je de mooie en schilderachtige pagodes, vlaktes en meren bewonderen. Na de afdaling gaan jullie naar het dorp van de goudsmeden langs Tonlé Sap. Op het einde van de middag komen jullie aan in Phnom Penh.


Dag 7: Phnom Penh

Vanochtend worden jullie opgehaald om met een gids de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh ontdekken. Jullie starten met het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode. Het Koninklijk Paleis werd in 1866 gebouwd en is een van de meest indrukwekkende en kleurrijke Khmer-stijl paleizen.
Naast het Koninklijk Paleis ligt de Zilveren Pagode. Het hele complex heeft prachtige tuinen en binnenpleintjes. De naam is te danken aan de prachtige zilveren vloer met wel 5000 tegels. Hierna gaan jullie naar het Nationaal museum, waar je van alles leert over de geschiedenis van Cambodja, en bezoek je de Wat Phnom tempel. Vervolgens gaan jullie naar het Tuol Sleng Genocide Museum, wat gevestigd is in een voormalige middelbare school, die als gevangenis werd gebruikt door het communistische Rode Khmer regime. Daarna gaan jullie naar de Killing Fields waar grote aantallen mensen werden gedood en begraven door de Rode Khmer, dat het land tijdens de late jaren ’70 regeerde. Bereid je voor op een indrukwekkende ervaring. Na deze enerverende dag worden jullie weer teruggebracht naar het hotel.


Dag 8: Ho Chi Minh City
Vanuit Phnom Penh vliegen jullie naar Ho Chi Minh City. Natuurlijk zijn de transfers naar en van de luchthavens ook inbegrepen. Je zult vast even moeten wennen aan de chaotische drukte in Ho Chi Minh City en de wirwar van fietsen, cyclo’s (fietstaxi’s), brommertjes en auto’s die overal rondrazen. Je kunt het lekker rustig aan doen, even zwemmen en de omgeving verkennen.


Dag 9: Ho Chi Minh City
Vandaag kunnen jullie op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. Ho Chi Minh City heeft mooie Frans- koloniale gebouwen, boulevards en parken en veel bezienswaardigheden, zoals de imposante Notre Dame Kathedraal, de Thien Hau tempel, de Ben Thanh markt, waar alle typische Vietnamese koopwaren verkocht worden en de Chinese wijk Cholon met zijn vele smalle straatjes, marktjes en pagodes.

Optioneel (niet inbegrepen) is het mogelijk om een tour te maken naar de kleurrijke Cao Dai tempel en de indrukwekkende Cu Chi tunnels. Vroeg in de ochtend rijden jullie naar de Cu Chi tunnels, een stelsel van 200km aan tunnels die door de communistische guerrilla’s werd gebouwd ten tijde van de oorlog. Hier zie je hoe vele Vietnamezen tijdenlang onder de grond leefden. Vandaar worden jullie naar Tay Ninh gebracht waar je de Cao Dai tempel zult bezoeken en een dienst bijwoont waar je de kleurrijke aanhangers van het Cao Daisme kunt zien in hun geloofsbelijdenis. Cao Daisme is een mix van Boeddhisme, Christendom, Taoïsme en Confucianisme. Na afloop worden jullie weer teruggebracht naar Ho Chi Minh. Interesse in deze interessante excursie? Laat het ons weten!


Dag 10: Mekongdelta

Vroeg uit de veren vandaag om naar de mooie Mekongdelta te gaan! Na een rit van ongeveer 2 uur komen jullie aan in Ben Tre. Daar stappen jullie op de boot om op de Ham Luong rivier te gaan varen. Je ziet hier veel activiteiten rond het water en bezoekt een aantal lokale fabriekjes, zoals een steenhouwerij, een plaats waar kokosnoten worden verwerkt en een huis waar matten worden geweven. Daarna vaart de boot naar een klein dorpje, waar jullie even kunnen rondwandelen en het leven in de Mekongdelta kunnen ervaren. Een zogenaamde Xe Loi (soort gemotoriseerde riksja) neemt jullie mee naar een restaurant aan het water, waar jullie een lekkere lunch hebben (niet inbegrepen). Hierna worden jullie naar Can Tho gebracht, een grotere plaats in het hart van de Mekongdelta.


Dag 11: Ho Chi Minh City

Vandaag begin je de dag met een bezoek aan de Cai Rang drijvende markt. Je gaat met de boot naar de markt en zal je ogen uitkijken van de prachtige natuur, de kleurrijke activiteiten op het water en de lokale bevolking die in deze omgeving woont en werkt. Je kunt nog even door het dorp struinen en een bezoek brengen aan een molen waar rijst gedorst wordt en een fabriekje waar rijstnoedels gemaakt worden, voordat jullie weer terug gebracht naar Ho Chi Minh City.


Dag 12: Hoi An

Vandaag worden jullie opgehaald om naar het vliegveld te gaan voor jullie vlucht naar Danang. Daar aangekomen is het een korte rit naar Hoi An, een van de mooiste plaatsen in Vietnam.


Dag 13 - 14: Hoi An

Deze dagen kunnen jullie deze prachtige en kleurrijke plaats gaan verkennen. Als je vroeg opstaat, kun je de drukke markt langs de rivier bezoeken. In de haven varen de vissersbootjes af en aan. Misschien wil je wel een boottocht maken over de Thu Bon rivier of met de fiets Hoi An en omgeving verkennen. Maar gewoon relaxen aan het heerlijke strand kan natuurlijk ook!
Tijdens jullie verblijf in Hoi An kunnen jullie optioneel (niet inbegrepen) de mooie omgeving op een bijzondere manier ontdekken tijdens een tocht op de fiets en met de boot, waarbij jullie het leven op het platteland en van de vissers van dichtbij meemaken. De handen gaan uit de mouwen, want je gaat meehelpen op het land, waarbij je net als de Vietnamezen zelf op een buffel gaat, en leert hoe de lokale vissers te werk gaan. De Vietnamezen hier peddelen in unieke Vietnamese bamboebootjes, dat moet jij ook kunnen! Geïnteresseerd in deze leuke en leerzame dagtocht? Laat het ons weten!


Dag 15:
Hue
Vanuit Hoi An gaat de reis verder naar Hue. Onderweg stop je bij het Cham Museum en de prachtige Marble Mountains. In een van deze bergen hebben de Vietnamezen in tempeltjes en grotten bidplaatsen gemaakt om tot Boeddha te bidden. Via een adembenemend mooie route rijd je door naar Hue, waar je naar je hotel wordt gebracht.


Dag 16: Hue 

Vandaag worden jullie meegenomen op een mooie tour in de oude hoofdstad van Vietnam onder de Nguyen dynastie van 1802-1945. Je bezoekt de oude citadel, waar je prachtige Vietnamese architectuur en cultuur zult zien. Daarna gaan jullie een boottocht maken over de Parfumrivier naar de Thien Mu pagode, een van de meest populaire bezienswaardigheden in Hue, gelegen aan de oevers van de Parfum Rivier. De volgende stop is bij de graftombes van koning Ming Mang en Koning Khai Dinh, de mooiste werken van koninklijke architectuur uit de Nguyen dynastie. Na al deze culturele hoogstandjes worden jullie weer terug gebracht naar het hotel in Hue.


Dag 17: Hanoi

Na het ontbijt worden jullie naar het vliegveld gebracht voor jullie vlucht naar Hanoi. Daar aangekomen word je naar je hotel gebracht, wat in de oude wijk ligt. Hier kun je urenlang door de drukke straatjes slenteren en ‘shop til you drop’ in de vele kleine winkeltjes. Wel afdingen!


Dag 18: Hanoi

Vandaag kun je de hoofdstad van Vietnam gaan bekijken. Hanoi ademt een hele andere sfeer uit dan Ho Chi Minh. Een van de belangrijkste dingen die je moet zien in Hanoi is het Mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op mandag en vrijdag), maar ook de Eén Pilaar Pagode, de Tempel van de Literatuur, het Hoan Kiem meer, wat midden in de stad ligt en een bezoek aan een typisch Noord Vietnamees waterpoppenspel zijn zeker de moeite waard. Ben je geïnteresseerd in lekker eten? Dan raden we aan om een ‘streetfood’ tour te maken, waarbij je wordt meegenomen naar de markt en naar eetgelegenheden waar je de meest heerlijke authentieke Vietnamese gerechten gaat proeven. Dat wordt smullen! Laat ons weten als je interesse hebt in deze leuke activiteit!


Dag 19: Halong Bay

De rit gaat vandaag naar de kust, die op zo’n 3- 3 ½ uur rijden van Hanoi ligt. Onderweg maken jullie een stop om lokale ambachten te bekijken (je hoeft niks te kopen!). Na aankomst aan boord van de boot worden jullie welkom geheten en krijgen jullie een heerlijke lunch, terwijl jullie door de prachtige Bai Tu Long Bay varen. De boot vaart naar het Vung Dang – Cong Dam gebied, waar jullie kunnen zwemmen en kajakken bij de mysterieuze karstgebergtes. Teruggekomen aan boord kan je op het zonnedek genieten van het kristalheldere water van de duizenden spectaculaire kalkstenen eilandjes van Halong Bay. ’s Avonds wordt het diner aan boord geserveerd en kan je nog even genieten van de prachtige omgeving. Jullie overnachten in het Tra San gebied.


Dag 20: Hanoi

’s Ochtends kan je genieten van de mooie omgeving en een lekker ontbijtje! Voor de vroege vogels is er een tai chi op het dek voorafgaand aan het ontbijt. Jullie varen naar het Cong Do gebied om de mooie Thien Canh Son grot te ontdekken. Jullie varen dan weer terug naar de pier en worden rond het middaguur naar Hanoi gebracht voor jullie laatste overnachting in Vietnam.


Dag 21:  Vertrek

Jullie laatste dag in Vietnam is alweer aangebroken. Afhankelijk van de vertrektijd van jullie vlucht kunnen jullie nog even genieten van Hanoi voordat jullie naar het vliegveld worden gebracht voor jullie terugvlucht naar huis.

Vervoer

 • Transfers per minibus/auto
 • Drie regionale vluchten

Reisduur

 • 21 dagen / 20 nachten

Inclusief

 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Transfers met auto/minibus en chauffeur
 • Excursies zoals aangegeven met Engelssprekende gids
 • Vluchten Phnom Penh - Ho Chi Minh City, Ho Chi Minh City- Danang en Hue - Hanoi
 • Volledige CO2 compensatie van jullie reis

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • Visa
 • Overige maaltijden en excursies
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Laat je inspireren!

Ontdek nieuwe bestemmingen, droom weg bij mooie reiservaringen van andere gezinnen en ontvang leuke en handige vakantietips.